Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 5
Ina869 spune:
Dragele mele,
Maria, programulnazist al pufoasei mele este asa:
- 6:30 baita de seara
- 7 masa de seara, joaca si somnic
- 10 san + bibe
- noaptea doarme pina la ora 6 cind ii dau prima masa din zi
- 10 masa, joaca o ora, apoi iesit afara la aer , somnic
-13 & 16- masa, joaca o ora, somnic, iesit afara pe terasa
- 7 masa de seara, etc.
Cum este treba cu intarcatul, ce trebuie sa facem?
Stiu ca si Buluci intrebase acelasi lucru.
La mine este nasol ca pufa trage cat trage din san si dintr-o data o apuca pandaliile si nu mai vrea, urla ca din gura de sarpe. Am laptic, dar productia o sa se duca pe apa simbetei daca ea nu suge periodic si ma dor sanii rau…am incercat toate variantele si nimic nu merge. Suge max. 5 minute dupa care gata…si ca sa nu o las flaminda ii bag bibe. Am lasat-o sa se joace si am incercat din nou cu sanul dar nu am putut sa o pacalesc…cineva mi-a spus ca s-a obisnuit cu bibe si nu mai vrea sa munceasca…bine, dar atunci cum se explica cele 5 minute in care o face??? Asa ca probabil ca va trebui sa o intarc cat de curind..
Taniutza, deocamdata merge de minune aceste program.
Fetei mele ii lipsea organizarea,asta-i tot. De fapt, trebuia sa ma astept, si eu sint tot asa, daca nu am totul [programat/calculat/organizat nu pot functiona.
Tot am vrut sa te intreb; ce a fost cu roseala lui Stefanel?
Anda, ziceai ca pediatrul ti-a recomandat sa-I dai laptic praf la 3 ˝ ore?
Eu am probleme cu computerul, astept saptamina asta sa vina cineva sa vada despre ce este vorba. Probabil niste virusi- sper- ca daca nu, trebuie sa ma duc la mama naibii cu el ca este in garantie inca, si nu am chef. In cel mai rau caz o sa folosesc laptopul dar in ala am date strict ptr. firma si nu am chef sa-l virusez. O sa vad.
Anamari, 10 ore???fericito!!
Bicule deci nu apucam sa ne cunoastem anul acesta?
Eh, cel putin cunoasc bine o persoana de pe acest forum si voi mai cunoaste inca una in curind ca sint invitata la botez in Toronto.
Si apoi marea intilneala - sper- din vara.
Eu mi-am luat deja bilet pentru vara, lunile iulie- august, nu am stiut de acel campionat de fotbal, nu sint microbista.
Nu am apucat sa ma uit la pozele pe care le-ati pus, din pacate…
Bun venit si felicitari ptr. bebelasi noilor sosite!!!
va pupic dulceeeeeeeee!
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
Bubamara spune:
La multi ani, Anda, sa-ti traiasca pruncutul si sa fie sanatos si vesel!
Bun venit noilor mamici in gasca noiembrie-decembrie!
Cristina, uite si datele noastre pentru tabelas (sunt relative pentru ca am cantarit-o si masurat-o eu acasa fara ajutor specializat):
0 luni- 3.450-50 cm
1 luna- 4.350- 54 cm
2 luni- 5.500- 60 cm
Aaa, pe fetita mea o cheama Maria, asa ca, daca poti adauga si pe prima pagina la semnul intrebarii...te rog mult si-ti multumesc.
Raluca si bb Maria (07.12.2005)
dienutagraviduta spune:
anda - referitor la hernia ombilicala - asa ni se spusese noua la externarea din maternitate, ca are o mica hernie ombilicala; indicatia era sa faca cel putin un somn (ziua) pe burtica, ca sa intareasca muschii abdominali.
ina - asa face si luca cu sanul - se zbate cu el in gura ceva timp, dupa care ii trece; norocul nostru este ca dupa aia il accepta din nou; eu am crezut ca nu e lapte, dar este; la noi nici de lene nu poate fi, fiindca am gaurile largi (hi, hi) si curge si singur ...
referitor la intarcat - pai daca ea trage din ce in ce mai putin, o sa scada treptat cantitatea de lapte si ai sanse sa intarci in cele mai bune conditii (fara umflari, tambalau, etc); asta daca chiar n-ai incotro.
de ieri de la pranz luca cam da afara lapticul - nu voma, dar regurgiteaza si destul de mult; stau si ma gandesc daca sa ii completez ce da afara sau nu ... daca isi goleste burtica, poate sa i se faca foame prea repede, daca ii dau - se poate sa il umplu la loc si poate daduse afara taman d-asta ...
mda- nu sunt electrician de meserie, dar si luca imi mosteneste inclinatiile ... si el, tot cu ideb-ul ...
dordia2000 spune:
Buna dimineata mamaici!!!
Anda sa-ti traiasca poietul si sa fie sanataos!!!
Corap sa sti ca nici eu nu ma iau dupa Carari, de fapt eu nu am nici o carte de crescut copii ca va am pe voi, si pe sora-mea si am o tona de instinct matern care nu mi-a dat gres pana acum!!! Am considerat ca decat sa dau 4-500.000 pe o carte mai bine iau ceva lui Stefan de banutii aia!!! Am atatea informatii pe net incat...nu mai am nevoie de carti!!Poate gresesc dar...asa procedez eu!
Despre noi nimic nou, suntem ok in continuare. Asteptam cu nerabdare botezul.
Fetelor am si eu o intrebare: sambata am o petrecere si as vrea sa ma duc; daca bb doarme toata noaptea credeti ca sunt denaturata daca il culc si plec la party? De dormit recuperez apoi dar...abia astept ca nu am mai fost de un secol la un party!!! Oare sunt denaturata rau? Voi ce ma sfatuiti? sa ma duc sau nu?
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
Bubamara spune:
Multumesc mult, Cristina, pentru datele adaugate in tabel.
Dordia, daca ai cu cine sa lasi bb-ul (o persoana de incredere), du-te si distreaza-te ca o sa-ti prinda bine, te mai relaxezi si tu. Si noi suntem invitati sambata la o petrecere dar n-am cu cine sa o las pe asta mica si nu ma duc. Sincer, nu-mi pare rau ca nu sunt o fire foarte petrecareata, dar mi-ar fi prins bine putina distractie.
Foarte bun pontul ala cu otetul la fiert biberoanele. Le-am mai scos si eu la lumina.
Raluca si bb Maria (07.12.2005)
Gandacel spune:
meems, de ce vrei neaparat sa mai doarma dupa ora 7? E o ora buna de sculare, mai ales pentru mai tarziu, cand vei merge la serviciu si o poti alapta inainte de a pleca... Are timp sa-si faca un somnic suplimentar de o ora-doua un picut mai tarziu, cand simte ea nevoia. Stiu ca sunt fete aici care ma invidiaza pentru ca bebe nu vrea papica intre 10 pm si 9 am, insa mie mi-ar conveni sa se scoale la 7. Poate ca o va face cand va fi mai maricel si va avea nevoie de mai multa papica decat acum.
Ina, nu e de mirare ca totusi mai mananca 5 minute la san. Nu e musai sa refuze cu totul sanul, daca s-a lenevit. La inceput, cat e sanul mai plin, ii e destul de usor sa traga fara eforturi prea mari. Pe urma, ii e mai lene sa traga tare, ca sa goleasca sanul. Asta e tot. Si eu cred ca vei intarca fara probleme, natural, daca asta vrei. Daca nu, las-o putin mai infometata, ca sa fie obligata sa "munceasca" pentru mancare.
Bic, noi, dupa cum ai vazut, suntem maricei, doctora zice ca e cat un copil de 4-5 luni, desi abia vom face 3 luni peste o saptamana. Hainele care i se potrivesc sunt deci cele pentru un copil de 4-5 luni, nu? Si intr-adevar, ii vin bine hainutele pe care scrie 3-6 luni, sau cele de 6 luni. Cele de 3 luni ii sunt FOARTE mici. Deci depinde foarte mult de cat de mare e bebe (hainele sunt facute pentru medie) si de ce scutece folosesti. Ai vazut probabil ca atunci cand schimbi numarul, tre' sa ii pui si hainute mai mari. Vei vedea cand vii, dupa ochi, ce ii vine si ce nu.
pisi-si-boscu spune:
Buna dimineatza !
Corap multumesc pentru pupici, si mai ales pentru ceea ce ai zis. Intradevar, am folosit foarte mult carta Caprarilor, si cu mult inainte de a avea bb ( partea despre femei ) si eu am o editie veche, din 83. Am selectat " episoadele " de propaganda, (desi, eu sunt de parere ca majoritatea femeilor se realizeaza prin casnicie si mai ales prin copiii lor, nu toate ajung carieriste ( eu una sunt, recunosc chiar daca totusi Boscu este si va ramane cel mai important lucru din viata mea, dupa aia uratul meu din Tei ) si revenind la carte, am selectat si chestiile care imi pareau mai ... nelalocul lor. Ideea generala e ca si acea carte e plina de SFATURI, care se potrivesc in mare masura tuturor copiilor. Eu l-am decalotat pe Sebi nevoita, a facut o fimoza cu strangularea organului si l-am dus la spital unde, fara interventie chirurgicala i-a trecut preputul peste capul putei, l-a curatat de mizeria care se acumulase acolo, si mi-a recomnadat sa fac asta la fiecare baita.
Si acum 100 de ani, cu siguranta ca se decalotau copii !
Sunt convinsa ca si obiceiul foarte vechi evreiesc, acea circumcizie blamata datorita faptului ca organul isi pierde din sensibilitate, la origine a avut tot nevoia de curatare...
Mamicilor cu putzulici le recomand calduros sa inceapa cat mai devreme curaterea locului pentru ca preputul este elastic si trebuie "lucrat".
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
Morgano spune:
Anda, la multi ani poetului!
Inuta, de acord cu Gandacel referitoare la supt. Programul tau e super, poate putin devreme baita de seara, dar dc merge asa e ok :)De ce spun ca e devreme baita de seara, pt ca aia linisteste cel mai bine si dc e baita, papa, nani doarme cel mai adanc dupa. Ia-o te rog ca o parere, nu ca o critica. Noi mentinem acelasi program bun si fte relaxat si pt mine. Baita de seara pe la 21-21.30 si somn de la 22 la 7 dimineata. Nici o trezire noaptea. Doarme beton Anutzache :) E drept ca seara ne jucam, cantam ne agitam si cand termina biberonul deja e chiauna de somn, da' tot se chinuie sa nu adoarma si se uita dupa noi prin dormitor sa mai stam cu ea.
Mamy2, bine ai venit.
Dordia, du-te linistita la party dc ai cu cine lasa Stefanelu', ai telefonul la indemana, copilul e cuminte, asa ca nu trebuie sa te stersezi dc il lasi pe maini bune. Si noi iesim de cate ori putem in weekenduri si pana acum n-am avut nicio problema (nah ca scrisei corect!).
Mare discutie cu Caprarii... Evident ca au pareri invechite din multe puncte de vedere, dar eu zic ca totusi sunt si multe sfaturi utile si de bun simt. Nu faci din o asemenea carte litera de lege, ci o consulti si decizi dc e ok sau nu. Eu am rasfoit de ex Dr. Spock ala si nimic n-am priceput. Nu dati cu rosii dar mi se pare dezorganizata si are tot atatea aberatii pe m patrat ca si caprarii, doar ca de alt gen. Parerea mea.
Cu hainutele: si eu la inceput cand era asa micuta ma uitam la haine si ziceam ca-i vor fi bune peste 1 an, ii cumparam ceva cand avea 1 luna si ziceam ce bine va arata in primavara cand iesim la plimbare, ei ash, acuma ii sunt bune toate, deja avem 2 pachete puse pt bb2 si am inceput sa-i cumpar bluzite ca nu mai aveam destule. Interesant e ca body-uril, desi bbc 100% s-au intins dupa ea, tot alea din prima zi ii sunt bune :)) astea sunt sf-uri cum se intind :) ca nu-i sunt mici deloc.
Chiar voiam sa va intreb: voi ce preferati? Costumas intreg sau pantaloni si bluzita? eu prefer separat pt ca atunci cand o schimb trag pantalonasii, deschid body si gata fundicu dulce afara. Cand e cu body mi-e aiurea sa i-l bag sub ea in spate pana o schim b si o pupacesc la talpite si bucute :)
Sunt de cu zori la birou si deja mi-e dor de bumbutza mea cumintica si vesela. Toata ziua rade si povesteste, n-a plans de cateva zile bune. Se cearta cu noi, cu jucariile, se maraie dar plans tapan nu. Ultima oara a plans tare ca s-a trezit din ceva vis urat probabil, dar dupa 1 min ranjea printre lacrimi si suspine.
Recunosc ca in afara de faptul ca sunt relaxata cu ea, nu am nici un merit ca e asa cuminte si si-a facut singura un asa program convenabil si pt noi.Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
bb_alinus spune:
Anda draga mea sa iti traiasca poetul! ia uite, parca mai ieri asteptai nerabdatoare sa nasti si deja aveti 2 luni!
Fetelor, am impresia ca bantuie cam multi virusi pe la calculatoarele noastre! Va aud pe voi ca va plangeti si vad si la mine cum Nortonul imi depisteaza zilnic cate un atac! Sa avem grija sa nu deschidem nimic necunoscut!
Meems, mie mi se pare ca Rianna are un program ok chiar daca nu constant, ca doar nu e robot! Si noi am avut zilele trecute schimbari la orele de somn, dar vad ca azi noapte mi-a dormit nesperat de bine, de la 10 la 4, mancat 10 min si culcat iara pana la 7, mancat 20 min si uite ca doarme si acuma ( si e 10 la mine). Si vad ca missa mea isi regleaza singura programul daca maica-sa nu e in stare sa o faca Deci azi noapte, pt prima data nu mi-a mai cerut sa doarma cu mine pe canapea...si daca nu am asteptat cu disperare si parca mi-a lipsit. Asa ca rabdare ca fiecare bebe are "stilul" lui!
Ina felicitari inca odata pt super programul Rachelinei! Pai e ca la carte! Bravo sotului !
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
lavi02 spune:
Nichita la multi ani!!! Deja au trecut 2 luni de la super-nasterea Andei?
Pentru hainute eu am o super-masura: schioapa! Acum de exemplu ii trebuie hainute de 3 schioape. Din pacate nu stiu cum sa ma organizez cu timpul ca sa apuc sa-i iau. Plus ca as vrea sa merg in Dragonul Rosu (ca tot l-au laudat fetele dpdv preturi pt haine de copii) si pt asta trebuie sa astept sa vina cineva (bunici) la noi sa stea cu copiii, dar cand vor veni va fi ziua Silviei.... Of!
In Romania se gasesc hainute de bb fabricate in: China, Thailanda, Turcia si mai nou din ce in ce mai putine in Romania.
Body-urile de la Z (altfel f bune calitativ si romanesti) sunt celebre pt faptul ca sunt mici fata de ce scriu ei acolo. Iti trebuie cam cu 2 grupe de varsta mai mari!
negaracristina pai tu ai facut ca si Noki cu laptele de pasare: veniti pe aici si fluturati retete, tentati lumea, si cand le aplicam si venim si va luam la bani marunti cu amanunte o dati cotita si recunoasteti ca mama/soacra/bunica etc!
Ina zic si eu ca si Gandacelu: ai 2 variante: ori o infometezi nitel ca sa traga mai bine de la san si insisti dupa alea 5 minute in care vine laptele usor (sau mulgi cu pompa ce ramane si ii bagi in biberon). Ca sa intarci - sari peste mese si sari din ce in ce mai multe, scoti toate suplimentele pt lapte eventual iei ceai de salvie, pui comprese cu varza pe sani... (asta din ce am citit eu pe forum, ca n-am aplicat) Dar eu zic ca e pacat.
Silvia si Xandra uau! ce tonaje! felicitari! Xandra tu ii mai dai supliment?
Chiar, de mult voiam sa intreb: Mandy ii mai dai doctorului supliment cu lapte praf seara?
Despre cartea Caprarilor: eu iau de acolo ce mi se pare util si in acord cu vremurile actuale si sar ce mi se pare depasit. Fac o combinatie cu Mama si pruncul, revista Mami pe care nici n-o mai cumpar mai nou ca ma plictiseste...
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)