Bebelusi de mai-iunie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 11
sufletzica spune:
am uitat sa iti raspund, Ioana.
deocmdata cu bona nu pot face nici o miscare.Noi stam la ai mei pana reusim sa aranjam apartamentul nostru iar mama nu vrea persoana straina in casa.Desi se tot plange ca Sara o sa o blocheze total nu vrea sa ii aduc ajutor.Asa ca atunci cand ea o s aplce la tzara o sa iau pe cineva direct full time.este cam nasol pt ca as fi vrut sa stea cineva cu ea macar o saptamana doua sa vada cum se poarta cu bebe ...in fine, o sa vedem atunci cum voi proceda.Multumesc oricum de oferta.Ma interesa insa ce agentie si cam care a fost procedura de selectie.Te-ai bazat doar pe feelingul tau sau ai pus-o la ceva probe...Nu stiu, mie mi se pare destul de nasol sa pui pe cineva total strain sa stea si la tine in casa si cu copilul tau o zi intreaga ...sper sa ne scoata Dumnezeu in cale o femeie cumsecade si sa nu avem cine stie ce experientze neplacute.
Chris eu am si soacra in Bucuresti.Dar ea este doar bunica de vizita.De fiecare data cand apelam la ea cand era mama plecata cum intra in casa ma intreba cand ma intorc ca ea are nu'sce treburi urgente de rezolvat (coafor, sa isi cumpere nu'sce palarie sau alte de-astea) incat mi s-a luat.Doar daca o ruga fi-su sa vina venea si statea neconditionat si cate ore era nevoie.Iar cand nu o mai chemam se plangea alor mei ca eu nu vreau sa apelez la ea.Iac....cand mi-aduc aminte ma enervez de numa...
Bine ca ne-am mutat de langa ea.Ca pana acum cateva luni stateam si f aproape de ea si ma trezeam cu ea in casa cand mi-era lumea mai draga.Adica nu venea cand aveam nevoie de ea dar venea cand avea ea chef.
.
Sara, comoara lu'mama
micorint spune:
Salutare fetele!
Androix, am fost intr-adevar aseara in Cora, eram cu barbatu' si cu copilu' in carutz (numai copilu in carutz!
). Eu nu te-am observat, ca altfel te 'agatzam'. Am luat pampersi la oferta cu 2 jumbo si 2 pachete servetele, mi s-a parut convenabil pretul. Si bineinteles ca nu m-am putut abtine si am mai cules si cate ceva de pe la reduceri pt astia mici ca pt mine n-am apucat sa ma uit. Nu stiu cand voi ajunge si eu sa fac cumparaturi (de tzoale vorbesc) doar pt mine, fara sa ma uit la raionul de copii...![]()
Elisor, numai ganduri bune pt tine si Bianca, sper sa nu fie nimic chiar atat de grav... Multa sanatate si sa auzim vesti bune!
Loreen, mi-ai facut o pofta cu ciocolata aia de casa...arata asa bine acolo pe farfurie
si acum mi-e gandul la ea

Va las ca trebuie sa culc terorista.
Mihaela, Radu Alexandru (15.06.2002) si Maria Cristina (03.05.2005)
Poze Maria Cristina 8-9 luni
Poze cu copiii mei
micorint spune:
Fran, fructoza am cumparat si eu de la un magazin naturist. Bine, am luat-o pt mine ca sunt la dieta si o folosesc in loc de zahar, nu vad de ce nu ar merge la bebei, e doar zaharul din fructe... Dar cere o parere si la pedi. Acum bebeii se apropie de un an, cred ca un pic de zahar nu e o problema, ideea e sa nu stea mult cu biberonul in gura, atunci apare pericolul cariilor.
Si a propos de biberon: Alex pana la 3 ani a baut laptele din bibe
, n-a fost chip sa-l dezvatam
Bea suc, apa, orice din cana, dar laptele din bibe!!!
Poze cu copiii mei
micorint spune:
Gusta, sanatate multa bebitzei tale! Asa cum au spus si fetele, nu te ingrijora prea tare, mai mult ca sigur e o reactie hormonala. Am mai auzit de astfel de cazuri, cica fetitele ar fi mai predispuse, baieteii scapa mai usor
Poze cu copiii mei
loreen spune:
Vai fetelor ce-am mai dormit ...de la 2,30 pana acum cot la cot cu Delia...de oboseala isi spune cuvantul.
Sufletzica ce sa-ti zic...o mie de dr. o tona de pareri...dar printre altele am constatat ca la Delia aparitia dintilor a fost cu diverse efecte.Si la chestia cu mirosul culmea celebra mea dr. aa vurt dreptate.Au iesit astia de sus si gata vad ca dudunica nu mai miroase...si folosesc aceeasi pampersi de la inceput...
Cu cerealele si iaurtul,ala cu fructe ca altul nu mananca,le amestec adica peste iaurt pun 2-3 masuri de cereale si gata.Eu folosesc numai Humana si astea se dizolva imediat.Sau ii fac cereale ca atare si pun iaurt deasupra ca un fel de glazura...
Corni sunt de acord cu tine ca este alergie pai ce naiba facem...ca nu pot sa-i dau peritol pe vecie.Saptamana viitoare chiar o rog pe dr. sa-mi spuna ce sa fac pentru ca mie nu-mi plac petele cum arata,si mai ales ca se extind...
Aia cu nu pune copilul in oglinda pana la 20 de ani era valabil numai pentru oglinda ca pana la 20 am bagat-o eu...Cel putin la Bianca m-au terorizat babele cu tot felul de chestii barbare...intre timp m-am imbolnavit de tupeu si le-o tai transant inainte de a deschide gura...
Margott...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
andreeaatan spune:
Mai, cred ca nu v-am zis, dar parintii mei au luat urmatoarea decizie care impaca capra, varza si lupul in acelasi timp:
Vand ap. din provincie, cumpara mai mic in Cluj. Peste vara, tata sta cu bunica-mea la tara la ea, la "mosie si pamanturi"
, iar vara, cand buna e la Bucuresti, la matusa-mea, vine la Cluj. Ai mei se pensioneaza anu' asta amandoi.
Intr-un fel ma simt aiurea ca eu am fortat deciziile astea, dar, pe bune, Thomas nu prea are ce cauta la cresa asa repede. Cine sta dupa el sa-i dea iaurt cu banane facut pe loc, sa-l scoata la aer, sa-l guguleasca. E mic inca, totusi. Pe la 2 ani incolo, va merge sigur.
Sper sa nu intervina nimic ca sa se schimbe datele problemei, ca eu fac cu nervii.
Maica-mea e disperata sa stea cu Thomas si se inteleg f. bine. Si gata.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
andreeaatan spune:
Si cand ma gandesc ca acum 3 zile sau asa ceva am zis ca sunt de acord cu socializarea timpurie a copilului. Am stat zilele astea si m-am uitat la el ce frumos rade, cat de jucaus este si vreau ca cineva din familie sa se bucure 8 ore pe zi de minunatiile astea, nu o straina care sa nu-l bage in seama.
Schimbatoare sunt gandurile si vremurile...
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
ioanailincam spune:
Hello! Si eu sunt in vacanta, ca daca tot a terminat sesiunea tati l-am pus sa-i faca baie Anei. Pacat ca nu poate sa-i dea si sa suga. Ma duc ca ma uit la un serial. Revin mai incolo...
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
nelia spune:
La multi ani, Thomas si Cristian Lucian!
Andreeaatan, multumesc pentru retete. Dar mai vreau sa intreb ceva legat de pestele la folie, care imi suna foarte bine la prima citire: pui ingredientele enuntate taiate peste peste? Si apoi pui totul in folie de aluminiu? Ce fel de peste merge mai bine? Mai ales daca vreau sa dau si la fete, in special Agatei, ca nu mi-a mai cerut pina acum in mod expres peste si as vrea sa iasa bun, ca sa o atrag.
Gabtitzam, merçi frumos, asta voiam si eu sa spun, dar eu stau mai prost cu explicatiile teoretice. Asa mi-am facut si eu si acum am o lista de 7 mamici cucuiete de la mai-iunie 2005, ca mai am in DC si alte categorii de mamici de pe DC. Si ma fac vizibila cui vreau eu, ca sa pot sta linistita de vorba. Cine ma aude, chiar ma crede... ca eu intru maxim doua jumatati de ora pe net, una la prinz si una seara, dupa ce culc gasca... Mai putin ieri si aseara, cind mi-am facut de cap! Iar cu chat-ul e nasol, acum imi dau seama, ca eu nu prea am cum sa fiu la orele la care veti fi voi!
Dar sanatoase sa fim, ca gasim noi o solutie!
Mikka, eu cred ca te-a dus la masa romantica si ca acum e afara, plimba copilu'! Nici nu vreau sa stiu raspunsul, mie asa imi place sa cred si gata! Ei, pina am terminat mesajul am dat si peste raspunul tau... Asta e, alta data! Dar e frumos ce am crezut eu, nu?
Andreeatan, Loreen si Ioanailincam, promit ca nu ma mai pling de soacra in veci! Si eu care sint hotarita sa nu mai vorbesc cu ea cit oi trai ca numai pentru ca mi-a spus ca am facut-o pe Tudora ca sa stau acasa si sa nu muncesc... asta dupa ce imi spusese deja de 'nspe mii de ori ca nu crede ca baiatu' ei a vrut copii, ca stie ea ca pe Agata a facut-o pentru ca am vrut eu (adevarat, eu am ales momentul, atit) si nu crede ca pe Tudora a vrut-o el... Cum sa-i mai explici ca acest baiat al ei, dupa ce nu le-a vrut pe fete, ma toaca la cap ca mai avem timp sa mai incercam, ca poate iese baiatul... si ca tot acestui baiat i se pare mai frumos sa fii tatic de trei fete, decit de doua... asta in cazul in care nu iese cu sapca! Dar nici nu ma mai obosesc!
Superstitii – noi sintem un pic superstitiosi si mai credem si respectam unele... dar nu multe si nu din astea absurde. De exemplu, noi nu am cumparat nimic, dar absolut nimic pentru fete, pina in momentul in care s-au nascut. Cum am aflat ce sint, sotul meu s-a dus in locurile deja stiute, a cumparat tot, le-a dus acasa si doua zile a tot amenajat, spalat hainute, calcat... Si cica asta i-a placut mult de tot sa faca! Simtea ca a nascut!
Beatrice, aici sint mult mai mici bucatariile. Si casele in general, apartamentele de bloc. Ceea ce nu-mi prea place, pentru ca mie imi place spatiul, de aceea nu suport multa mobila si covoare peste tot, ca am senzatia ca vin peste mine. Asta in care stam acum e chiar mare, de aceea l-am si inchiriat, nu ca ne-am fi permis... Acum ne vom muta intr-un apartament intr-o casa, cu dormitoarele sus. Imi place ca voi avea scara din lemn si curte, dar spatiul e mult mai redus in astfel de case. Nu am vazut-o, dar am o presimtire... Am vazut pozele. E al vostru sau inchiriat? Frumos! Si pare spatios!
Corni, vezi ca fluocinolonul, ca si cutadenul de altfel, sint creme care dezechilibreaza ph-ul natural al pielei. Si nici nu respira pielea cum trebuie, pentru ca astupa porii. Dupa o folosinta indelungata, pielea se decoloreaza. Cred ca am mai spus, eu am folosit la Agata un timp pentru dermatita atopica si acum are citeva zone pe picioare mai deschise la culoare. Ceea ce am spus, stiu de la o doctorita dermatolog foarte buna din tara.
Anky, pai tie iti convine, ca ai si baiat si fata. ![]()
Fran, nu stiu cit de naturala e fructoza... Chiar daca e zahar din fructe, extragerea lui necesita un proces si nu stii niciodata ce ajunge, de fap, pe raft. Incearca si pe la magazinele cu produse naturiste, ca poate acolo gasesti ceva mai natural prelucrat. Dar ai putea sa-i faci compot din mere mai dulci si sa i-l dai asa, neindulcit, s-ar putea sa-i placa. Agatei ii placea. Tudorei inca nu i-am dat, ca nu prea se omoara dupa sucuri, a ramas fidela apei...
Andreeatan, si eu sint de aceeasi parere, daca poti si daca iti permiti, sa inceapa copilul socializarea la doi sau chiar la trei ani. Eu am stat cu Agata doi si voi sta si cu Tudora tot doi, ca aici au si ele nevoie sa invete limba, deci mi se pare o virsta buna pentru a incepe gradinita. Nu as sta eu, daca ar avea cine, dar bona nu avem curaj sa angajam, asa ca e singura solutie. Si in cazul meu nu e deloc bine, pentru ca eu am multe de facut in Canada, ca sa fiu „integrata“, dar asa am hotarit cu sotul si asa vom face. Sper numai ca voi recupera. Aici se dau copiii foarte devreme la gradinite, pentru ca mamele au doar un an de zile concediul de maternitate si de ingrijire al copilului. Si daca ai un servici bun si nu ai nici pe cine sa aduci ca sa aiba grija de copil, gradinita e o solutie mai buna si mai sigura decit o bona. Am prieteni care si-au dat copiii la 9-12 luni la gradinite, cind au avut loc, caci altfel il pierdeau, si sint bine-mersi si bilingvi pe deasupra. Eu am avut noroc, daca pot spune asa, ca nu am apucat sa ma angajez, ca nu-ti permiti sa pierzi chiar asa usor un servici bun. Dar sint in urma si imi va fi foarte greu sa recuperez ce am pierdut stind acasa. Avantaje si dezavantaje, ca peste tot!
Ei, gata! De miine am treaba multa, multa! Asa ca, parca vad ca nu mai intru pina in weekend-ul viitor. Va pup si va urez o saptamina de vis!
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
patriciaRO spune:
Eu tocmai am facut o placinta din praz si branza feta!
o bunatate
1 kg praz
2 cepe
putin marar
300 gr brinza feta sau telemea
2 oua
1 pachet de foi placinta (una jos, una sus)
ulei
250 gr smintina
sare si piper
Preparare:
Spalam bine prazul si il calim in putin ulei intr-o tigaie mai mare impreuna cu ceapa si mararul. Cind e gata, il scurgem daca are zeama si lasam sa se raceasca.
Ungem cu unt o tava si asezam o foaie de placinta.
Umplutura:
2 oua batute, brinza si smintina si prazul racit.
Se pune compozitia peste foaie si deasupra alta foaie. Se inchide la capete si se fac deasupra cateva gauri!
Se coace la foc potrivit!
PLACINTA CU PRAZ
Am facut-o foarte repede si nu e costisitoare!
Pentru seara taman buna!
Beatrice, mami de
Alex pifos