Mamici de martie-aprilie 2006 (43)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Nu am mai scris de multa vreme pe forum, sa ca incep prin a va multumi pentru urarile adresate cu ocazia zilei mele. Ieri mi-am schimbat doctorita de familie. Am si eu o doctorita normala! Am fost intrebata cand vreau sa intru in prenatal, pe cand cea veche o tinea cu 7 luni si 10 zile, desi eu stau in medical din sapt. 15. Daca as fi facut mutarea asta acum 3 saptamani , nu ar fi fost necesar sa merg saptamana asta la 2 Comisii de expertiza pentru aprobarea prelungirii medicalului. Ce a umpult paharul de am schimbat-o: mi-a dat trimitere la analize pe formular pentru consultatii. Bat drumul miercuri dimineata din Crangasi unde stau ,pana la Sincai la laboratorul clinicii la care doream sa-mi fac analizele, ca sa aflu ca din cauza unui formular pe care desteapta de doc fam il putea avea facand un simplu xerox dupa ultimul exemplar din cabinet (nu era din cel asemanator retelor) trebuie sa platesc tot. Asa ca m-am intors la doc fam care mi-a spus ca nu are alte formulare, ca asta a primit, ca pe celelate le cumpara si ce rai sunt cei de la lab care, desi ma vad cu burta mare, ma plimba.Asa ca a doua zi am schimbat-o. Noua doc fam e tanara, e competenta - socrii mei sunt la ea de cativa ani, e amabila, nu e ciubucara, cabinetul e intr-o clinica privata la care imi fac si analizele. Singura parte proasta: e langa liceul Sincai, iar eu stau in Crangasi, dar lucrez la liceul Sincai unde oricum trebuia sa ajung pentru salariu, sa duc medicalele, etc., iar socrii mei locuiesc acolo. Important e ca tipa e normala la cap :DAndreea si Nicolle sa va traiasca fetitele, sa fie sanatoase si sa va aduca numai bucurii!Tcelen si Ana-Maria bine ati venit acasa!Ema, si eu am o situatie asemanatoare cu a ta: lucrez in invatamant si norma mea didactica este impartita intre 2 scoli. De-a lungul timpului fiecare dintre scoli m-a platit proportional cu orele efectuate. Sunt in concediu medical din septembrie. De la bun inceput s-a stabilit ca fiecare scoala in parte sa-mi platesca partea ei de medical. Ca sa ai argumente juridice cauta la legislative: legea pensiilor-legea 19, ordinul 399/2004 si ordonanta de urgenta 158 din noiembrie 2005. Te mai poti adresa Directiei de indrumare metodologica din cadrul Casei Nationale de Pensii -Str. Latina nr. 8, sect. 2 Buc; tel. 316 19 50. Suni si eventual depui o adresa in care descrii situatia si intrebi care este solutia potrivit legii. Pana sa-ti vina raspunsul scris, le poti da celor de la serviciu nr. de telefon de aici. Sa nu uit: acolo unde ai cartea de munca lasi originalele concediului, ii rogi sa-ti faca 2 copii pe care sa ti le autentifice ei: stamplia+semnatura directorului + conform cu originalul. Copiile le duci la celalalt serviciu. (nu trebuie sa le legalizezi la notariat, poti intreba asta la Comisia de indrumare si poti cere sa ti se dea si in scris asta pentru cei de la serviciu). Pentru ianuarie cred ca s-au calculat deja concediile, dar potrivit legii, ele se pot plati si retroactiv. Atentie insa ca trebuie sa depui formularele de concediu pana cel mai tarziu data de 5 a lunii urmatoare, deci astazi, vineri, ar cam trebui sa rezolvi asta pentru concediul lunii ianuarie. DianaD 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns val77 spune:

Tina_Welsh,multam ca am aparut si eu pe lista cu burticute si in acelasi timp va multumesc si voua fetelor ca ma/ti primit in

A sti, a putea să te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Tania2, poti sa iei linistita Paracetamol, mi-a recomandat si mie ginecologul pt raceala. Sanatate multa si sa te faci bine repede!

Pozele noastre

Nuka mika

Catrinel 35+ si Daria Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Sa va inveselesc si eu un picut, asa de dimineata:

Sotul: "Incercam o noua pozitie in seara aceasta?
Sotia: "Sigur. Tu stai la masina de calcat, iar eu pe
canapea, beau bere si ragai..."

Doi nuntasi la masa. Unul catre celelalt:
- Asta e cea mai hidoasa mireasa pe care am vazut-o la
o nunta!
Celalalt raspunde sec:
- E fata mea!
- Vai, ma scuzati, nu am stiut ca sunteti tatal fetei,
spuse primul.
- Nu sunt tatal, sunt mama!

Un tip se îmbată la petrecerea lu' sefu' si a doua
dimineată vorbea cu nevastă-sa:
ea: Ca de obicei, te-ai îmbătat turtă si te-ai
făcut de căcat în fata sefului.
el: Să mă pis pe el.
ea: Asta ai făcut aseară si te-a dat afară.
el: Atunci sa-l f...t
ea: L-am f...t eu si mîine dimineată te poti duce
la serviciu, boule.

Sorry daca au mai fost cumva(n-am apucat sa citesc prea mult din urma)!

Pozele noastre

Nuka mika

Catrinel 35+ si Daria Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliada spune:

tania, poti lua paracetamol fara griji, mai ales ca in combinatie cu vit. C e ff eficient. intereseaza-te la magazinele naturiste si de extract de echinaceea, am auzit ca imunizeaza si e bun contra racelilor, si e inofensiv in sarcina. si inca ceva, fa gargara cu tinctura de propolis- asta daca suporti mirosurile tari- pui 10 de picaturi de tinctura in pahar cu apa fierbintica- cam cat sa iti ajunga pt 3 guri mari de gargara. fa chestia asta de cateva ori pe zi, dar dupa aceea sa nu manaci nimic vreo ora.

sa auzim de bine!

cameliada 39

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

MP hai nu mai fi tristaaaaaaaa!Ce s-a intamplat????? Ce poate fi atat de rau incat sa umbreasca fericirea ca ai un fiu minunat acasuta si inca unul pe drum??? Tati ce zice?
Camelianda si eu simt miscari unde are bebe capusorul, nici la mine nu e cu capul in jos, dar stiu ca da din manute, ca de fiecare data la eco era cu mainile ori in gura, ori pe la frunte, ori isi tinea obrazul ca un ganditor... Poti fi un pic mai specifica, cum adica miscari regulate?
Noe thks ca ma luminasi! O sa-mi trimita mama un pachet din Romania cu niste ceaiuri si medicamente si voiam sa ma asigur ca o sa fie cat mai complet!
Mihaser foarte frumoase pozicile!
Catrinel nu stiu de ce mi-a dat medicamentele pentru relaxarea uterului... Eu am intrebat daca e vreo anomalie sau o eventuala cauza datorita carei nu se intoarce si doctorul a zis ca nu, ca totul e perfect normal. Probabil ca mi-a dat medicamentele preventiv... in caz ca am contractii peste zi, sau noaptea... nu stiu... Uite link-ul postat de micaalsa: http://www.iubire.md/guide.pdf
Cat multumim pentru poze. Sunt foarte frumoase iar Daria pe zi ce trece se face si mai frumoasa!
Ileana marius lasa ca e mai bine ca lucrezi, asta face timpul sa treaca mai usor pana la intalnirea cu bebe, plus ca se zice ca te ajuta sa ai o nastere usoara... cat despre reinceperea muncii dupa, si eu ma voi intoarce dupa doua luni de la nastere, asa ca suntem colege de "suferinta". Cat despre alaptatul in locuri publice aici nu am vazut asa ceva. mamele isi cumpara stick-uri cu lapte praf (cat pentru o portie) si umbla cu biberonul cu apa dupa ele (pus intr-un invelis anume ca sa mentina apa calda) si-ii dau lui bebe daca i se face foame... cred ca la fel ai putea face si tu pe avion. Apa nu tre sa cari, ca sigur au ei...
Dananita in nici un caz alaptare cu spectatori!!!!!!! Deja au spus fetele. Subscriu! Cat despre intrat in camera lui bebe nici atat. De fapt nu e numai camera lui bebe, e dormitorul nostru si acolo nu au voie musafirii. Probabil pe timpul zilei bebe va sta intr-un bouncer in alta camera decat dormitorul... iar la alaptat ne vom retrage...
Alinaalex bebe tau! Daca protesteaza de pe acum, iti dai seama ce va face mai incolo...
Tcelen draga de tine prin ce a trebuit sa treci... Ma bucur ca s-a terminat cu bine si Ana Maria si-a revenit! Te rugam din tot sufletul sa ne povestesti cum a fost si sa pui pozici!!!!!!!!
Ile hai curaj! Ce nu face o mama pentru puiul ei??? trece si prin 7 nasteri.... Ai sa vezi ca suntem mult mai puternice decat ne credem!
Loriana spune-le persoanelor care nu au ce face si vin in vizita, eventual uita sa mai plece (si eu urasc chestia asta) sa dea un telefon inainte de a veni ca nu cumva sa dormi, avand in vedere ca o sa trebuiasca sa tii pasul cu bebe, adica trezit din 3 in trei ore si daca nu dau telefon inainte, scoate si tu soneria din priza si spune-le ca nu ai auzit ca dormeai... asa ca nu au decat sa faca cale intoarsa... si are dreptate Doublemom, daca vor sa fie utili, sa spele niste vase, sa dea cu aspiratorul...
Dea printesa ta creste pe zi ce trece si are niste ochi asa de expresivi ! Sa nu fie de deochi!
Ema imi pare rau de analizele tale. Vezi ce se paote face, ce vitamine trebuie sa iei! Si ai dreptate cu stresatul, daca nu e una, tre sa fie alta... asa ca fetelor indiferent ce-om avea hai sa fim happy cu toate si sa ne gandim doar la momentul cand o sa ne tinem minunile in brate!
Doublemom asta e! Te-ai apucat de paturit, din cauza asta nu mai scrii pe forum asa des ca inainte...
Tania multa sanatate! Sa-ti revii rapid! Stai la caldurica si bea supica fierbinte!
Anainda saru` mana pentru lamuriri .. chiar ma gandeam ca nu-mi raspunde nimeni...
Diana nu-ti fa griji ca bebe o sa fie prea mare... au fost altii si mai mari si totusi s-au nascut! Cica inainte de a se naste cu vreo doua saptamani bebe coboara si simti o senzatie de usurare... asa ca poate vei fi ok pe masa de operatii... sau vei fi deja adormita!

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Buna dimineata.
Multumesc de incurajari.
Sunt mai bucuroasa ca am reusit sa slabesc un k. Eforturile mele nu au fost inutile deci. Oricum citisem ca in ultimele 4 sapt. de sarcina poti slabi, asa ca sper sa nu mai pun vreun k pe mine pana la sfarsit. sau fie, 1 k e voie.
Voi ce maazine de patuturi mai stiti? Ca nu am vazut inca sa imi placa. Carut da, dar patut nu. Eu trebuie sa ma lupt si cu superstitiile celor doua mame care zic ca nu e bine sa cumperi dinainte, dar daca pot intarzia 1, 2 sapt. pt. carut, cu patul nu ma pot juca. Ala imi trebuie din prima zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

nshiro imi place sa fiu activa si pana acum nu am cerut favoruri pt. ca sunt insarcinata. Lucrez program normal de 8 ore si ma ocup in continuare si de casa. Pe de alta parte mi-as fi dorit sa stau acasa (daca eram in ro) pana la 2 ani. Poate la urmatorul.
La biberon ma gandeam si eu, dar nu stiam cum sa il tin cald. Nu stiu ce metode folosesc aici, dar dupa cum spunea ile ca aici se alapteaza la san oriunde...
Catrinel_17 contractiile nu sunt regulate si nu f. dureroase. Azi nu am mai avut...pana acum.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebarea lagata de moasa.

Ileana 29+
Ghindoaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Tania, eu am luat paracetamol pt raceala, si am pus picaturi de nas cu apa de mare. Pt desfundarea nasului am primit ceva solutie uleioasa de mentol din care se punea o picatura in apa si trebuia sa respir aburul… se cheama Picaturi japoneze mentolate. Imi desfunda instantaneu si urechile… In Ro cind am fost de Craciun am pus un pic pe nas alifie din aia mentolata chinezeasca (parca..) se gaseste la farmacie in niste cutii mici, rosii, rotunde. E o crema maro…

Nshiro, multmesc pt link, ma pun pe lectura.

Diana, sa nu cumva sa tii ceva cura de slabire!!! Nu e momentul! Ce eforturi zici ca ai facut?

Ileana marius, eu am perioade cind am contractii si perioade in care nu am deloc!! Acum 2 saptamani tot aveam, aproape toata ziua, de 2 saptamani – rar de tot.

Tina, e momentul sa apari curind!!! Si daca tot inchizi si deschizi capitol, ia mai zi-ne cum se mai prezinta camera lui bebe!! Cind terminati odata, fratilor, ca zici ca o ziditi din temelii!!! Stii Fawlty Towers – episodul cu “The Builders”?

andreea georgiana cum merge paturitul?

Catrinel & titza mică

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileana spune:

quote:
Originally posted by cameliada

Salutare burtici, eu sunt o mamica de 38 de sapt de la UM si DN a fost stabilita pe data de 23/24 feb. deci sunt o mamica de ianuarie februarie, dar acolo au ramas putine gravidute, discutiile sunt deja despre bebelusi.

fetelor, as avea si eu o intrebare_voi simtiti la bb miscari regulate cam in acelasi loc de fiecare data? bb-ul meu nu s-a intors inca, e transversal, cu capsorul in stanga si corpul in dreapta, si locul unde simt eu loviturile ar fi unde are el capsorul. stiti voi ce inseamna aceste miscari regulate?

si mai am o intrebare pentru Maria: cum s-a calculat la tine DN pe 7 martie, pentru ca si la mine UM a fost tot pe 20 mai?

cameliada 38+

38+

Cameliada, nu stiu daca ti-a mai raspuns vreuna din burticile noastre, acele miscari regulate pe care le simti tu sunt sughitul bebeului, prin care plamanii se pregatesc pentru a asigura functia respiratiei dupa nastere. Si daca ti-a mai raspuns vreuna din mamicile de martie-aprilie, uite ma dau si io mare ca stiu. Na! Sic-sic!!

34s

Ileana si
Most wanted baby

Pozele noastre

Life is like a box of chocolates...You never know what you're gonna get

Mergi la inceput