Histeroscopie
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
nusy spune:
Fetelor, cele care ati facut histeroscopie operatorie(deci nu de diagnostic,ca aia-i usoara),eventual recent, dati-mi si mie va rog mai multe detalii.Mie mi s-a gasit un polip uterin care trebuie neaparat extirpat pt.ca altfel nu voi putea tine o eventuala sarcina.Eu sunt din provincie,iar medicul meu m-a trimis la Polizu,la prof. dr.Banceanu Gabriel.Ma interesa sa aflu cate zile te tine efectiv in spital(dr.meu mi-a zis ca 5,dar mi se pare prea mult fata de ce povestiti voi),daca iti face analizele din prima zi de internare(pt.ca fiind vorba de anestezie generala,banuiesc ca imi vor face analize,nu?),cu cat timp inainte nu tb.sa mananci.Eu sunt foarte fricoasa din fire si de aceea va rog sa-mi spuneti cat mai multe amanunte,ca sa mai prind curaj.Mai voiam sa stiu daca dupa interventie te doare sau poti sa mergi normal, inclusiv la toaleta.Te lasa cu haine de acasa(trening,pijamale,halat) sau iti dau musai ei? Eu vreau sa merg marti,voi fi in z 21,e ok,nu?(la mine CM e de 29-30 zile).Caci stiu ca nu iti face imediat inainte de menstruatie(adica cu cate zile?) si in timpul menstruatiei.Nu pot s-o las dupa menstruatie pt.ca intra in concedii toti.Si mai voiam sa stiu daca dupa histeroscopie ti se da concediu medical si cat?Va rog,ajutati-ma cu informatii.
Nusy
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
noela_carmen spune:
draga nusy
eu am facut o histeroscopie acum 2 ani.
recunosc ca nu a fost cel mai placut lucru din viata mea.in pricipiu s-a plecat de la ideea ca trebuie sa mi se preleveze probe de endometru pentru biopsie, pentru ca era prea gros...insa s-a transformat intr-o mica operatie in toata regula, pentru ca au gasit mai multe "bube" pe acolo. o sinechie partiala pe care mi-a sectionat-o,si mai multe formatiuni polifoide pe care de asemenea mi le-a curatat tot atunci si parca ceva fibromutze mici, dar nu sunt sigura.
nu m-a internat nimeni (opratia s-a desfasurat intr-un cabinet privat)si nici anestezie generala nu mi s-a facut. am plecat pe picioarele mele fara nici o durere...singura durere a fost acolo pe masa pentru ca prelevarea probelor de endometru s-a facut efectiv prin smulgerea bucatelelor de acolo(cam vreo 5),iar astea au durut al naibii. in rest durerea pe care am resimtit-o a fost ca una de ciclu mai dureros.
in cazul tau daca te interneaza si ti se va face anestezie generala e nevoie de macar cateva ore de spitalizare ca sa nu zic o zi, ca sa te poata monitoriza dupa anestezie....histeroscopia asta in rest nu e mare scofala...se fac niste injectii de dilatare si pe urma se intra cu o camera video micutza si corecteaza ce e de corectat pe acolo.
nu te speria, ca nu e ca o operatie clasica cu taieturi si cusaturi...si daca ti se mai face si anestezie generala, fluieri...n-ai sa simti nimic
in rest, detalii despre spitalizare nu stiu sa-ti dau ...
sper ca ti-am fost cat de cat de folos
succes, curaj si nu uita sa ne tii la curent
inca ceva
eu stiam ca in ziua 21 se face chiuretaj biopsic si nu histeroscopie care se face in ziua 10 aprox.(daca grasesc corectati-ma)
madaluta spune:
nusy:nu tb sa iti fie teama.eu am facut in febr. pt rezecarea unui sept uterin( cred k ai citit mai sus)tot la Polizu, dar nu cu profesorul Banceanu , ci cu un alt medic . Nu am simtit nimic nici inainte , nici in timpul interventiei, nici dupa.Chiar ma intrebam dc mi-a facut ceva , pt k anul trecut mai facusem una dar investigatorie si chiar ma gandeam si acum k nu mi-au rezecat septul.
In spital am stat 4 zile, pt k sunt f aglomerati si nu te programeaza imediat ce te interneaza.dar depinde si cum prinzi spitalul de aglomerat sau liber. teoretic ar tb sa stai doar 3 zile.Concediu medical am avut 21 de zile.la mancare nu ai restrictie decat in ziua aceea si dc vrei tu nici in seara de dinainte sa nu mananci dupa ora 17.Te lasa cu ce haine de acasa vrei tu, numai k in sala de operatie vei intra cu o camasa sterila data de ei. In ce priveste ziua 21 eu cam am dubii, pt k mie miau facut imediat dupa Cm k sa nu existe riscul de a fi insarcinata.Dupa interventie te vei simti f bine, cel mult iti va fi rau de la anestezic.Eu l-am vomat pe tot.sa nu iti mai fie teama k nu ai de ce.Multa bafta si sa faci apoi cat mai repede un bb.Eu luna imediat urmatoare am ramas insarcinata.dc mai ai intrebari ..cu cea mai mare placare iti voi raspunde
Madalina 15+
http://pg.photos.yahoo.com
nusy spune:
Madaluta,.
Ti-am trimis un PM.
Noela: si pe tine si mi-ati fost de mare folos amandoua.Mi-a trecut binisor frica.
Eu i-am spus dr.meu ca voi fi in z21,dar nu a zis ca nu se poate.Voi vedea ce-mi va zice Bancescu,dar eu sper sa mi-o faca daca tot bat atata drum pana acolo.De fapt,am sa incerc sa sun cu o zi inainte sa intreb.
Elise, tu poti sa-mi spui ceva in plus?
Nusy
orchis spune:
nusy hai sa ne luam de mana!! Histeroscopie e musai sa fac si eu! Si tot polipii ar fi cauza infertilitatii mele!! De obicei operatia trebuie facuta imediat dupa menstra, in primele zile ale CM (5-8), pt ca atunci se pot vedea cel mai bine peretii uterului. Apoi, mucoasa se ingrosa foarte tare si e un picut mai dificil
Asta din ce stiu eu, medicul cred ca stie mai bine ce are de facut!
Te pup si sa auzim de bine...si de
orchis
nusy spune:
Orchis:. Eu sper sa mi-o faca si in z21....sa nu bat drumul degeaba.Am sunat acolo si am vb.cu o asistenta si i-am zis ca sunt in z21,dar a zis:veniti aici si o sa va consulte domnul profesor.Deci nu mi-a zis nu se poate.Sa vedem,acum....
Nusy
orchis spune:
noela, madaluta si alte fete care au facut histero, imi spuneti si mie care sunt 'scorurile' pt operatia asta? Cat primeste medicul, anestezistul? Este si o mana a doua?
Nusy iti doresc sa treci repede si peste asta! Si neaparat sa fie cu final fericit!
Va pup,
orchis
noela_carmen spune:
orchis
draga mea, nu cred ca te pot ajuat prea mult.
eu am facut-o la un cab. particular acum 2 ani si a costat 2.000.000 (parca!)
sorry,
Natasha71 spune:
Fetelor, ce tip de rezultat se da in urma histeroscopiei? Buletin de analiza, film, caseta... Eu trebuie sa fac histerscopie si voi avea nevoie de rezultat.
Si in ce perioada a ciclului se face? Am citit ca pana in ziua 10, adica pana la ovulatie. De ce, poate deranja cu ceva o eventuala sarcina incipienta daca se face dupa ovulatie sa zicem la o saptamana?
Apoi, foarte important: se face anestezie (daca ceri) pentru histeroscopia diagnostica (nu sunt probleme de rezulvat, polipi sau sinechii)?
Stie cineva de clinica Micomi si dr. Badea, daca se poate face acolo histeroscopie in conditii civilizate?
orchis spune:
Natasha pot sa iti spun cu certitudine ca nu se face la Micomi histeroscopie. Altfel (pt. colposcopie), e foarte civilizat si curat iar dr. Mihaela Badea e o draguta si o super-profesionista!
Te pup,
orchis