Mamici de mai-iunie 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 7
ama_kaly spune:
Am venit de la doctor!!!
Bebe e un grasun,are 1300gr la 27sapt,evident iar pare mai mare decat este.Amonar apropo de asta am intrebat-o pe dr daca este "prea mare" cumva si mi-a zis ca nu exista "prea mare" ci doar "prea mic" adica daca e mare nu e nici o problema,fiecare copil se dezvolta in felul lui.Chiar bebe al meu masurat dupa cap pare de 31sapt..dar repet,unii copii sunt mai mari altii mai mici si faptul ca e mai dezvoltat nu trebuie decat sa te bucure ca ai un bebe asa grasun!
Suntem deja asezati cu capul in jos..dar ma gandesc ca o sa se mai schimbe pana la nastere sau nu?Oricum poate sa stea cum vrea el ca departe de mine gandul de a naste normal!![]()
Colul e foarte bine,s-a mai lungit..luna trecuta era de 25mm acum are 28mm,e inchis si rezistent!
Mi-a dat in continuare sa iau materna,peste 2saptamani mi-a zis sa incep sa iau Tardyferon ca de atunci isi face bebe rezervele de fier si Polygynax ovule ca mi-a iesit secretia abundenta polimorfa..ce-o mai fi si asta nu stiu..
Am intrebat daca am vreo infectie si mi-a zis ca nu.Mi-a luat tensiunea..o am 12,e foarte buna.M-am cantarit..am luat 10kg pana in momentul actual
, si am primit si carnetul gravidei impreuna cu ghidul femeii gravide!
In sfarsit..toate bune si frumoase asa ca am fost si am sarbatorit cu o pizza la pizzahut!
Ca prea imi facurati pofta atunci!papadie FELICITARI PENTRU PRINTESA!!Imediat iti trec caruciorul roz pe listuta!!!
io
27+ cu
Seby
Poze cununie
Poze mami si bebe
Poze Craciun,Revelion si cu burtica Bebe
magghyc spune:
Dragelor, 
,
Va multumesc ca sunteti alaturi de mine si de bb Nichita...Incerc sa nu stresez f tare cu eco de azi...
Alia,
Tipa al care am facut eco e mai ciudata ca si conceptii, dar nu a gresit nicioadata nici o masuratoare. Eu am mai ajuns la ea, ca pe vremea aia ea considera ca Tutunaru aplica pe mine tratamente 'experimentale" si era curioasa cum evolueaza bb.
Acum, daca tot v-am povestit partea trsita , sa va dau si o veste buna - la Iosup ne iesise la 20 de s o masuratoare peste normal care indica ca ori are bb o problema renala ori nu facuse pipi
. Am rugat-o sa se uite si la chestia asta, masuratoarea a iesit normala, deci bb e OK...
Bb Nichita s-a pozitionat cu fundul la lume
...Asa am aflat ca de fapt el ma loveste cu calcaiele, chiar ma miram de ce da in acelasi loc...Si are copilul asta al meu un mod de a sta absolut ciudat. Sta intr-un colt de sac, de parca restul nu-i tot casa lui
...Data trecuta era in partea stanga, acum e in partea dreapta, dar la fel de inghesuit. Deci ne asteptam la un Geaman cu personalitate dupa cum se manifesta
...
Magg
23 s+
26octombrie spune:
... de miercuri tot citesc, sa recuperez doua saptamani de pauza... pe parcurs mi-am tot facut notitze, sa mai raspund la cate o intrebare, dar acum am si uitat la care! trebuie sa intru zilnic, sa vad ce mai faceti, asta-i clar!!
Maggy, de cate ori citesc despre Nichita ma simt ciudat, parca ai pomeni de baietzelul meu care s-a transformat in fetitza... Dupa ce m-am influentat ca e mai bine baiat (asa ni se spusese), vestea ca va fi fara putza ne-a bulversat! Acum ma gandesc (iar!) ca e mult mai bine fetitza, dar inca plang dupa nume, Nichita Zaharia Ma bucur mult ca te-ai gandit la numele asta, sa nu ramana nefolosit! Chiar, de unde a venit??
Apropo de planuri: de multa vreme, cu mult inainte de a ma hotari sa fac un copil, mi-am spus ca, atunci cand o fi.. e musai sa fie scorpion!! Ne si pregateam sa ne apucam de treaba la inceputul acestui an cand, in toamna.... voila de vezi, oboseala, rau, test de sarcina, intr-o doara.... si iese... TAUR!!! nu vreau sa imi imaginez ce viata linistita va fi la noi in casa, cu doi Scorpioni....
oricum, ne-am spus ca cel mai important e sa fie sanatos si cu noroc! asta ar putea fi si o ilustrare a vorbei cu "socoteala de-acasa..." nu numai ca nu iese scorpion, va fi si un monument de incapatzanare.
pe 31 am fost la morfologia fetala, la dl.Herghelegiu. Dansul a fost extraordinar de dragutz, s-a chinuit jumatate de ora sa-mi arate si mie fata Horei. Ti-ai gasit. avea mainile peste fata, peste maini isi trasese picioarele, iar pe deasupra s-a mai infasurat si in cordonul ombilical.. A impins-o cu mouse-ul acela de la ecograf de imi mutase burta din loc.. nimic. Am mai gadilat-o si eu. Tot degeaba. Cum am iesit, cum am simtit tzopaiala pe-acolo, si-a schimbat pozitia...
Fetelor, sa nu cumva sa beti ceaiuri diuretice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prietena mea, care a nascut acum patru luni, era sa o pateasca urat! Incepuse sa se umfle, in trimestrul trei, retentia de apa. Si se simtea din ce in ce mai neplacut (ceea ce ne asteapta si pe noi ..). Ei bine, a baut niste ceai de codite de cirese, sau tot ceva diuretic, nu imi amintesc. Si imediat s-a simtit mai bine. Dupa doua-trei zile de fericire si ceai, s-a dus la ecografie si.... s-a speriat medicul (Dr. Nayel). A intrebat-o daca nu cumva a schimbat alimentatia, daca a baut diuretice. Lichidul ei amniotic era aproape dus..... Norocul ei ca s-a dus repede si a trecut pe rehidratare la greu, pana si-a revenit.
Asa ca nu bun, nu bun!!!
Pentru rinichi tot lichide, cantitati industriale. Cu cat bei mai multe, cu atat se curata mai usor rinichii, nu-ti trebuie diuretice.
Lyli, la Sanador iti dau caseta video, nu au posibilitatea de a trage pe CD. Inregistrarea e 20Ron, iar daca iei si caseta tot de la ei, mai costa 5Ron.
Adriana, da-te cu ulei de masline, e cel mai bun remediu posibil.
Mi-am facut si eu un ticker, insa nu stiu daca am luat linkul corect..
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060522/dt/7/k/e521/preg.png
AlaBalaPortocala
carminabulina spune:
26octombrie - ticker-ul tau este foarte corect si accesibil...24w4d asta scrie la el si daca asa e si inrelitate inseamna ca ai reusit.
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
carminabulina spune:
MAGGY - eu cred ca in cazul tau este pur si simplu o greseala de exprimare. Cred ca trebuia sa-ti spuna ca bebele tau este mai mic cu 10 zile nu ca are un retard de 10 zile. Asta pentru ca din punct de vedere gramatical "retard" este sinonim cu "intarziere", "mai mic" totusi din puncte de vedere semantic ne duce cu gandul in alta parte. Parerea mea
.
Zic sa stai linistita si sa nu stresezi prea mult pe Nichita ca s-ar putea sa-ti plateasca cu aceiasi moneda cand va avea ocazia
...adica in curand.
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
raalucutza spune:
PAPADIE felicitari pt fetitza!!!

sa fie sanatoasa si frumoasa si cuminte!si eu beau regulat cola ca imi place enormmmmmmmmmmmmm!
raluca
Amonar spune:
Papadie
Felicitari cu micuta MAIA SOFIA!

Nume frumos ai ales! Inteleg ca este a doua fetita.....
Mie imi trec arsurile cu lapte de soia care contine si calciu. Incercatisi voi.
Cunoasteti marcile de hainute: "bla,bla,bla"si "feentje" ? Sant marci de o calitate superioara. Am posibilitatea de a vinde hainute la pret mai ieftin decat in magazin. Daca va intereseaza....
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
Amonar spune:
Ama
Pai si bb-ul meu are intre 1300-1400 la 27 de saptamani. Acum vom vedea daca totul e in regula.
Mama s-a speriat cand i-am spus....eu am avut 2,9 la nastere si ei i se pare ca e abnormal sa ai un copil asa de mare. Mi-a zis sa nu mai mananc....
Hmmm.....o fi de vina prapastia dintre generatii....
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
virgi spune:
Papadie
Felicitari pentru fetita. Sa fie sanatoasa si desteapta.
Ralucizza si eu beau cola la greu...imi place la nebunie..mananc ciocolata ( am ajuns la 2 din alea mari pe zi)....si nu mai vorbesc de iuteeee.....daca nu e mancarea asa sa-mi curga lacrimile nu-mi place.
Nu stiu cat de bine este...
Irinel spune:
Buna fetele!
nu am avut timp sa mai scriu, baietelul meu a fost bolnavior... acum din fericire e mai bine.
Alia pentru hemoroizi incearca crema de galbenele sau cea de galbenele cu propolis. Eu la prima sarcina n-am avut probleme cu hemoroizii, da am avut imediat dupa nastere si vad ca acum am problemute serioase uneori. Dar folosesc crema de galbenele si crede-ma ca face minuni (folosesc seara si dimineata nu-mi vine sa cred ce bine e).
Virgi tu nu ai arsuri cu atatea condimente? Scuze daca ai spus ca s-au vaitat mai multe fete de arsuri si nu mai stiu daca si tu.
Fetele cu arsuri, incercati si cu apa plata sau cu mere. De scapat nu o sa scapati da mai atenueaza. Eu am zile cand am arsuri crunte si altele cand sunt mult mai bine.
Diana79 sunt bine, multumesc de intrebare, dar am pierdut o noapte din cauza baietelului meu si a fost greu sa recuperez. PUpici si numai bine.
Papadie, Voichiv felicitari pentru fetite, sa fie sanatoase si voi sa le nasteti usor atunci cand trebuie, nu mai devreme.
Ildy felicitari si tie pentru baietel, eu nu apuc sa raspund la toata lumea, nu am timp la dispozitie de stat pe internet din pacate, la prima sarcina aveam muuuult mai mult timp liber.
Amiss si eu tot de ceaiurile de cozi de cirese si matase de porumb voiam sa iti zic, da inteleg ca nu e bine...
Cristina, iti inteleg stresul, da incearca sa nu te gandesti numai la asta, cu atat mai mult cu cat ti s-a spus ca bebe nu e afectat ca e mare acum. Doamne ajuta sa nu fi luat, ca e cel mai usor si cel mai bine.
Maggy, tu ai avut emotii toata sarcina asta pana acum, cum sa fie altfel acum... Nichita e un luptator si o sa fie pana la capat, tu stii ca el se incapataneaza sa dea statisticile doctorilor peste cap... Apropos, tu si sotiorul tau sunteti mari? Mi-aduc aminte de o mamica, poate v-am mai zis. Era in Japonia si o tot stresa doctorul ca o sa faca un copil maaaaaaaaaare. Fetita a avut vreo 3,300 la nastere, deci absolut normala, da mai mare decat copiii japonezilor care de felul lor sunt mai micuti. Si ce stres pe biata fata cand era gravida... AMonar si la voi, daca tati zici ca e asa mare, nici n-ar fi de mirare sa fie un bebelus mai mare decat media.
Ama m-am ingrozit cand am citit ca ai cazut pe burtica. Bine ca e bebe bine si colul ok. Sa vezi tu ca ajungi pe final de sarcina sa te rogi de col sa se deschida...:-0 eu una pe final asa de nerabdatoare eram....
Evident ca nu mai stiu ce voiam sa spun si cui da va pup pe toate
Am uitat sa va spun ca am pus si eu cam 10 kg si mi-e cam groaza ca si la cealalta sarcina am pus mult pe final, da nu prea ma pot abtine nici de la mancare nici de la dulciuri. Maine ma duc sa fac testul ala de toleranta la glucoza sau cum s-o numi asa ca de acum nu mai mananc nimic pana dimineata.
Vad ca sunt tare multe fetite pe la noi si tare sunt curioasa daca ce s-a vazut la eco e corect in toate cazurile, ca parca prea e mare diferenta de numar...
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 28+ saptamani