varicela

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca vreti sa vedeti cum ne-am procopsit noi... ehhh

www.marius.rdsor.ro/11/varicela.jpg

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by marius

Daca vreti sa vedeti cum ne-am procopsit noi... ehhh

Uff...nu-mi imaginam chiar asa...Imi inchipui cat poate fi de greu, mai ales pe caldurile astea.
Dariuca ...rabdare multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

wow ce de bubite! sanatate multa!!

ma confrunt si eu cu ginduri de varicela, la gradinita baiatului cel mare sint citeva cazuri chiar in grupa lui, taman copiii cu care se juca el cel mai mult, prietenii cei mai buni! el inca nu are nici un simptom, am sunat pediatrul sa-l intreb daca ii poate face vaccin, ca avem un bebe mic de 2 luni si 2 saptamini si nu as vrea sa faca si el acum.dar asistenta pediatrului nu a vrut sa mergem la vaccin, zice ca daca cumva e in perioada de incubatie, un vaccin i-ar da o forma mult mai grava cu temperatura mare de tot, si nu e bine acum, mai bine sa speram ca nu va face varicela:)!si ne-a dat o programare in vreo 3 saptamini.
oare asa sa fie? mai bine sa nu il vaccinez acum ?
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

si eu sunt in perioada in care astept "sa vina varicela",dar tot sper sa ne ocoleasca...in urma cu 1 sapt si 3 zile am fost la padure,(intr-un spatiu deschis),iar unul din copii avea varicela fara sa stie...a2a zi i-au aparut bubibtele...credeti ca avem sanse sa o facem???deja sunt panicata la maxim....am citit tot felul de chestii...cat despre vaccin,este bine sa fie facut in primele 3 zile de la contact cu persoana virusata,ptr ca va face intr-o forma mai usoara(eu am aflat dupa 5 zile)....offff....varicela bat-o vina!

Mergi la inceput

anda 74, in aer liber daca ati fost, contactul nu e asa de strins, gindeste-te ca la gradinita sint "bot in bot" vorba accea si totusi nu fac toti copiii. aicea cred ca de citeva luni de zile tot scrie ca au cazuri de varicela..!:)si sint multe mame cu bebe mic nou nascut care vin dupa fratior la gradi si intra cu bebe cu tot peste tot..
va doresc sa va ocoleasca boala si sa aveti succes cu vaccinul!
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

sper din tot sufletul sa ne ocoleasca boala,la fel pe toata lumea,in sept ii voi face varilixul sa numai stau cu teama...multumesc pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cat de putin poate dura eruptia?
La noi a fost asa:
- vineri: cateva bubite, mai marisoare
- sambata: - alte cateva, mai mititele, care au disparut azi
- duminica (azi): nici o bubita noua aparuta, cele iesite ieri au disparut, cele aparute alaltaieri au facut cojita.

Oare e posibil sa fi scapat numai cu atat?
Am facut si vaccinul acum 10 zile (un pic cam tarziu pentru imunitate...) dar totusi?

Ca mi-e asa mila de ea...we asta trebuia sa mergem la munte...acum stam izolate in casa...tare mila mi-e de ea...a mai venit o prietena de-a ei, imunizata deja, sa se mai joace...dar tot e greu... o sa innebuneasca de plictiseala 2 saptamani...

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Adina, cred ca sinteti norocoase cu atit de putine bubite. m-am uitat un pic pe google la chickenpox, si aratau niste imagini.... eu stiu ca varicela e cea mai contagioasa inainte de aparitia bubitelor, si tine pina se fac crustele, deci dupa ce apar crustele nu mai e contagioasa.

si legat de asta, cred ca o sa venim si noi in curind la raport :(..baietelul meu cel mare( 6 ani) avea azi pe burtica , pe obrajori si pieptut niste bubite mici, ca de pojarel, uneori erau mai rosii, alteori se albeau, dar parca avea piele de gaina pe locurile astea. febra deloc, si nu era indispus. pot sa urmeze veziculele?
la voi cum a fost?
ma rog sa fie bine bebe mic care implineste 3 luni in 10 iunie, de el ma ingrijorez mai mult..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by gabrianah

Adina, cred ca sinteti norocoase cu atit de putine bubite. m-am uitat un pic pe google la chickenpox, si aratau niste imagini.... eu stiu ca varicela e cea mai contagioasa inainte de aparitia bubitelor, si tine pina se fac crustele, deci dupa ce apar crustele nu mai e contagioasa.

si legat de asta, cred ca o sa venim si noi in curind la raport :(..baietelul meu cel mare( 6 ani) avea azi pe burtica , pe obrajori si pieptut niste bubite mici, ca de pojarel, uneori erau mai rosii, alteori se albeau, dar parca avea piele de gaina pe locurile astea. febra deloc, si nu era indispus. pot sa urmeze veziculele?
la voi cum a fost?
ma rog sa fie bine bebe mic care implineste 3 luni in 10 iunie, de el ma ingrijorez mai mult..

Sa nu fie de fapt urticarie? daca sunt insotite de mancarime si dispar pana maine dimineata probabil ca asta e.
In cazul varicelei pe piele apar "bube" pline cu lichid (seamana cu cele de herpes) insotite de mancarime si au o durata de cateva zile pana cand se usuca si apar crustele.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

multumesc sheanna de raspuns ! ar fi fain sa fie asa, eu m-am gindit ca poate e cumva un rash care precede eruptie propriu-zisa.

si daca tot ne-am intersectat, vreau sa iti spun ca am mai citit pe la alaptat si esente si te admir foarte mult!
fug ca plinge bebe 3:)
ana

Mergi la inceput