Mamici de septembrie - octombrie (6)
Raspunsuri - Pagina 12
Susa spune:
Buna Burtici,
Am fost ieri la ultrasound(din nou) dar acum am vazut totul...BB-ul are 19mm , inimioara ii batea cam repede(dar si mie) 176/min. I-am si vazut inimioara cum clipocea repede repede pe ecran si i-am si auzit bataile. Tati era topit tot si nu mai scotea nici un sunet...a fost tare impresionat si a vorbit toata ziua si la toata lumea de pe vas despre experienta. Suntem tare fericiti ca totul e bine asa ca nu vin inca acasa. Va doresc numai bine
Silvia
try spune:
quote:
Originally posted by bb ralukutza
buna!
vad ca nu va simtiti prea bine. nici eu nu ma simt prea bine. greturi, dar fara. asta pentru ca nu
de obicei. n-am mai facut-o de pe la 7-8 ani. aseara am avut un episod destul de urat in acest sens. m-am innecat in somn cu voma cred. m-am trezit f speriata, stiu ca e periculos, ca poti sa te inneci si sa nu te trezesti.
in legatura cu visele si eu am probl. aseara am visat ca nasteam si era groaznic. nici o leg cu realitatea sper.
ignatica, ce dioptrie ai? am si eu miopie si stiu ca e recom cezariana. mama a avut aceeasi probl si nu i s-a recom. zicea ca era desfigurata dupa nastere, ca i s-au spart vase de sange la ochi, si bineinteles s-a marit si dioptria. eu am decat pana in -1, nu port ochelari desi ar trb.
vad ca va plangeti de dungulitza maro de sub buric. mie mi se pare tare dragutza. cred ca o sa fiu tare mandra de ea cand o sa apara. eu stiam de ea si in fiecare zi verific sa vad daca a aparut!
va pup, si va doresc sa va simtiti mult mai bine sa va bucurati de sarcina mai bine!6+
Raluca, nu are legatura cat de mult ai vomat inaitne sau nu. Eu am fost la fel ca tine: nu stiu daca am vomat de 3-4 ori pana la 30 de ani. Iar cand am fost gravida cu alex mi-am vomat tot ce era posibil. De la 6 pana la 16 sapt. Zilnic (cu cateva exceptii) pana la 14 sapt., apoi pana la 16 sapt. au disparut complet.
Dioptriile tale nu-s o problema. Si eu am miopie si aveam -0.75 acum 4 ani (de atunci n-am mai facut nici un control. Insa nasterea naturala nu e un pericol la o asa mica dioptrie. Trebuie sa ai ceva d genul peste -5 ca sa incepi sa te ingrijorezi. Eu am nascut natural si fara cea mai mica problema. Vase de sange pe la ochi se sparg la orice persoana care naste natural si "impinge" (ca doar impingi pana-ti ies ochii din cap (e o gluma).Conteaza foarte mult si cum impingi. Trebuie impins din zona abdominala, nu din gat (ca atunci cand se ingroasa venele pe frunte si pe gat.
Pentru dungulitza amro mai trebuie sa mai astepti un pic...
.......in 5+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
katia spune:
Salutare tuturor!
Fetelor care nu aveti greturi - de ce va plangeti?
Voi nu realizati cat de norocoase sunteti? Daca nu aveti greturi nu inseamna ca bb a patit ceva, inseamna ca aveti un organism care tolereaza acel 'corp strain' pentru ca in definitiv asa este perceput.
Eu am fost mereu sensibila si trebuia sa ma astept ca asta o sa fie reactia - adica o sa vomit de o sa-mi iasa ochii. Azi, asa cum am si prevazut, am somat; m-a sunat sefu' sa ma intrebe ce fac, cum ma simt si sa-mi ureze sa ma insanatosesc dar eu am de gand sa-mi iau putin concediu medical ca si asa sunt varza daca ma duc la sevici.
Nu mai fiti deprimate si speriate - eu as avea motive sa fiu speriata (la 22 de ani ai mei si cu o situatie sociala nu prea clara
) dar nu sunt - sunt fericita ca o sa fac un bb care acum ma chinuie de ma rupe!
va pup si va doresc un weekend placut!
ps
try spune:
quote:
Originally posted by Bedrosmart
Buna fetelor!Sunt o viitoare mamica disperata, disperare provocata chiar de voi, dragelorfiindca desi am DPN-ul pe 23 septembrie fiind luata in grija minunatului doctor Nayel, la ultima ecografie facuta ieri bebe-ul meu nu e nici pe departe precum cel din descrierile voastre, cu inimioara batand si asa mai departe!!!
Bebeutza mea(fiindca sotul nu concepe sa fie altceva...)are sacul gestational 19mm, e in evolutie fata de precedenta dar....ATAT!!!!
E bine?E normal?Credeti-ma ca plang pe ascuns la servici, nu se mai intelege nimeni cu mine, n-am spus la nimeni si de aceea va rog din suflet spuneti-mi daca e ok sau nu!!!
Multumesc din suflet si sanatate multa va doresc!!!!!
Daca ai DNP pe 23 sept. inseamna ca ai sarcina mai mare c u2 sapt. deact mine, ceea ce inseamna ca esti in 8 sapt. La 8 sapt. un sac gestational de 19 mm e perfect. Eu la sarcina trecuta am facut eco la 8 sapt. si 3 zile si era sacul de fix 19mm. Inimioara trebuie sa bata, dar probabil ca doctorita nu ti-a aratat. Inimioara se formeaza din a 6-a sapt. de sarcina. La eco se poate observa cum flicare inimioara si daca ecograful are sistem audio, poate sa se si auda sunetul.
Ce altceva mai vrei sa faca un mormoloc de 19mm care arata ca un mic viermisor?
Linisteste-te ca e absolut normla cum arata saculetzul tau.
Daca la 8 sapt. o sarcina este dezvoltata normal, iar inimioara bate conform regulilor (ritmic si clar - caracteristici pe care medicul trebuie sa le aprecieze, nu noi, pt. ca noua numai clar nu ni se pare sunetul ala - pare mai mult un vajait) atunci sansele sunt destu lde mici sa existe o problema ulterioara cu sarcina. In general, sarcinile care sfarsesc in avort spontan au mai puti nde 8 sapt. sau au o problema care a aparut inainte de implinirea celor 8 sapt. Normal ca exista si exceptii, insa, de regula, daca la 8 sapt. bebe arata bine la eco, sansele sa se intample ceva neplacut sunt destul de mici.
.......in 5+ sapt.
katia spune:
Exemplu: numa numa am reusit sa va scriu si am si fugit la baie. Un morcov, un morcov - va puteti imagina; nici macar atat nu a vrut sa pastreze stomacul meu......si a fost asa de bun....
ps
try spune:
quote:
Originally posted by alipiticot
Bedrosmart,te rog nu mai fi disperata ca nu ai de ce.Bb tau e perfect si daca nu era asa i-ti spunea dr.
daca ai indoieli vezi ca pe diferite site-uri sunt grafice cu ce se intampla in fiecare saptamana de sarcina si inima incepe sa bata abia in 7 sapt,dar asta la nivel microscopic deoerece el insusi are cativa mm.Supararile tale nu fac decat sa ti faca rau si chiar si bb ca simte starea ta.Fetele care au vazut inimoara ori au sapt de sarcina mai mare,ori au fost la un echo 3d si dr draguti ai marit si au putut arata inima.La un echo normal mai devreme de 3-4 luni nu se vede mare lucru,decat acel sac gestational si cateva dimensiuni...Te org nu fi suparata,ai incredere si ai sa vezi ca am dreptate.
iar in 22 sapt sa te duci si tu la un 3d si atunci ve-i vedea si afla tot ce e necesar ....pana atunci echo sunt asa de verificari minore ,problemele adevarate atunci se vad.Ce e important sa fie sarcina in evolutie sa nu se opreasca dar nu e cazul la tine.
Sarcina usoara si nu mai fi trista!
Paula5 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
Paula, inimioara se poate vedea batand la 8 sapt. cat are Bedro. Daca doctorita n uar fi vazut inima batand cu siguranta i-ar fi spus asta si ar fi atentionat-o ca e ceva i nneregula cu sarcina. Eu cred ca dr. i-a aratat la eco o imagine doar cu saculetul gestional. E adevarat ca in anumite pozitii asa apare saculetul ala, ca o bilutza neagra intr-o mare gri. Insa la anumite miscari ale ecografului, sub anumite unghiuri se poate observa inima batand. Altceva nu are ce sa se observe, caci inima e primul organ care se formeaza, bebe are forma unui mormoloc la varsta asta.
Dar medicii de multe ori prefera sa fie lasati sa observe ei ce si cum, far aa fi deranjati cu intrebari si cu cereri de genul "vreau si eu sa vad".Iar dupa ce-si termina treaba, unii nu au rabdare sa stea sa-ti arate totul, sa-ti explice totul. Pentru ei e ceva absolut banal si firesc, fac asta zilnic, chiar daca noua ne sta inima in loc cand mergem la ecograf.
Bedro, nici nu-ti imagina ca daca ar fi fost ceva in neregula medicul nu ti-ar fi spus. Fii convinsa ca e totul ok.
.......in 5+ sapt.
try spune:
quote:
Originally posted by anda005
Neatza burtici ,
Ieri am tras o mare sperietura . Dimineata , la prima ora am inceput sa sangerez si ma durea putin burta, cam ca in prima zi de menstruatie . M-am gandit ca poate totusi m-am inselat si am repetat testul de sarcina , de data asta am luat Clear Blue , care stiu ca este foarte sigur si cele doua liniute au aparut intr-o secunda .
Am luat un no-spa si l-am sunat pe dr . Seara de-abia am ajuns la consultatie si mi-a facut o eco vaginala , dar n-a putut sa imi confirme sarcina . Doctorul mi-a zis ca nu este motiv de ingrijorare ca sarcina n-a fost vizibila , dar ca , daca vreau , imi da tratament "orb" luand de bun ca i-am zis eu ca sunt insarcinata . Voi ce credeti , este normal ca o sarcina de 4 saptamani si 6 zile sa nu fie vizibila ecografic ? Nici macar sacul gestational ? Mie parca mi s-a facut un pic frica si nu mai am rabdare pana miercuri cand trebuie sa merg din nou la consultatie .
Mi-a recomandat tratament cu Pregnyl , o injectie la patru zile , Utrogestan si MagneB6 . Deja astazi s-a diminuat sangerarea , mai imi ramane foarte putin pe hartia igienica .
Stiu ca multe femei sangereaza in primele saptamani de sarcina si urmeaza tratament pentru fixarea sarcinii , dar tot nu imi pot stapani gandurile negre care imi trec prin cap . Si eu , ca multe altele , am avut un trecut nefericit din punctul asta de vedere , iar acum fac din tantar armasar .
Va pupic si sa auzim numai de bine .
Anda sunt sigura ca "sangerarea" de care vorbeai e de fapt mai nimerit a fi descrisa ca pete. Daca doar ti s-a murdarit chilotul/tamponul as zice ca-s pete, nu sangerare.
Multe femei au pete in preajma perioadei in care ar fi trebuit sa le vina ciclul (plus sau minus cateva zile). Eu o interpretez ca o inertie a organismului. Luni si luni de zile, an isi ani de zile, acest corp a fost invatat sa sangereze o data pe luna si dintr-o data, datorita unei sarcini, se intrerupe acest proces. De-aia am zis ca e ca o inertie a corpului de a face ceea ce stie el mai bine sa faca. De cele mai multe ori, aceste pete, sangerari sunt inofensive cand sunt in preajma datei cand trebuia sa vina ciclul.
La sarcina trecuta eu am avut omica pata portocalie exact in ziua cand trebuia sa-mi vina ciclul.Iar o sarcina la aproape 5 sapt. e absolut firesc sa poata fi neobservabila la ecograf. Asteapta fara emotii pana sapt viitoare si-ai sa vezi ca o sa vezi si saculetu lgestational si ai sa vezi ca o sa auzi si inimioara.
.......in 5+ sapt.
try spune:
Zicea cineva de depresii...
Sunt absolut normale pe parcursul sarcinii si, da, pot aparea inca de la inceput. La unele persoane se manifesta mai mult, altele din contra par sa infloreasca cu fiecare zi de sarcina.
Dar asta nu-i nimic, sa vezi ce depresii te pot paste dupa nastere. E foarte important sa aveti grija de sufletelul vostru si sa evitati pe cat posibil sa ajungeti in stari de-astea.
O buna cale de a evita depresiile este sa stiti foarte bine ce se intampla cu voi in fiecare noua etapa, sa stiti ce urmeaza sa vi se intample. Unele mamici sunt luate pe nepregatite de multe noi evenimente care apar in viatza lor pe parcursu lsarcini isi dupa nastere si asta le scade rezistenta la depresie.
.......in 5+ sapt.
anangel_lexi spune:
Buna fetelor. Am fost si noi la doctor si l-am vazut pe bebe si inimioara lui cea fortoasa. Ne-am topit si eu si tati
. Bebe e bine, are 18 mm si 8 saptamani si 4 zile. DPN 18.09.2006. Sunt mandra foc!!!
O singura problema ar fi dar sper ca nu e grav. Am uter dublu, dar inca nu si-a dat seama sigur daca asta e. Oricum peste 3 saptamani merg iar la control.
8+
I wish I were an angel...
Poze diverse
try spune:
Uterul dublu reprezinta o problema in functie de cat de complet e peretele ce desparte uterul. La unele femei peretele acesta nu e complet si ca urmare, sarcina care creste va avea loc suficient sa se dezvolte. Probleme apar mai des cand peretele este complet, deci practic sarcina beneficiaza doar de jumatate de uter. Normal ca uterul se mareste si este elastic, insa un uter dublu e supus la o dubla solicitare.
Nu vreau sa te sperii, insa vezi care-ti sunt riscurile in functie de unde e peretele asta despartitor si cat de mare este. Pune-l pe dr. care a vazut problema sa-ti explice la ce sa te astepti, cat de problematic sau nu e la tine, caci difera de la caz la caz.
.......in 5+ sapt.

. asta pentru ca nu