Mamici de iulie - august 2006 (18)
Raspunsuri - Pagina 4
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by bubutzica
Multumesc ptr.parere Kehleyr .TT suna cam asa" Rezultatul TT este pozitiv.Valorile riscului estimat sunt interpretari statistice......asigura un rezultat pozitiv in proportie de 95%.Valorile factorilor serici indica un risc crescut ptr.trisomia 21. NOTA:TT nu are valoare de diagnostic." Deci intelege ce vrei!!!
Risc TT 1/50 cu risc standard de 1/385 zic ei!! M-ar intereza experienta ta cu TT daca nu te superi .Vorbind de documentare am downloadat si programul Prisca cu, care se prelucreaza aceste "date statistice" dar e de domeniul SF cu matrice cuantificabile si logaritmi .... si nu am cum sa mai iau mate de 9-12 de la capat ptr.a face ceva....A , pliul nucal e bun :2.6mm sau 2.3 mm dupa cei doi dr.echo. in aceeasi zi.Te pup.
Eu am scris in detaliu undeva cu vreo doua subiecte in urma cum arata rezultatul meu. In mare insa, pot sa iti spun ca riscul meu calculat serologic era de 1/8000, fata de riscul standard dat de varsta care era de 1/680 (esti un pic mai batrana ca mine si de aceea la mine e mai mic). In afara de asta, laboratorul unde am facut eu (Emilia Irza) dadea si valorile pentru MoM, care sunt raportul intre valoarea masurata pentru pacient si valoarea medie, si daca raportul asta este mai mare de 2 rezultatul se considera pozitiv (adica risc crescut).
Daca trei laboratoare diferite ti-au dat asa un risc mare, neaparat fa-ti amniocenteza. Riscul la amino este de 1/250 (exista un risc de a pierde sarcina in timpul interventiei), si in general daca riscul tau calculat este mai mare decat 1/250 se considera ca merita amnio.
Dupa amniocenteza oricum afli clar ce si cum, adica ala nu mai e test statistic. Sa stii ca cica 1/200 din TT cu rezultat pozitiv se dovedeste ca in final au ceva, asa ca si faptul ca ti-a iesit pozitiv nu trebuie sa te sperie prea tare.
Eu iti tin pumnii sa fie totul bine, imi inchipui ce este in sufletul tau. Amnio se face la Giulesti si costa vreo 12 mil sau la un spital Sf. imparati Constantin si Elena (asa ceva, nu stiu sigur) si costa 6 mil. Vezi si tu ce zice medicul... ca asta nu ne-ai spus. Sa nu treaca perioada potrivita pentru amnio, sa nu fie sarcina prea mare!
A.cicel daca nu ai stat atat de mult in contact cu baiatul nu cred ca are rost sa te sperii. Dar ce iresponsabilitate din partea lui
. Sau nu stia? Am mai citit pe net (poti sa dai o cautare) si nu e prea bine nici cu rujeola, dar oricum dupa primul trimestru riscul scade.
Simba, bine ai venit la noi in
. Esti prima mamica de gemeni
. Ai facut FIV sau sunt de la mama natura? Ai aflat si sexul? Lista cu analize din pacate nu s-a concretizat. Am sa vin eu maine cu lista mea, dar sa stii ca la cate capete (de medici mada_mxm, totdeauna mi-am dorit un baby-shower de cand am vazut Doamna si Vagabondul
Noi suntem bine in continuare, ieri ne-am tuns toata familia inclusiv fi-mea cea mare. Acum suntem frumosi si gatiti
Va doresc numai bine tuturor!
Kehleyr 17+
`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
A.cicel daca nu ai stat atat de mult in contact cu baiatul nu cred ca are rost sa te sperii. Dar ce iresponsabilitate din partea lui.
Sau nu stia? Am mai citit pe net (poti sa dai o cautare) si nu e prea bine nici cu rujeola, dar oricum dupa primul trimestru riscul scade.
El ne-a spus ca i-a iesit ceva pe corp, dar medicul a spus ca e toxiinfectie alimentare. Ne-am uita daca mai are ceva si nu se vedea nimic. Dar probabil cum nu a stat la caldura ca sa erupa, complet, acele bubite s-au retras. Dar acum e diagnostic cert. Eu de atunci i-am spus lui iubi ca mi-e frica de ceva contagios si de asta nu l-am lasat sa fie prea mult in preajma mea. Am citit si eu pe net de toate despre boala, inclusiv ca faci febra si ca scade pofta de mancare. Ei bine, lui nu i-a scazut pofta de mancare si nu a facut nici febra. Si nici acum nu are.
11+Mai am 24 de zile pana la nunta
POZE
a.cicel spune:
M-am mai linistit putin Am trimis mail unui dr. si iata ce mi-a raspuns: "Marea majoritate a persoanelor adulte sunt imunizate contra rujeolei, altfel spus au intrat in contact cu microbul pana la varsta la care se fac copii.
Daca apare la femeia gravida rujeola nu pune in general in pericol copilul, dar poate evolua mai serios, deci este un risc matern si nu un risc fetal (asa cum e la rubeola cu care se confunda adesea).
Daca va apar semne de rujeola (ceea ce este cu totul improbabil, asa cum v-am spus mai sus), singura grija trebuie sa fie evitarea temperaturii peste 38,5 grade. Peste aceasta valoare sarcina este in pericol, nu datorita bolii, ci datorita febrei."
11+
Mai am 24 de zile pana la nunta
POZE
MissJJ spune:
Buna fetele!
Bine ai venit Simba si felicitari pentru gemeni!
Sa fiti toti trei sanatosi si sa ai o sarcina usoara! 
A.cicel si mie imi este f frica cu bolile astea ale copilariei cum le zic ei ca eu nu am avut decat varicela, in rest nimic si ma tem sa nu iau acum ceva de genul. Iti doresc sa fie totul bine si sa fiti sanatosi!
Kehleyr faza e ca si aici vecina mea si prietenii mei romani zic sa nu iei nimic dinainte ca nu e bine si etc. Dar sincera sa fiu ca sa cumpar tot in one go e cam scump. Plus ca aici cum e moda cu baby shower n-a pierdut nimeni copilul din cauza ca a primit hainutze si etc mai devreme. Mama in schimb imi zice ca sa imi cumpar linistita ca n-are rost sa ma iau dupa superstitii, deci acu nici eu nu stiu cum ar fi mai bine.
Mai este si faza ca aici multe produse sunt la reduceri mai tot timpul si pot lua un carucior pe care mi-l doresc cu pana la 50 de lire reducere ceea ce e o groaza de bani.
Lili felicitari pt fetitza! Eu sincer mor de curiozitate sa aflu ce este. Poate la scanul urm am ceva noroc si ne va spune.
In rest eu de unde incepusem sa ma simt mai omeneste, azi dim de la prima ora
si acu ma doare stomacul.
Off... Si cel mai enervant este ca as vrea sa gatesc dar nu suport nici sa deschid frigiderul, mirosurile astea ma termina. ![]()
Sanziana, Valentina pe unde sunteti?
------------------------
12+
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
assa spune:
a. cicel nu te mai stresa! O sa fie totul bine si apoi o sa-ti para rau ca te-ai stresat/l-ai stresat pe bebe inutil.Ai grija de tine!
bulinuta incearca si cu biscuiti simpli sau tip "petit beurre" Eu cu asta am scapat de multe ori de arsuri . Sau cartof copt/fiert --are rolul de a stopa acididtatea gastrica.
Fetele eu am inceput sa am pofte
. Visez un lucru si apoi pana nu-l gust nu ma las.Doar cumpar, gust si nu-mi mai trebuie.... Spuneti-mi ca si voi patiti asa ?? Simt c-am luat-o razna de tot!!!
Pupici si revin mai pe seara...
Assa
Cristina_Ioana spune:
Assa, stai linistita, si eu mai fac fixatii culinare, doar suntem oameni, nu? ![]()
Sapt trecuta mi se pusese pe papanasi si am zis ca gata in wd ma duc sa mananc undeva papanasi...dar pana a venit wd-ul am uitat de ei...
Si la fel fac si cu altele...pe unele chiar le gust, asa cum faci si tu, dupa care imi pierd interesul...![]()
Cristina 17+
cinta spune:
buna, burticutele ![]()
nu am reusit sa scriu mai devreme, dar am incercats a tin ritmul macar cu cititul postarilor ![]()
am scapat si cu petrecerea de cununie civila, care s-a dovedit mult mai reusita decat toate scenariile mele optimiste si pesimiste. asta datorita si prietenilro de aici care au decis ca, intrucat cununia religioasa si petrecerea aferenta vor fi in Romania, e cazul sa ma 'boteze" in tarditiile lor. si ashe au venit cu propria agenda de acasa cu activitati avand mirele si mireasa in centrula tentiei. ba maimult, au facut fetele in secret si un voal cu coronitza pt mine, floare de piept pt mirele meu si apoi palariile de rigoare pt dezbrobodit
si, combinat si cu ce activitati aveam si noi pregatite, a iesit o petrecere super faina
si fara stres sau alea-alea.
asha ca, Andreea
ca te mai citesc cu pregatirile: lasa stresul ca asa cum ti s-a mai zis, toate se vor rezolva de la sine sau cu concursul prietenilor/ rudelor. Iar in ceea ce priveste riscul de boala, eu ma rog sa fie doar o alarma falsa si sa nu te apuce acum bubitele, inainte de nuta
iar bebe separe ca e ferit oricum de pericole.
luni furam si la ecograf/ sonograf; bebe de 7.1 cm de la cap la fundulet si 74 grame
s taote rezultatele pozitive. deci inca nu ma trec pe vitamine. ma mai lasa pe acid folic + calciu.
cama tat deocamdata.
va pp si ma bucur ca am reusit sa va scriu.
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
cinta spune:
da, Simba
mii de felicitari
si eu mi-am dorit mult de tot gemeni, dar nu a fost sa fie
asta desi in familia sotului au fost multe cazuri de gemeni, pare-se. poate data viitoare...
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
a.cicel spune:
Cinta felicitari pentru petrecerea reusita. Dar pe noi se pare ca ne-ai uitat. VREM POZE. Sa te vedem pe tine si pe sotul tau.
11+
Mai am 24 de zile pana la nunta
POZE
Sabana spune:
Buna Fetelor. Nu v-ammai scris de mult. Vad ca mai avem o fetita si o pereche de gemeni. felicitari. Scuze ca nu va nominalizez dar de ieri nu mai sunt om, plang mai mereu si nu stiu ce sa fac in continuare. Aseara in urma ecografiei morfo fetale de pe 23, colul indica 26,4 mm si medicul mi-a recomandat cerclaj, ca ar fi un risc. Ajunsa acasa sotul meu, ca eu nu mai eram buna de nimic, ia toate ecografiile si le compara. Si surpriza, la prima ecografie pe 22,11 colul arata 31 mm, pe 10 ianuarie 38 mm, pe 23 ianuarie 26,4 mm. Drept ptr care aseara m-am dus la CMU in clucerului si colul meu normal masura 33 mm si intravaginal 30 mm. In toate cazurile orificiile sunt inchise. Acum stau ca pe ace, dr in final a zis ca nu ar fi chiar asa o problema, dar eu tot stresata sunt. Ptr ca nu stiu ce solutie sa adopt. Mi-e groaza de a sta o noapte in spital si de a fi pe masa de operatie cu anestezie totala. Iar ma umfla plansu.