Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 5
nanadana spune:
Salutari fetelor
Irina am citit aici ca poti sa-l mai faci marul cu un biscuitel pt bebei
Cristell imi pare rau ca sa trezit tota noaptea ,dar la noi functioneaza foarte bine cind iesim afara
La multi ani sarbatoritilor de azi Alexandra,Maria si Luana pupici de la noi
Jadi ,Irina eu chiar va admir ca ati putut sa va mulgeti eu una nu am putut cind cel mic mi_a refuzat sanul
poze
DanaAntoine
Ioana75 spune:
Buna dimineata fetelor!
La noi s-a schimbat planul, a venit socrul si nu soacra, asa ca am fost ieri la Sinaia la "ski" (e intre ghilimele ca am skiat foarte putin, ne-am fitziit pe la cota 1400, pentru ca la telecabina spre cota 2000 era prea mare coada). M-am dat si cu sania un pic; mi-a parut rau ca n-am venit si cu fata, sa fi stat tot weekend-ul, dar o sa mergem alta-data.
A fost o bona la interviu la 11, mi s-a parut OK; a 2-a vine la ora 5.
Ina, bafta multa cu cresa.
Tonnia, si fata mea maninca foarte foarte putin. Mi-am dat seama ieri, cit am fost plecata; a mincat 70, 70, 90 ml (la 12, 15, 18). Nu stiu ce sa fac, sa o bag in analize si eu ...
Carmi multa sanatate lui bebe!
marinela, frumoasa mobila ai, poate ma inspir si eu.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
locca spune:
Buna fetelor!
Ina, imi pare bine ca ai mai intrat pe forum, imi pare rau sa aud de povestile astea cu cresa. Sper sa se rezolve, oricum din ce zici tu si de "colegii" Ilincai mie nu prea-mi suna ok.
Nu stiu cat mananca al meu ca nu i-am facut proba, dar si pe mine ma dispera. Noaptea se trezeste des si mananca zdravan, iar ziua abia ciuguleste, ca sa zic asa, sta la san 3-4 minute si incepe sa urle ca din gura de sarpe. Si dupa o ora incepe iar circul. Am zis ca-l las sa stea cateva ore si dupa aia sa vedem daca tot asa cu scandal o sa manance. Ieri i-am dat cu marul curatat pe la gurita si nu mai scapam de el, a inceput sa tipe tare cand i l-am luat, deci e pregatit de diversificare, am conchis eu, asa incat de maine ma apuc sa-i dau morcovel.
Marlena, tu ii dai cereale lui Alexandru, ca nu mai stiu ... Si Matei e mai grasun si ma gandeam sa nu-i dau.
Ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> Matei (13 sep. 2005)
irina81 spune:
IRINA,eu marul copt i l-am dat simplu.Dar acum il putem combina cu biscuiti,cereale sau branzica.
Matei are 8.3kg si 69 cm la 5 luni.In ultima luna a luat 500 g,dar e bine.
Azi am intrat la curatenie cu aspiart si toate cele.
Irina si Matei-Cristian (1.sept.2005)
Poze
locca spune:
Ioana, poate a mancat asa putin ieri ca au fost toate mesele lapte praf si ea nu e obisnuita? Nu stiu, zic si eu.
Ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> Matei (13 sep. 2005)
country girl spune:
'neatza la amaiza!
Am luat raceala de la tati, asa ca Ilinca are acum doi parintzi mucoshi nevoie mare! Iar ea n-are nimic!
Am inceput sa-i dau suc de portocale cu linguritza si-i place nevoie mare, nici nu goleshte bine linguritza si iar e cu gura deschisa.
Am observat-o ieri si azi si fata e ok. Vesela nevoie mare, azi noapte a fost chiar scandalagioaica si banuiesc ca in cateva saptamani va invatza "lectzia" si va fi "disciplinata" la cresa unde nu-i merge altfel dar se va "razbuna" din plin acasa unde mami o lasa sa i se urce in cap! Slava Domnului, sper ca era doar obosita vineri dupa cresa! Sa vedem ce mai urmeaza saptamana viitoare...
Nu-i adevarat ca mulsul nu stimuleaza lactatia. Eu ma mulg si-i dau Ilincai biberon inca de cand avea 3 saptamani si iaca peste zinci zile facem 5 luni! E adevarat ca de doua saptamani de cand nebunia cu cresa si am reinceput serviciul lactatia a scazut dramatic, adica mai am doar doua biberoane de 200 ml maxim pe zi, ba chiar in ultimele trei zile doar unul singur; dar asta n-are legatura cu mulsul.
N-a fost cea mai comoda alternativa mulsul, dar daca fata a mancat bine, inconvenientele n-au mai contat. Plus ca ne-a oferit o oarecare libertate de miscare, fiindca a putut-o hrani si taica-sau iar acum n-avem probleme ca ar refuza biberonul si mananca foarte bine si cu lingurita.
Declar deschisa diversificarea pe model romano-belgian, adica "incetisor" (doucement). Modelul, in cazul in care ar putea interesa pe cineva: dimineata suc de portocale si dupa un sfert de ora 180 ml lapte cu cereale (Nestle fara gluten - orez cu aroma de vanilie), la amiaza tot laptic, dupa amiaza, intre mese, compot de mere, laptic si seara iar laptic. La masa de peste noapte cand se trezeste laptic de la mami.
La sfarsitul lunii februarie, masa de la pranz va incepe cu supa/crema de legume + laptic, pe care o vom imbogati ulterior cu carnita, iar spre sfarsitul lui martie bagam la inaintare marul copt cu biscuiti tot de la Nestle fara gluten si alte pireuri de fructe crude (banane, pere, mango etc)
poze Ilinca
country girl spune:
quote:
Originally posted by jadi
Zau fetelor cateodata ma faceti sa ma simt prost ca ma mulg si ii dau copilului laptic in bibe. Dar asta e, ma simt prost si imi trece! Sau se zice ca ma simt proasta? hehe .
Deni & Vlad 28 sept 2005
Jadi, bine te regasesc in clubul mamelor "mulgatoare"
Lasa mama, copilu sa fie sanatos si sa manance!
poze Ilinca
Ioana75 spune:
Ina, ai plecat si ne-ai lasat cu updatarea listei cu dimensiunile la 3 luni (asta ca sa nu crezi ca te-am uitat, ma gindesc la tine de fiecare data cind updatez lista).
Ruxandra, eu i-am mai dat din cind in cind lapte praf (nu zilnic) tocmai ca sa o obisnuiesc si cu biberonul, si cu altfel de lapte decit al meu. Nici azi n-a mincat mult.
Tonnia, daca gasesti o metoda sa-l indopi pe Dinu sa-mi zici si mie.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
codruta_grg spune:
Ioana bine ca v-ati distrat si voi putin. Data viitoare o luati si pe Miruna cu voi si o sa stati mai linistiti (iti spun din proprie experienta).
Eu acuma imi belesc ochii pe partia unde sotul meu organizeaza concursul de ski (pot sa vad live pe net )
A facut kk, dar cu supozitor, saracutza s-a chinuit si a plans pana a iesit. Azi i-am dat dar morcovel, dar maine revin la schema ca trebuie sa se invete sa faca si mai tare kk.
Da, da Marinela faina casa. Abia astept sa o fac si eu pe a noastra ca lumea.
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
codruta_grg spune:
Ina, cum faci marul copt? Sau cine mai da mar copt... In cuptor (cat il lasi?), il lasi sa se raceasca si il dai asa cu lingurita? Sau il mai dai cu ceva amestecat?
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski