Bebelusi de mai-iunie 2005 (59)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Nelia, nu mai! Este inchiriat pe perioada cat stam noi aici!

Noi platim aici: 11.000 Kr inmultit cu 5000 lei = 55.000.000 milioane. Dar raportat cu salariul de aici e putin!

uite apartamentul nostru din Bucuresti:

APARTAMENTUL DIN BUCURESTI

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Sufletzica mama, da'ai scris, ca mai-mai imi iesea sufletu' cetind. Dar m-am speriat rau cu mirosul la pasarica, eu o controlez tot timpul pe Isabella, dar nu mi s-a parut ca miroase urit pasa, dar de miine stau mai atenta. Probleme cu pampershii am avut si eu, erau unii de la care facea alergie se inrosea toata mititica.
Beatrice aratoasa placinta, da'eu sint la curi de slabiri, si de necaz ca nu am placinta din aia pozata, am mincat o feliutza de tort, asta asha ca sa mai slabesc nitzel.

Am si eu o intrebare la voi, ce ulei sau crema folositzi cind facetzi masaj bebeilor, eu am luat ulei Johnson, dar a facut alergie, vineri am luat alt ulei si de la acela a facut alergie, niste puncte micutze pe corp si mai ales pe piept.

Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

http://community.webshots.com/user/danielaaddario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Buna seara mamici,

Elishor, ne rugam pentru tine si Bianca! Doamne ajuta sa fie totul bine!

Gusta, sper ca Marutza ta sa nu aiba nici o problema si ca totul sa fie bine.

Mariuca mea m-a facut tare fericita azi. A spus mama , foarte clar si de multe ori: cand o imbracam sa iesim afara prima data, apoi cand i-am dat sa pape iaurt , cand am chemat-o la mine sa ma iubeasca. Eu o frec de obicei cu mana pe spate iar azi cand a venit la mine a dat si ea cu manutza de cateva ori pe spatele meu si a zis mama. Nu pot sa cred ca a inceput asa dint-odata si nu se mai opreste. Si sa vezi acum, ca de cate ori are nevoie de ceva o sa zica mama!

Sufletzica, desi eu am avut probleme cu prima bona ( pe care nu am lasat-o cu copilul deloc singura, slava Domnului!) , cu a doua bona am lasat-o pe Mariuca singura abia dupa 2 saptamani de stat impreuna si atunci cu inima putin stransa dar incet incet m-am obisnuit si tanti mi-a castigat pe deplin increderea. Ma mai intalnesc cu o mami in parc care are si ea o bona si mereu imi spune cat de frumos se poarta tanti cu Mariuca. Am avut noroc cu tanti.
E greu, ca nu stii peste cine dai dar te sfatuiesc sa nu lasi copilul decat dupa cel putin o saptamana de stat cu ea.

Beatrice, ma omori...mi-ai facut o pofta cu placintzuca ta! Daca am timp poate bag si eu una maine!

Ioana, hai ca nu a fost atat de rau cu socrosenia!

Eu nu prea am treaba cu socroseniile...ne vedem numai la zilele de nastere ale baietzilor lor si nepotzilor. Oricum , ei sunt altfel niste moshuletzi simpatici ( sau poate nu am apucat eu sa ii cunosc mai bine!!!) si de cate ori ne intalnim ma amuza . Socrosenia este f grasa si mai in varsta si abia se tara pe ea , de asta nici nu imi ofera ajutoare dar nici mie nu mi-a trecut prin cap sa ii cer vreodata! Asa ca din punctul asta de vedere e ok. Ai mei sunt in Rm Valcea si nici cu ei nu ma vad prea des!

Eu am inceput sa ii dau bubulinei iaurturi danonino cu fructe si ii plac la nebunie...stiu ca nu sunt prea bune dar nu prea mai vroia sa pape nimic. Azi am reusit sa ii dau niste branza de vaci cu banana , un galbenush de ou cu cateva linguritze de supa si lapte. Nu stiu de ce, de aproape 2 saptamani i s-a taiat brusc pofta de mancare. Ea manca f mult ( cam 400 g la o masa, 5 mese )! Eu am pus totul pe seama dintzilor si uite ca nu i-au mai iesit!
Am descoperit si de la ce facea kk moale. De la Fe! I-am intrerupt fierul 2 zile, s-a reglat si apoi i-am dat din nou si iar...nu o sa ii mai dau deloc si asta e. Oricum nu are probleme si era doar doza de intretinere...nu inteleg, ca laptele formula mai are si el fier. Ei, in fine!

Adresa mea de msn este cristinan2002.

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare si-un praz verde din reteta lui Beatrice - ca veni vorba, casa ca casa (scuzati cacofonia), dar vederea in parculet m-a dat gata. Imi inchipui ce bine va fi cand va incepe Alexutu sa alerge! Eu stau destul de departe de orice parc, dar cu toate astea femeia a fost de vreo 3 oori cu carutul pana in cel mai apropiat. Trag speranta ca atunci cand se va desprimavara va merge zi de zi ca e mare amatoare de plimbari.
Sufletzica - bine ca te-ai linistit cu fata. Iar cu bona te sfatuiesc calduros sa stea cineva cu eaatunci cand o va da fata in primire. Te asigur ca este aproape imposibil sa "predai gestiunea" in 2-3 zile pentru simplu fapt ca in acest interval nu apar toate situatiile cu care se va confrunta si risti sa primesti 100 de telefoane pe zi cu intrebari de genul acum ce sa fac. Dar vezi tu cum faci cand va veni momentul. Despre agentie pot sa-ti spun doar ca nu o recomand, desi in final m-am ales cu femeia nu mi s-au parut seriosi si sunt si scumpi.
Andreeatan - bine ca s-a rezolvat cu parintii, intr-un fel sau altul. Nu-ti mai face mustrari de constiinta, ci pregateste-te sa faci si tu aceleasi sacrificii pentru Thomas peste vreo 30 de ani (cu conditia sa nu ajungi vreo soacra acra si sa nu te suporte nora). Dupa cum se vede treaba, asta e rostul parintilor, sa se sacrifice pentru copii.
Noi vrem sa luam niste pamant, adica nu vrem, dar a aparut acum o oferta si ar fi bine sa profitam, ca investitie ca in nadejdea ca ne facem casa... Dar ce credeti, nu avem bani de avans pentru ca oricum ar trebui sa facem credit. Asa ca ai mei (din nou ai mei, saracii, care considera ca si-au facut datoria fata de mine - iar eu sunt de acord - prin faptul ca m-au tinut in facultate, mi-au luat apartament si mi-au facut nunta) au zis ca ne dau ei avansul (cu imprumut, ca vine si frate-meu tare din urma cu nevoi, dar e bine si asa ca unde gasesti in ziua de azi bani), desi mama spunea mereu ca nu-mi mai da nimic. Si mie imi este atat de jena pentru ca in ultimele 7-8 luni am cheltuit vreo 350 de milioane pe putin, care oricum nu stiu pe ce s-au dus ale naibii si nimic nu am pus deoparte. DAR NIMIC. Dar probabil pana la urma ii voi lua pentru ca asta este si poate pe viitor ma invat sa bag ariciul in buzunar.
Nelia - hai poate mai vii pe la noi pana in week-end ca a fost asa de bine cand ai preluat tura la logoree, de nu pot fi si eu mereu in astfel de dispozitie. Aoleu, dar ce socroseni ai! A mea, Dumnezeu sa ma ierte, e painea lui Dumnezeu, ma iubeste ca pe fiii ei, dar tocmai de aia ma enerveaza. O prefer pe mama, care e mai rece si nu-mi declama la fiecare telefon dragostea ce mi-o poarta, dar cand e vorba la o adica de ajuto se executa imediat (vezi exemplul de mai sus). Lu' soacra-mea daca-i spun ca ne luam pamant va fi incantata si o va considera tot ca pe o izbanda personala, ca uite ce bine l-a crescut ea pe fi-su si ce bine a ajuns, dar nici prin gand nu-i va da sa intrebe daca are fi-su cu ce bani sa-l ia. Asa a fost si cu masina, nu a intrebat macar de unde avem bani sa o luam, dar asta vara avea pretentia sa vina barbatul la ea acasa la 350 km, eu fiind proaspat nascuta, sa-i duca lui cumnatul meu calculatorul, ca avea nevoie de el mititelul pe perioada vacantei. Dar si eu i-am retezat-o scurt ca nu pleaca nicaieri si ma lasa pe mine cu copil mic acasa. Hai ca numai cand imi amintesc ma iau nervii.
Elisor - sa stii ca de fiecare data cand dau refresh stau cu sufletul la gura sa vad daca nu ai scris. Te asteptam cand poti vorbi.
Va las de-acuma ca m-a luat depresia de duminica seara. In plus barbatul mi-a pus gand rau si trebuie sa ma gandesc daca am chef sau nuSa aveti o saptamana buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Danelutza, eu folosesc ulei de la Sanosan.

Ref la scutece noi am avut probleme cu pampers cand era mica ( nu mai stiu ce nr erau , cei dupa new born si urmatoeii ) : iesea kk, pishu, s-a iritat si am incercat cu Libero, Fixies si Happy. Cel mai bine i-a mers cu Happy si folosim de atunci numai din astia. Asa ca se pare ca fiecare funduletz cu pretentziile lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Hai ca am uitat sa dau 2 raspunsuri (de fapt unul la o postare care s-a facut in timp ce scriam).
Nu mai stiu care scria de cereale. Alea cu banane nici Anei nu i-au placut, iar eu am gasit ca au intr-adevar un gust foarte artificial. In schimb ii place cele de la Bebelac cu mere (dar se fac cu apa) si a mai avut ceva si de pe la Nestle/Nutriben cu mai multe cereale. Din cate am vazut eu toate au zahar, cred ca cele de la Milupa sau Humana sa nu aiba. In orice caz cred ca eu ma stabilizez la unele cu fructe, pe care in timpul saptamanii i le da femeia cu iaurt, iar in week-en eu cu jumate de borcanel de fructe. Eu chiar nu inteleg cum se face ca femeia ii da mesele Anei mai repede decat mine. Adica eu de multe ori ii intarzii pranzul pana spre 1, ea de multe ori ii da si la 11.30 ca cica urla de foame. Din cauza asta a trebuit sa renunt la masa de cereale propriu-zisa de la ora 19 si in schimb ii da femeia iaurt cu cereale la 18. Dar e bine si asa, abia mai variem, iar eu ma bucur ca pe langa laptic de la mine mai are si alte surse de calciu.
Danelutza - eu nu folosesc nici ulei nici crema pentru ca spre rusinea mea eu nu-i fac masaj. AM ramas fara masaj pentru ca atunci cand era foarte mica urla din gura de sarpe de foame cand o scoteam din baie si nu stiam cum sa o imbracam mai repede si stii cum e: cand nu faci un lucru de la incepu, nici nu-l mai faci. Am incercat apoi cand avea vreo 4 luni si nu prea i-a placut, asa ca am abandonat. Cu toate astea e lungana si nazbatioasa, nu cred ca s-a resimtit ca nu i-am facut masaj.
SI cu asta va pup. Somn usor!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Nu-mi permit, Nelia, sa stau acasa nu din punct de vedere financiar, ci din punct de vedere personal. Nu cred ca am linistea necesara si puterea interioara de a sta acasa inca un an si 2 luni.
Mai ales daca astia de la serviciu chiar vor sa ma seduca cu neste banuti (multi, sper) in plus...

Apropo de asta, una dintre voi a gasit intr-o lege ceva despre program de 6 ore chiar daca nu alaptezi... Se poate sa ma scrieti odata ce lege era? Asa, pe post de as in maneca...

Multumim de urari. Ne-au picat foarte bine.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Elisor !

Gusta, si eu sper sa nu fie nimic grav, ci doar o "criza hormonala". Sa ne spui daca afli ceva de la medic!

Nelia, imi place f. mult cum gandeste sotul tau. Sigur te va convinge si pe tine!

Eu chiar vroiam sa va intreb pe cele care vreti bb2, cum de nu a aparut nici o burtica inca?

Andreeaatan, e vorba de contractul colectiv de munca la nivel national. Noi avem clauza si in ccm-ul nostru.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletzica spune:

Danelutza, si noi tot cu Sanosan defilam.Dar noi folosim cam toata gama de la ei: sapun, lotiune masaj (intai a avut ulei dar apoi i-am luat lotiune ca este mai cremoasa si m-am gandit ca ii mai hidrateaza si ei pielicica), sampon.Noua doctoritza la inceput ne-a spus sa nu ii schimbam cosmeticalele.Alea cu care am inceput cu alea sa continuam.Bine, ea in prima faza a avut sampon si gel de baie Klorane.F bun si ala dar f scump.Asa ca atunci cand s-a terminat am trecut total pe Sanosan si am ramas cu el pt ca am fost f multumita de el.Astea de la Johnson mie nu prea imi inspira incredere.Desi alea care se gasesc la voi in mod sigur sunt alte Johnson decat astea de pe la noi.

La pampersi cel mai multumita am fost de Libero.Si am folosit cam toate tipurile: Huggies, Fixies, Pampers, Happy.Ca pret cei mai avantajosi sunt Happy dar ii banuiesc ca ar fi vinovatzi de mirosul la pasarica fi-mii asa ca voi reveni la Libero.asta pasa subtzire cu ban se tzine

Mai, vroiam de mult sa va intreb: voi facetzi baie la copchii tot in fiecare zi sau mai cu pauze? eu am inceput de cateva saptamani sa ii fac baie o zi da si una ba.Mi-este si mie mai usor si vad ca nici ea nu sufera in vreun fel.Ba chiar in ziua de nebaie ca sa zic asa, adoarme mai repede.Bine ca in rest la fiecare schimbat de pampers o spal la chiuveta cu apa si sapun din belsug iar seara si dimineata spalam manutzele si fatza (se mai intampla si in timpul zilei daca ne monzolim cu mancare sau punem manutza pe pisica)
Multumesc de raspunsuri cu cerealele.Deocamdata am inceput sa ii pun cate o linguritza doua in laptele de seara ca incepuse de cateva zile sa aiba obiceiuri tare proaste: se scoala la 7.30 si tzipa la mine pana vin sa o iau din patutz.Ea care se scula la 9.00-9.30 de la 4 luni.Asa ca acum cu cereale poate ii tzin mai mult de foame.Azi noapte nu am observat mari imbunatatziri.sa vad ce se intampla maine dimineata. Eu nu prea eram pro cereale ca ma gandeam ca s eumfla copilul cu ele dar vad ca treptat treptat trec peste toate ideile mele fixe .Premergator inca nu i-am luat si sper sa mai rezist inca o luna doua pana o incepe sa mearga.Ma rog eu trebuie sa rezist doar o luna ca dupa aia pica magareatza pe maica-mea
Ma duc si eu la culcare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Mda, am reusit si eu sa intru acum sa scriu. Am mai citit din 2 in 3 peste zi dar abia acum pot sa zic si io fo doo vorbe. si nici macar nu mi-a ramas in creierul asta obosit mare lucru din ce ati discutat.
Noi am avut azi vizite: bunicii din partea lui tati- care au plecat pe la cinci - si niste pieteni foarte buni care au venit pe la ora opt ca sa facem o canasta. Au plecat si ei acu juma de ora.

Am retinut doar ca ati discutat de socrosenii, mirosuri si creme pt bebe. La mine nu se poate numi soacra ca nu sunem casatoriti, mirosuri neplacute nu a avut pana acum gogoasha iar pentru piele folosim gama Sanosan - sapun, sampon/spumant si crema de corp. Masaj primeste in cadita in timpul baitei, asa a obisnuit-o mama care i-a facut de la prima baie pana acum, mai putin in zilele cand a fost la mosie sau cu alte trebi. Vad ca are pielicica buna, nu se irita si nu pare a avea vreo sensibilitate, adica seamana cu mine ca tati are piele sensibila ca nici la soare nu poate sta.

Era sa uit. Azi s-a deplasat si Teodora cu fata in premergator. eu nu am pus-o zilnic si nu am lasat-o foarte mult, sa vedem cu vor ecolua lucrurile.

Va pupam, noapte buna!
P.S. Probabil ca am pierdut si o partida de chat.

Pozele mele

Mergi la inceput