Nazdravani de aug-sept 2003 (69)
Raspunsuri - Pagina 7
cristinamh spune:
mei flo, noi galerie facem, te stim ca esti pe lista de aspirante...
si acum inteleg de ce te bate gandul la mai multi plozi, daca ai fata care face menaj, tu te ocupi de prichindei, nu
?? de ce nu incerci intai o monitorizare... si daca asta nu tine, stimulare???
uite mireaf, parca n-ai vrea sa ti-o faci chiar asa, cu mana ta.. macar la ea s-a nimerit.
la bb2 vad ca nu va inghesuiti.. de ce mei?? ca io povestii numai lucruri frumoase!!! sa va fac pofta!! apai.. atsa cu "io stau pe tusa"
, tare v-as indemna sa cititi postarile danei de dinainte sa ramana
, cand ne anunta "oficial" ca gata, ei s-au hotarat, nu mai fac bb2... si uite acus sansana in brate.
acum din aventurile de-acasa...
nus' ce are andrei, de cateva zile o musca pe sor-sa de picioare. s-o auda el cum tipa. ma, si e smecher, se duce ba sa-i dea suzy, ba cine stie ce idee mai are, si o data ii inhata piciorul...
io is cam obosita, ca de vreo 3 zile, mandra are chef de papa pe la 4,30... nu vrea cu nici un chip sa doarma mai mult. si nici macar nu mananca, trage de doua trei ori si adoarme. incercai cu suzy, da' nu, ea vrea sa inghita ceva, nu doar sa-si tina gura ocupata. ziua e acceptabil, ba mai reusesc sa-i sincr\onizes la somn, mai citesc si io la ordonanta aia nenorocita si la regulament. vreau sa zic ca am reusit sa le citesc o data!! inca de doua ori, semnele de circulatie si ma inscriu la scoala...
roisinu', hai mami, nu incerci?? uite liliana, persevereaza, studiaza la rece pe balcon
eu m-am hotarat, trebuie sa dau militaria jos din pod cu andrei. nu ne mai alergam prin toata casa cu farfuria. il intepenesc in scaunul de masa, si pana nu manaca nu are voie jos. aseara l-am lasat singurel cu iaurtul. am pus biscuiti sa fie mai solid, si l-a mancat singurel. pierdewrile nu au fost deloc tragice. vreo 2 ;lingurite pe masa si una pe piept. ceea ce pt un incepator e chiar acceptabil.
ieri am fost fericita ca incepe din nou sa ceara pipi in somn. sper sa-l tina. oricum de data asta o sa-l trezesc cum il aud sa-l pun pe olita... poate da domnul si scapam si de pampersul de noapte...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
danat spune:
Kuskra e de ajuns un mesaj de-al tau sa mi se para viatza mai frumoasa si ca tot ce zboara se maninca 
Ma bucur tare mult ca nora-mi e iubareatza, pupacioasa, gospodina...este iegzact ceea ce-mi doresc pentru Raduc
. Al meu nu-i asa exteriorizat (deh, barbatia asta!) dar mai are si el accese de iubire in care ma cuprinde pe dupa picioare si-si lipeste obrajorul de locul prin care a iesit, de ma inmoi instant
Aaaa, sau aseara, stateam unul lipit de celalalt pe canapea, ne uitam la stiri, si ma ia (atit cat a putut) pe dupa umeri si apoi mi-a bagat o palma sub fund, de radeam infundat sa nu se razgandeasca, ca asa imi placeaaaa
Pina una alta sa stii ca si eu fac galerie pentru bebedoi si trei daca vrei (moaaama curajoasa mai esti
)
Ankalaura da, lucrez tot pe la T Noi, insa a 2 trasee pe care vin spre servici, ori pe la iancului, mihai bravu etc, ori pe la foisor-traian etc. De-aia cautam gradi pe aceste trasee.
Pupilai la toti bebeii!!!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Sasha.p spune:
Felicitari Dana, sa iti traiasca fetita, sa fiti sanatoase amandoua !!!
Dragele mele, am reusit sa intru si eu doua minutzele pe net si sa va spun noutati.
Anka si Danat - eu sunt impricinata :eu mi-am schimbat serviciul si este intr-adevar mult mult mai aproape de casa, salariu mai mare, program pana la 17.00, suntem la inceput si nu s-a cerut sa stam inca peste program, dar sper sa tina cont de solicitarea mea cu plecatul cel tarziu la 17.30 ca trebuie sa il iau pe Sasha de la gradinita.
Nu am timp sa va raspund la fiecare in parte, ca inca nu s-au instalat toate calculatoarele si sunt in vizita la calculatorul unui coleg, dar sper de saptamana viitoare sa pot intra si eu regulat.
Pupici la toata lumea,
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
adameasca spune:
Salutare! Am vorbit cu dDna, care vine maine acasa cu puiul mic. Abia asteapta sa ajunga acasa, s-a saturat de spital. Fata cica e bine, e mancacioasa, are icter si s-a umplut de bubitze din cauza caldurii.
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
iuliana76 spune:
Dana, felicitari, sa-ti traiasca fetita, sa fiti sanatoase si sa va bucurati de o asa familie frumoasa !!! 

Iuliana
ankalaura spune:
Auzi mai, Adameasco, da' fo' poza cu Sansana nu-ti dadu mai? Ca eu is curioasa!
Anca - da mey, stim, nu confuzionam, zau... Oricum, inca o data iti doresc bafta, sa stii ca eu m-am lamurit, schimbarea e de multe ori necesara... Mult spor in ce vei face. Oricum, mare noroc cu programul pana la ora 5, unde le gasiti mai frate, ca daca imi zici ca in timpul asta mai ai si pauza sa masa, mi dau iar demisia! Vin la voi! Ma primiti? ![]()
Irinuca - da, programul meu va fi de la 8 la 18, 10 ore pline. Cu stresul, sunt sigura ca va fi, ca peste tot, e important sa fie in limite civilizate. Partea nasoala e ca Eliza termina gradi la 5 jumate si Ovidiu trebuie sa o ia, deci pleaca zilnic cu o ora mai devreme de la serviciul lui. Ceea ce nu e grozav si nu face fericit pe nici un sef pe lumea asta. Dar sa vedem, cand mai creste fata putin, poate vom lua totusi pe cineva part time, macar sa ia fata de la gradinita. Dar asta peste vreun an probabil, ca acum nu ma incanta ideea (si pe vremea asta!) sa ia o tanti fata si sa o duca pe jos de la gradi pana la Muncii si de acolo cu tramvaiul pana in Tei....
Hai pupici
Ca e noapte
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
iuliana spune:
Da da, unde sint pozele cu Sansana?? Ha??
Si acum vin si eu cu problema mea. Miercuri iar a mutat-o pe Emma la grupa cealalta. Am vb. cu directoarea si mi-a spus ca problema nu mai e in miinile ei, ci a district managerului. Asa ca s-a spalat pe miini cucoana. Azi, cind m-am dus sa o iau pe Emma, educatoarea care ii tine locul lui Miss Cori, educatoarea Emmei si care a fost plecata la NY sapt. asta, imi spune ca Emma a impins un baietel si ea s-a dus la ea si a intrebat-o: you wanna be a bad girl? Si eu am intrebat-o pe educatoare ce a zis Emma. Educatoarea a zis ca Emma i-a zis: yes, I wanna be a bad girl....ceea ce e cea mai mare minciuna pe care am auzit-o pentru ca Emma nu vorbeste engleza, ea nici in romaneste nu zice "vreau sa fiu fetita rea", d-apai in engleza. Probabil ca o fi zis YES, dar sint mie in suta sigura ca Emma nu a inteles ce o intreba asta. De unde sa stie ea ce inseamna in engleza wanna be a bad girl. Si ea zice si yes asa de des, asa ca nu ma mir ca o fi raspuns yes la ce a intrebat-o aia. Pur si simplu m-am facut foc si para. A sunat Alex la district manager-a si cica aia nu stia ca Emma merge numai miercurea la clasa cealalta ci stia ca merge in fiecare zi. Cind i-a zis Alex ca venim cu avocatii, aia i-a zis ca sa facem ce vrem, ca decizia e luata, ca parintii copilului s-au plins la ea ca e ingrijorat de safety-ul pustiului lor. Bai, asta mi se pare strigator la cer sa spui asa ceva cind e vorba de un copil de 2 ani jumate. Pai, atunci educatoarele ce menta freaca, ele pentru ce sint platite. Si eu o stiu pe Emma, are un comportament mai mult decit normal pentru virsta ei si chiar nu imi fac deloc probleme. Miss Ana si Cori mi-au zis ca e o fetita tare cuminte. Chiar si educatoarea de azi mi-a zis asta, ca eu am intrebat daca a muscat sau zgiriat si mi-a zis ca nu. Probabil ca directoarea isi maninca unghiile ca Emma nu mai musca sau zgirie si nu are ce sa ne faca. Oricum, luni a zis district manager-a ca vine sa discute cu noi la gradinita. Daca nu se remediaza problema, mergem mai departe. Asta e caz de segregation and discrimination pentru ca sint sigura ca astia isi baga picioarele in ce vrem noi pentru ca nu sintem americani sadea si nu curg paralele dupa noi. Tot luni o sa vorbim si cu un avocat sa aflam pe ce pozitie stam.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6
iuliana spune:
Sa va spun si despre fete. Diana sta in picioruse tinuta numai de o minuta. Isi tine echilibrul destul de binisor, atit cit pot piciorusele ei grasance sa o tina. Cind o ridic de minute, se salta imediat in picioruse. Sint dati cind se tine bat si nu vrea, dom'le, deloc in fund. Ii place in picioruse. Azi le-am pus una linga alta si tare frumusele erau. Emma cinta si dansa calare pe patul nostru cu ochii in oglinda si dadea din fund, pe Diana o bitiam eu si era toata numai zimbete:). Emma o iubeste din ce in ce mai mult. Toata ziua o striga prin casa "Diana Diana Diana". Ii mai zice si Bubuli, dar Diana primeaza:). Diana e toata numai un zimbet cind o vede pe sor-sa. Ii place sa o fugareasca (la mine in brate) Emma pe scari si sa fugim. O pindeste pe Emma pe dupa usa si da din picioare ca apucata cind o vede. Ce mai, e haiul de pe lume:).
Intr-o zi ma intreaba Emma unde e Diana, eu ii zic ca ca a venit un nenea sa o ia. Sa vedeti ce plinsete si siroaie de lacrimi pe obrazul Emmei, ce tipete si ce o mai striga pe sor-sa.
Cit despre grasime...spatele Dianei e cit al Emmei si minutele la fel:). Nu ca e Diana grasuta, ci ca e Emma slabuta
. Mie mi se pare slabuta, cu toate ca nu e mai slabuta decit alti copii de virsta ei (am vazut copilasii la gradinita).
Emma iar are muci si tuseste un pic. Ma astept sa faca din nou si Diana, ar fi cam a 4-5 oara iarna asta
si asta numai pentru ca merge Emma la gradinita, ca de acolo ia:(. Mi-e si de Diana saracuta care se imbolnaveste si ea de fiecare data si nu stiu cum as putea preveni chestia asta. Mi-e imposibil, mai ales ca Emma toata ziua o pupaceste si jumuleste.
iuliana spune:
Mireaf, inca o data toate respectele mele!!!! Aoleu, pe mine ma apuca disperarea cind le aud pe amindoua plingind in cor. Si eu mai am norocol ca macar una din ele se potoleste ca intelege cit de cit (Emma), dar nu stiu ce m-as face daca ar fi 2 de aceeasi virsta. Hai, hodineste-te un pic, lasa-i pe micuti cu tati si du-te si tu in oras macar o ora sa iti oxigenezi creierul.
Freia, casa de piatra!!!
Floricica, tinem pumnii si facem galerie!!! Parca vad ca iar o sa se arate vreo surpriza cit de curind:)), ca, inafara deCristina si eu care am planificat, ceilalte mindrulite mici au fost surprize:).
Anka, bafta la noul servici!!!
Apropos de gradinite, daca ar fi sa ne intoarcem in Ro, eu asta as vrea sa fac...o gradinita. Acum cine stie cind s-o intimpla asta. Chiar, are idee cineva cam cit ar trebui sa scoatem din buzunarel pentru asta? Nu ma refer la o gradinita in Bucuresti, pentru ca nu as sta acolo, ci in provincie. Nu ca nu mi-ar place in Bucuresti, dar, ca sa cumperi o casuta acolo sa faci gradinita, te costa cit si aici.
Irinuca, spor in continuare cu gradinita sidu-te si verifica-l mai des la gradinita...ia-le pe educatoare prin surprindere. Sau pune pe vineva (mama, socrela) sa se duca in locul tau. Mie imi pare tare rau ca nu prea m-am dus, dar de acum incolo o sa ma duc in fiecare zi sa vad ce face Emma. Sa stie alea ca nu pot sa face ce vor ele si ca nu ma prostesc ele pe mine. Aici ai tot dreptul s ate duci cind vrea muschiul tau.
Danateu, vad ca o dai cotita acum cu bb
. Bine, nici nu erai tu prea convinsa, nu?:)
Ieri m-am dus si am inscris-o pe Emma la alta gradinita, dar, din pacate, pentru copiii intre 2 si 3 ani e lista de asteptare. M-a intrebat daca face la olita si le-am zis ca da si cica pot sa o primesca la grupa de 3 ani. Nu vreau eu insa, pentru ca ar lua-o cu totul ca pe un copil de 3 ani si ei i-ar fi greu, mai ales ca nu stie sa vorbeasca in engleza decit expresii uzuale si nu f. multe. Am cam vorbit cu Alex despre chestia cu engleza si am cazut de acord ca eu sa vorbesc romaneste si el engleza, iar cind nu e el acasa, eu sa vorbesc in amindoua....adica intii in engleza si apoi tradus imediat in romaneste. Imi spusese vecina, care e coreeanca, ca ea s-a dus la 5 ani la gradinita si a fost un calvar pentru ea ca nu intelegea si nu vorbea nimic. Ce o fi in sufletelul lor, oare????
Tango, multa sanatate Dariei!!!
Iuliana76, mai aveti un picut si va petrecariti de un an...ehehe, ce repede a trecut timpul, nu??
ankalaura spune:
Iuliana, numai o intrebare - in afara problemelor pe care le-ati intampinat si pentru care by the way eu va tin pumnii si mergeti inainte, pentru ca nu conteaza altceva decat sa ii fie bine copilului, si daca asta inseamna si a va fi respecta drepturile, go for it, ca asa e normal pe unele meleaguri, nu ca la noi, n-ai nici un drept, sau daca il ai, e doar teoretic..... Sa revin... Avand in vedere ca America e totusi tara tuturor natiilor, in gradinita unde sunt copii atat de mici, nu ii invata ma si lexic? Pana una alta, copilul la 2 ani nu stie asa de multe in general, adica vreau sa spun, e clar ca intre 2 si 3 ani vocabularul unui copil se modifica enorm.
Ei, de ce te intreb, pentru ca si la Eliza in gradinita se vorbeste exclusiv engleza, rar sunt completari in romana, si copiii n-au nici o problema. Sunt si copii straini, si e normal sa nu se prea vorbeasca romana. Dar li se vorbeste rar, li se exemplifica simultan, cred ca mai mult gesturile ii invata pe copii ce sa faca... Pan' la urma nu fac nene cursuri de filosofie ca sa te lovesti de limba...... asta e jobul unui educator, trebuie sa te faci inteles de copil oricum, indiferent de limba, poti sa si taci si sa dai din maini, ca daca ii arati copilului ca tre' sa lipeasca o smekerie pe hartie, ii arati, ii explici si el va executa, nu? Fi-mea n-are in vocabular cuvantul lipici, stie de glue. Si lipeste cu succes! La naiba, e gradinita frate! Poate interpretez gresit, dar nu prea pricep. Banuiesc ca Emma pricepe foarte bine comenzi simple sau intrebari, eu stiu, ca ii e foame, sau sa stea jos... Nu cumva in gradinita unde merge Emma metodele aplicate sunt putin deficitare? Nu cumva se preocupa cam putin de a da copiilor incredere in sine? Iti mai dau un exemplu de la Eliza, fac multe jocuri cu randul, combinate cu cantecele cu gesturi, ei, si asa invata, pe cantecele, sa numere, eu stiu, partile corpului, stanga / dreapta, stii si tu cantelecele cu "you put you right hand in, you right hand out.... shake it all about..."
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare