copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Oana,terapia ocupationala am inceput-o la 1 an si 3 luni intr-un centru de recuperare din sector 3.In ce consta:o invata sa imbine forme,sa aseze in ordine crescatoare si descrescatoare,sa puna inele pe un bat,etc.fetita mea nu prindea bine jucariile,nu stia sa le tina in mana ,mai pe scurt nu-si folosea mainile corect.obiecte mici chiar nu stia sa apuce.Am mers ceva timp la centru pana am vazut cum sta treaba si am continuat acasa.Important este sa te asculte pe tine ca parite(copii sunt mai atenti cu profesorii).Dar noi am inceput totul in joaca.I-am cumparat tot felul de jucarii(pe care sa apese,care se rasucesc,de imbiat,forme geometrice,etc).Ii explicam fiecare miscare in parte. asta am rezolvat-o in timp,la fel si mersul,de vorit vorbeste putin,dar macar si-a dat drumul( inainte nu vorbea deloc nici in limba ei).Encefabol i-am dat dar nu am vazut nici o schimbare.Schimbari au aparut de la cerebrolysin si mai ales de la risatarun.Ma si ocup foarte mult de ea,ne jucam impreuna si mi-e draga foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_25 spune:

Buna Adelyna!Multumesc pentru ajutor.Cam asta am facut si noi cat am fost anul trecut in Bucuresti,la Budimex.Am mers acolo in ambulatoriu,nu ne-am internat.Facea activitati din astea educationale la ora de ergoterapie.Am facut si eu acasa cu Alex,cam ce credeam eu ca il poate ajuta:i-am luat puzzle-uri,plastilina,cuburi de construit etc.Problema este ca acum Alex face 4 ani,si evident ca trebuie sa trec la alta etapa de joc.O sa vin in Bucuresti,ca vreau sa ma programez la dr.Burloiu Carmen si o sa consult si un psiho-logoped care sa ma indrume cam ce activitati sa fac,adaptate varstei.Ca eu desi citesc tot ce prind despre copii si terapiile indicate in astfel de cazuri,un specialist ar trebui sa vina cu informatii mai eficiente decat ce gasesc eu prin diverse publicatii.Problema este ca in Constanta nu prea sunt medici buni.
Sper sa ne ajutam copilasii sa se recupereze si sa fie bine!
Adelyna voi ati inceput logopedia?Daca da,de cand?De cand urmezi cu Cerebrolysin si Risatarun?La ce neurolog mergi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Fetelor bine ati venit printre noi.
Saptamana trecuta i-am facut lui Vlad ecografia transfontanelara.In ultimile 3 luni,lichidul de la periferia emisferelor cerebrale s-a resorbit numai cu0,2 mm,acum avand 4,8mm(initial a avut 7mm).Ramane acelasi "diagnostic"de usoara atrofie a emisferelor cerebrale.Dr. ne-a spus insa,ca sunt multe persoane perfect normale care se dovedesc a avea acest gen de atrofie,si avand in vedere ca Vlad a recuperat foarte mult,ar trebui sa stam linistiti.Astazi, Vlad implineste 11 luni,si ca un cadou pentru mamai si tati(pe langa o frumoasa laringita) s-a ridicat singurel in picioare in patut,iar aseara a plecat in 4 labe.Pana acum mergea in patru labe si-n cap ,daca va puteti imagina cum.

In alta ordine,Vlad doar vocalizeaza,inca nu leaga macar o silaba.Este foarte nervos, agitat,arunca cu toate jucariile,imi da peste mana daca vreau sa-i dau ceva ce lui nu-i convine....asa c-am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai mult la hiperactivitate.In urma sfaturilor voastre i-am scos premergatorul,si faptul ca nu se mai poate deplasa unde vrea el ii sporeste starea de nervozitate.
Va multumesc pentru ca povestiti ce anume trebuie facut in terapia educationala.Eu sunt intr-o mare pana de idei.Momentan ,i-am dat lui Vlad un castron de tabla si o lingura de plastic sa bata ....i-a placut doar pentru cateva secunde,ca apoi totul sa zboare prin casa.Am incercat sa-l fac sa puna obiecte in castron....fara succes .Insa le poate lua din castron,baga in gura si arunca pe jos.Imi intinde obiectele pe care i le cer(insistent),dar nu le da drumul.

Gimnastica nu-i mai pot face deloc(eu)pentru ca se incordeaza,se opune si urlaaa cat poate el de tare.



PS:am incercat sa pun ceva pozici,sper sa mearga.




Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

mi se pare foarte interesant acet subiect si citesc to timpul cu mare interes si emotie povestile si progresele voastre.

Adlemi, spune-mi te rog, unde este magazinul cu jucarii in piata Victoiei si cum se numeste? Multumesc mult

mult succes si multa putere in continuare!!

Bianca si bb Milan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Nu stiu daca magazinul a carui adresa orientativa o stiu eu este acelasi cu cel mentionat de Adlemi.
De la spitalul Grigore Alexandrescu spre piata Victoria ,urmeaza un sir de blocuri mai noi.In cadrul acestor blocuri este un gang,unde se afla acel magazin.Au doar jucarii facute din lemn,frumos finisate si colorate.Eu nu am ajuns inca acolo,dar am vazut jucarii comercializate .Sunt foarte interesante,dar se pare ca preturile sunt pe masura.
Poate spune si Adlemi adresa mai exacta .Sunt curioasa si eu daca este vorba de acelasi magazin.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna ziua! Vad ca au mai aparut mamici noi cu copilasi cu probleme...
Lazy, am incercat sa vad pozele cu baietelul tau dar imi intra, nu stiu, de ce, direct pe albumul meu din yahoo - ma gindesc ca poate linkul nu e corect sau nu imi merge mie?
Si Stefanutz se comporta asa cum spuneti voi - respectiv are un deficit de atentie; in plus toate jucariile/obiectele dupa ce sunt cercetate indelung in gura sunt aruncate pe jos. Inca nu stie sa aduca/dea obiecte la cerere si nici sa re-introduca obiecte intr-un rceipient - sper insa cu rabdare sa invete si asta. De ceva vreme a inceput sa vocifereze la greu, mai ales ma-ma si asta inclusiv cind vin de la servici si ma vede.
Am inceput sa punem in aplicare programul recomandat de logoped - inca nu pot spune ca vad rezultate, insa trebuie sa avem rabdare. Ma gindesc sa-l dau din toamna si la gradinita, cred ca asta o sa-l ajute mult. Singura stringere de inima o am din cauza ca el a foarte mamos si nu stiu daca o sa se obisnuiasca sa stea acolo fara cineva cunoscut, daca o sa manince (acum maninca cu "descintece", reclame), daca o sa doarma (acum nu prea doarme daca nu sta cineva linga el in pat), etc...sa vedem...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Leeloo,am mai modificat ceva la link-ul pt poze.Daca nici acum nu merge,ma duc sa ma impusc.
Vroiam sa va mai intreb cat timp ati stat cu copiii acasa,si atunci cand ati plecat la servici cu cine i-ati lasat.Eu intentionez sa stau pana la 1,6 ani,si atunci as vrea sa-l dau la cresa.M-am gandit c-ar fi mult mai stimulat printre copii,decat cu buni acasa.Chiar daca aceasta l-ar sugruma cu dragoste ei,nu cred ca este de ajuns.As vrea sa aiba diverse activitati,si, poate sa si-nvete prin puterea exemplului,sa simta ca se vrea ceva de la el.Buni niciodata nu ar avea pretentii de la el,si l-ar corcoli intr-un mod neconstructiv.
Accept orice comentariu din partea voastra,inclusiv cel de a fi exagerata.
Leeloo,problemele pe care ti le pui in privinta gradinitei sunt firesti,dar nici nu-ti imaginezi cat de mult isi va schimba comportamentul,fata de o persoana'straina',care se impune in fata lui.O sa faca lucruri pe care tu nici nu banuiesti ca le poate face.Totul este sa gasesti o educatoare OK.
Am sa-ti dau exemplu o situatie in care m-a impresionat foarte mult atitudinea educatoarei:In grupa Andrei(fetita mea),este o dulceata de fetita,care nu vorbea,de fapt ea vorbea dar vorbele ei erau percepute ca niste sunete nearticulate.Inaintea primei serbari,educatoarea ne-a comunicat in timpul unei sedinte,despre situatia fetitei,si ne-a rugat sa avem grija asupra reactiei noastre,atunci cand o s-o auzim la serbare spunandu-si poezia.Ca urmare a acestei discutii,la serbare, Cristina ,a fost rasplatita cu cele mai puternice aplauze.Parca si acum ii vad fericirea pe chip si cum toata fiinta ei a fost invadata de incredere..Evolutia Cristinei de-a lungul celor 3 ani a fost uluitoare,acum vorbind aproape corect .Niciodata nu a fost tratata diferit nici de catre ceilalti copii si nici de educatoare.
De asta iti spuneam ca rolul educatoarei,si atitudinea ei sunt esentiale si nu, ce poate sau ce nu poate Stefan .Se va adapta fara probleme.



Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Lazy, am reusit acum sa vad pozele - ai doi copii frumosi, frumosi! Sa-ti traiasca si sa va bucurati de ei! Mai ales pozele cind Vladutz era mic - ce grasuliu era! Stefan niciodata nu a fost prea grasuliu, iar acum de cind a inceput sa mearga nici nu mai are sanse sa puna ceva carnitza pe el!
Cit despre gradinita - stiu ca ai dreptate, doar ma gindesc sa nu sufere el ca sta cu persoane straine, dar oricum o sa fac ce e mai bine pentru el, respectiv sa se obisnuiasca in colectivitate si stiu ca o sa faca progrese mari. Am gasit deja o gradinita, o sa ma duc sa o vizitez impreuna cu sotul meu si daca ni se pare ok cred ca din septembrie-octombrie am sa-l inscriu acolo. Mai astept o perioada ca sa vad cum mai evolueaza el - ma gindesc ca pina atunci o sa mai faca ceva achizitii.

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Iazy, dis de dimineata am gasit pe mail link-ul care m-a adus aici. Ma bucur foarte mult. Aveam senzatia ca sunt singura mamica de prematurel cu probleme. Nici mie nu mi-e rusine cu fetita mea, chiar daca are certificat de handicap grav. A fost vointa lui Dumnezeu sa treaca printr-o incercare atat de teribila la nastere si este datoria noastra de parinti sa o inconjuram cu toata dragostea si sa-i oferim tot sprijinul ca sa se recupereze cat mai bine.
O sa va spun pe scurt povestea noastra: Daria s-a nascut la 29 de saptamani, 980 g si 39 cm lungime. Era un pui de pisica. S-a istituit terapie intensiva imediat dupa nastere. prima ecografie transfontanelara a relevat o hemoragie cerebrala de gr IV, datorata hipoxiei la nastere. Aici pot sa va spun ca imbecilul de doctor m-a lasat sa astept de seara pana dimineata (in timp ce lichidul amniotic se scurgea incet dar sigur). Avea musafiri (era duminica seara). Imi dadea tot felul de asigurari ca totul e in ordine. L-am crezut pe cuvant, doar el era specialistul, iar eu doar o economista... A urmat o perioada crunta: fetita era intubata toata, a stat si la lampa cu ultraviolete, manca prin gavaj doar formula din aceea pentru prematuri... Nu prea aveam voie sa intru acolo... Ma rugam de unii si de altii sa ma lase sa-mi vad copilul. Intr-o zi, m-a vazut chiar sefa de la neonatologie... Am voie sa-i fac reclama? Da, chiar doamna doctor Silvia Stoicescu. Si m-a intrebat ce caut acolo (bantuiam pe holul din fata sectiei de terapie intensiva). Am banguit: stiti, copilul meu... "Ce copil? Ala nu-i copil, e un avorton care o sa crape! Du-te acasa si fa-ti altul!" Nu mint, Dumnezeu mi-e martor ca asa s-a intamplat. Norocul doctoritei a fost chiar starea de lauzie in care ma aflam (adica n-aveam toti "creierii" in cap, iar reactiile imi erau amortite...)... N-am putut reactiona in nici un fel, am inlemnit, iar lacrimile imi curgeau in nestire pe obraji. In ziua aceea am luat o hotarare: fetita mea va trai, se va face bine si intr-o zi ii va da peste nas nemernicei care i-a dat un pronostic asa urat si criminalului care a condamnat-o la o copilarie fara ... copilarie...
Daria a stat 2 luni jumate in spital. Am externat-o pe semnatura, deoarece nu lua aproape deloc in greutate. La iesirea din spital avea 2 kg si 14 g. Acasa a luat in prima luna 1 kg. A fost un copil tare cuminte, chiar dormea singurica la ea in camera, si destul de curand a inceput sa doarma toata noaptea.
Ghinioanele nu ne-au parasit. Am aflat foarte tarziu despre recuperare. Nici in spital nu ni s-a spus ce trebuie sa facem, doctorita fetitei... nici atat (am si schimbat-o intre timp ca nu prea o interesa)... Am fost chiar la doamna doctor Magureanu (vestita neuroloaga), care ne-a spus ca sa mergem la un ortoped (???). Care la randul lui s-a crucit, ca ce cautam la el? Copilul are reflexe foarte bune. Dar cand e teapana, cand e moale. Sa-i faceti masaj...
Cam inainte de a implini pitica 1 an (trebuie sa ma uit acasa in agenda unde am notat totul), sotul meu a auzit la radio despre un centru de recuperare pentru copii cu probleme si am zis sa mergem sa vedem ce putem face pentru Daria. Surpriza: era pe Grivita, la doi pasi de Polizu unde am nascut... doctorii se cunosteau... vai de capul nostru! Si totusi nimeni nu s-a sinchisit sa ne trimita imediat dupa externare la recuperare!!!
Ma rog, am facut kinetoterapie acasa cu doamna Lenus Caciulan (incercati s-o evitati, pentru ca e interesata doar de bani si da rasol: statea vreo 20 min. cu tot cu imbracat si dezbracat). Dupa 6 luni, nimic, nici un progres.
Norocul meu a fost o fosta colega de servici care, atunci cand a aflat de problemele mele cu fetita, mi-a spus sa merg la Budimex la recuperare (ea sta in zona).
Asa ca fata mea a inceput sa-si tina capul dupa ce a implinit 2 anisori. Spasticitatea i s-a redus simtitor. Cu manutele tot nu facem mare lucru. Pe 18 martie implineste 4 ani si nu sta singura in fund (trebuie sa se sprijine in manute).
In rest, ce sa va spun, e plina de vointa si personalitate: vorbeste cat de cat (mama, tata, papa, caca, tuc = suc, gata-gata, bine, bun, maine etc). Se straduie sa repete tot ce aude. I-am cumparat colacel pentru ca nu voia la olita deloc, voia ca oamenii mari... Imita cam tot ce fac oamenii mari, pana si in masina nu mai vrea in scaunelul ei, vrea pe bancheta langa mami. E vesela si e interesata de tot ce e in jur. Si invata repede o gramada de lucruri.
Merge la gradi nr. 218 din cartierul Drumul Taberei. Sunt destul de multumita de aceasta gradinita, au acolo kinetoterapeut, logoped si psiholog. Dar tot mai bine era la Budimex la recuperare! Vom gasi in curand o solutie s-o trimitem din nou acolo (eu am inceput de 1 an serviciul).
Despre tratamente, ce sa va spun: facem cerebrolisin 2 fiole la 2 zile (serie de 10 injectii), tonotil-n 10 zile, cal-c-vita, encephabol ...
Cand se mai incalzeste vremea, vrem sa mergem si la piscina, e una aproape de casa, la un mini-hotel "Passion Club". Au apa calda si costa in jur de 2mil jumate cursul de inot. Speram sa putem intra acolo cu pitica, nu la cursurile de inot, macar sa inotam stil dop (cu vestuta gonflabila).
Va rog, cine are copilasi mai mititei si doreste schimb de experienta cu mine (care am oarece...): intrebati-ma orice, va ajut cu orice pot, recomandari, doctori, kinetoterapeuti, terapii alternative, siretlicuri in educatia piticilor cu sau fara probleme etc.

Cu drag, Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl_mi spune:

[quote]Originally posted by akella
draga Ana,dupa cate ai povestit ma bucur ca nu mi-am mutat copilul la Polizu.Am tras zeci de mii de sfori sa-l mut la Polizu si imi dau seama ca din nou Dumnezeu m-a ajutat. eu auzisem lucruri bune despre doctorita Stoicescu, dar se pare ca nu intotdeauna oamenii sunt oameni. Regret sincer ca macar ei nu inteleg ce inseamna sa fii mamica cu probleme. Si eu am intampinat aceleasi sfaturi interminabile, fara sa-mi spuna ce sa fac cu copilul nascut.In schimb doctorul neonatolog, desi a avut o reactie ciudata la inceput pot sa spun ca este cel care mi-a salvat copilul si caruia ii multumesc din tot sufletul.Chiar daca in facultatea asta a lor de medicina nu se pune accent pe partea afectiva a oamenilor pe care-i trateaza.
Copilul meu a facut hidrocefalie in urma unei hemoragii intracraniene la 3 zile de la nastere.este bine acum.
Voiam sa te intreb de recuperarea la bazin. cat costa , cum este profesorul? Daca ma tine 20min cum vad ca tin sedintele de Kineto la voi in Bucuresti ma las pagubasa.Face gimnastica cu profesorul sau cu tine ? cati copii sunt programati odata? ma intereseaza foarte tare pentru ca eu caut un bazin decand avea David 6 luni. In Ploiesti nu exista.
Sa va recuperati repede!si sa va mearga bine!

Mergi la inceput