Endometru, ovulatie, monitorizari si gravide - 107
Raspunsuri - Pagina 6

melutzica spune:
Hello fetelor,si un pupic dulce la toate.
Ingeras,sunt si eu de acord cu fetele.In mod normal faci mai intai o laparo si abia apoi FIV daca nu decurg treburile bine.Eu iti tin pumnii insa pt orice te-ai decis tu.
Si eu am f mult de invatat;in curand am 2 examene de specialitate tare grele mai ales ca is in germana.Insa seara abia astept sa intru sa vad ce mai faceti si cum sunteti.
Picca,mersic de gandurile bune.
Liana ,bafta pe maine la examen si ai grija de tine.te pupi si pe tine dulce.

M Oana spune:
Hai sa va spun si eu ce teorie am apropo de ISA. Am facut 3 si nu am de gand sa ma opresc din motivele de mai jos.
TPC nu am facut deoarece am ascultat teoria dl dr Tutunaru, cum ca TPC nu ar fi relevant in zilele noastre. Are el argumentele lui, care pe mine m-au convins (Carmecito poate mai ai citatul de pe site-ul dlui dr, sa-l arati fetelor sa vada argumentele lui).
Argumentul forte la noi este astenoteratospermia. Mobilitatea este cam de 30 % (in spermograma facuta de dr Matei).
La inseminari am avut un numar de 5-18 milioane de de calitate A (adica mobili) si inca pe atat din categoria B si C (adica mai astenici si chiar dintre cei care stau pe loc). Prin centrifugare cei din categoriile B si C devin muuuult mai mobili, e adevarat asta numai pentru maxim 24 de ore.
Dar in cazul nostru oricum nu ar fi avut mobilitatea necesara timp de 3-5 zile, cat au ei in carti durata de viata.
Am incercat natural 12 ani si nu au atins tinta singuri, astfel incat am ales sa-i centrifugam, sa-i spalam, curatam si astfel sa le dam macar pentru 24 de ore sanse mai mari. La noi inseminarea se face fix cand se constata descresterea folicului, adica in momentul de varf al ovulatiei, astfel incat nici nu e nevoie sa traiasca mai mult de 24 de ore
.
Daca insa spermograma este OK, atunci ISA nu stiu ce sanse ofera in plus fata de un contact normal, natural.
Acolo unde TPC-ul arata clar o glera acida, iarasi inseminarea este bine venita.
Eu nu am mai facut TPC si pentru motivul ca ma hotarasem deja la calea inseminarilor din cauza spermogramei.
Katty nu as putea sa-ti spun sigur daca afecteaza sau nu polidinul, dar eu una as face analizele hormonale din ziua 3 cat mai CURAT, adica fara nici o influenta. E foarte important sa stii cum stai cu LH-ul, FSH-ul, estradiolul, iar aceste analize nu le faci in fiecare luna, pe cand polidinul il poti face oricand. Ar mai fi o situatie de compromis: te duci in ziua 3 de la CM, dimineata si donezi sange pentru analizele hormonale, apoi pe la pranz in aceeasi zi, te apuci de cura de polidin.
Acum ma pot duce la gravidutze??????????

KITTA spune:
Fetelorraportez: dupa ce ieri in Z10 avusei 1FD = 20 mm si 1 FD = 22 mm endometru 9.7, azi la ISA al meu barbos avea 85 mil. nici nu mai conteaza la valoarea asta daca erau mobili din categoria A sau B,C.
Problema e ca as presta eu acu pe seara,cum ma sfatuisi tu MIRONA dar ma dor ingrozitor ovarele si chiar si mijlocul ca la CM. Nu stiu de ce ca la prima ISA nu m-a durut asa. Stie cineva sa imi spuna, poate, tu, MOana? Al meu zice ca paote se lucreaza pe acolo ca la ce invazie o fi fost astazi mi-ajunge pentru toata ovulatia. O sa incerc sa prestez maine dimineata...
Ingeras26si parerea mea e sa incerci si laparo, asta sa nu iti para rau ca nu ai facut-o si oricum nu ai ce pierde ba mai mult este o metoda mai exacta si de diagnostic si reparare.
Va pup pe toate.

KITTA spune:
Tot eu! Apropos de TPC. Eu am facut unul acum ceva timp 1 an si 1/2 si mi-a dat un rezultat > 5 pe care Dr. Bucur nu a stiut cum sa-l interpreteze si nu l-a luat in considerare. Nu il facusem la Giulesti, ci la MedNew life. Stie cineva cum ar trebui sa sune un rezultat poziitv.
Eu ma duc sa stau in pat, ca parca e mai bine intinsa.

KITTA spune:
Fetelornu prea sunteti prezente? Sau va distrati deja de Sf. Valentin, caci astazi este cel romanesc. Noroc ca am mai citit si eupe la alte capitole ca azi e Sf. valentin ca uitam sa-l pup pe barbosu' meu ca il mai cheama si Valentin.
Da' ce e mai tare e ca azi ne insamantaram, asa ca poate are parte de un cadou de pe urma zilei de azi, dar asta vom vedea peste vreo 2 saptamani.
Asa ca LA MULTI ANI Velentinelor si Valentinilor vostri care sunt!

M Oana spune:
KITTA CE VALORI!!!
Betooon!!!
Mai multe fete au astfel de dureri, acum motivele difera foarte mult.
Alexia 27 care a si ramas dupa prima ISA a avut dureri, dar ea avusese un chist, avea endometrioza, tocmai facuse si laparoscopie..........
Eu ma gandesc ca o fi de la faptul ca e o ovulatie exploziva, dar chiar dureri ca la CM????? Eu nici nu prea mai stiu cum sunt durerile de la CM, de fapt........
Poate o fi si dupa cum a mesterit doctorul pe acolo.... La doctora Mihalache am auzit de niste dureri cumplite...
Daca ai astfel de dureri mai bine te odihnesti in noaptea asta si o lasi pe maine cu prestatul ca e excelent si maine.
Cat despre valoarea de la TPC, sigur nu e valoarea anticorpilor antispermatici, ca acea valoare arata astfel si e legata tot de TPC... Daca exista astfel de anticorpi, glera e cu probleme si mor instantaneu bietii ......

danyalo spune:
KITTA
Ce valori beton!!
sa fie intr-un ceas cat mai bun..si peste 10-15 zile sa auzim de II.ce zici??? tin pumnii...
Tu ai facut ISA la C. Bucur??
pleaca din tara nu?? intre 16 si 26 feb. ?
tocmai in per. in care ar fi treb. sa ma duc pt. inseminare..asta e viata...in martie!!!
Dany

stuart spune:
Kitta, BAFTA luna asta si LA MULTI ANI SOTULUI !!!
Ingerasi, subscriu la ceea ce au zis fetele legat de laparoscopie.
Liana, BAFTA maine si ocoleste gheata.
Danyalo, FELICITARI pt. sora ta !
Chowpersa si Katthy , BUN VENIT si la
!
Weekend placut la toata lumea!,
Stu

M Oana spune:
Ingeras si eu subscriu ca si dna Stu si ma bucur pentru tine ca nu ai fost in situatia de a face 4-5-6-7 ISA, ca apoi sa constati situatia trompelor. Tot e bine ca ai aflat acum, desi vestea cred ca doare cumplit, imi pare atat de rau............