copil unic sau frati?
Raspunsuri - Pagina 10
roxanaz spune:
Al doilea copil la cat timp!
carla2005
in noiembrie am nascut o fetita insa vreau din tot sufletul sa am doi copii! Din experienta voastra cand este bine sa faci al doilea copil? Ce diferenta de varsta este ideala intre ei astfel incat sa nu fie gelosi unul pe altul sa fie si usor pentru mine pentru cresterea lor fiindca nu ma ajuta decat sotul ....orice m-ar putea ajuta sa ma hotarasc cand sa-l fac pe al doilea!!!Eu as vrea cat mai repede!
madau
Si eu m-am tot gandit la aspectul asta dupa nasterea Mirunei, as prefera sa nu fie prea mare distanta dintre ei, dar sa ma si pot intelege cu ea, mai ales ca eu la prima sarcina am avut cerclaj, si e posibil ca asta sa ma pasca si la a doua. Din ce am vazut cred ca undeva 2 ani - 2.5 ani e diferenta cea mai buna. Poate mai aflam si alte pareri de la mamici care au trait "live" experienta, mi-ar fi si mie de folos
tanima_i2002
La mine problema se pune clar asa: atunci cand Rares fa fi indeajuns de mare incat sa inteleaga ca nu il pot lua in brate. Cu IR-urile mari toata sarcina si cu mari sanse de a se repeta problema si al a doua sarcina, trebuie sa ma gandesc serios ca e posibil ca si la urmatoarea sarcina sa stau mai mult in pat si sa nu pot sa fac nici un fel de efort. Asa ca probabil va trebui sa fie cam 3 ani diferenta intre copii. Doamne ajuta sa iasa cand vrem noi, ca daca iese ca primul dupa 2.5 ani!!!! Inseamna ca deja ar trebui sa ma pun pe treaba.
claujro
1 an si 9 luni. Eu mi-am dorit diferenta mica de varsta intre ei, sa creasca impreuna si sa fie prieteni. Cand avea Matei 10 luni ne-am apucat de treaba..dar nu a fost sa fie decat in luna in care a implinit el 1 an. A fost greu la inceput dar acum se inteleg si se joaca impreuna, se bat... Mara il musca, el da cu pumnul... dar au inceput sa comnunice, ma gandesc ca atunci cand ea va vorbi va fi si mai usor. Acum au 3 ani si 2 luni si 1 an si jumatate .
E greu cu 2 dar e minunat!
zmeoaica
eu cred ca nu mai mult de 2-3 ani...altfel, vor avea interese total diferite, si e mult mai usor sa te tii conectat la pampersi...dupa ce trec trei ani, deja te intrebi daca mai are vreun rost s-o iei de la capat
da' parca nici mai repede de doi ani nu merge, trebuie sa fie un ritm infernal pana ii pui pe picioare
hcclara
si eu am doi, marc are 3 ani si 5 luni, iar luca a implinit saptamana trecuta 1 an. nu e asa greu cu doi copii , desigur ca nu e nici usor, dar acum cel mare e la gradi din septembrie anul trecut... se joaca impreuna, se iubesc dar se si harjonesc. nici noi nu am vrut sa fie diferenta prea mare intre ei.
Roxana_G
Si eu mi-am dorit diferenta mica, sa fie mai apropiati. Insa am asteptat putin ca nu aveam spatiu acasa si apoi a durat putin pana am ramas insarcinata. Diferenta va fi de 3 ani jumatate. Cum va fi, ramane de vazut.
mgabi spune:
Buna.
Diferenta intre copii mei este de 5 ani fara 3 saptamani: Alexandru are 7 ani si 4 luni , iar Bianca 2 ani si 5 luni. Este cave mai greu pentru ca Alex este clasa I si Bianca mai vrea sa il ajute la lectii sau nu ne lasa pe noi sa-l supraveghem cand scrie, dar facem prin rotatie mami facre la romana si tati la mate. Trebuie sa ajungem la o intelegere. Ce sa-ti spun sunt foarte haiosi pentru ca de multe ori in diverse locuri am fost intrebati care este diferenta de varsta dintre ei pentru felul in care Alex are grija de ea nu la modul ca i se impune dar ii place lui. Este un "dezavantaj" cand unicul copil constientizeaza ca este singur si cand ii spui ca va mai avea o surioara o sa i se para ciudat. Dar se obisnuieste cu ideea de a nu mai fi singur.
liliana_28 spune:
Doi sau.......trei......
Este tare bine sa ai un frate/ sora...........
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
TOMALAVINIA spune:
Eu cred ca doi ar fi bine.......Spun din experienta mae de viata, eu am fost singura la parinti si tare mult mi-a lipsit o sora sau un frate. Acum am doua fete: Maria de 2,4 luni si Cristina de 2 luni jumate. si nu le-as da pentru nimic in lume... sincer, ma bucur ca sunt fete amindoua si, chiar daca e greu acum, sper la zile mai bune. Important e sa fie sanatoase, sa se iubeasca si sa se inteleaga!
CRIXIA spune:
minim 2!
Cand eram mica, furioasa ca nu am frati/surori m-am exprimat: Cand voi fi mare vreau sa am 7 fete cu parul lung si ochii verzi!
Deocamdata avem doar 1 fetita si dorim ca urmatorul sa fie tot fetita! De fapt eu doresc sa fie, iar tati doar fetitza, dar inca nu s-a hotarat cand!
Nu e bine sa fim singuri pe lume, cat de greu/usor ar fi in viatza!
tatiantudor spune:
Eu am 30 de ani si am 2 comori:
Robert in varsta de 3 ani si jumatate si
Anastasia in varsta de 3 luni si jumatate.
Nu pot sa va spun cat de frumos este cu doi copii.
Poate doar sa vedeti cat de mult o iubeste Robert pe Anastasia, este nedespartit de ea, si ma ajuta in tot ce fac.
Financiar e greu, dar merita. Sunt cea mai mare bucurie a vietii mele.
Daca reusesc sa fac bani pentru ei si mai ales si pentru educatia lor viitoare, pe la 35 de ani, mai vreau un copil.
Eu zic cel putin 2.
Dar chiar daca aveti doar o singura comoara, important e sa fie sanatoasa.
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
ainia spune:
Si eu am 30 de ani si 3 minuni
Andrei - 6 ani si Tea si Rares-7 luni si jumatate
Categoric pentru frati, chiar daca aveam un copil si Doamne-Doamne ne-a mai trimis inca 2 
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
Fomalhauti spune:
Am fost copil unic. Toti cei care m-au cunoscut in copilarie au spus ca "am tot ce imi doresc". Nu-i adevarat. Da, aveam mancare (pe vremea lui Ceausescu), aveam haine mai multe decat imi trebuiau, am avut si papusi Barbie si ciocolata Milka (mamicile mai...mature stiu ca asta nu era de ici de colo pe vremea aceea), aveam tot ce se putea cumpara in Romania cu bani in perioada aceea. Dar nu aveam ceea ce imi doream cu adevarat: un frate sau o sora si un caine. Eram marisoara, mama facea intreruperi de sarcina si eu stiam ce face si plangeam (si acum imi vine sa plang cand ma gandesc...) si o rugam. Nimic nu a induplecat-o.
Am sase copii (si patru caini).
Si inca ceva: mor dupa mancarea de la Mc. Nu fumez, nu beau, suma viciilor este constanta. Mananc la McDonalds de cate ori am ocazia. Si copiii mei sunt fani McDonalds. Noroc ca sunt sase si nu ne permitem sa mancam de oricate ori vrem acolo.
Fomalhauti spune:
Tot eu. Anul trecut mama a fost internata timp de 6 saptamani. Unul dintre copiii mei avea un an si jumatate si eu eram gravida. Mi-a fost destul de greu sa ma duc in fiecare zi la mama la spital. Mi-ar fi fost de mare ajutor un frate sau o sora. Si totusi am avut pe cineva care m-a ajutat: sora mamei.
Nici acum nu mi-e usor fiindca nu am macar o sora. Mama se deplaseaza cu mare greutate. Copiii mei cei mici au unul doi ani si doua luni, celalalt sase luni. Cei mari sunt la scoala. Cand mama are nevoie sa mearga undeva ma duc sa o iau cu masina, cu doi copii in doua scaune de masina. Unul plange, altul cere diverse...Mi-e greu si mie, ii este greu si mamei, nu ii place cand vede ca este un efort pentru mine sa o ajut...Sigur, multi vor spune ca o puteam ajuta pe mama daca aveam patru copii in loc de sase. Asa spune si mama...Dar era foarte simplu daca aveam cativa frati, care cu siguranta n-ar fi avut copii mici exact in acelasi moment.
roxanaz spune:
Opinii diferite in privinta nr. de copii
mutunel
Ajutor.Sunt Mutunel.Asa imi spune sotul.M-am gandit sa va cer ajutorul pt. ca nu stiu ce sa fac. Sotul meu are 39 de ani si eu 36 si avem o fetita de 2 ani si 10 luni pe care o adoram. Toate sunt bune si frumoase la noi in casnicie, ne iubim , ne intelegem bine, situatia financiara este buna, dar eu mai vreau un copil si sotul meu nu, spunand ca este prea batran pentru inca un copil. Sunt sigura ca l-ar iubi si pe al doilea copil pentru ca este un om foarte bun, un sot bun si un tata bun in prezent. De un an incerc sa il conving dar fara nici un rezultat. Este din zodia SCORPION si este fffffff. INCAPATANAT,de aceea imi este frica sa il pacalesc (mi-e frica sa nu-si piarda increderea in mine)dar in acelasi timp ma gandesc ca numai de mine depinde sa ii ofer fetitei mele un frate sau o surioara si sa nu o las singura. Imi mai doresc cu disperare inca un copil, nu ma simt implinita numai cu unul. Ma uit la Patricia, fetita noastra si nu pot sa nu ma intreb cum ar arata celalalt copil al nostru si cat de minunat ar fi.
toanca
Parerea mea e ca o astfel de decizie nu se poate lua decat de comun acord.
Asa cum ai spus si tu daca toate merg bine la voi in casnicie nu are rost sa-l pacalesti.
Nu depinde numai de tine sa-i oferi Patriciei un fratior sau o surioara, CI DEPINDE DE AMANDOI!
Theiuta
Buna, Mutunel!
Eu am 35 ani, si sotul 38(impliniti, amindoi), avem un baietel de 3,5 luni si as mai vrea unul...si sotul meu mi-a invocat, printre altele ca e batrin...eu insist dulce, argumentindu-i ca e sanatos si asta e tot ce conteaza.
Deci si la tine, daca asta e singura motivatie...eu zic sa mai insisti!