varicela
Raspunsuri - Pagina 3
crisseis spune:
Si copiii mei au amandoi varicela.Fetitzei i-au aparut mai putine bubizte, insa baiatului..o groaza!
Cu ce i-ati dat pe corp? Mie medicul mi-a dat o solutie roz care se cheama "Calamine", ati folosit? Si pe langa asta, i-a dat fetitzei si "Aerius"(altcineva mi-a sugerat pt baiat"Clorocalcin ", ca e mai putin tare), asta pt a trece bubitzele mai repede.
Mai am o intrebare.Daca eu am facut boala cand am fost mica(si am imunitate, deci), alta persoana adulta, cu care vin in contact, se poate imbolnavi? Putem transmite virusul unei persoane sanatoase, imune fiind la boala? Asta numai daca copiii mei sunt bolnavi?
ada2021 spune:
Nu esti contagioasa tu .Contagioase sunt numai persoanele bolnaveinca 6 zile de la ultima eruptie.Este o boala virala deci se transmite numai pe calea aerului.Contagios esti si cu o zi doua iainte de aparitia eruptie(in perioada de incubatie).Pentru persoanele adulte se recomanda aciclovir,fiind o boala a copilariei are o manifestare mai violenta la adult si poate da multe efecte secundare.
laura si ariana(20-o2-2003)
Sheannamp spune:
Initial creeata de kjmami
Buna ziua
Mi=au spus de la gradinita Genoveva ca se confrunta cu o epidemie de varicela si la scurt timp dupa asta i-au aparut si fiulul meu simptomele. eu nu am avut varicela in copilarie si este foarte posibil sa o fac si eu. Dani acum este la bunicii lui care sunt disperati ca nu mananca copilul si nici nu prea stiu ce sa ii dea de mancare. am inteles ca nu are voie carne
stiti care sunt alimentele permise??
valeria
http://community.webshots.com/user/kjmami
silvana_salajan spune:
Mancare usoara, fara ciocolata, dulciuri in exces. In rest orice doreste. Si cat mai multe lichide.
annablue spune:
KJmami,
Si Adi a facut varicela acum 2 ani.
Ideal este sa fie hranit cu chestii sanatoase si mai usoare, gen lactate nu foarte grase, fructe, carbohidrati (paste, paine, orez, etc) si poate manca si dulciuri dar din cele facute in casa (el a mancat f bine dulceata de capsuni facuta de maica-mea).
Trebuie sa fie hranit dar nu cu forta (are nevoie de un mediu calm si nu persoane stresate care sa il enerveze, oricum va fi mai nervos decat de obicei).
Hidratat foarte bine (ceai cu miere si lamaie la temepratura camerei, suc de fructe facut in casa, lapte, iaurt de baut, etc)
Tot asa, in perioada in care apar bubele si pana cad crustele, sa fie tinut la caldura, fara curenti de aer (adica sa "ajute" mediul ca sa iasa bubitele mai repde).
Eu nu i-am facut atunci baie si i-am mai pus o hainuta in plus (n-a facut febra sa simt) si l-am ajutat sa fie cat mai calm si in pat, ca sa ajuti organismul sa consume tot ce are in directia iesirii bubitelor la suprafata si micsorarea perioadei de convalescenta.
Am folosit cu succes mixtura metolata pe bubite si...
Cam asta a fost.
Sanatate multa va doresc !
Aaa, si inca ceva, sa nu intre in contact cu alti copii sau adulti pana nu cad cojile (si alea sunt foarte contagioase), nu iesit afara pana atunci.
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
petruta spune:
Si Mihai are varicela ( in a 11 -a zi este). Medicul ne-a recomandat regim: multe lactate, fainoase ( paste cu lapte, gris cu lapte, orez cu lapte), compoturi, carne de pui fiarta, supe de legume, nu sucuri de fructe acidulate, fara prajeli si mincaruri crocante(gen stixuri, grisine)si alte produse gen mezeluri. Asta macar o saptamina. Nu va speriati ca are apetitul diminuat, se intimpla din cauza bolii, atunci are loc eruptia, poate face si febra, dureri ce cap. Sa fie bine hidratat. Dupa eruptie revine si apetitul in forta. Al meu acum "rupe" ce prinde de mincare, chiar mai cere cite ceva, cotrobaie prin frigider. Noua medicul ne-a mai recomandat si un antialergic, diminueaza starile de mancarime. Cu succes utilizati mixtura mentolata.
Copilul este contagios 2-3 zile inainte de debut si 5-6 zile de la ultimul val eruptiv, prin secretii respiratorii, dar si prin continutul veziculelor.
Sanatate multa si refacere rapida!
Petruta & bb Mihai
Sheannamp spune:
Initial creeata de mamiursulet
Baietelul meu de 5 anisori a facut varicela saptamana trecuta. Nimic de speriat, mai ales ca fusesera vreo 5 cazuri la gradinita in urma cu vreo 3 saptamani! Dar nu a avut niciun simptom, doar 2 bubite care aratau ca niste ciupituri de tantar pe frunte unde el bineinteles s-a scarpinat. Acum insa bubitele s-au marit si au facut coaja deci a trecut boala dar semnele cred ca vor ramane! Aveti cumva vreo idee cu ce as putea sa-l tratez pt. a se vindeca complet urmele, sau asa vor ramane orice as face?
Culmea este ca varicela i-a trecut in doar 5-6 zile insa s-a pricopsit cu o pneumopatie de toata frumusetea, acum tuseste, i-a antibiotic (zinat) si sper sa se vindece. Medicul mi-a spus ca nu e nimic grav, ca nu trebuia scos din casa, dar daca el nu avea niciun simptom de unde era sa stiu ce are? Febra nu, pofta de mancare avea ca de obicei , nimic deosebit! Acum sper sa-i treaca mai repede si sper sa-mi dati un sfat cu privire la semnele de pe frunte, va rog!
Inca ceva: Paste fericit la toata lumea! Macar altii sa se bucure de el daca noi nu putem caci suntem bolnaviori!
fausto spune:
salutare
victor (5 ani si 11 luni) mi-a facut varicela;
acum 3 zile au aparut primele bubite; cu o zi inainte a avut febra mare (40,3); concomitent cu varicela a capatat si o otita medie; ca atare, medicul i-a prescris -pe langa clasicele siropuri si mixturi specifice varicelei- si un antibiotic usor (denumirea imi scapa acum) pe care-l ia la 12 ore.
in seara asta m-am speriat: i-am descoperit 3 ganglioni inflamati dispusi liniar: doi pe ceafa, in spatele urechii, iar celelalt, tot in partea dreapta mai jos, pe gat;
sunt motive de ingrijorare?
multumesc anticipat pentru raspunsuri...
Cristina_C spune:
Si lui Robert i s-au inflamat ganglionii de la ceafa cand a avut varicela si s-au retras dupa cateva luni.
petruta spune:
Si lui Mihai i s-au inflamat ganglionii de la ceafa, dar numai 3 zile au fost inflamati in perioada de eruptie. Varicela a avut acum 4 saptamini.
Petruta & bb Mihai