copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Si noi facem innot de la aproape 4 anisori.
Acum,la sase ani si jumatate am invatat sa innotam singurele,desi mult mai greu decat ceilalti copii.
Eu v-am povestit cate ceva despre noi.Fetita mea are sase ani si jumatate ,nascuta prematur,cu diagnosticul de parapareza,o forma mai usoara:merge singura,dar se mai dezechilibreaza si merge cu genunchii usor flectati.In rest,intelect perfect.Maine ne inscriem la scoala.
Facem recuperare la greu!
Succes tuturor mamicilor si va inteleg perfect.Am trecut prin multe in acesti sase ani si jumatate.Luna aceasta se implinesc cinci ani de cand am primit vestea ca fetita noastra are probleme.Nici nu vreau sa-mi amintesc prin ce am trecut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana405 spune:

BUNA AM CITIT SI EU POVESTILE VOASTRE SI VREAU SA VA ZIC CA SI EU AM UN COPIL BOLNAV CARE SA NASCUT CU SPINA BIFIDA LA PICIORUSE E PARALIZAT COMPLET SI ARE INCONTINENTA .AS DORI SA TE INTREB ELIO5 ZICEAI CA LA COPILASUL TAU ICA ARE CEVA APARAT PTR PICIOARE DACA TE ROG IMI SPUI SI MIE CE APARAT IE SI CE ROL ARE?DE UN DE LAI CUMPARAT,SAU TILA RECOMANDAT CINEVA?.PTR PARAPLEGIE FLASCA ESTE INDICAT ACEST APARAT? ASTEPT RASPUNSUL TAU MERSI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Loredana,daca dai un google si vei cauta RECK SAU MOTOMED,vei gasi acest aparat.Noi l-am cumparat de la o cunostiinata,care este unic distribuitor in Ro.Aparatul poate fi folosit si de persoanele care nu-si pot misca picioarele.El le misca singur,ca o bicicleta,iar la copiii cu spasticitate,care opun rezistenta la un moment dat,se opreste i merge in sens invers pentru cateva minute.
Noua ni se pare foarte bun,fetita mea lucreaza zilnic pe el.
Exista modelul pentru copii si pentru adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

In Bucuresti sedintele de kinetoterapie, in centrele specializate (Budimex, Grivita etc.), dureaza 30 de minute. La fel si cele de ergoterapie, fizioterapie (aici durata depinde si de afectiunea copilului), iar cele de psihologie si logopedie pot tine chiar mai mult. De asemenea, daca te internezi cu copilul la Pavilionul de Recuperare Neuropsihomotorie (la Budimex), timp de 2 saptamani ai 2 sedinte de gimnastica si/sau masaj (iar depinde de afectiunea copilului), ergoterapie s.a.m.d. Sala mare de kinetoterapie este bine amenajata si echipata, au tot felul de aparate, biciclete, verticalizatoare etc. Nu mai spun de personal, pot chiar sa va sugerez cam la ce medici sa va inscrieti si mai ales la ce kinetoterapeuti (cu totii sunt oameni intre oameni). Inca o treaba buna este ca in acelasi pavilion exista un atelier de confectionat ghetute speciale (gratuite prin asigurarile de stat sau 2 milioane lei vechi cu banii jos - cum le-am luat eu). I-am facut Dariei ghetute acum 2 saptamani si, pe langa ca sunt foarte frumoase si zdravene, fetita a inceput sa calce corect (pana acum mergea numai pe varfuri). Daca ma scotocesc bine pe acasa cred ca gasesc numele si numarul de telefon al mesterului.
Tristetea mare e ca acest pavilion de recuperare are si un bazin, nefunctional in prezent, transformat in sera. Am inteles ca s-a deteriorat cumplit, trebuie refacuta izolatia etc. Probabil ca va fi reparat la Sfantul Asteapta... Pacat, pentru ca toti kinetoterapeutii pot face si hidro-kinetoterapie. Noua ne-au recomandat sa mergem cu Dariuta la orice piscina, sa dea din picioruse in apa. Asta pentru inceput, deoarece ea nu-si foloseste manutele cum trebuie. Dar, toate la timpul lor. Asa ca am gasit un mini-hotel, pe langa casa, care are piscina cu apa calda si cursuri de inot. Intentionam sa mergem acolo cu Daria. Nu stiu ce si cum vom putea aranja, daca conteaza sau nu ca fetita are certificat de handicap (adica daca ne vor face vreo reducere); nu stiu daca ne vor lasa, pe unul din noi de fapt sa intre cu pitica in piscina vreo 30 minute pe zi. Singurul lucru pe care il stiu pana in prezent este tariful pentru cursul de inot, si anume 2 milioane lei vechi pe luna. Oricum, nu dam in foc deocamdata, ca vremea asta rece ... Nu prea imi vine sa merg cu fata la piscina acum si sa raceasca in drum spre casa...
A, da, mai sunt piscine in Bucuresti: Floreasca, fostul 23 August, la hoteluri (dar sunt scumpeanu rau, la Hotel Bucuresti o intrare costa 35 de euroi...). Nu am curajul sa merg cu Daria la piscinele mari, sportive, din doua motive: nu am o rezistenta chiar asa de mare sa calc apa 30 de minute si mi-e teama si de diverse ciupercute pe care le poate lua pitica de acolo... Da, o sa ziceti ca stau cu drobul de sare... Numai mama sa nu fii...

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Claudia, ca sa-ti clarific putin vorbaria de mai sus, sa stii ca n-am gasit pana acum in Bucuresti vreun bazin la care Daria sa mearga pentru hidro-kinetoterapie, cu un specialist bineinteles. Asa ca vom merge noi sa inotam cu ea. Adica: unul din noi calca apa si o tine de manute, in timp ce pitica inoata stil dop - cu vestuta gonflabila. Am discutat toate astea cu specialistii de la Budimex si au fost de acord ca pedalatul in apa este un exercitiu foarte bun pentru musculatura.

Tot Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl_mi spune:

[quote]Originally posted by akella
Eu am vazut un reportaj la OTV despre un bazin unde era o profesoara franceza , care era si pentru copii cu probleme dar si pentru copii fara [probleme. Am vazut la cineva si in fuga si nu am putut sa iau numarul de telefon. Cert este ca faceau exercitii multe si mamicile erau si ele in apa.Cred ca cineva specializat te indruma mai bine .macar la inceput.
Copilul meu face Kinetoterapie de la 6 luni si ora de kineto dureaza o ora , dar si in functie de starea copilului.La Bucuresti , a vomitat pe profesoara si nu a placut-o deloc.dupa nici 30 de min. ne-a expediat.asa ca merg tot la noi unde il iubeste pe kinetoterapeut.
Incet si Sigur! si daca-i iubim va fi bine! sigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Oana,am facut 6 luni de logopedie acasa cu un logoped dar nu a dat cine stie ce rezultate,asa ca am intrerupt si cautam altul.Din toamna ma gandeam sa o dau la gradinita.Am gasit una particulara unde am dus-o cateva ore ,in decembrie, sa vedem cum se acomodeaza si cred ca i-ar prinde bine.Iubeste mult copii.Sa vedem ce o mai fi pana atunci.
Leeloo,nu am inca nici un raspuns din Germania,dar mi-au ramas 10 fiole daca le vrei.Ce greutate are copilul?Fetita mea avea 15 kg cand am inceput si i-am dat la inceput o fiola la 2 zile.Asta inseamna ca ti-ar ajunge o luna(se dau 20 de zile si 10 zile se face pauza).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana405 spune:

eli05 as vrea sa stiu esti acum aici ?cind intri de obicei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana405 spune:

ELI05 vreau sa te intreb tu la fetita ta iai dat glicerol este ptr hidrocefalie noua nea recomandat dr de cind sa nascut alex si uteplexul care este tot ptr cap si muschi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Adelyna, Stefan are acum aproape 11 kg (miine ma duc la dr. sa-l mai cintaresc si sa-l masoare). Sa inteleg ca exista un dozaj in functie de greutate? Oricum as incerca sa ii dau ca sa vad cum il tolereaza. Astept un semn de la tine privitor la medicament si evident costuri.

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput