Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetelor, e bun venit acest topic. Am o rugaminte la voi (eu sunt la primul bebe care e inca in stadiu de embrion mititel-mititel - 8 saptamani) - daca se poate, sa-mi descrieti "procedura", ca sa stiu la ce sa ma astept. Si, de asemenea, ce probleme ati intampinat si cum le-ati rezolvat... Merci :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Cu cel mare am avut probleme la san, deoarece saracul era prea flamand, eu prea nepriceputa, sanii ma dureau, sangerau, cateva saptamani m-am muls pana m-am vindecat si am reusit sa trecem la san. Cu micuta aceeasi probleme, insa in plus ea avea si frenul lingual foarte scurt si din cauza asta nici nu reusea sa suga bine si destul. Iar pompa, alte chinuri, ea a inceput sa suga la 4 luni. Da, de multe ori treaba nu merge de la sine, trebuie multa rabdare si perseverenta, dar merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

eu nu am stiut initial cum sa il alaptez,dar ne-au ajutat la spital.oricum mult timp reuseam sa ii dau usor sa suga numai la un san si abia apoi si la celalalt.am avut si durerei groaznice de sfarcuri cu sangerari si ma dadeam cu bepanten intre reprizele de sup si m-am vindecat.cam atat..mult succes!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Messa: daca o sa citesti de la inceput(toate capitolele) tot ce au scris mamicile o sa afli tot ce doresti. Acest subiect m-a ajutat ft. mult, a fost punctul de plecare. Apoi pe net poti gasi toate informatiile despre alaptat, problemele care pot aparea si rezolvarea lor(ti-as da adrese dar se considera reclama).
Mai e un subiect la clubul scutecelor.

Pt. mine Garmastan e mai bun decat Bepanthen. Garmastan a calmat mai bine durerile si parca "anesteziaza" un pic zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Buna,fetelor....Sunt o proaspata mamica. Luca al meu azi face 7 zile. Am fost de la inceput pt alaptatul la san...Am avut ceva probleme cu laptele in primele 4 zile,asa ca inca din spital BB a primit biberon.Acum am reusit sa-l scoatem DEFINITIV, insa am cateva nelamuriri.
BB suge vreo 10 min si adoarme, cu toate insistentele mele. Uneori dupa 30 min ii trebuie iar san, alteori doarme cate 3 ore bustean dupa un supt sau doua.Ca daca il ridic sa regurgiteze sau il schim da semne ca se trezeste si uneori ii mai dau si celalalt san. Intrebarea mea: Il pun la san ori de cate ori are nevoie, indiferent de pauzele dintre supturi?
Si o alta intrebare: cand stii daca sa ii dai sau nu suzeta? Asta in ideea ca l-as pacali sa suga, dar fara sa manance si poate asa prelungim reprizele de supt la 15-20 min. Am usoare retineri in leggatura cu suzeta.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Mihatocae, sa-ti traiasca bebelusul!
La inceput e normal sa suga cum vrea el. Insa suzeta nu i-as da pt. ca isi strica tehnica de supt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

eu sunt pro alaptatul la cerere.este cel mai bine pentru amandoi.este adevara ca la inceput cand suge mai des este obositor si poate chiar stresant,dar cu timpul se regleaza si nu mai zic de efectul benefic pe care il are asupra psihicului copilului sa ii se dea atunci cand cere.
cat despre suzeta mi se pare cea mai proasta inventie posibila si nu as recomanda nimanui sa o foloseasca.este adevarat ca afecteaza dentitia si chiar daca ii cumperi ortodentica,tot ii afecteaza palatul si dentitia permanenta va fi afectata.si in plus se creaza o dependenta urita si poate afecta si psihicul copilului(discutie lunga ca sa o prezint aici)
In rest Luca este un nume tare frumos si sunt convinsa ca si bebelusul tau este chiar mai frumos.sa iti traiasca!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Fetelor, scuze daca repet cumva ceva discutat, e indicat sa folosesc Garmastan inainte de nastere ca sa pregatesc sanii de alaptat?
Mersi aniticpat!!!!
Tatiana, 37 w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Taty, eu am inceput sa folosesc Garmastan din luna a 8-a de sarcina, dupa dus. Nu stiu daca asta a fost motivul, dar n-am avut ragade sau alte probleme. La-nceput, mi-au fost putin iritati sanii, bebeii au saliva foarte acida, dar am dat mereu cu Garmastan. Mult noroc.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Multumesc mult, Mona!
Tatiana, 37 w

Mergi la inceput