copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Doamne, ma bucur din suflet ca s-a deschis un astfel de subiect...Rugasem acum ceva timp pe moderatorii acestui forum sa se deschida un subiect pt copii cu pb neurologice, dar bine ca s-a intamplat si acum...
Povestea noastra a mai aparut pe forum (http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67643&whichpage=1) dar continuarea nu mai e scrisa...
La 6 luni am observat ca Andrei avea oaresce pb, nu statea in fund,etc...Si atunci am inceput sa consultam diversi dr care sa nbe poata raspunde la intrebarile noastre, care sa ne poata ajuta...Nu pot sa va spun cate mi-au auzit urechile...Dar n-am renuntat si am mers mai departe.
Printr-o minune am ajuns la 9 luni, cu ajutorul unei bune prietene, la Prof.Dr. Sanda Magureanu, care este un OM deosebit si un dr adevarat...Primul diagnostic a fost "retard motor". A doua zi dimineata ne-a trimis la Dr.Robanescu(care, intr-adevar cum spuneau celelalte fete,este o persoana directa, dar tocmai de asta aveam nevoie.De un dr care sa ne spuna exact ce se intampla si sa ne indrume in directia buna). Si controlul la dr Robanescu a fost acompaniat de plansetele lui Andrei(la 9 luni avea reactia parasuta absenta, reactia Moro inca prezenta...). Ne-a sfatuit sa incepem imediat gimn de recuperare, si de pe 09 decembrie 2004 facem recuperare in fiecare zi acasa. Pretul unei sedinte este de 250000 si dureaza 40 min.
Acum, la aproape 2 ani (cat implineste puiul meu sapt viitoare!!!) Andrei face cativa pasi singur.Merge de-a busilea f bine(desi a fost un adevarat chin pt noi toti sa invete acest mers de-a busilea!). Spune "apa", si din cand in cand "mama"si "tata". Si se face ca vb la telefon(spune alo si da...).
De ceva timp am inceput si terapia ocupationala, care se ocupa cu coordonarea si cu miscarile fine. Asa k puiutul meu e vesnic ocupat...
Encephabol si Tonotil ii dam si noi(tot de la 9 luni). 20 zile/luna Encephabol si 10 zile Tonotil in cure de 3 luni cu o luna pauza. De Risatarum ni s-a spus si noua dar din pacate nu se gaseste.
Varsta lui Andrei la ultimul control neurologic era de 1 an si 2 luni(el avea 1 ani si 8 luni, adica e in urma cu 6 luni)...
Leloo spune-mi si mie te rog unde ai reusit sa faci RMN, cat a costat si ce presupune...
Am credinta ca totul va fi bine cu puii nostrii, pentru ca ei au fost invingatori inca de la nastere...Doamne ajuta!!!

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Adlemi, bine ai venit printre noi.Sa stii ca mereu am admirat perseverenta ta in a-ti face dreptate.Poate o sa se schimbe si in Romania ceva in aceasta directie.
Andrei este frumos ca un ingeras,si ma bucur pentru voi pentru ca ati depasit piatra de hotar , mersul.Acum ,daca merge, mai continuati gimnastica de recuperare?
Poveste,te rog mult,in ce consta terapia ocupationala,ce anume face Andrei,ce fac specialistii,ce faceti voi acasa?.


Leeloo,parca spuneai ca si Stefan trebuia sa inceapa un program de logopedie.Ati inceput?
Care este varsta minima pentru a fi acceptati in cadrul acestor programe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Lazy, iti multumesc pentru cele spuse dar precum se vede aici fiecare din noi este perseverent...
Terapia ocupationala este pentru a-l ajuta in coordonarea miscarilor, si in special pentru a-l ajuta la miscarile fine. In Pta Victoriei exista un magazin care are o gramada de jucarii folositoare(i-am cumparat de ex un fruct de lemn cu gaurele si are o ata legata iar in capatul atei este un viermisor de lemn, si Andrei trebuie sa bage viermisorul prin gaurele...).
Andrei inca nu stapaneste bine mersul asa ca da, facem recuperare in continuare si apoi probabil dupa ce va stapani bine mersul vom face doar o data pe saptamana...
Nu mai stiu cine scria de premergator...Nu-l folosi. Nu ajuta la nimic si poate face rau. Noi am folosit premergatorul inainte de a incepe recuperarea si am avut mult de tras din cauza asta.
Logopezii cu care am vb noi nu accepta copii mai mici de 3 ani...
Si Lazy, dreptate va trebui sa se faca. Si mai ales pentru faptul ca nimeni nu are dreptul de a-si bate joc de viata unor copii nevinovati. Cand am luat aceasta hotarare cu sotul meu, nu am luat-o atat pentru noi ci mai ales pentru ca nimeni nicodata sa nu mai fie nevoit sa treaca prin asta. Ne gandeam cu groaza la parintii care nu au bani de recuperare, de medicamente, la parintii care nu-si pot ajuta copii si acei copii vor suferi intotdeauna de pe urma incompetentei unor asa zisi medici.
Si poate, daca noua ni se va face dreptate, va exista un precedent si medicii vor fi mai atenti...Si poate se va schimba ceva...



Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Am intrat doar sa va spun noapte buna si sa va transmit multi



Georgiana-mami de Stefania(2 ani-sic!)

Ia uite si poze:http://photos.yahoo.com/georgianaradut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

NOPATE BUNA DE LA CLUJ!!!!

mama lui bebita(29.05.2004)http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviapopcj/album?.dir=/7d54

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Va pup.Ce faceti voi? Sper ca bine. Mai intru si eu pe la voi ca macar asa pot sa va fiu alaturi.
Noapte buna si multi pupici.

Georgiana-mami de Stefania(2 ani-sic!)

Ia uite si poze:http://photos.yahoo.com/georgianaradut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Va pup.Ce faceti voi? Sper ca bine. Mai intru si eu pe la voi ca macar asa pot sa va fiu alaturi.
Noapte buna si multi pupici.

Georgiana-mami de Stefania(2 ani-sic!)

Ia uite si poze:http://photos.yahoo.com/georgianaradut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Adlemi,esti pe drumul cel bun,dar asta stii deja.La aproape un an fetita mea nu muta o jucarie dintr-o mana in alta,la un an si 3 luni a stat prima data in sezut,se arunca pe spate si multe altele,eram ingroziti.Acum,la 3 ani si 5 luni,dupa kinetoterapie in fiecare zi si terapie ocupationala,merge bine(nu alearga),vorbeste putin, stie sa faca si cele mai fine miscari(pune un siret la pantof).Recuperarea face minuni.
Referitor la premergator este categoric interzis copiilor cu probleme si nu numai.Si noi am tras-o mult din aceasta cauza.
O sa vezi schimbari majore la copil(intelectual vorbesc) dupa ce merge bine in picioare.
Leeloo:Noi nu mai continuam cu risatarun ,i-am dat destul,dar sa vad cand imi aduce iar.Nu-mi place sa promit pana nu il am in mana.Tinem legatura!
Multa sanatate la toti ingerasii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Multa sanatate la bebei si pupici la parintei

Georgiana-mami de Stefania(2 ani-sic!)

Ia uite si poze:http://photos.yahoo.com/georgianaradut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Adelyna - multumesc mult si astept un semn de la tine!
Adlemi - eu i-am facut RMN lui Stefan la Medinst (e un cabinet particular in cadrul spitalului 9 - poti sa intri pe site-ul lor ca sa afli mai multe amanunte (www.medinst.ro). Daca imi aduc bine aminte rmn-ul a costat pentru el 6 mil. lei. Trebuie sa-i anunti ca e vorba de un copil mic pentru ca rmn-ul la ei se face dupa ce ii adoarme. La Stefan au fost ceva probleme in sensul ca nu ii gasea nici o vena si l-au cam chinuit putin, dar dr. anestezist a fost foarte dragut si l-a adormit pina la urma pe masca, i-a gasit asa o vena si apoi totul a fost ok!
Lazy, am fost intr-adevar la logoped, este o psiholoaga foarte buna de la IOMC din Calea Grivitei - Ianculescu Gabriela. La virste asa mici nu poate lucra direct cu copilul (abia dupa 3 ani), asa ca i s-a facut o evaluare (pe motor, social, autoservire, limbaj, etc) si apoi mi-a dat un program de exercitii menite sa-l faca sa recupereze/invete lucruri pe care el ar fi trebuit sa le faca la virsta lui si nu le face inca. Saptaminile trecute a avut o alta evaluare (cu cei de la fundatia World Vision) - mai are nevoie inca de 2 testari dupa care ni se va da o concluzie - respectiv la ce nivel de virsta reala este el (la prima vedere ni s-a spus ca este in urma cam cu 6-7 luni, dar ca nu exista nici un motiv pentru care nu ar putea recupera). Ni s-a explicat ca i se vor stabili pe aceasta baza niste obiective (de realizat intr-un interval de 3 luni) si cu ajutorul unui terapist (tot terapie ocupationala) vom reusi sa lucram cu el. O sa va dau de veste cind stiu mai multe.
In tot cazul daca ma uit acum la el imi dau seama ce progrese mari a facut -temerea mea cea mai mare, mersul a fost trecuta cu bine la 1 an si 5 luni, acum temerea mea se leaga de vorbit - sper sa se rezolve si asta in timp cu bine...cel putin asa imi repeta toata lumea, ca va recupera si psihic!



Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput