Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 6
joy04 spune:
mai mai mai...buna dimineata
CORAP, sa stii ca si eu is cu aceeeasi problema: cum stau pe forum cum nu-i nimeni...cum dispar cum am de recuperrat gramada si nu am timp.
ANDA, o prietena a avut o hermie destul de mare ( nu stiu cum sa-i zic, mica, mare) ca a trebuit sa-i puna un "banut" si sa o tina legata, dar ia dat de la spital, ceva special, nu moneda...si ia trecut. Daca nu-i trecea pana dupa 6 luni sau 1 an parca o opera. dar a fost OK, nu te speria...si las' ca-i trece si nu vei mai fi sclava lui cu toate ca nu cred ca-ti displace sa-l tii in brate...
INA, de ce vrei sa intarci? doar ca numai treage piticutza?
Ai incercat sa-l mulgi???? Incearca sa-l dai cu bibe...daca nu ai alte motive.
Sa va spun ce probleme am eu cu piticu': ieri agitat cu dureri de burtica si parturi la greu nu a prea dormit. Aseara a trebuit sa plec pan la servici adica pe la 17.30 si am venit inapoi pe la 20.00...ii dadusem piticului sa pape la 16.00...dar el s-a culcat de pe la 18.30...si la 21.30 l-am trezit c anumai puteam de san....asa era de umflat si incepuse sa curga, plus ca ma ingrijoram de ce nu se trezeste sa pape.
A supt cam 10 minute, s-a detensionat sanul si a disparut galma...chiar credeam ca nu prea mai este lapte in el ca era moale. Dar m-am muls si am mai scos cam 100 ml...nu stiu ce a mancat el in alea 10 minute...dar apoi s-a mai trezit la 2.30 noaptea...
LAVI, nu da cu pietre, dar am o intrebare: voua vi s-a facut lapticul mai apa chioara? Ca la mine cam asa este. Altadata ramanea pompa uleioasa, acum nik. plus ca este apos rau de tot.
Si da cateodata se tezeste piticul la 2 ore sa manance, chiar mai putin dar nu-i dau eu..cateodata sta fara sa ceara si 4 ore.
Chestia asta este cam de 1 saptamana, deci chiar daca pana acum mi-a luat super bine in greutate, de acum in colo voi vedea. si daca i-a mai putin...sa zic numai 500-600 g, este bine?
Doar nu va mai lua tot 1kg si pe luna......dar nu stiu la cat sa ma ingrijorez.
Cantitativ, lapticul este dar calitatea nu stiu daca este de prima mana.
ANDA, zi-mi te rog sa ma mai uit pe capitolele din urma( pe care recunosc ca nu le-am citit) dupa astrograma lui Vladut?
Si daca iti dau si datele nepoatei mele se poate?
De papat noaptea...Vlad se trezeste cam de 2 ori..chiar si 3 dar nu ma deranjeaza sa-i dau sa pape ca stiu ca asa-mi mentin productia.
Chiar m-as supara si super oftica sa nu-i dau noaptea...cum mi-a zis asistenta sa-i dau masa de ceai noaptea....no way.
Cu putzulica...PISI, cum ai facut tu?
Mie in spital mi-a zis si aratat cum sa-i decalotez putin, nu f mult varful si sa-l sterg cu ser fiziologic ca se strange mizerie de la pipi pe acolo..
Niste amice mi-au zis sa-i decalotez mai mult nu doar varfuletul ca se vor strange mizeriile mai in jos, ca ele au ajuns cu bb-i la spital ....Adevarul este ca prietenele inafara de una singura care la curatat acolo, toate au ajuns cu bb-i la spital...mai devreme sau mai tarziu.
si sa vedeti un copilas de 1 an care plangea saracu la fiecare pipi ca-l ustura...nici nu-i venea sa mai faca. Se chinuia sa tina...
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Morgano spune:
Joy, din pacate eu am patit asa cu laptele.... si a fost unul din motivele pentru care am si renuntat in final. Apa chioara era, nu tu macar o pojghita deasupra de seara pana dimineata la cald, culoare apa alburie, consistenta nika. Asta pe langa ca era insuficient cantitativ, cu toate berile, pastilele si ceaiuriel naturiste si galactogilul miraculos.
Dar eu zic sa nu disperi ci sa te hranesti si odihnesti mai bine, poate la tine isi va reveni la normal.
Eu zic si sa lasi 3 ore cel putin intre mese, pentru stomacelul lui asa e sanatos. Pediatra mea mi-a pus o singura interdictie: nu la mai putin de 3 ore masa, sub nici o forma.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
xandra28 spune:
lavi, eu ii dau ca si pana acum, un bibe seara dupa baita (cam 140-160 ml). n-am reusit sa-l scot dar am reusit sa nu mai bag altul, avand in vedere ca totusi am lapte. eu zic ca-i bine asa, iar dintr-un biberon pe zi nu se-ntarca, cred eu. ca doar ii dau de aproape 3 saptamani.
anda, la multi pt nichita!
anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii
varsta lui vladut
joy04 spune:
ANDAAAA....la multi ani poetului tau chelios da' frumos...
Deci nici nu stiam ca suntem in 09......
Noi nu facem kk de cateva zile...adika de vineri am facut 1 data muuuult si apoi niste chestii in pemp asa ca o apa colorata de nu a ramas nik dessupra pemp-ului.
Sa incerc cu ceai de musetel...dar ii tot fierbe burtica
I-am luat temperatura, aseara avea 36.9 si dimineata la 04.00 avea 37.6 E normala, asa-i? Ma gandeam ca daca-i iau temperatura, o face si un kk, dar nu a dat decat vreo 2 vanturi..
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Morgano spune:
Am uitat sa va zic: m-am ingrasat 3.5 kg in ultima luna :(( Stiu cum am reusit performanta, si stiu si ca de luni ma apuc de regim si miscare, insa tot sunt suparata foc ......
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
pisi-si-boscu spune:
Joy, chestia cu putza e cam asa: ea are un caput mititel dupa care e un fel de sant in care se pot strange mizerii. Sebi a avut santul acela un pic incarcat inca de cand s-a nascut, la 2 luni era deja format un fel de inel galbui ( initial am crezut ca e puroi ) care strangula organul, copilul plangea si capul putzei se facuse violet. Doctorul a luat preputul intre doua degete si l-a dat peste cap de tot ( el e prins la baza capului putzei ) si a scos ce era acolo. Copilul a plans, cred ca s-a speriat sau poate l-a durut, nu stiu, ideea e ca eu nu as fi avut puterea in acel moment sa o fac ( ti-am zis, putza deja se albastrise ) dar puse una peste alta lucrurile au fost super ok, acum el face baita singur si o spala frumos, o decaloteaza complet si...cand o s-o da prima oara "in barci" nu o sa il mai doara !!!!!!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
bb_alinus spune:
Si pt ca miss ma lasa azi sa imi beau cafeaua cu voi, iar m-am uitat la pozele din albumul nostru.
Lavi, nu stiu daca ti-am zis dar Nati e adorabila si falcoasa de numa! Poza din cadita rosie e dementiala! Iar Silviuta un adevarat manechin. Frumoase fete, sa iti traiasca!
Monet, super poza cu fetele tale! Au niste ochi foarte frumosi!
Meems, Rianna e o papusica tare scumpa! Vad ca al doilea prenume e ...frantuzesc!
va las ca s-a trezit minunea!
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
maria_alexia spune:
O sa iasa o lunga polologhie din mesajul asta, scuze anticipat
Ripley, sigur numai dupa 3 luni li se dezvolta memoria si se smecheresc piticii ? Ca noi cred ca suntem cam precoce
negaracristina, si eu am o reteta de ciocolata asemanatoare, dar totul se ruleaza in foaie de napolitana. Sa vedeti acolo nevoie de viteza & dexteritate . Dar, cum spui si tu, merita.
Si noi plangem cu istericale pana nu mai putem respira si ne innecam
De ieri tocmai am mai pierdut o batalie cu bebe, pur si simplu nu-l mai pot dezlipi de mine, e tot in brate... Si asa de chinuit doarme, saracutul, inloc sa stea cumintel in patut...
Curatatul nasucului e periculos cu scobitoare!!! noi am reusit pana la urma doar cu vata rasucita, dupa vreo 3 zile de plans si disperare (de ambele parti) s-a obisnuit cu manevra si nu mai protesteaza deloc.
Mai nou nu mai plange nici la baita!!! Inca nu se bucura de ea, fixeaza un punct lateral in gol si sta absent si resemnat, dar tot e un progres... Asa afost si cu schimbatul pampersilor la inceput, urla de ziceai ca-l omori, si acum da din picioruse de placere
Iar Vigantolul i-l pasez in lingurita indulcita in prealabil fie in ceai, fie in Sab... I-am luat lingurite de silicon si pare sa le adore.
Cu trezitul noaptea, ce sa zic.. sunteti niste boieroaice! Noi nu mai departe de alaltaieri am papat la 21-00-03-06-09, fiecare repriza a cate minim 40 minute! e deprt ca in general e mai bine, cu papa la 20.30-23.30 apoi pe la 2-3 dar nu mai adormim (sa vedeti ce fain e un bebe gangurind tot si jucandu-se pe la ora 3-4 dimineata ), apoi la 6.30 si iar ne jucam si gangurim de ne prinde masa de la ora 9.30...
Anda, si noi banuim hernie ombilicala (inca n-am ajuns la doctor) si tot numai in brate stam
Maria & Cristian (22 dec 2005)
ioana_77 spune:
Neatza, fetele!
Vad ca se discuta intens despre eterna problema,laptele de mamica...Pana acum eu nu am avut probleme cu productia si nu am apelat la nicio (cat de corecta pot fi!!!) metoda de stimulare a lactatiei, in-afara de ceva beri fara alcool; oricum eram bautoare de bere dinainte, asa ca le savurez cu placere
Maria doarme mult mai mult in ultima vreme si sper sa nu ramanem fara laptic, ca tare mi-ar parea rau.
Si noi avem probleme cu hainutele, la fel ca si voi. Aplic si eu de-acum "schioapa" ca sa stiu cum sa-i iau unele purtabile. Pana acum am tot primit, dar incep sa nu ne mai fie bune si-abia astept sa dau iama in magazine In Iasi sunt vreo doua magazine cu hainute autohtone, unele chiar super dpdv calitativ si ca pret, ok. Sunt producatori din Vaslui care ajung mai greu, probabil, in capitala.
Eu am o problema cu sosetele, toate lasa urme pe piciorush si nu cred ca e foarte bine. Si mi-e ciuda ca trebuie sa le tai la toate elasticul. Mi-a adus o prietena o pereche fara elastic, o frumusete, dar cica erau din Italia :(
Azi sau maine facem si noi vaccinul de doua luni. Sper sa fim "barbate"
Mai sunt albume foto care nu sunt accesibile publicului larg? Vrem si noi sa le vedem, sa laudam frumuseti si cumintenii! Cum procedez?
pupici
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
lavi02 spune:
Hei, multumesc fetele (Alina si Tania) pentru ca v-ati uitat la poze si pt aprecieri. Nu stiu ce va place asa mult poza la baita.. sunculitele? Mie imi sunt tare dulci! Prost e ca a iesit in poza nashpia mea de baie nerenovata... la vara urmeaza ea la rand cu renovarea si mi-e GROAZA! Noi cand ne-am mutat nu am avut bani pt toate renovarile si aveam de ales intre a pune parchet in camere (am vrut neaparat parchet natural, nu laminat) sau a renova baia. Am ales parchetul pt ca sa-l fi pus ulterior insemna scos toate mobilele si deranj peste tot. Asa, baia e mai localizata... dar tot mi-e groaza.
negaracristina dar de ce ii pui ser efedrinat? Banuiesc ca stii ca nu e OK sa-l folosesti decat pe perioade limitate, in rest ser fiziologic.
Tania, Nati sta in scoica uneroi jumate de ora, alteori mai mult sau mai putin, dar cam 30 min sa zic ca-i media. In general dupa fiecare masa avem program de vorbit/jucat, uneori o tin in brate, uneori in scoica. Si cam la fiecare interval intre mese trage si o tura de somn in afara de seara. Dar in schimb noaptea doarme de pe la 23 pana la 8.
Maria programul de masa noaptea mi se pare super-OK la varsta lui, ce e mai prost pt tine e ca intre mese are chef de joaca si nu de somn.
Cristina pe Andrei il dati la gradinita din toamna? Din experienta mea calendarul "competitional" e cam asa: feb-martie: ales gradinita si vorbit cu directoarea aprilie-mai: perioada de inscriere. Septembrie: inscriere tardiva la noroc pt raasii in urma ghinionisti cum a fost Silvia.
Bic pt ce frumos ai zis: oroarea aia de eveniment care se cheama campionat mondial de fotbal.
Fetelor, fara suparare, dar eu nu mai apuc sa raspund la toate problemele la care as putea raspunde pt ca nu mai am timp. Nati ma solicita mai mult, mai am de lucru prin casa, nu mai vreau sa fiu pe forum in timp ce alaptez - vreau sa-i acord toata atentia ei, iar aici.... sunt din ce in ce mai multe mesaje! Eu una nu mai fac fata , nu sunt suparata pe absolut nimeni, stati linistite!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)