copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruck spune:

Sunt si eu o mamica de prematur (32 saptamani). La nastere Michael a avut scor Apgar 8.A respirat singur din prima clipa de viata. Acum are 5 luni si ce ma nelinisteste este ca atunci cand este obosit nu tine foarte bine capul. Doctorul pediatru ne-a spus la fiecare consultatie (ce este drept ca am facut-o la 2 luni) ca totul este OK dar mie inca imi este teama sa nu aibe probleme neurologice. M-a sfatuit sa pun copilul sa stea mai mult timp pe burtica dar Miki nu vrea, nu-i place, plange. O sa vedem acum in martie ce va zice.
O intrebare de om tampit: voi cum v-ati dat seama ca are copilul probleme?
Pupici pe nasucul celor mici

Carmen - mamica de Michael
Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl_mi spune:

ma inscriu in ubul mamicilor cu aceste probleme pe care sper din tot sufletul sa le rezolvam.
copilul meu s-a nascut la 25 sapatamani ca varsta de gestatie. e un mare invingator si un mare luptator.Dumnezeu a fost bland cu noi si sper ca va fii in continuare.la 3 zile a facut o hemoragie intracraniana si la o luna cu 1kg a fost operat de hidrocefalie de gr. IV.Operatie care a reusit.Copilul s-a dezvoltat normal zic eu, cu toate problemele pe care le-a avut.e cel mai mic copil din tara operat si care a avut o evolutie ce-i uimeste pe toti.Toti medicii care-i vad CT-ul spun ca ar fi trebuit sa nu se miste. in schimb intelege tot, mananca, aude bine, vede bine. stie culorile, stie sa numere pe degete. spune ama, tata, pa, si-ti aduce tot ce-i ceri.
prost stam cu mersul dupa ce am facut 1,5 ani de kinetoterapie de 3ori pe saptamana si masaj - pe care i l-am facut eu- de 3 ori pe zi. merge de la mine la tati si-napoi. dar mai mult nu vrea. ii e frica.asa spun toti.am fost sa vad daca nu cumva are probleme de echilibru, si nu are.a crescut greu, e copilul pe care l-am superdorit si-l iubeste toata lumea.
saptamana asta am fost la neurolog si la psiholog.toti spun ca e recuperabil, gandirea e in limitele varstei reale, dar partea motorie este sub varsta corectata.ne-a dat ENCEFABOL .Problema e ca eu am o foarte proasta parere despre ENCEFABOL.spuneti-mi si mie cum au reactionat copii vostri la acest medicament si daca exista un inlocuitor homeopat.dar vreau si un doctor homeopat.
sunt foarte multe de spus despre copii prematuri. Eu spun ca sunt invingatori ai vietii.si traieste pentru ca asa a vrut Dumnezeu.Are ceva de facut in viata asta. Sigur!
SPERANTA SI RABDARE!si foarte mult optimism!
audia si david

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_25 spune:

Si eu am un baietel de 4 ani care acum in prezent are diagnosticul de hiperactivitate,cu deficit de atentie si concentare.Poate nu suna asa alarmant diagnosticul dar va asigur ca sunt probleme de corectat.Am nascut un baietel sanatos,dar din cauza dublei circulare de cordon ombilical a intrat in suferinta fetala,Apgar 6 la 10 minute de la nastere....a ramas cu sechele neurologice:hipotonie generalizata,asta s-a observat imediat la cateva ore de la nastere....apoi au urmat altele.Am inceput controalele la neurolog,si s-a depistat o intarziere psiho-motorie(la 2 ani avea achizitiile unui copil de 10 luni).De la 3 ani mergem si la logoped,de 3 ori pe saptamana,deoarece are o intarziere si in dezv.limbajului.Pe scurt asta ar fi la noi,nu vreau sa va plictisesc.Sunt impresioanata de cazurile voastre,vreau sa putem coresponda,in dorinta de a ne sprijini reciproc,ca numai noi care trecem prin asta stim cata este de dureros.Mai ales ca societatea din Romania nu e pregatita pt.cazurile astea si nici nu e interesata...
Va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_25 spune:

Buna Leelloo2004,Lazy,Adlemi,Adelyna!Am retinut numele voastre ca vad ca ati postat ma ides mesaje,dar ma adresez tuturor interesati de acest subiect.Am postat un mesaj mai devreme,vad ca nu a aparut asa ca insist.As dori sa ma puteti sfatui si pe mine cum sa-mi ajut baietelul pt. ase recupera mai repede.El a avut probleme la nastere,Apgar 6-dubla circular de cordon ombilical,si acum are anumite probleme cum ar fi :hiperactivitate,nu vorbeste,desi are 4 ani.Am facut si tratament,de la 3 ani cu medicamente,Cerebrolisyn,Encephabol,B Complex.De 4 luni am facut rost cu greu si de Risatarun.Progrese sunt dar vreau sa stiu ca fac tot ce este posibil pentru el.Am citit la voi in mesaje,de terapia ocupationala...in ce consta?Alex nu a facut asa ceva.Doar gimnastica de la 10 luni,si terapie logopedica de la 3 ani.As vrea mai multe informatii despre terapia ocupationala,va rog!In Constanta or fi specialisti?In Bucuresti pe cine imi recomandati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_25 spune:

Claudia ma bucur ca baietelul tau a recuperat nesperat de bine!Acum 1 an am fost la Bucuresti la spitalul Budimex,mi-am inchiriat un apartament vis-a-vis de spital,si am stat 3 luni in ambulatoriu si am facut recuperare la doctora Padure.Alex al meu,din cauza suferintei de la nastere,a ramas cu sechele neurologice.Mai intai am corectat hipotonia prin kinetoterapie,inceputa la 10 luni si inca continuam (alex are 4 ani).Acum are probleme cu concentrarea,si i s-a pus diagnosticul de hiperactivitate.Inca are o intarziere de vorbire,de 1 an facem terapie logopedica la domiciliu si urmam si tratament medicamentos.Am inteles ca baietelul tau a fost operat de hidrocefalie...esti un caz fericit in ce priveste evolutia in urma interventiei chirurgicale.Spun asta pt.ca la Budimex am vazut o multime de cazuri de hidrocefalie,si copilasii erau afectati grav.Eu zic ca in cazul vostru va fi ok!Ca si alternativa homeopata,eu nu as putea sa iti recomand pe cineva la voi in oras,nu cunosc.Eu mi-am facut programare in Constanta la cineva,dar mai dureaza pt.ca sunt foarte multi pacienti.Am inteles ca medicina homeopata amelioreaza sechelele neurologice si impreuna cu medicina alopata(clasica) efectele sunt si mai benefice.Sper ca ti-am fost de ajutor,macar putin.Va doresc sanatate si sa am vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_25 spune:

Ruck,eu te sfatuiesc sa mai consulti un pediatru cu experienta in neurolgie,pentru a exclude orice dubiu.Baietelul tau cate kg are?Alex al meu avea la 6 luni aproape 9 kg,era destul de grasut.Se alimenta foarte bine,si era mancacios.La varsta de 1 an avea 14 kg!Acum la 4 ani are 20 de kg.Ce vreau sa intelegi este ca daca baietelul tau e mai grasut,e posibil sa nu aiba aceeasi agilitate ca cei mai slabuti.Asta ar fi o observatie legata de constitutia fizica si motricitate.Sa mai urmaresti dezvoltarea senzoriala a copilasului:cum se joaca,ce jucarii prefera etc.Eu mi-am dat seama ca Alex are probleme,de cand eram in maternitate...doctorii deja mi-au spus ca a fost la un pas de a nu mai putea fi reanimat...asa ca lipsa de oxigen l-a afectat.Ma repet,lipsa tonusului muscular ne-a pus pe ganduri...la 2 luni nu tinea capul,era si grasunel si medicii ne-au zis ca e posibil ca asta sa fie cauza,dar ca pt.a exclude o cauza neurologica sa mai asteptam 2 luni.Si s-a confirmat ca hipotonia lui era din cauza suferintei de la nastere.Nu lasa sa treaca timpul,mergi la doctor!Eu am plecat cu Alex in Madrid,cand avea 5 luni.Acolo i-am facut toate analizele,de la RMN,EEG,analize genetice,tot.Au iesit normale,dar totusi sechele neurogice sunt.Medicii spun ca se va recupera.Sanatate va doresc,mai vorbim sa vad ce faceti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruck spune:

Oana, cand l-am nascut era cel mai mare prematur din sectie: 2.200 kg. Acum la 5 luni are 9 kg deci grasut bine.
Aici- mai greu cu pediatrii. Esti fericit daca gasesti unul care sa mai accepte noi pacienti. De fiecare data cand intreb daca este normal cum se dezvolta imi spune ca trebuie sa-l raportez la varsta corijata.
De vorbit ii turuie gurita in limba lui toata ziua cand este treaz- am avut perioade cand dormea putin, acum doarme cel putin 2 ore intre mese.
Noi mai avem o problema la un rinichi. Are pyelectasie si din aceasta cauza trebuie sa ia zi de zi antibiotic preventiv Sper ca la noul consult ce il vom avea cu urologul sa fie totul bine si sa ne oprim cu antibioticul (sper caci numai gandul ca i s-ar putea intampla ceva la stomacel sau ficat din cauza lui ma ingrozeste)
Sunt multe lucruri care nu le stiu si care ma ingrozesc dar orice ar fi Michael tot sufletul nostru ramane mai ales ca inaintea lui mai pierdusem o sarcina la 32 saptamani (in Ro - vina doctorilor sau a sortii dar asta este alta poveste). Am refuzat sa fac si amniocenteza de frica unui avort spontan asa ca atunci cand am plecat la drum cu aceasta sarcina eram constienta de ce se poate intampla dar ca orice mama imi doresc puiutul sanatos.
Pupici pe nasucuri mici.

Carmen - mamica de Michael
Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_25 spune:

Ruck,am intuit bine ca e posibil sa ai un baietel dolofanel!Si l-am nascut pe Alex putin mai devreme de termen,la 36 de saptamani si avea 3100 kg.La 2 luni si-a dublat greutatea...era ca un bebelus care facea reclame la produsele infantile,rosu in obrajiori si plesnea de sanatate.Banuiesc ca si Michael are parte de un tratament regesc din partea voastra.Asta il ajuta enorm,dragostea si rabdarea noastra face minuni.Sper sa reusesti sa obtii o consultatie care sa va lamureasca.Imi pare rau ca Michael are probleme cu un rinichi...sa dea Dumnezeu ca tratamentul care il face sa ii aduca numai beneficii si efectele secundare sa fie minime.Fii optimista,si indiferent ce ar fi nu lasa ca grijile tale sa iti umbreasca fericirea cand iti iubesti puiul si cand ii acorzi toata atentia ta.Eu am stat zi si noapte cu Alex si iubirea mea l-a scutit de multe alte posibile probleme de sanatate.Astept vesti!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl_mi spune:

Oana_25, Cum a fost Copilul tau ,cand avea 2 ani?Copilul meu se plictiseste f. repede de orice.si incepe sa le arunce pe jos. Psiholoaga a zis ca-i dam f.multa atentie si d'aia reactioneaza asa.in schimb este un perpetuum mobile.si de asta te intreb.pentru ca este caracteristica copiilor hiperactivi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_25 spune:

CL MI,cand Alex avea 2 ani era interesat de tot ce misca in jurul lui,avea foarte multe jucarii si masinute cu care il plimbam prin casa,biciclete etc.Adevarul este ca da,se plictisea de ele repede,si vroia si cu una si cu alta,si plimbat in spate,si ii placea si cu bicicleta sa facem o tura si apoi se ducea repede la calut si tot asa.Am intalnit la majoritatea pediatrilor convingerea ca baietelul meu are prea multe jucarii,care ii distrag atentia si de asta este asa de selectiv si agitat.Am consultat si alte pareri,eu in ultimii 4 ani am fost cu Alex anual la control in Madrid,si neurologii si psihologii de acolo m-au incurajat sa ii asigur fiului meu tot "arsenalul" de stimuli educativi.Ei sunt de parere ca stimularea psihica si fizica este direct proportionala cu implicarea copilului in cat mai multe activitati.Deci hiperactivitatea lui Alex nu are ca punct de pornire faptul ca a fost prea alintat sau ca a fost mereu inconjurat de prea multe jucarii....Am ca termen de comaparatie evolutia nepoatei mele de 4 ani si 6 luni.Este fata surorii mele gemene,si ea a avut tot ce ar fi putut visa vreun copil,si uite ca are un comportament perfect normal.Desi are sa zic atatea,duce la capat activitati fara sa isi piarda concentrarea...Alex,daca sta la masa si coloreaza ceva,vrea nu stiu cate creioane,isi aduna si o masinuta si un pistol langa el si eventual daca ajunge cu manutele canta si la orga.Clar,deficit de atentie.
Sper ca am putut sa iti reproduc cat mai bine cam cum se comporta baietelul meu.Si la 2 ani facea la fel,se juca cu jucariile si cand se plictisea le arunca.Acum s-am mai disciplinat putin datorita faptului ca a inceput sa mearga la gradinita.Oricum hiperactivitatea afecteaza in proportie de 80% baietii (am inteles ca esti mamica unui baietel) si incepe sa fie mai evidenta dupa varsta de 2 ani.Este recuperabil,nu te alarma.
Inchei acum si astept raspunsul tau.

Mergi la inceput