Mamici de martie-aprilie 2006 (43)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

dananita, din cate stiu eu, alaptatul e un act destul de intim, in care se intareste legatura dintre mamy si bb mic...ok daca vrea si taty sa participe ca spectator ), dar de aici pana la avea un public numeros e cale lunga; parerea mea e ca oricum alaptatul trebuie sa se faca in anumite conditii, de liniste, de calm- ca si bebe si mamy sa fie relaxati, asa ca eu nu o sa am nici o jena in a ruga spectatorii sa paraseasca scena si sa ne lase sa hranim bb asa cum trebuie...nu stiu la altii cum e, dar mie asa mi se pare mai normal

Noemi33+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Dananita,nici nu stii cat ma bucur ca ai adus vorba despre salteluta.A fost tati la Cocor si nu a gasit nici urma de ea si nu stiam unde sa mai mergem.Previ unde se gaseste?
Cat despre alaptatul ,,cu public,, ,iti pot spune ca nu-l agreez,intrucat mi se pare un moment extrem de intim al mamei si bebelului,moment in care nu-mi doresc sa fiu perturbata.tati poate sa asiste daca vrea,precum si sora mea ori mama,sau prietenele care sunt in vizita in acel moment(f.f.f. apropiate).Dar astea sunt accidente,desigur,99% din alaptari petrecandu-se... in doi(doua).In nici un caz nu le voi permite socrilor sa asiste si tati este cel raspunzator de evacuarea camerei bebelului.Eu deja l-am pus in garda pe al mau.

Tcelen,bine ati venit acasa!!!!!
Asteptam vesti si poze cu frumoasa Maria si cu o mami fara burtica.

Nshiro,nu-ti pierde rabdarica... .Se poate intoarce si in saptamana 38(am auzit asta),si oricum va fi bine.

Aida,nu m-am suparat pe Anairda,Doamne fereste!Evident ca faceam haz de necaz...

ANDREEA GEORGIANA +31 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Dananita, mama trebuie sa aiba liniste cind alapteaza, sa nu converseze cu altii, sa dea toata atentia lui bebe (am citit io ) dar e un bun motiv de „dat afara“ si destul de rational… cine nu pricepe e
Nici nu ma gindesc sa alaptez fata de musafiri (ma rog, depinde si de musafiri), dar daca nu te simti confortabil, ma gindesc eu ca vor fi probleme si cu lapticul, daca esti agitata.

Ileana marius, daca e si mama (poate oare sa vina si mai des? Sau sa stea mai mult?) cred ca iti va fi cave mai usor si cu serviciul.

Cat, mai tine-o pe nuka mika vreo saptamina doua “in incinta”!!!

Catrinel & titza micã

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

salutare fetelor!
mi-a luat mult pana sa citesc din urma. Mai ales bancurile.
F. cool bancurile, mai ales ala cu parasitul incintei...
Fetelor la care nu s-a intors inca BB, nu disperati! Cezariana sau natural, n-o sa mai conteze cand o sa va intalniti cu mica comoara!!! Eu deja m-am calmat, desi am toate sansele sa nasc natural si prefer cutzitul, ca la urma urmei de-abia astept sa -l vad pe pispy...
Ieri am fost la cumparaturi, sa vad ce mai gasesc pt. ala micu' si sa vad de ceva carucior si patutz, ca as vrea sa le cumpar cat mai repede. Nu mai am rabdare. Carucior vreau sa-mi cumpar numai cu landou, sau landou separat, ca e tare practic am auzit.Am vazut ca sunt si din alea care se fac si scaune de masina. Numai sa vina si tati acasa ca nu le pot lua singura.
Maruntisuri si hainutze am deja o gramada.
Fetelor, as pune poze, dar nu stiu cum... Am tot incercat in yahoo photos dar nu m-am descurcat sa-mi fac album. Astept sa vina cineva sa ma ajute si dupa aia sper sa va arat si voua cate ceva.
Poate ma ajuta tati daca vine maine acasa, ca e plecat prin tara.
In rest, noi suntem bine, miscaciosi in special noaptea pana dimineatza, iar ziua ne odihnim, mai dam niste picioare in stomac si coaste, ne sprijinim cupe stomac, dar in general suntem cumintzi. Sa vedetzi faza aseara: stateam in pat,, cu un castron cu popcorn pe burty, iar la un moment dat dintr-un sut s-a rasturnat castronul in pat. S-o fi gandit pispy: ce naiba ma , sunt etajera??? Si la dat jos. Rapid.
Burtica mea e cam tzuguiata si cateodata se tuguiaza si mai tare. E atat de proeminenta deja ca nu mai imi vad nici picioarele cand merg pe strada...

ALINA si BB 31+3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt in varful
pomului. Majoritatea barbatilor nu vor sa se intinda dupa cele bune
fiindca se tem sa nu cada si sa se raneasca. Prefera, in schimb,
merele
cazute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar usor de luat.

Merele din varful pomului se andesc ca este ceva in nereula cu
ele,
cand, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai sa astepte sa apara
barbatul potrivit, care sa fie suficient de curajos sa urce pana in
varful pomului.

Acum barbatii

Barbatii sunt precum un vin bun. Incep prin a fi struuri si depinde
de
femei daca reusesc sa stoarca toata pleava din ei pana cand acestia
sa
se transforme in ceva acceptabil pentru cina.

Am vazut ieri un maazin de carucioare si patuturi fara patuturi (nu mai era) care se cheama Barza, pe Calea VAcaresti, care are produse exclusiv poloneze. Ce mai ramases aratau bine la preturi accesibile. Au zus ca vor primi marfa la sfarirul lunii febr., cu ocazia deschiderii expozitii de la Sala Polivalenta "Baby expo" de pe 15 martie. Am mai vaziut azi un maazin mai bine dotat dar si preturile erau mai mari (si calitatea deosebita) pe Str. Eminescu, lana Calea Mosilor.
Eu ma simt din ce in ce mai insarcinata si sunt hotarata sa-l impresionez pe dr. prin toate mijloacele mele ca sa nasc mai devreme (pe la 37 sapt.). Mi-e pur si simplu reu. Greu sa mer, mai reu sa stau si mai reu sa dorm. Nu stiu daca orele mele disipate de somn adunate fac 6 ore din 24.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

ANDRA SIMONA, nu mi se pare normal ceea ce ti se intampla!!! Nici un medic nu are dreptul sa-si refuze pacientii si sa nu te primeasca fara programare! Gaseste-ti altul, ca sunt destui...
Nu mai sta si du-te la urgente!
Pe mine si daca ma doare intr-un punct il caut sau il sun pe. Ca doar de aia il platesc, sa stea la dispozitia mea, cu atat mai mult in caz de urgenta. Si apropo, dr. de familie iti face tie eco si consult Nu cumva ginecologul???

ALINA si BB 31+3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Catrinel_17 din pacate mama are si ea serviciu si nu poate veni decat in concediul ei de odihna. Va veni cu ceva timp inainte sa nasc (la data probabila...dar pana atunci mai vedem)si va sta cam o luna, pana cand eu si bebe putem calatorii spre casa. Voi sta in tara cam o luna jumatate si apoi revin si va trebui sa ne descurcam...
Si apropo de alaptatul cu spectatori, eu mi-am pus intrebarea ce voi face daca va trebui sa alaptez in avion sau in aeroport. Calatoria va fi destul de lunga in total. O ora si ceva pana la prima escala, apoi statul in aeroport (cine stie cate ore) si apoi inca o ora pana in Buc., plus perioada de cand plec de aici si pana ajung acasa de la aeroport.

Am inceput in ultimul timp sa imi dau seama care sunt contractiile. Pana la ora asta am avut de 2 ori. O fi normal? Sunt si un pic dureroase, dar nu stiu inca daca si regulate. Acum va trebui sa urmaresc si asta.

Ileana 29+
Ghindoaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Aoleu, trebuie sa fac neaparat reparatii de ortorafie.
Am vazut ieri un maazin de carucioare si patuturi fara patuturi (nu mai erau) care se cheama Barza, pe Calea VAcaresti,cu produse exclusiv poloneze. Ce mai ramasese din caruturi aratau bine si la preturi accesibile. Au zis ca vor primi marfa la sfarsitul lunii febr., cu ocazia deschiderii expozitii de la Sala Polivalenta "Baby expo" de pe 15 martie. Am mai vazut azi un maazin mai bine dotat dar si preturile erau mai mari (si calitatea deosebita) pe Str. Eminescu, lana Calea Mosilor.
Eu ma simt din ce in ce mai insarcinata si sunt hotarata sa-l impresionez pe dr. prin toate mijloacele mele ca sa nasc mai devreme (pe la 37 sapt.). Mi-e pur si simplu reu. Greu sa mer, mai reu sa stau si mai reu sa dorm. Nu stiu daca orele mele disipate de somn adunate fac 6 ore din 24.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

FETELOR am venit cu fiica mea ANA-MARIA acasa!a fost greu,am plans ,am suferit amandoua acolo in spital,dar acum suntem acasa si totul este foarte bine,incercam sa ne acomodam cu mica minune aparuta in viata noatra!nu am putu sa intru mai devreme sa scriu ca ba ,alaptam fata,ba aveam musafiri,am pertrecut si putin timp cu baiatul meu cel mare si cu sotul meu,m-am odihnit!
vreau sa va multumesc din inima ptr urarile voastre de cand am nascut si pana acum,multumesc ca ati fost alaturi de mine si de fetita mea!

s-a nascut cu 3600g,apgar 7,perimetrul cranian 35 cm,50 cm lungime,degajare dificila a umerilor,adaptare dificira dupa nastere,a stat la perfuzie si cu oxigen 4 zile,abia apoi am inceput sa o alaptez,dar tot nu o aveam langa mine,abia dupa inca trei zile am avut voie sa o iau in salon,a facut si icter fiziologic din cauza stresusului si a suferintei provocate de nasterea dificila si a ceea ce a urmat ,a facut 7 zile de fototerapie,cate 8 ore!
in fine bine ca acum suntem acasa ne bucuram in fiecare zi de ea!

daca va intereseaza poate am sa va povestesc si cum am ajuns la spital,cum am nascut,cum a fost dupa...etc!

va pup pe toate si va iubesc,sarcini usoare in continuare si bebei sanatisi frumosi si mancaciosi ca al ameu!!!

T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE NOI CU BURTICAAA!
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Buna fetelor,

Nu am mai scris de mult, pt ca ,ce-i drept, am fost cam deprimata in ultima vreme.
In primul rind m-au chinuit tot felul de ginduri despre nastere si in al doilea rind m-a apucat o durere in spate, pe care o resmit in acelasi timp in spate, in burtik jos si in picior( numai pe partea dreapta).Avusesem si inainte o astfel de durere, dar acum e mai puternica ca niciodata. Asa ca citeva nopti nu am reusit sa dorm mai mult de 4 ore pe noapte.

Aproape ca regret ca m-am dus la cursurile astea pt gravide, ca ,pe bune, ca toata informatia mai mult ma streseaza decit sa ma relaxeze.
Stau si ma gindesc la tot felul de aiureli si imi fac tot delul de ginduri negre.
De ex, cica nu e bine sa dormi pe spate ca nu se oxigeneaza bb bine.
Påi si eu cind am avut durerile alea groaznice in bazin trebuia sa stau numai pe spate cu piciorul drept ridicat ca sa mi se mai amelioreze durerea. Si uite asa stateam stresata la gindul ca nu e bine sa stau pe spate , dar nci in alta pozitie nu puteam sta.

Asa ca m-am hotarit sa nu ma mai gindesc asa mult la nastere, decit la partea ei frumoasa- intilnirea cu bb, ca pina la urma stie el corpul mai bine decit orice dr cum sa-si faca treaba.

In concluzie mi-am luat de la bibloteca niste carti despre bebei, pline cu poze cu bebelusi unul mai frumos decit altul, sfaturi, informatii utile, si ma delectez rasfoindu-le si citindu-le.
Am 35 sapt, deci nu mai e mult pina la marele moment si ar fi bine sa folosesc timpul intr-un mod cit mai placut posibil.

Cam asta am fost eu in ultima perioada.

Catrinell, ma intrebai cum arata carutul meu. Uite asa arata, numai ca rotile sint negre si nu albe.
http://episerver.ksg.se/mlmengtest/BrioTemplates/ProductTemplate.aspx?id=46&MainImageId=36426-259.jpg

Noe, si eu imi punem supozitoare cu diclofenac cind aveam dureri de ovare. Pt durerile menstruale care la mine erau de iad, luam 2 pastile de Ibumentin( ibux) si eram ok.
Chiar ma gindeam, ce ar fi sa pot lua ibumenin si cind incep durerile naterii. Poate mai taie din ele.

Nshiro, ti-am trimsi un pm.
In legatura cu bebelina ta, iti urez bafta, sa se intoarca cit mai repde posibil.

IleanaMarius, ai rezolvat cu moasa?

Dananita, sa-ti zic cum e in norvegia, ca si eu am fost la inceput socata.
Påi norvegianca daca incepe bb sa plinga de foame, oriunde s-ar afla, scoate tzitza si ii da lui bb sa suga.Deci in restaurant, pe banca, la cofetarie, in maagzin.
Acum ,eu nu stiu daca chiar o sa pot sa-l alaptez pe bb oriunde.Si eu sint pudica de felul meu.
Voi vedea cum decurg lucrurile.

Tcelen, bine ai revenit. Ma bucur din suflet ca sinteti bine si tu si micuta Ana-Maria.
Lasa momentele neplacute din spital in spate, si bucurati-va de micuta voastra minune.
Stii tu cum e, totul e bien cind se termina cu bine

Pupici la toate fetele si sa aveti o zi frumoasa in continuare.

ile35+

Mergi la inceput