Histeroscopie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Nusy, elise, abia acum am vazut ce ai postat. Eu am facut histeroscopie in februarie tot pt. un polip. M-am dus dim la giulesti pt. monitorizare z 12 sau 13, nu mai retin si a vazut polipul. Mi-a zis ca sa ramin atunci pe loc pt. operatie, i-am cerut voie sa ma duc sa anunt la serviciu si sa-mi iau pijamale de acasa si m-am intors. M-a bagat in sala pe la 14.30, mi-a facut anestezie generala (eu sint sanatoasa tun in general si niciodata nu maninc dimineata, pt. ca nu pot, dar nu stiu daca lucrurilea astea au relevanta); pe la 16.30 m-am trezit, foarte ametita si pe la 17.30 am fugit din spital, ca sa zic asa, nu inainte de a-mi lua buletinul cu rezultatul investigatiei. Am dormit bustean si a doua zi eram fresh, o vaga durere de burta, ca o umbra si usoare scurgeri rozalii. Si gata. Am fost foarte, foarte multumita. Eu am cotizat la asistenta 200.000, ca in rest m-au luat repede si n-am avut cum si la cine sa reactionez, dar la urmatoarea monitorizare, in martie m-am revansat. Polipul meu era in cornul drept, 15 mm parca. Mi-a fost f. rau inainte. Nu am platit oficial nici o taxa, am dat 50$ dupa aia. Eu va sfatuiesc sa va faceti programare la giulesti la cab sterilitate la prof. Nu mi-e ruda dar sint fff multumita.
Elise, pe mine m-a chemat la urm CM dupa histero pt minitorizare si IA, deci cred ca daca se reface endo si ovulezi in luna urm, nu-i nici o pb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

nucutzace medic ti-a facut histero? Mie mi-au spus ca ma vor tine 3 zile in spital.Anestezia este totala? Imi e groaza doar cand ma gandesc la reactiile de dupa...
Te pup,
orchis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Orchis, da, mi-au facut totala, ca polipul era cam prea in fundul uterului si era cam mult de umblat pe acolo. Ca sa nu am contractii sa ceva de genul asta, m-au adormit. Dar nu-mi pare rau. reactii nu am avut, decit uscaciune a gurii si mintea-n ceata. Ca o prietena m-a vazut seara, pe la 19.30 si a zis ca vrea si ea doza din care mi-a bagat mie ca cica mi-a bagat material de calitate, ca zimbeam tîmp. Cind am iesit din sala, m-au bagat la reanimare. Probabil ca am reactionat bine, de m-au lasat sa plec. M-am trezit si gata. Am facut cu prof. (despre care este un cap. pe forum)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Si eu am facut histeroscopie. Mi-au extirpat mai multi polipi cervicali. Dna doctor nu s-a invrednicit sa-mi faca si o anestezie. Totul s-a petrecut pe viu.
Sfatul meu e sa nu acceptati in nici un caz aceasta procedura fara anestezie. Pe mine m-a marcat psihic, si nu exagerez in nici un fel.

Sanatate multa!

anca...SIGUR intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

Fetelor care ati facut histeroscopieva rog mult spuneti-mi si mie unde as putea sa o fac si eu cu un medic bun??! Pentru ca CM nu are o durata foarte exacta 32-33 zile, dar am ajuns si la 50!) nu mi-am putut planifica interventia decat azi (z1). Numai ca azi programul dr. Niculescu (Giulesti) era deja full. Nu-mi permit sa mai astept o luna...si as apela la alt medic, eventual la o clinica particulara.
Astept (cu speranta) un raspuns!
Va pup,
orchis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

Si eu am facut histeroscopie. Mi-au extirpat mai multi polipi cervicali. Dna doctor nu s-a invrednicit sa-mi faca si o anestezie. Totul s-a petrecut pe viu.

Doamne fereste....
stiu ca pe viu se face doar investigatia in sine, dilatarea... nu iti taie si nu extirpa nimic pe viu - cel putin, nu un dr. normal la cap!
Eu am facut la Giulesti, cu prof. Marinescu, pt uter septat (a taiat septul, practic) - cu anestezie generala ca la laparoscopie.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Elise, daca as povesti prin ce am trecut, le-as speria pe fetele astea. Asa ca, mai bine nu.
Oricum lui Moisa ii place sa vada lacrimi, sa auda tipete, sa puna asistenta sa te ude pe fata cand iti pierzi cunostinta.
Sa nu mai aud de ea!

Marinescu stiu ca nu face fara anestezie. In acelasi salon cu mine era o pacienta de-a lui. Ii facuse si ei (ca si tie) anestezie generala. Dupa era un pic ametita, dar ok. Cand am vazut-o mi-am zis ca nu e mare lucru. Daca stiam ce ma asteapta....

anca...SIGUR intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Dragele mele, gata, am facut histeroscopia.Aseara m-am intors acasa.Am stat 4 zile internata in spital,la Polizu.M-am internat marti dimineata,mi-au facut imediat analizele de sange, colposcopia, ecografia transvaginala si control ginecologic.S-a depistat clar polipul endocavitar(deci dr.Dantes de la Constanta,cel care m-a trimis aici, a avut dreptate).Era situat in cornul stang si avea 1cm/0,7 cm.In rest,uterul normal,elastic, doar o minuscula rana pe col.Toate analizele mi-au iesit bune,inclusiv citologia si testul PapaNicolau.Vreau sa va spun ca am avut si mare noroc ca am fost trimisa la prof.Banceanu,care era chiar seful clinicii, un mare profesionist.Dur,intr-adevar,scump la vorba,dar meseria era meserie...A doua zi mi-au facut histeroscopia.Mi-au facut-o prof.Banceanu cu dr.Esanu.M-au luat din salon(care,de fapt, era o rezerva cu 3 paturi,baie proprie,balcon,frigider-deci conditii klumea)la ora 11.45 si m-au adus inapoi la ora 14.45.Deci,cu tot cu trezirea din anestezie...3 ore.Interventia in sine a durat f.putin,cred, dar trezitul din anestezie(care a fost cam puternica) a durat vreo 2 ore.Vreau sa va spun ca nu am simtit absolut nimic.In secunda asta vorbeam cu anestezista iar in secunda urmatoare mi s-a "rupt filmul".M-am trezit cand eram deja cu tubul de oxigen in gura,cu perfuzie in vena,pe patul din sala de reanimare.Primul gand a fost daca s-o fi terminat operatia.Si cand am vazut ca am picioarele intinse,ca sunt infasurata in cearceaf mi-am dat seama ca da.A durat cam un sfert de ora pana m-am trezit de-a binelea.Eram constienta,perfect lucida,auzeam totul,dar nu puteam tine ochii deschisi.M-au transportat inapoi la rezerva si mi-au zis sa nu mananc si sa nu beau nimic timp de o ora pt. ca altfel o sa vomit.Nici nu a fost nevoie.Am vomitat oricum,dupa vreun sfert de ora...tot anestezicul.In plus,ma durea si burta ,ca la menstruatie, insa mai vag.Am ramas in pat ,pana seara mi-a trecut durerea de burta,dar...eram cam ametita.In urmatoarea zi a venit prof.la vizita si mi-a zis: maine pleci acasa.Am mai fost putin ametita si toata dimineata aceea ,dupa care pana seara mi-am revenit.Iar ieri(in a 4-a zi de spitalizare),dupa un control ginecologic facut de profesor in urma caruia a zis: tuseu vaginal normal, m-am externat pe la ora 12.Am aflat apoi,de la asistenta sefa ca ,pe langa excizarea polipului cu ansa electrica,mi s-a facut si chiuretaj biopsic(mi s-a curatat tot uterul)..deci am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura.
Acum a ramas sa revin peste o saptamana la control si,in functie de rezultatul de la anatomo-patologie(unde au fost trimise spre analiza polipul si fragmente de endometru) imi va da tratament(posibil trei luni),dupa care voi reveni la o HSG.
Am repaus sexual o saptamana si,de asemenea, repaus fizic.
Concediu medical imi dadeau mai mult ,dar cum nu am vrut,au zis ca macar 7 zile.Oricum,ica sunt slabita si cam ametita(fara vlaga).
In ceea ce priveste costul, cu totul,in cele patru zile,am cheltuit 6 milioane( din care prof.i-am dat 3).
Scuze ca m-am lungit,dar am vrut sa povestesc exact ce a fost,pentru fetele care urmeaza sa faca si sunt curioase cum va fi(asa cum am fost si eu).Multa bafta si va
Am uitat sa va spun ca am facut histeroscopia in z 22.

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

bravo!!! vezi k n-a fost greu? ma bucur k ai scapat repede si k ai si rezolvat problema. Mie dr Esanu mi-a facut histerscopia, dar si prof Banceanu m-a consultat.Sa ai grija te tine in continuare si sa treci la odisee cat mai repede

Madalina 16+
http://pg.photos.yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Madaluta, mersi mult si pentru urari dar si pt.informatiile pe care mi le-ai dat pe PM si care mi-au fost de mare ajutor.Sper sa reusesc sa te prind la odisee....

Nusy

Mergi la inceput