Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Simona, se poate... mai ales daca citesti ce s-a mai scris la acest topic, iti vei da seama unde ai gresit cu primul bb, si ce sa faci altfel a doua oara!
Si la mine exact asa s-a intamplat: primul- 7 luni, al doilea: 3 ani si 7 luni de alaptat:)

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona8004 spune:

Teodora si Gabi, multumesc tare mult de rapsuns si .

mi-am mai luat o piatra de pe inima in ce priveste cel de-al doilea bebe. Ma bucur asa de mult ca se poate .
eu mai am o dilema dar nu e de acest topic, dar poate ma ajutati voi unde sa intreb.
Deci, probleme urmatoare mi se pare putin mai dificila, de ce? pentru ca eu sunt RH negativ, iar sotu? habar nu am, pentru ca pentru un timp destul de lunga nu a fost in tara (nu ne descurcam cine stie ce si a reusit sa mearga in State sa lucreze si vine la sfirsitul lui Mai) dar cind vine il trimit sa isi faca RH. Dar pina aflam RH vreau sa ma lamuresc si eu mai bine, ca pina acum numai incurcaturi am inteles despre Rh. Daca si sotu are RH negativ, asta inseamna ca e OK? sau nu? iar daca el e Rh pozitiv si nu am facut injectia imediat dupa nasterea primului copil (aici am uitat sa le spun, dar nici ele nu m-au intrebat) ce se intimpla? cind ma gindesc la asta mi se pune un nod in git, ca de . Sper sa ma lamuriti si pe mine sau macar unde sa ma duc sa intreb.
Multumesc!

Simona, mama lu Maia(22.09.2005)

Mergi la inceput

o sa credeti ca sunt cam inconstienta, poate, ca doar ar fi trebuit sa ma fi interesat inca de la primul copil ce si cum cu RH. Sincer fetelor, chiar m-am interesat, pe de o parte imi spuneu ca e ok totul, iar pe de alta parte multi imi spuneau ca nu e ok. Apoi poate a intervenit si frica. Eu cind am aflat ca sunt RH negativ, parca nici nu mai voiam sa aud ce Rh, cu toate ca nu e moarte de om sa ai Rh negativ.
Iar alta poveste este mama mea, ea are Rh negativ si cred ca tata e pozitiv si noi suntem 3 frati la mama, eu, fratele meu si inca o sora. Toti bine sanatosi, fara nici o problema de sanatate si fara alte chestii urite.
deci nici nu mai stiu.
va rog frumos sa ma iertati ca vin cu un astfel de subiect aici, dar sper sa ma ajutati, sa ma indrumati unde sa intreb ca sa ma pot linisti
multumesc multde intelegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Simona, cred ca daca postezi la sectiunea "Clinica virtuala" vei primi multe raspunsuri. Pana atunci poti da o cautare pe forum(vezi "cautare" pe pagina aceasta, in stanga, introduci "Rh" la "cauta" si selectezi la "cauta in" -"numai in titlu", mie mi-au aparut o multime de discutii, ca de ex.-http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=29224&SearchTerms=Rh
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20568&SearchTerms=Rh
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=43445&SearchTerms=Rh
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=1476&SearchTerms=Rh
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17682&SearchTerms=Rh
sper sa-ti fie de folos!

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Si eu am Rh negativ si sotul nu stiu ce Rh are,insa eu m-am monitorizat constant in timpul sarcinii,iar la nastere i-au facut Rh-ul lui Matei si el are tot negativ si atunci au decis sa nu imi faca injectia.Daca sotul tau are tot Rh negativ nu inseamna ca s-a rezolvat problmea,pt ca poate inca avea copilul Rh pozitiv.
Deci este important sa stii ce Rh are primul copil.Anticorpii se formeaza in momentul in care sangele copilului intra in contact cu sangele tau-adica la nastere si daca el are rh pozitiv.
eu stiu ca de obicei probleme pot sa apara la al doilea copil in sensul ca poate avea icter prelungit la nastere,probleme cu centrii nervosi etc.
Insa nu trebuie sa te sperii.poti sa faci linistit al doilea copil numai ca trebuie sa urmaresti riguros sarcina si sa iti faci periodic testele de anticorpi.mult succes!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihairi spune:

gabi, primeste de la mine si multi pupici
Vreau sa-ti multumesc pentru ca datorita tie si doctoritei mele de familie am ajuns cu bebeul la aproape 8 luni si inca il alaptez.
Insa de cand am inceput diversificarea, el nu prea mai papa ziua laptic si, daca nu m-am muls periodic, a cam scazut productia, inclusiv cea de noapte, desi el atunci papa de 3 ori.
Tu cum ai procedat dupa diversificare? De cate ori ii dadeai ziua sa pape laptic ? Si ce sa fac daca nu pot sa ma mulg si scade iar productia de laptic?

2 baieti frumosi
poze noi

Miha+Ciprian(10.06.03)+Iustin(10.09.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Miha, ma bucur pt. tine! Felicitari!
Deci cand am inceput diversificarea, alaptatul a mers in continuare la cerere. Mi-a fost mult mai comod sa-i bag tzitzi in gura decat sa astept pana la ora cutare sau s-o las sa urle pt ca imediat vine ora pireului si sa nu-i taie pofta de mancare. Lasa totul sa decurga natural. Laptele nu scade asa brusc, mai ales daca suge cat vrea si cand vrea. Eventual daca poti sa-ti mulgi vreo 100-150 ml lapte/zi, poti sa-i dai o masa de cereale care nu contin lapte si care trebuie preparat cu lapte- il poti prepara si cu laptele tau.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

Mergi la inceput

Teodora si Pisiscuta si Matei, sarut-mina de raspuns si de linkuri. M-am mai desteptat putin.

Celelalte fete, va rog sa ma iertati ca am venit cu aceste intrebari, gata ma terminat. am aflat si ma retrag. daca vor mai fi ceva probleme, sper sa nu fie, dar doar la capitolul asta cu alaptatul atunci voi mai scrie.

pina atunci, va doresc sanatate si spor la treaba.

Va pe toate cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihairi spune:

Gabi, iti multumesc mult pentru raspuns. O sa fac asa cum ai spus tu, sa speram ca va functiona si voi avea mai mult laptic, pentru ca deja mi se pare ca s-a diminuat drastic productia.
Pupici

2 baieti frumosi
poze noi

Miha+Ciprian(10.06.03)+Iustin(10.09.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Ca mamica de 3 copii alaptati exclusiv la sin vreau sa va felicit pentru subiectul util si sa incurajez mamicile care vor sa dea ce este mai bun copilasilor lor. Cred din experienta mea ca daca nu sint probleme medicale care sa impiedice acest lucru, se poate alapta cu succes. Cu cit alaptezi mai mult cu atit se produce mai mult lapte.
Copiii mei au supt la cerere, dar in timp si-au facut ei singuri un programel si sugeau cam la 3 ore.
Toti au luat foarte bine in greutate, nu am avut probleme de sanatate cu ei cit au fost bebelusi si nici colici. Poate ii durea putin burtica dar nu plingeau deloc din cauza aceasta.
Nu conteaza dimensiunile sinilor pentru alaptare. La inceput este mai greu, dar cu rabdare si dragoste se poate reusi. Succes!

Ioana - de 3 x mami

Mergi la inceput