Mamici de mai-iunie 2006 (35)
Raspunsuri - Pagina 6
inaioana spune:
Ama, asa este, sunt greu de suportat sutienele. Dar eu am de cand eram gravi cu Katja sutiene speciale pentr gravide care sunt foarte misto. Sunt foaaarte fine in partea in care vine areola mamara (unde e greu de suportat ceva), nu au sarme si sustin foarte bine sanul si aproape nu il simti. banuiesc ca merg si bustierele. Acuma...asta era asa o idee...maica-mea nu a purtat sutien ca avea prejudecata ca anume sutienul provoaca lasarea sanului (ceea ce e o idee gresita) iar eu am purtat si..din nou genetica isi spune cuvantul si suntem la fel.![]()
Eu am facut eco 3D. Diferenta intre ele este ca la 4D nu ai acel delay de 5 secunde intre timpul real in care se misca bebe si ce vezi tu pe ecran, pe care il ai la 3D. Totusi, sa stii ca indiferent de care faci, dr. tot in 2D isi face treaba adica toate masuratorile. Cat despre pret, el poate creste in functie de ce mai faci in rest, de exemplu pentru Doppler platesti in plus si tot asa.
Daca nu te rezolva Lyly, cred ca o idee buna este sa te duci sa vb diresct cu Chitzeasca sau eventual sa ceri legatura cu ea sau asistenta ei direct si sa incerci sa te programezi prin ea. Pentru ca stiu sigur ca isi pastreaza ferestre dimineata pentru paciente cu diverse probleme sau care sunt in situatia ta. Eventual baga si tu o idee de genul ca ti-a zis dr ca tre' sa faci repede eco, esti in luna mare si nu poti astepta atat.
Mult succes!
Ioana
27 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
ama_kaly spune:
Ina
Nu vreau doppler si nici morfologie,vreau doar sa il vad pe bebe si sa il trag in poza
Sper sa ma ajute LYLY sa ma programez mai repede,daca nu o sa fac cum ai zis tu!
Despre genetica,pot sa spun ca mama nu are nici urma de vergeturi pe corp si a nascut 2 copii..in schimb mie deja incep sa imi apara pe sani 
io
29+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby Bebe
DianaR spune:
Ama, am uitat sa-ti raspund la chestia cu sanii... Ai meu sunt destul de afectati dupa prima sarcina si alaptat, asta e... Oricum cel mai mult s-au lasat in sarcina, mai ales in ultimele luni si cred ca vinovata sunt eu ca n-am purtat sutien, tot asa nu l-am suportat. In ultima luna mi-am luat sutiene de alaptat si alea le suportam. Cat am alaptat nu am remarcat cine stie ce schimbare si oricum imediat ce am ramas gravida mi s-au mai ridicat un pic.
Zax, iaca nu stiu cat te pot ajuta eu... Am citit in prospect ca simptomele cardiovasculare dispar rapid dupa intreruperea tratamentului, ma gandesc ca o reducere a dozei te-ar ajuta. Dimineata e mai rau ca atunci intra in actiune si propiul tau sistem nervos simpatic pe langa medicament. Si eu as zice sa o iei incetisor, sa stai mai mult la pat si functie de cum raspunzi la tratament dpdv al contractiilor impreuna cu medicul tau sa reduci doza. Acum depinde si cat de mult te afecteaza pe tine tahicardia si scaderea tensiunii, cam cat ai pulsul si TA, ptr. ca pe bebe nu-l afecteaza ci doar pe tine.
In privinta potasiului, iti poti face o potasemie (analiza de sange) si daca e scazuta sa iei supliment de potasiu. Nu cred insa ca-ti va imbunatatii in mod semnificativ starea cardiovasculara, dar de ce nu?
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (25+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
ama_kaly spune:
DianaR merci!
Deci va trebui sa ma obisnuiesc cu purtatu' sutienelor ca altfel..
Trebuie sa imi cumpar ca de cand nu am mai purtat nu cred ca imi mai vine nici unul din alea care le am
io
29+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby Bebe
zax spune:
Diana,
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar problema e la mine pentru ca am tensiunea mica. O aveam asa in mod normal, dar acum de cand nu mai beau nici cafea, nici cola nici nimic. Dar o luam usor si sigur o sa fie bine.
Fetelor,
Ne apucam de listutza aia cu lucruri utile si esentiale pentru bebelutzi?
Eu propun sa facem o chestie super asa pe categorii. De exemplu:
1. mobilier: patut, masa de infasat, cadita...
2. igiena: sampon, crema, servetele....
3. sanatate: termometru, cantar...
4. haine: ...
si altele
Ce ziceti?
Va astept cu propuneri.
zax
22+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20711;28/st/20060614/dt/-5/k/bb74/preg.png
Burtocika spune:
Si eu am postat ceva despre listuta, dar am gasit una destul de completa (cred eu) in "Odiseea ...", la topicul "Lista pentru spital", sau ceva de genul asta (e sticky si e in capul paginii). Sunt vreo 3 pagini cu lucruri necesare pt mama in perioada spitalizarii, pt bebe in spital si pt bebe si mama imediat dupa nastere, in primele saptamini. Banuiesc ca dupa aceea te mai dumiresti ce iti mai trebuie ... Sunt si niste linkuri la subiecte mai vechi.
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
dianad spune:
Ama, da-mi , te rog, si mie telefonul si adresa Medlife, ca pe site-ul lor nu am gasit.
DianaD 31+
inaioana spune:
1. mobilier: patut, masa de infasat, cadita...
2. igiena: sampon, crema, servetele....
3. sanatate: termometru, cantar...
4. haine: ...
si altele
E complicat...pentru ca de exemplu la patutz poti avea unul si cu zona de infasat, poate fi si tarc sau nu (apropo, sunt la carrefour unele misto cu 3 mil, de panza, cu 2 nivele), masa de infasat poate fi cu caditza sau cu dulapioare, caditza poate fi montabila pe cada voastra si/sau cu suport pt bebe, sau suportul trebuie luat separat, termometru pentru cine isi permite ar fi excelent unul auricular, crema: Bepanthen e sfanta dupa parerea mea, cantar nu vad la ce v-ar trebui (doar sa va stresati inutil)...haine...depinde ce vrea fiecare...trebuie body-uri, pantalonasi (sau costumase cu pantalonasi), prosopele (eventual din alea cu triunghi de pus pe cap),sosete si hainutze de scos afara...aici fiecare e cu gustul ei. Eu il imbrac cu haine normale doar ca mici: adik blugi sau pantaloni scurti, tricou, polo, pulover...ce trebuie in functie de vreme. Si peste 15 grade nimic pe cap. Doar o sapca daca e soare rau..dar ei oricum stau sub umbrarul de la carutz!
Nu prea stiu ce sa va sfatuiesc.
Eu am avut asa: un cos in care a dormit fiica-mea pana pe la 2.5 luni, pe care il luam dupa mine prin casa si seara il puneam in patul ei cu totul. Lenjerie de pat cu plapumioara, pat din ala de panza (in care doarme si acum, tre' sa i-l iau!
) pe care il luam cu noi peste tot , ba il puneam si prin casa drept tzarc cand era mai mica si accepta. Masutza de infasat cu cadita si rafturi pentur haine. Asta foloseste pana pe la 6-7 luni cand trece bebe la cada mare!
Servetele Pampers, si scutece tot Pampers. M-am convins din experientza ca nu are rost sa incerci altceva!
Termometru, cantar (imprumutat - oricum e pierdere de vreme si de nervi), biberoane, solutie de sterilizat biberoanele Chicco, set de perii pt spalat tetine si biberoane, clestisor de unghii mic Gerber( e excelent, il folosim inca si am evitat astfel hidoasele manusi pt bebelusi...scuze, spuneam ca e chestie de gust, fiecare cu pasarelele ei!), pompa de san pentru mine.
Medicamentele si ce mai trebuie (gen Marimer pt nas, Vigantol- profilaxia rahitismului, etc) vi se vor recomanda de la maternitate exact, n-are rost sa insiram aici.
Carut am avut unul foarte misto dar pe care l-am stricat eu in timp pentru ca l-am incarcat cu zeci de chestii de la piatza si l-am tarat/trantit pe scari tragandu-l de o zona care era de plastic, nici macar de cea de metal...in fine, il recomand cu caldura, se gaseste si acum la Prisma (ba inca model nou, imbunatatit), costa 4 milioane si face fiecare banutz.
Cand alegeti un carutz aveti grija la urmatoarele : sa fie usor, sa se stranga usor si sa se faca mic cat sa intre in portbagaj (si eventual in lift daca e cazul, deschis si cu tot cu voi!), sa se intinda de tot (pt bebe mici). Asigurati-va ca sunteti in stare sa il strangeti usor singure.
Scaun de masina, noi am avut din ala de la 0-9 kg. Sunt cele mai recomandate pentru bebelusii mici. Exista si de la 0-18 kg sau asa ceva dar nu sunt de fapt prea bune pentur nou-nascuti. Nu investiti in el daca nu aveti de gand sa va fatzaiti serios cu masina. Este destul de greu. Eu am zis ca o sa car copilul cu el cat e mic dar mi-a fost imposibil.
Marsupiu nu am avut..am preferat carutzul. de fapt am primit unul dar nu l-am folosit decat o data, nu mi-a placut deloc. Dar..luat-l in considreare, poate voua va place ideea!
Toate astea nu va vor trebui din prima zi, oricum. In prima zi va trebuie : haine, scutece, servetzele si un loc in care sa poata dormi bebe (poate fi si patul conjugal ca el mititelul nu stie sa se fatzaie de acolo incat sa cada - pana pe la 2-3 luni
).
Eu cred ca ar trebui sa dati o raita la Prisma unde e un magazin ultra mare cu asa ceva, au si ei o lista pe care o putem discuta aici si cereti cataloage cat cuprinde si alegeti ce credeti ca vi se potriveste stilului de viatza. Eu asa am facut!
Hai ca m-am intins exagerat. Daca imi mai vine vreo idee...va spun.![]()
Ioana
27 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
inaioana spune:
caaaat am scris
...ei, sa va invatzati minte sa ma mai intrebati cate ceva. Ca va impui capul de nu va vedeti!![]()
Ioana
27 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
magghyc spune:
Ina,
Ce marca de carutz ai avut?
PS: Daca poti, mai scrie, ca mie imi plaaaaaaace

Magg
cu Nichita 24s+