copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna Surrey si bine ai venit printre noi!
Citind ultimul tau mesaj mi-am adus aminte de ceva ce am citit intr-o carte de indrumare pentru parinti si care vorbea tocmai de problema folosirii toaletei la copii, in special pentru treaba mare. Nu stiu daca tu o poti aplica, dar psihologul de acolo spunea ca da rezultate, mai ales daca copilul e mai mare, deci te poti intelege cu el. Sfatul suna cam asa - pune intr-un bol multe recompense mici (bomboane care ii plac invelite in staniol ca sa-l atraga si intrige, jucarioare, etc - ce crezi tu ca l-ar atrage si l-ar face sa te intrebe ce sunt alea si pentru ce sunt). Cind te intreaba ce sunt (nu ar trebui sa poata ajunge la ele) ii explici ca va primi cite una de cite ori se va dovedi ca e baiat mare si foloseste toaleta in mod corespunzator pentru treaba mare. El sustinea ca la un moment dat, chiar daca la inceput pare sa nu-l intereseze si sa nu dea atentie, va fi intrigat sa vada ce se intimpla - cind va folosi prima oara toaleta corect, va trebui sa-i oferi o recompensa din bolul "magic" si tot asa de fiecare data. Pina cind bolul se va goli, copilului deja ii va intra in reflex sa foloseasca toaleta...
Eu nu pot sa aplic inca acest sfat - Stefan e prea mic si inca nu constientizeaza nici pipi, nici treaba mare, dar as fi curioasa daca aplicat, chiar functioneaza...

In alta ordine de idei sa va mai tin la curent cu evolutia noastra. Stefan inca nu vorbeste - insa la sfatul psihologului, am inceput sa aplicam terapia ABA (am inceput de o saptamina, cu 2 tutori). Ce sa va spun, e putin mai greu, fetele (tutorii) sunt obisnuite sa lucreze cu copii autisti (pentru care de altfel a fost dezvoltata aceasta terapie) si uneori e cam greu sa le fac sa inteleaga ca Stefan nu se confrunta cu asa ceva, la el trebuie sa aplice aceasta terapie pentru ca el are intirzieri in dezvoltare, insa sper ca pina la urma sa gasim calea corecta si Stefan sa arate si primele progrese rezultate din aplicarea acestui program...

Multa sanatate si vointa va doresc!

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela80 spune:

Buna Surrey bine ai venit printre noi.Am si eu o rugaminte ,imi poti spune si mie unde o pot gasi pe doamna dr.Robanescu la ce spital si un nr de telefon .Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aghent spune:

citesc de vreo doua ore subiectul acesta foarte trist..imi pare foarte rau pentru toate suferintele copiilor vostri, implicit si ale voastra, mamicilor...
ce pot sa va zic: fiti tari si sa nu va lasati pana nu se vor recupera in totalitate ai vostri puiuti.
va tin pumnii si sunt alaturi de voi.
multumesc
adela

aghent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Surrey spune:

quote:
Originally posted by mihaela80

Buna Surrey bine ai venit printre noi.Am si eu o rugaminte ,imi poti spune si mie unde o pot gasi pe doamna dr.Robanescu la ce spital si un nr de telefon .Multa sanatate



Ultima oara cind am fost noi la dinsa, in anul 2005, lucra la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alex. Obregia, Clinica de Neurologie Pediatrica I si conducea serviciul de recuperare neurofunctionala. Mai intii baiatul a facut un consult neurologic, de catre doamna doctor Craiu (clinica doamnei doctor Gherghiceanu), si de acolo a fost trimis la dr. Robanescu, pentru recuperare.
Numarul de telefon, pe vremea aceea, din clinica de recuperare era 3344266, interior 500. Nu mai pot garanta acum ca e acelasi lucru, noi la spital nu am mai ajuns din primavara 2006.
Sa imi spui daca te ajuta informatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelalexis spune:

Buna ziua.D-na orescuflore ,sunt o mamica care a nascut ca si dvs. in conditii normale si toate au fost bune si frumoase pana la un moment dat.Au aparut ceva convulsii ,care la inceput s-a crezut a fi hipocalcemice,dar nu a fost asa.In urma unor investigatii mai serioase s-a ajuns la concluzia ca aceste convulsii erau provocate de o anomalie si le-am tratat cu Depakine recomandat de D-na Sanda Magureanu.
Un medic exceptional si care intr-adevar merita vizitata.
Consultul la V.Babes este acelasi ca peste tot din toate punctele de vedere,dar macar mai cereti parerea a unui specialist.
Nu este nimic stresant sau dureros pentru copilul dvs. cat consider ca si ptr. linistea dvs. poate sa insemne ceva ,mai ales in viitor....conteaza.
Nu stiu daca stiati,dar convulsiile in sine fac mult rau care afecteaza viitorul copiilor sau a persoanelor care sunt afectate.
Convulsiile pracitc atunci cand au loc scurtcircuiteaza creierul si in felul acesta mii de neuroni sunt "arsi",daca imi dati voie ca sa ma exprim asa.
NU vreau ca sa sperii pe nimeni sau sa supar in vre-un fel pe cineva,dar vorbesc in cunostinta de cauza fetita mea facand convulsii timp de 1 an si jumatate si credeti-ma ca nu-i usor sa stai sa te uiti la ingerul tau si sa nu faci nimic.
Nu tine de noi ca parinti ca sa-i ajutam.....neurologia si creierul in general inca este o necunoscuta in lumea medicilor indiferent ca vorbim de cei din Romania sau din alt colt al lumii.
Pentru mine orice semn cat de mic ar fi el inspre rau ,il iau foarte tare in serios pentru ca stiu datorita experientei grele trecute cu ingerasul meu ,ca orice luat din pripa poate fi rezolvat in alti termeni .
Orice neregula gasita la timp poate fi tratata si cu siguranta cu alte sanse de reusita.
Spun acest lucru pentru ca printesa mea a fost diagnosticata la nici 2 luni de viata cu tumora si au urmat 2 ani de chin cu tot asamblul...operatie,chimioterapie,iradiatii.....suferinta fara limite si fara pauza(macar sa apuc sa imi trag suflarea),dar....si ma bucur ca apuc sa spun...faptul ca totul a fost descoperit din timp,ca am fost indeajuns de precauta si atenta,panicoasa chiar si ca lucrurile stau altfel in ziua de azi.
De aceea consider ca orice neregula aparent nesemnificativa trebuie de fapt sa fie foarte semnificativa pentru toti parinti.
Medicii si credeti-ma ca au vazut-o vre-o 15 daca nu ma insel,toti pediatri,imi spuneau ca are colici.
Plangea de mama focului, fiind sugar am inchitit galusca ca ar avea colici ,mai avand inca o fetita mare de clasa a treia , am zis ca experienta anterioara ma poate ajuta si mai tare si asa a fost pana la urma , pentru ca mi-am ascultat instinctul de mama si am zis ca fata mea nu are colici,ca plange ca si cum cineva i-ar fi prins degetelul in usa si ca trebuie facut ceva.
Credeti-ma ca la ora aceea nu stiam ce anume trebuie facut ,numai ca simteam ca nu trebuie scapata din ochi si ca trebuie sa-mi sustin ideea exact ca la nebuni in caz ca nu vrea sa ma asculte nimeni si ca daca imi spun din nou ca are colici am sa fac fac ca sa-i conving ca mama decele mai multe ori poate sa invinga avand acel plus fata de mici...."instictul de mama".
Cu astea fiind spuse,ma repet "orice semn cat de mic ar fi intodeauna ptr. noi mamele trebuie sa fie un semnal de alarma si trebuie sa actionam ca atare.Chiar si daca semnalul e fals de cele mai multe ori,dar macar stii ca faci ceva ptr. copilul tau si ca daca Doamne Fereste, daca ceva e in neregula stii ca ai fost pe pozitii".
Poate nu sunt in asentimetul multor mamici,dar cand viata e cruda cu tine si apuci sa cunosti cu adevarat suferinta si stii ca "moartea" bate la usa ta ,dar nu bate pentru tine ,ci pentru copilul tau.....sincer sunt exact ca o lupoaica...imi apar puii si la orice semn actionez ca atare.
Ca e alarma falsa......ma bucur atunci si rad cu lacrimi de bucurie....nu de tristete asa cum am facut pana acum.
Va doresc multa sanatate si numai ganduri de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela80 spune:

Buna ziua,multumesc Surrey am fost la doamna dr. Gherghiceanu , dumneaiei n-ea trimis la doamna dr.ROBANESCU , am plecat de acolo foarte multumiti si cu mult optimism .Tot repectul ptr. acesti doctori care intradevar pun suflet in ceea ce fac .Am ramas fara cuvinte cand am vazut ce control amanuntit i-a facut fetitei si mai ales ca nu se grabea sa dea un diagnostic la nimereala si sa scape de tine,cum fac multi doctori.Multa sanatate tuturor copiilor si parintilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Dragi parinti,

si eu am o fetita de 10 luni, diagnosticata de la 7 luni de Sanda Magureanu cu retard motor, tulburare de coordonare centrala.
Am inceput kineto cu o asistenta data de dr Robanescu, facem deja de 3 luni.
Nici la noi, pana cand am mers EU cu ea la neurolog, pediatra ei nu a fost in stare sa vada ca Mara are probl neurologice, asta in conditiile in care a vazut-o de minim 15 ori pana la 6 luni. Numai mama imi spunea ca fata are ceva, dar eu nu o bagam in seama, replicand mereu" ce stii tu, daca era ceva, o vedea dr-ita ei pana acum".
La 6 luni am vazut copiii de varsta ei ce faceau, Mara nu se rostogolea, nu se tara, intorcea, nimik.
La 7 luni( o luna a durat programarea la Magureanu) ni s-a pus dg. mentionat mai sus.
Am inceput tratam cu Tonotil si acum ni s-a prescris Encefabol.
Din cauza tonotilului pe care Mara nu l-a suportat, a inceput sa refuze orice mancare si ne aflam deja de o luna in "greva foamei", nu maminca decat pufuleti, cremvursti si lapte in somn.
Nu-i pot da nici un medicament, nici mancare. nimic. Inainte o pacaleam cu seringa de la Nurofen, dar acum nu merge nici o manevra.
Sunt disperata ca nu inghite nimic, ma gandesc cu groaza ca nu o sa ia Encefabolul.
Mara are la 10 luni si o sapt 8400 g, e slabuta pt ca s-a nascut cu 3750 g, a luat f putin pana acum in greutate, eu o imbrac tot cu hainele de la 6 luni


Vad ca nu ati mai scris de mult, voi care aveti probl cu copilasii, va intreb daca stiti undeva o carte, sau pe net ca eu nu am gasit inca, unde pot sa citesc despre dezvolt. psihica a copilului, ce trebuie sa faca la varsta ei, peste o luna, etc.
Am vazut copilasi care se manifesta in diverse moduri la 10 luni, mi-e teama sa nu aiba vreo problema psihica, ca motorie stiu deja.

Va mutumesc si va urez sanatate tuturor si Paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Nico activeaza-ti pm-ul sa-ti dau cateva adresa privind dezvoltarea psihomotorie pe etape de varsta.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Surrey spune:

Cu placere, Mihaela80! Ma bucur pentru voi si ca v-am putut ajuta! Si pentru noi experienta de la dna dr. Robanescu a fost una foarte buna. Intr-un fel, am pastrat legatura, asa, de departe.
Sa imi mai spui cum merge recuperarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Nico, ciudat ca refuza tonotilul - e dulce si copiii in general il accepta. Parerea mea este ca nu ar trebui sa-i dai pufuleti si crenvusti, ci mincare normala, gatita. Daca nu maninca la o masa las-o pina la masa urmatoare, eu zic ca o sa-si dea drumul sa manince ca inainte. Eu si tonotilul si encephabolul i le-am dat cu seringa, uneori fortindu-l pentru ca nu voia sa deschida gura, dar pina la urma s-a obisnuit si le accepta - ma gindesc ca poate cea mica s-a speriat si de asta nu mai accepta? Totusi nu poti intreba pediatra ce anume sa faci in aceasta situatie?
Nu ne-ai spus daca a avut probleme la nastere - ce anume a cauzat intirzierea in dezvoltare?

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput