varicela

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

Sunt disperata! In copilarie nu am facut varicela, acum cateva zile am intrat in contact cu un copil inainte de eruptie si mi-e frica sa nu fac varicela.... imi este teama sa nu fiu insarcinata... nu stiu ce sa fac,... am luat remediu homeopat ... dar asteptarea ma dispera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Draga mea,
Consulta urgent un medic!!! Exista un vaccin impotriva varicelei.

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Stiti ceva cum ca nu are voie copilul la televizor, calculator etc. Asa ne-a recomandat doctorita aseara. Asta in afara regimului de hrana. Si cica sa nu-i fac baie.
Azi am auzit alta: camera copilului sa fie intunecoasa.
Voi ce stiti?

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blaganadia spune:

Mai fetelor, am citit ce ati scris depre varicela, dar unele lucruri le consider aiurea- sa nu se uite copilul la televizor, sa nu se joace pe calc, dar ce sa faca in casa toata ziua? Sigur se plictisesc doar jucandu-se cu jucariile sau colorand. Depre camera intunecoasa chiar ca nu am mai auzit, cred ca este o aberatie, facand intuneric in camera ii dai colilului tot timpul de inteles ca trebuie sa doarma sau efectiv ii obosesti ochii.
Eu am avut varicela la 20 de ani si cel mai rau era ca nu puteam iesi afara, dar bineinteles ca am iesit, si totusi nu am patit nimic. Despre bube, va zic ca aveam un car pe mine si ma mancau ingrozitor, si nedorind sa-mi ramana urme nu ma scarpinam, doar una pe frunte mi-a dat batai de cap si am ramas cu o gaura in locul ei.
Rares este la gradi de vreo 8 zile, dar din cauza plansului dimineata a facut rosu in gat si acum sta acasa o sapt, poate mai merge putin si iar va face ceva, vom vedea.
Sanatate multa tuturor.

http://lilypie.com/pic/070207/zNTy.jpg
http://b3.lilypie.com/CmyWp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Nu inteleg nici eu de ce ar trebui sa stea copilul intr-o camera intunecata...Sa zicem ca statul la televizor si la calculator pe unii copii ii face mai nervosi si poate din cauza asta ar fi impus medicul restrictii.Baie stiu ca si mie mi s-a spus sa nu fac, decat local, dar in unele carti am citit ca se recomanda baile caldute pentru a atenua mancarimile.
Iar iesitul afara se interzice tocmai pentru a nu se raspandi virusul, varicela fiind foarte contagioasa.
...Pareri si pareri.

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Noua doctorita aseara asa ne-a recomandat, "sub nici o forma la televizor, poate o jumatate de ora nu mai mult, la calculator cred ca nu e cazul (desi era, ca Andrei e fan calculator)", a zis ceva de encefalo...nustiucum ca poate face, dar turuia si n-am prins prea bine.
Azi dimineata, la serviciu, o colega mai invarsta, dupa ce i-am zis ca Andrei a facut varicela, mi-a zis, ai grija: regim, nu televizor (deci ca doctorita), camera intunecoasa, nu paine etc. ce-am scris si mai sus.
Un coleg de-al meu, tata si el, si-a sunat medicul pediatru al fetitei lui si acesta i-a zis ca nu stie de asa ceva, cum ca nu ar fi voie la televizor.
De asta v-am intrebat si pe voi, fiindca sunt pareri si pareri!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Katty,baia nu se recomanda din motivul ca crustele desprinse de caldura inainte de vreme lasa cai sangvine deschise si astfel se pot transmite infectii in sange.plus ca se pot suprainfecta bubitele cu stafilococ,daca se intampla trebuie dat cu albastru de metil.pt calmarea mancarimilor si reeplitelizare se da cu mixtura mentolata.si ca sa nu se scarpine i-am dat peritol.
Kersin contagios este cu 2 zile inainte de eruptie.cat timp ai perecut cu copilul respectiv?ai avut contact direct cu mucoasele sau secretiile lui?se transmite si pe cale respiratorie dar daca este un contact prelungit.in legatura cu sarcina stiu ca nu este asa periculoasa ca rubeola.oricum in 2 saptamani afli daca esti insarcinata si daca ai luat varicela.

LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

Multumesc pt raspunsuri! In aceasta perioada nu pot decat sa astept.... oricum varicela este periculoasa in primul trim de sarcina, am mai gasit un subiect deschis pe alta lista de discutii... Sper sa fie totul OK!

Va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: maricar
Subiect: HELP! AM VARICELA!!! MAI POT ALAPTA?
Trimis la: 14/05/2007 12:55:01

Va rog mult sa m-ajutati daca stiti sau daca ati mai trecut prin asta! Puiul meu meu are 4 luni si inca il mai alptez, abia i-am introdus sucurile de fructe.Problema e ca eu am facut varicela si pana sa-mi dau seama despre ce e vorba, am continuat sa-l alaptez. Acum cand mi s-a pus diagnosticul de varicela, unii medici sunt de parere ca, cel mic intrand oricum in contact cu virusul, ar trebui sa alaptez, altii dimpotriva. Ati mai trecut printr-o situatie asemanatoare?

mariavlad
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Sheannamp
Raspuns la: 14/05/2007 13:17:12
UN DA ABSOLUT!
In primul rand ca bebelusul tau deja a fost expus varicelei si, daca e sa fi luat virusul, a facut-o deja!
In al doilea rand, corpul tau incepe sa fabrice anticorpi impotriva virusului si singurul mod prin care bebele tau poate fi protejat de a face boala sau, daca e sa fie deja infecta, ajutat sa faca o forma mai usoara sunt acei anticorpi ai tai!
Ca sa fiu mai explicita, sa continui sa il laptezi acum e ca si cum l-ai vaccina impotriva varicelei!
Este esential sa ii dai sa suga, si inca mult mai des de cat o faceai, poate, pana acum, pentru ca el sa poata beneficia de o cantitate cat mai mare de anticorpi!
Sanatate multa si tie si bebelusului!

--------------------------------------------------------------------------------

Raspuns la: 14/05/2007 13:35:42
Merci mult pt raspuns! Sunt atat de ingrijorata! Am intrebat zeci de medici si nici nu-ti pot spune cate pareri am auzit!Eu oricum am continuat alaptarea. O sa vad ce se-ntampla...

mariavlad

Autor: Sheannamp
Raspuns la: 14/05/2007 13:39:20
Uite aici un TABEL cu factorii antivirali care se gasesc in laptele mamei si BOLILE de care sunt protejati acestia.
Mama trebuie sa aiba sau sa fi avut boala respectiva pentru ca, in laptele ei, sa se gaseasca substantele care sa protejeze bebelusul de virusul respectiv (adica, daca mama nu este infectata cu HIV nici in laptele ei nu se vor gasi anticorpi impotriva acestui virus)

Raspuns la: 14/05/2007 13:47:37
Merci! Acum chiar am ce citi!

mariavlad

Raspuns la: 14/05/2007 13:50:48
Foarte interesant articolul! E prima data cand citesc despre asta!Acum am mai prins putin curaj. Toata noaptea am stat sa ma gandesc daca sa continuu alaptatul sau sa-l intrerup. Daca si medicii astia ar avea toti aceeasi parere...

mariavlad

Autor: Lia
Raspuns la: 14/05/2007 13:54:37
E MUSAI sa continui sa-l alaptezi.Sigur va face varicela.
Noi am facut varicela cand eu aveam 27 de ani,iar Andy o luna.
Sanatate si numai bine!

Raspuns la: 14/05/2007 14:03:03
Lia,
Mie medicii astia destepti, mi-au zis ca varicela la sugarii sub 6 luni e un caz foarte rar. Parca incepusem sa ma simt cam aiurea, dar acum cand vad ca altii au facut-o si la varste mai mici, incep sa-mi revin. Tocmai m-a sunat si bunica mea si mi-a zis ca pe vremea ei nu consultau nici un medic si puneau copiii la san. Daca a mers pe vremea ei, de ce n-ar merge si acum?
Imi poti spune cum s-a simtit Andy? L-ai alaptat in continuare, nu?

mariavlad

Autor: hcclara
Raspuns la: 14/05/2007 14:38:16
si o verisoara de-a mea a facut varicela pe cand avea 3 luni!!! facuse surioara ei care era la gradi, apoi mama, iar in final ea!!!
nu e nimica grav, nu-ti fa probleme, iar copii fac intotdeauna forme mai usoare.tot citesc aici pe forum, vad ca in ro e epidemie de varicela acum...la noi nu a ajuns inca!
insanatosire grabnica, claudia

Autor: Lia
Raspuns la: 15/05/2007 02:45:36

Ti-am raspuns pe PM deja.da,l-am alaptat in continuare,a avut o forma blanda,n-a ramas cu nici un fel de semne.
pobabil ca e rar pentru ca daca mama a facut varicela in copilarie,bebe e protejat de varicela cat timp e alaptat...
multa sanatate si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: luminita74
Subiect: Varicela VS marea
Trimis la: 22/05/2007 12:45:02

Am si eu o intrebare arzatoare:copilul meu a facut varicela luna asta (3 bubite)si as vrea sa stiu daca putem merge la mare la sfarsitul luni iunie.Pot sa duc copilul la mare ???Va rog sa-mi raspundti si mie ca eu nu mai stiu ce sa cred uni doctori zic ca da alti nu si eu nu mai stiu ce sa cred

Raspunsuri:

Autor: irinai
Raspuns la: 22/05/2007 13:21:58
Noua pediatrul ne-a spus ca putem merge la mare fara nici o restrictie. Din spusele lui singura boala cu restrictie la expunerea la soare in perioada de convalescnta prelungita este oreionul.
Care au fost argumentele celor care au spus "nu"? Caci nu vad in ce mod ar putea dauna soarele.
Noi vom merge la mare la 2 saptamani dupa ce s-a incheiat varicela, dupa ce au cazut toate cojile.

Mergi la inceput