Mamici martie-aprilie 2006 (44)
Raspunsuri - Pagina 11
cameliada spune:
andra_simona, eu zic sa dormi pe ce parte te simti bine, nu conteaza ca e pe dreapta sau pe stanga, gandeste-te ca o sa-ti mai creasca burtica si va fi din ce in ce mai greu sa- ti gasesti pozitia cea mai buna de dormit- eu nu pot dormi pe spate sau in fund, si ma intorc greu de pe o parte pe alta.
sa ne tii la curent cu echo!
va pup fetelor, o zi buna!
camelia 
39+
onsami spune:
dananita, multumesc pentru informatii. sper din tot sufletul sa ne vedem la spital. eu am mai discutat si cu tecla despre spital. daca aflam ceva(preturi, alte conditii), vorbim pe email sau Pm.
Nshiro, imi cer scuze pentru greselile de scriere! am primit musafiri in mijlocul dactilografierii si m-am grabit.de exemplu, am vrut sa scriu ca bebe se leneveste daca mama introduce si biberonul in alimentatie, deoarece cand mananca de la biberon face un efort de 7 ori mai mic ca la san. daca esti foarte interesata de subiect, pot scana paginile si sa ti le trimit prim email.
am gasit pe site reclamamascata tot felul de lucruri pentru copil la preturi de toate felurile si cu explicatii bunicele
sanatate la toata lumea!
onsami
aida_o spune:
fetele, scuze ca am cam absentat, insa computerul de la birou a inceput sa se blocheze aiurea si am ajuns sa imi fac treaba ca o disperata, cind vad ca merge ok... in plus, aseara ne-am intors dintr-o noua "plimbare de weekend" cu scopul de a face cumparaturi in State, si am cumparat o groaza de hainute pt bebe. aveau reduceri la ShopKo, si am lasat acolo vreo $100 numai pt hainute (aveau costumase la $5-$7, bluzite la $3, rochite la $3-$5... nici nu mai stiu cite am luat
o sa le pozez, si o sa vi le arat si voua.
am cumparat si www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=4195495" target="_blank">patut, plus set pt patut, scutece, salopete de noapte... phui cite am luat... a trebuit sa platim vama pe ele la granita cu Canada, dar n-am declarat tot
asa ca am platit numai $19 canadieni (7% din totalul declarat).
fetele din State - la www.oldnavy.com/browse/home.do" target="_blank">Old Navy, www.walmart.com/" target="_blank">Walmart, www.shopko.com" target="_blank">ShopKo erau reduceri pt bebe, si cica vor mai fi peste doua weekenduri (sau weekendul viitor? neuronu' m-a lasat iar...
) de la Old Navy (pina simbata au baby sale si maternity sale!) mi-am luat niste bluzite dragute de la sectia de maternity, cu $4, si un set de 3 chilotei care sunt pina sub burta, cu $1.97/set).
sunt asa de obosita... si normal ca de dimineata a trebuit sa ma trezesc pt a veni la birou... ![]()
andra_simona,
se recomanda sa dormi pe stinga, pentru ca in pozitia asta circula mai bine singele si bebe primeste tot ce-i trebuie de la placenta (papica si oxigen). pe dreapta nu-i bine sa dormi pt simplul fapt ca bebe preseaza pe ficatul lui mami, de unde nici nu ma mir ca nu poti dormi pe dreapta. eu dorm cam pe toate partile (mai putin pe burta, normal :))), insa incerc sa insist mai mult pe partea stinga.
29+1
ANDREEA GEORGIANA spune:
Am aparut si eu pe aici,dar imi este din ce in ce mai greu sa stau in fata computerului,de fapt...in fund.
Am avut un alt weekend lenevicios,dar am reusit sa luam salteluta,Relaxa(nu Previ,Dananita,intrucat kinetoterapeuta mea,mi-a spus ca este mult mai buna Relaxa),de la Metro,unde am, ajuns pt. cu totul altceva.Abia astept sa treaca saptamana asta si sa montam toata mobila bebitei,sa ne laudam si noi...
Tina,super cuibusor are bebita voastra.Ti-am spus ca e fetita!!!!!!!!Sper!
Laura Ioana,nu am mai numarat si randurile ci am incheiat-o asa,dupa ochi.
Anairda,nu te mai necaji din pricina unor astfel de oameni,vei vedea ca tot raul este spre bine si puiul tau va avea nasii pe care ii merita,si care,la randul lor,isi merita finuta.Oricum este un mare pacat sa refuzi sa crestinezi un pui de om.
Ama Kaly,in general ar trebui sa folosesti tamponel(si nu unul micut)atunci cand iti pui ovule.
Diana1968,eu(si vezi bine,nu doar eu...)nu am tinut cont de superstitii si am inceput de ceva vreme sa cumpar una alta.Si la cate sunt necesare,as intra in panica sa stiu ca plec sa nasc si acasa nu este nimic pregatit.Dar eu le si vreau pe toate aranjate ca la carte...
Si mie mi se cam umfla mainile(nu tare)insa nu pot sa mananc nesarat,orice ar fi.
Cat in privinta lapticului nu-ti face probleme.Cantitatea si calitatea lui nu sunt in legatura cu marimea sanilor.De obicei,lactatia apare imediat dupa nastere.
Doublemom,eu ma dau de aproape o luna cu Garmastan si se vede schimbarea.sfarcurile devin mai rezistente si mai tari si nici nu mai dor la atingere.Persevereaza!
De ce nu mai am rabdare pana la control?Pt. vreau sa stiu in ce pozitie sta puiuta mea,ca sa nu ma mai gandesc la tampenii... .
ameluta,si noi am fost in luna de miere la Paris,in iunie 2005(si acolo...),dar n-am reusit sa ne intoarcem trei din calatorie.Ea a vrut sa fie conceputa in casuta noastra de vacanta de la Brasov si,adevarul este ca acolo,intotdeauna suntem f.f.f.f.romantici.Nu ca la Paris n-am fi fost...
Simona toma,bine ai venit printre noi,sarcina usoara si un baietel sanatos si frumos!
Ceaiurile se beau imediat dupa nastere si numai in cazul in care nu ai mult lapte.Daca ai laptic si totusi bei ceaiuri,iti pot face f.f. rau,intrucat vei avea prea mult,copilul nu poate papa atata si va trebui sa te mulgi.Prietena mea a avut de tras f. mult din cauza asta,(adica din exces de zel a baut ceaiuri,desi nu avea nevoie)si a facut febra laptelui,noduli...
ANDREEA GEORGIANA +32 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
ciuf spune:
Salutare, iubitele
Scuze pentru absentare, dar mai e nevoie cateodata si de o mica pauza. In plus Luca imi cam mananca timpul, vrea sa stam impreuna sa ne uitam la filme pentru copii. Acum privim "Elefantul Dumbo". E un film tare dulcel. Numai ca l-am inchiriat de la Biblioteca si acum trebuie sa caut pe Internet sa il cumpar ca vad ca numai pe asta il vrea.
Tcelen, sa-ti traiasca fetita. Pup eu obrajorii aia rotofei. Ma bucur ca pana la urma totul s-a terminat cu bine si ca micuta e sanatoasa.
Cum stai cu lapticul? Ai suficent? Sanii cum se comporta? Ca au am cam avut probleme cu ei. Ma dureau rau de tot si facusem ragade. De incepuse alaptatul sa fie o corvoada pentru mine, nicidecum o placere cum se scrie prin carti. Vezi tu, legatura mama-bebe, la naiba ca atunci imi venea sa ma las de alaptat. iar cand au inceput sanii sa-si revina nu am mai avut ce sa scot din ei.
Tu cum ai stat cu arsurile pe timpul sarcinii? Ca vad ca micuta are un par mare de tot.
Tina, foarte faina camaruta puiului tau. A meritat efortul. Dar cate lucruri ai cumparat!!! Nu ai rezistat tentatiei. Si toate frumoase foc.
Azi noapte am visat ca mai facusem un eco si aveam in burtica un baietel. Dar nu-mi parea rau.
Asta ca urmare a insomniei mele si a gandurilor care mi le faceam cum va fi la nastere.
Ma obsedeaza tare mult cum voi proceda cu constipatia in momentele alea de cumpana. Ca nu vreau sa ma fac iar de ras. Dar stiu eu ca Doamne-Doamne ma va ajuta de acolo de sus.
Anairda, ma intrebai mai demult de epiziotomia aia. A fost nevoie sa ma taie doctorul pentru ca Luca nu mai vroia sa iasa afara. Impinsesem de doua ore jumate, obosisem, nu mai suportam nici masca de oxigen si atunci a fost nevoie sa ajute un pic copilul cu acel aspirator. Si m-a taiat ca sa fie loc sa-l bage.
Asta este. Oricum dupa 2 sapt. nu mai aveam nimic. Mai rau a fost cu hemoroizii.
Felicitari pentru mamuku tau!
Analiza pentru strep. B cred ca se face dupa 32 de sapt. Parca asa imi zice mie neuronul ala functional.
Delia, eu zic sa te bazezi pe ce spune doctora. Aici asta e regula de baza. Mama daca nu intra in travaliu pana la 40 de saptamani, e lasata sa astepte inca doua saptamani. La MAX. 42 de saptamani se provoaca nasterea. O prietena de-a mea a trecut de cele 40 de sapt. si doctora i-a indus nasterrea la 42.
Si mi s-ar parea normal sa nu-ti faca nimic pana nu incepi travaliul.
Mai suporta si tu un piculet ca nu mai e asa de mult. Stiu ca esti un mic pinguin si ca pe zi ce trece devine mai greu, dar incurajeaza-te ca peste putin iti vei tine puiul in brate. Si lui ii e atat de bine acolo!!!
Ca adusesi vorba de haine. Eu cam de multicel nu mai stiu ce e aia cumparat de haine pentru mine. Plec hotarata sa-mi cumpar ceva ce stiu ca am nevoie, ca pana la urma sa ma intorc acasa cu lucruri pentru copil (de cele mai multe ori) sau pentru sot. Si uite asa raman eu fara nimic.
Si mie mi se lungesc ochii la alti copii. I-as manca. Noroc ca mi se vede burtica, ca altfel ar zice lumea ca sunt nebuna de ma uit asa de lung la copiii lor. Nu de alta, dar la cate furturi si alte nebunii sunt pe lumea asta, cred ca fiecare mamica are cate o teama.
Bravo ca a fost si tati cu tine la cumparaturi. Poate iti face cadou o camera foto digitala ca sa pozezi puiul la nastere. E mult mai practica decat scannerul. Zic si eu.
Taki si Simona, bine ati venit si sper sa va simtiti bine in grupul nostru. felicitari pentru burtici si va doresc o sarcina usoara!
Dea, ma bucur tare mult ca micuta ia in greutate. Mai e putin si o sa-i spunem grasunica.
Cat, ce bine ca ai spus pretul la Galactogil. Ca vroiam sa-l stiu si eu. Am rugat-o pe mama soacra sa se intereseze de el, dar vad ca nu a zis nimic pana acum. Oricum si eu vreau sa-l iau, ca pe Luca l-am alaptat tare putin.
Apropos de alaptatul in locuri publice. Nici eu nu sunt o fana a alaptatului in fata celorlalti, dar daca e musai nevoie, nu-i bai. Acopar copilul cu o paturica si asta este. Nu se va vedea nimic.
Pe aici nimeni nu se jeneaza. Vad mamicile cum isi pun paturica peste san si alapteaza de zor.
Imi amintesc ca eram la pediatru cu Luca. A treia zi de viata. Sugea din juma in juma de ora. La naiba cat am asteptat sa intram in cabinet, apoi cat am mai stat in cabinet, ce sa mai, trecuse de o ora. Mi-am pus copilul la san, m-am acoperit si am continuat taina cu doctorul. Asta este. Cand nu ai incotro, ai salvarea cu acoperitul. Asta in cazul in care papica e numai de la san.
Ca daca faci completare cu laptele praf, atunci e lejer.
Fetele din Ro, se gaseste lichid din acela de spalat pe maini pe baza de dezinfectant, care miroase a spirt? Germ X? E nemaipomenit. Eu si acum, pe unde ma duc, car flaconelul cu mine in geanta. E foarte practic si omoara microbii. O sa aveti mare nevoie cand veti pleca cu copilul in deplasare sau cand va veni cineva sa va vada puiul si sa-l tina in brate, ii invitati frumos sa se spele pe maini cu asa ceva.
Noi il folosim la greu.
Nu mai stiu cine intreba de ingrijirea putzicii baieteilor. Vedeti fetelor ca sunt foarte multe subiecte pe acest forum despre decalotare. Asta ca sa nu imi mai iau alte posete in cap pe motiv ca eu nu sunt de acord cu asa ceva si ca baiatului meu nu i-am facut nimic si totul e perfect.
Se pare ca asta este o metoda prea comuna in Ro, iar aici e considerata barbara.
Dar mai bine dati o cautare si va faceti singure o idee.
Mihaser, foarte frumoase pozele cu burtica, cat si cu caruciorul. Dar si zambilele ....
Catrinutza, lasa, mai, nu fi tu suparata, bb sa fie bine. Asta este.
Anairda, ref. la botez, nu stiu ce sa zic... Ca si eu eu as vrea sa crestinesc copilul aici si cei care as vrea sa fie nasi mai asteapta un pui prin sept. Si am emotii sa le fac invitatia de a fi nasii puiului ca poate ma refuza. Si decat sa-mi primesc un refuz in fata, mai bine nu intreb. Cam asta imi e stilul. Nu as vrea sa fiu dezamagita. Ca as suferi tare mult.
Andreea Georgiana, imi poti spune si mie ce contine Garmastanul? Poate gasesc pe aici ceva asemanator.
Foarte faina paturica ta. Dar pulovarase ai facut?
Pup toate fetele si cer scuze ca nu am raspuns la fiecare in parte, dar timpul mi-a expirat.
Ciuf (29+) si Luca (11.11.2003)
Camera lui Luca/Finding Nemo
ciuf spune:
Catrinel, scuze, iubita, tocmai pe tine sa te uit. iti multumesc mult de griji. Nu a fost corect din partea mea. Dar tu ma ierti. Is pe aici si va mai citesc din cand in cand.
Ciuf (29+) si Luca (11.11.2003)
Camera lui Luca/Finding Nemo
doublemom spune:
Mai ce fete harnicutze, mi-a luat o ora sa citesc tot ce ati scrisde ieri incoace!!
Am fost la eco si fetele mele sunt super ok!!!
Stefana are 2.500g iar Maia are 2.600g. Au stat foarte cuminti, cred ca le place masajul cu sonda de la ecograf !![]()
Stau frumos cu capul in jos si cu poponelele spre exterior de nu am reusit deloc sa le vedem la mutrite ca ne-au tratat mai mult cu spatele si foarte rar cate un nasuc din profil.
Sunt foarte mandra de ele si la fel e si tati al nostru.
Simona Toma ma bucur ca intre timp te-au lamurit fetele - nici o grija ca iti iei banii. Concediul medical se considera stagiu de cotizatie.
Bine ai venit in gasca tie si lui bb Vlad Gabriel
.
dea 
pt Mia si 
pt tine.
kim faza cu prosopul am facut-o si eram multumita de rezultat, rezultatul cu Garmastan a fost altul decat m-am asteptat eu, ca nu stiu ce ma asteptam sa se intample, dar insist.
nshiro de acord, si la mine conteaza in primul rand sa fie bebitele in siguranta. De aia o sa fac cezariana totusi. desi par a avea conditii bune pt nastere naturala, la varsta mea nu am nici o certitudine ca mi se vor desface oasele bazinului cum trebuie. Asa ca decat sa ma trezesc impingand pana imi ies ochii ca la melc (mai sunt si mioapa pe deasupra) si fetele nu au loc sa treaca, mai bine ma chinui eu sa ma refac dupa cezarina dar stiu ca ele nu sufera.
Lady_Hawk ai sa nasti razand si tu si bb!!![]()
catrinutza explicatia e foarte simpla 9 este langa 0 pe tastatura ca si la mine DPN e 10 martie!!![]()
Da' cum fiecare avem povestea neuronilor avuti si demult pierduti sunt sigura ca intelegi.
Felicitari pt bb grasalanu' si dragalanu'!!
tinutza super camera lui bb!! Acum inteleg ce mesteresti tu de atata vreme!! Mi-ai dat o idee super cu pernuta, ca vazusem undeva pe net si am uitat sa comand ca prin magazine nu am vazut nicaieri.
ANDREEA GEORGIANA mei, te stiu fata curajoasa! Nu te mai framanta ca bebelina e ok! Ea trebuie sa te simta fericita si iubitoare nu ingrijorata!!
Miha 33+
pozici
mamaariadna spune:
Salutare la toate fetele!
Dea, papusica ta devine pe zi ce trece din ce in ce mai frumoasa! Si sa stii ca de la inceput am remarcat ce bine arati si tu, parca nu abia nascusei si parca nu statusei atata timp in spital! Sa fiti sanatoase amandoua!
Tcelen, este pur si simplu groaznic prin ce ati trecut voi doua, tu si papusa ta. Dar papusica s-a refacut si este acum cu voi acasa, asta e important. Si sa stii ca ai o familie deosebita! Abia astept si pozele cu proaspata mamica. Cum merge cu alaptatul? Si cum e cu somnul?
Anairda, super ca a primit mama ta viza!
Tina, camera e tare draguta, la fel si viitoarea mamica! Iar masa de schimbat am recunoscut-o...Ikea, nu-i asa?
Cat, sunt bine, multumesc de intrebare! Si ma descurc inca destul de bine cu puiul mare, inca ies zilnic cu el la plimbare...sa vedem cum va fi cand il voi avea si pe cel micut. Oricum ceva, ceva a inteles puiul meu, ca tot vorbeste de bebe din burta si apoi de patutul lui bebe, cadita si alte chestii care le-am mai aranjat prin camera. Fetita ta ce zice?
Serj, felicitari pentru papusica sanatoasa! La tine cum e cu cezariana, se asteapta declansarea travaliului sau ati stabilit o data anume?
Fetele la care inca nu s-a intors puiul, eu zic sa nu disperati...teoretic exista si sansa sa se intoarca inainte de nastere!
Ciuf, si eu cam la fel cu cumparaturile...de cele mai multe ori ma intorc acasa cu haine pentru pui, desi planificasem cu totul altceva. Pentru mine foarte rar.
Cat priveste decalotarea, eu n-am facut-o la puiul meu si nici la al doilea nu o s-a fac. Una ca nu-mi place ideea, si in al doilea rand pe aici medicii nu o recomanda. Era standard acum 30 ani, dar lucrurile s-au schimbat. Cand am intrebat dupa nastere medicul ce parere are, m-a intrebat daca am vreun motiv religios pentru asa ceva, ca altfel mai bine o las balta, nu se mai recomanda in ziua de azi, e un chin nefolositor. Nu stiu de cand se obisnuieste asa ceva in RO, dar acolo pare sa se repete istoria de pe aici, dar cu o intarziere de 20-30 ani.
Eu am fost la doctor, bebe e sigur baiat, ca statea cracanat si ne arata podoaba lui, este dezvoltat exact corespunzator saptamanii de sarcina, si era cu capul in jos. In aceeasi seara insa am simtit clar cum s-a facut comod in pozitie transversala, asa ca acum nu mai stiu cum e. Dar nici nu mai vreau sa ma stresez, ca se pare ca e inca in plina miscare si mutare.
Daca ar fi dupa mine si azi as naste, ca sincer m-am saturat de sarcina. Dar stiu ca pentru pui e bine sa stea cat mai aproape de cele 40 saptamani in burtica, asa ca rezist in continuare. Chiar daca sunt ca un pinguin supraponderal si dorm prost si am inceput sa am maini si picioare umflate (nu mult, dar sunt) si a aparut si o pigmenatare a pielii (am avut-o si sarcina trecuta, si-nca mult mai rau, dar trece dupa nastere).
La sarcina trecuta pe vremea asta puiul meu era deja nascut...
Va pup pe toate si sa ramaneti sanatoase,
Ariadna, 36+
kit spune:
Buna!
Vad ca mai multe dintre voi au spus ca "experimenteaza" acele arsuri la stomac. Si eu am probleme cu asa ceva dar abia acum am intrebat dr. pt ca m-am gandit la minunata de gastrita pe care o am de ceva timp. Dr. a spus ca gastrita cedeaza in sarcina si , de fapt, e vorba despre relaxarea unui muschi din capul pieptului din cauza hormonilor. Si atunci papa iese inapoi si noi rumegam ![]()
Mi-a zis sa iau un metaclopramid pe zi, sa mananc doar mancare rece pana la nastere si in loc de 2-3 mese pe zi sa prefer 5-6 ca sa nu umplu stomacul. Pastile nu am luat dar in rest ma conformez si e mai bine. In plus evit orice are acid (citric, acetic etc), si mai pap si paine prajita.
Sper sa va fie de folos toate astea.
Pupici la toate 
33+
Diana1968 spune:
Tina, in sfarsit ti-am descoperit si eu pozele cu camera si am ramas impresionata atat de ea cat si de tine pt. eneria si optimismul de care dai dovada. Mie mi se cam duce veselia, ca nu mai pot dormi aproape deloc. Daca fac 4, 5 ore de somn din 24. Si in plus nici nu pot sta pe scaun sau pe un pat in fund mai mult. In permanenta eu trebuie sa mer sa fac ture prin casa ca imi intepeneste fundul.
Stiu ca nu e frumos sa ma plan, dar mai ales seara nu mai rezist psihic si fizic.