Bebelusi de mai-iunie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare fetele!

Peste exact o saptamana mergem la spital, deja sunt mai optimista, vad ca Maya a mai pus ceva pe ea in ultimul timp, oricum sper sa nu fie ceva grav si sa ne dea drumu' acasa repede

si celor care se gandesc la noi si ne sustin! Cu ajutorul vostru am trecut mai usor peste perioada critica, acum astept cu nerabdare ziua de 14 sa-mi spulber gandurile negre care ne mai dau tarcoale din cand in cand!

Loreen, imi pare tare rau ca trebuie sa treci printr-o perioada asa de grea. Cel putin acum ai un motiv intemeiat sa nu te intorci la munca! Si presupun ca nici seful tau nu mai are curaj sa te mai streseze!

Newmami, ma bucur sa aud vesti despre voi! lui Patrik!

Maya venise calare pe mine si a inceput sa apese pe tastatura. Nu stiu cum, dar m-am trezit ca in fereastra mea aparuse un ditamai articoul despre acvaristica! Bine ca am recitit ce scrisesem ca altfel ma credeati nebuna cand vedeati postarea mea! Mai si mi se intampla ca atunci cand se joaca ea cu tastatura sa dibuiasca tot felul de comenzi pe care eu nu le gasesc!

Va las acum, fug ca am musafiri! Se aude vocea nasei mele, i-a deschis sotu'! Se plange ca i s-a inundat apartamentul de la un calorifer!

Tina si Maya
Pozele noastre
Maya la opt luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Loreen, multumesc pentru detalii despre plasturi, o sa incerc si eu.
Despre proceduri ce sa-ti zic le eviti si tu pe alea cu namol daca nu-ti plac, eu toata copilaria am fost data cu namol de bunica-mea la plaja la solar in Ef. Nord si nu-mi placea deloc dar nu aveam incotro dar acum nu m-ar deranja,ti-as povesti o chestie dar e de rasul lumii, hai totusi sa o fac fara detalii prea multe,acum 2 veri mi-am procurat namol de la Techirghiol si unde crezi ca m-am dat cu el, in baie binenteles ,ca nu reauseam sa ajung la plaja, este foarte departe

Tzumpiloi, tu parca spuneai ca ai primit salariul pentru nastere, nu?
Fetelor am primit si eu raspuns scris astazi dupa ce binenteles le-am mai facut un mail si uitati raspunsul lor:
"doar codul muncii este obligatoriu a fi respectat si aplicat de orice firma din romania, indiferent de felul patronatului, contractul colectiv de munca la nivel national are doar rol de "ghid" si cum in contractul colectiv de munca al societatii nu s-a preluat si acea dispozitie atunci cererea ta nu-si are rostul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Loreeeeeen, mi-e raaaaaauuuu! Pai nici eu nu prea mai fac "restul" Tot astept sa se faca pruna.
Noi venim de pe drumuri: am fost la facultate, la munca si inapoi acasa. A fost distractiv. Remarc ca mi-e mult mai usor sa parchez in locuri asa zis "rezervate". Stiti voi alea pe care nu le plateste nimeni la primarie dar la o adica apartin vreunei firme care-si are sediul pe acolo. Cand ma vad cu copilul toti devin mai ingaduitori. ca tot a fost un subiect pe la generale unde se huiduiau femeile ca umbla cu plozii dupa ele ca sa-si rezolve treburile, si asteapta prioritate, si se baga in fata => rezulta ca se folosesc de kupii ca sa-si rezolve una alta.
Asa ca acum am si actele necesare ca sa ma inscriu la cursul de inspectori de personal. E cineva pe-aici care l-a facut? Ceva sfaturi? Am auzit la stiri ca s-a dat o lege si din septembrie angajatorii sunt obligati sa faca dosar pentru fiecare anagjat care sa contina nu stiu ce, alte hartoage, pe care le vor face oamenii de la personal, asa ca m-am hotarat sa fac cursul asta, ca de mult stateam in dubiu. N-are ce-mi strica. Si o sa ma stradui sa-mi dau si examenul de atestare la ministerul muncii. Ca cusrul il faci, ei iti dau diploma, dar ca sa aiba voie angajatorul sa-ti dea cartile de munca pe mana (adik sa le tina in firma si nu la CM) tre sa ai acest atestat.
PS Corni, intreaba-i daca ei asa considera toate LEGILE pe care trebuie sa le respecte: "ghid"? CCM nu este GHID este LEGE!
Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Scotoceam si eu prin subiectele DC-ului si am dat peste www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65237" target="_blank">asta. Cate bordee, atatea obicee! Ma gandeam ce ar fi nasa daca as fi chemat-o in noaptea de Anul Nou "sa o dea pe Maya de grinda" !?

Tina si Maya
Pozele noastre
Maya la opt luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Androix,multumesc ptr. idee. Le-am facut din nou un mail si le-am spus ca nu sunt de acord cu ei ca CCMN ar fi un ghid si nu o lege si daca dispozitia respectiva nu este prinsa in CCM-ul societatii inseamna ca nu sunt in regula ,uite raspunsul lor:

cred ca amandoua suntem de acord ca codul muncii este mama si tata lor si art 247 din cod zice:

In cazul in care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramura nu exista contract colectiv de munca, se aplica contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior.

si societatea are contract colectiv de munca la nivel de firma inregistrat frumos la ITM si nu cuprinde nici una din prevederile de la art 51 din CCM la nivel national

peste tot se fac discutii pe marginea subiectului care e mai tare: CCM la nivel national, contractul individual sau CCM la nivel de firma si te asigur ca la ITM , in fuctie de oras si/ sau de inspectorul cu care vorbesti, poti primi 1001 variante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Corni, uite ce as face eu in locul tau: le-as scrie ca eu o sa citesc cu atentie si CCM si contractul colectiv la nivel de firma ala de zic ei ca e inregstrat la itm. Si in paralel o sa solicit si consultanta juridica (pentru intelegerea textului de lege) de la itm-ul de unde apartii.
Firma mea nu avea contract colectiv de munca si de-asta nu sunt atat de sigura, DAR: daca CCM la nivel national spune clar ca contractul individual de munca NU poate da mai putine drepturi decat da CCM atunci nu inteleg de ce ar permite contractului colectiv pe firma sa dea mai putine. Eu asa zic ca e logic. Nu cred ca CCM national este un ghid din care iei doar ce-ti convine.
Oricum e foarte important pentru tine sa citesti cu atentie ambele contracte ca sa te lamuresti care e mai tare. Nu cred ca e chiar asa de interpretabil incat nici un inspector de la itm sa nu poata spune cu certitudine care e mai tare.
Succes!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Corni, daca te incalzeste cu ceva, acelasi raspuns l-am primit si eu (verbal) de la una din colegele mele de la Resurse Umane. In plus, mi-a zis ca CCMN nu e izvor de drept. Asa ca.... N-am apucat inca sa vorbesc cu jurista de care va ziceam, pentru ca a fost racita si a stat acasa... o prind eu maine
Apropo, Corni si ioana multam' mult de lamuririle cu masa de fructe. O sa i le dau separat.
Ioana, scuze, de-abia acum am vazut ca intrebai de unde am luat botoseii de blanita. Din Vatra Luminoasa, asa cum ti-a zis tzumpiloi. Mai aveau destule perechi.
Tina, mistooooo ! Pai am ratat prima grinda, sa-nteleg?! LOL
Oana, apropo de tipetele copilului: chiar in ziua cand i-a iesit primul dintisor, Carina statea pe jos, se juca, si de-odata o aud ca racneste. Am luat-o repede in brate, dar n-avea nimic in jur de care sa se fi putut lovi... si am presupus ca atunci i-a perforat dintosul gingia
monu, gata! facem club de bericioase! Traiasca berea! hic!
Anke, uite ce am gasit despre stelutele pe care le primesti pe DC:
membru nou venit - rosu -
membru incepator - rosu - 1 steluta - 100 mesaje
membru junior - rosu - 2 stelute - 250 mesaje
membru matur - rosu - 3 stelute - 500 mesaje
membru senior - rosu - 4 stelute - 1000 mesaje
membru de baza - galben - 5 stelute - 1500 mesaje
Moderatori - mov
Administratori - verde

Lamurita?

mari, am inteles eu bine?! platiti 20000 pentru fiecare calorifer?! Sau pentru o citire (insemnand cele X calorifere din casa)?
Maysa, felicitari pentru dintos! Ce i-ai luat lui Rares?
Danelutza, dragalasa foc printesa ta! Faina senzatie, sa iti vare degetele in nas ... o stiu pe pielea, pardon, nasul meu
tzumpiloi, ce vaca tipa de la telefon! Pana la urma te-ai mai dus la interviul respectiv, sau nu? Ar fi buna de reclamat la autoritatile competente (care-s alea?!) ca face discriminari in selectarea candidatilor. Ce si-ar mai fi luat-o in SUA pe chestia asta!!!
Loreen, bine ai revenit! Multa sanatate!

Eu am avut de lucru la serviciu, si n-am mai apucat sa intu pe la voi decat azi - am listat si am citit in autobuz/tramvai/uatevar!
Apropo de TCM-uri: au lucruri faine - tare pe placul meu - nu foarte ieftine dar nici scumpe, insa nu prea au pentru bebelaci! Le-am colindat pe toate 4 (despre care stiam ca exista): Muncii, Vatra Luminoasa, Pantelimon/Morarilor si Stefan cel Mare.
Ufff, s-a trezit zgatia.
Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maysa spune:

Salutare mamici si bebici!
Tot imi promit ca intru sa scriu si eu doua vorbe dar nu prea reusesc sa ma tin de promisiune.
Multa munca la servici dar si ...acasa. Va zisesem ca mi-a facut tata o surpriza placuta venind de la Craiova pe neasteptate. Ei bine a venit, dar si cu o gramada de situatii urgente pentru niste amarite de firme la care tine evidenta contabila. Si nu pot sa mai ies din dosare. Sper sa scap cit mai curind de corvoada asta.

fran, ma gindeam sa-mi fac timp sa-i cumpar o lustra in contul dintucului ca nu am catadicsit sa-i luam pina acum, sta mititelul cu un bec gol atirnat de tavan. Sa fie bun cadoul asta?
corni, acelasi raspuns l-am primit si eu. si cica tot eu sint vinovata ca n-am cerut anul trecut sa prevada si chestia asta in contractul de munca la nivel de intreprindere
Florentina, la noi in Oltenia e obiceiul asta si nu-i chiar rau. Noua ne-a placut si chiar Rares a fost ridicat de doua ori la grinda: de nasi si de mosi . A fost placere si bucurie din partea tuturor :)
loreen sanatate multa!
O seara linistita si sa ne 'auzim' cit mai curind!

Poze Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Chris in jur de 20.000/calorifer citirea si calculul caldurii pe luna.

Mari si DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

mari, ai dreptate, eram eu cam dezinformata... da' m-a adus sotul cu picioarele pe pamant (ca citeste si el din cand in cand pe aici ): la noi e 0.5 EUR de calorifer - in total 4 EUR pe luna.

Asa. A preluat-o tati pe Carina, si acum am timp si eu sa mishun un pic pe la voi.
Zgatia mea manifesta aceeasi gelozie fata de PC, pe care o aud si pe la puii vostri: cum ma vede ca ma asez in fata calculatorului, maraie. Dar are un marait dintr-acela monoton si enervant de-mi vine sa mor!
Azi am fost sa scot niste poze facute asta vara la Moeciu, si patronul laboratorului foto mi-a dat un fluturas cu o adresa de net, unde poti face comenzi on-line pentru procesare de poze (incarci pozele digitale, spui ce si cum vrei sa iti proceseze, si le primesti acasa gata scoase pe hartie). Marfa!!! Nu ca ar fi departe laboratorul, dar mi-e peste mana, fiind intre statii

Ah, va ziceam de TCM-uri mai sus: cel mai sarac mi s-a parut cel de la capatul Pantelimonului, iar cel mai tare mi-a placut cel din Vatra Luminoasa. Pacat ca e asa departe de cartierul meu Dar macar o data pe luna cred ca tot o sa-mi fac drum pe-acolo!

Ma duc sa ii pregatesc zgatiei baita, ca se apropie ora.
O seara placuta sa aveti!

@later edit: vroiam sa zic 2 eur (0.5 eur X 4 calorifere)

Mergi la inceput