Mamici de martie-aprilie 2006 (42)
Raspunsuri - Pagina 11
Qamar spune:
he he aida_o, cred ca am fost prima care a sarit pe poze cu cezariana...
nu sunt cine stie ce horror, da' acuma depinde de fiecare, oricum, eu zic ca mamicile mai sensibile sa NU se uite la poze (cu orice fel de nastere), pentru ca pot fi influentate negativ, si asta nu e bine...oricum nici o nastere nu seamana cu alta, cred eu
mie mi-au prins bine, ca mie imi place sa stiu si sa vizualizez tot
,asa ca, aida 

Poze cu burtica
adar spune:
Bai fetelor, chiar ca sunteti sadice...pai sunt dureros de cumplite imaginilie...Dea are dreptate: hai sa citim si noi ceva de respiratii, de contractii, da lasati imaginilie alea horror pentru ...dupa...
Ca eu una mai am un pic si nu mai vreau sa nasc...![]()
Si la urma urmei, si-asa nu ne ajuta cu nimic sa ne panicam, oricum tot naspa va fi, orice am citi, dar eu ma consolez cu ideea ca va fi frumos dupa. Ei, ce ziceti, trecem la capitolul "respiratii"???
Pupici multi,
adar si bebelina MAIA
minunea mea
ciuf spune:
Hai mai, fetelor, fiti barbate! Ce moasa-sa sa va speriati atata de niste filme cu nasteri.
La naiba, cum a zis si Dea, asta e mama natura, suntem facute sa facem copii si nu ar trebui sa ni se para scarbos ceva ce tine de corpul nostru.
Eu pot sa spun ca nu mi-e frica de nastere, nu mi-e teama de dureri, ma consolez ca a doua zi totul se va termina si va fi si mai frumos ca-mi tin copilul in brate. Dar pe mine ma inspaimanta sa fie copilul sanatos si sa il nasc fara probleme.
Atat.
Daca vi se par atat de scarboase filmuletele, nu va mai uitati. Stricati imaginea la ceva atat de frumos: nasterea. Ganditi-va cate femei si-ar dori sa aduca pe lume un prunc, ar face tot posibilul sa aiba ele parte de sansa voastra.
Nu mai fiti copile, fara suparare.
Aida, eu inteleg ca tu ai pus filmele cu un scop documentar, dar scrie, mai, ca sunt de "groaza" pentru fetele mai slabe. Mai ales cele care tind catre cezariana.
Va rog, nu va suparati pe mine, dar va lasati asa doborate de un lucru care il face orice femeie?
Ieri am fost intr-o vizita si ii povesteam gazdei cum ca mi-as dori sa am sotul langa mine cand nasc. Fetelor, stiti ce mutra a facut??? Sa lesin. A greata. Pai si cum sotul meu mai vrea sa faca dreagoste cu mine? Nu ii e sila? Nah, poftim, impresie pe femeia asta. Si nu e prima. Adevarat, era in varsta. Dar oricum nu mi-a placut deloc reactia.
Iar sotul meu nu concepe sa nasc fara el. Cat de sila i-o fi fost, el vrea sa participe la un asa eveniment.
Pup toate fetele si va mai rog o data sa nu mi-o luati in nume de rau.
Fiti tari!
Ciuf (28+) si Luca (11.11.2003)
Camera lui Luca/Finding Nemo
aida_o spune:
Noe 
serios, mie-mi place sa stiu dinainte la ce sa ma astept, decit sa ma trezesc la spartul tirgului ca ma apuca frica si am mii de intrebari in cap. Intr-un fel, ma ajut de ce vad acum, pt a sti si pe ce sa insist sa mi se faca, daca va fi cazul (de ex. epiziotomie mediana sau medio-laterala, sau cum le zice, acum stiu ce-i una si ce-i alta). Mie chiar nu mi s-au parut infioratoare imaginile de la nasterea naturala, si, la o adica, nu-s prima din lumea asta care naste, deci n-oi muri daca o sa am si dureri. Asta e, trebuie sa trecem prin nastere, si cu asta... basta.
Fetelor, fiti barbate!
Cit despre soti, daca asista la nastere si li se face rau, au optiunea de a iesi din sala de nasteri pt a se linisti, pe cind noi trebuie sa fim acolo indiferent cit de tare ne doare sau cit de frica ne este. Asa ca nu-i mai plingeti pe dragutii de ei, ca si-asa ei se sperie si numai daca ii doare o unghie sau daca-i doare in git cind tusesc
Noi ii invatam sa fie asa, ca le dam nas, si dup-aia normal ca ei ne cred pe noi un fel de Super-woman. Lasa, sa simta si ei macar a 10-a parte dintr-o nastere, ca noi destul tragem 9 luni + la momentul nasterii... 
dea0277 spune:
Sotul meu a stat cu mine tot timpul nasterii. A stat la capul meu si m-a incurajat tot timpul ... nu ca l-as fi auzit eu prea bine, dar stiam ca era acolo ... nu s-a uitat jos decit cind a iesit aia mica si s-a uitat de la cap nu s-a dus sa se uite cu lupa acolo ... i s-a facut putin rau dupa ce a iesit bebelina si a inceput sa ma curete si era destul de mult singe. A iesit afara un pic, s-a spalat pe fata, s-a linistit si a venit inapoi fresh si ne-am pupat si ne-am imbratisat ... a fost tare fain sa fie linga mine. Nici nu cred ca concepeam sa nasc fara el.
Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos
Qamar spune:
ciuf, eu chiar m-am bucurat sa pot vedea pozele cu cezariana, cum am mai zis, imi place sa stiu cam ce ma asteapta..
, insa sunt de acord ca exista si mamici mai sensibile, dar eu cred ca atunci cand ti se intampla tie, experienta nasterii e perceputa intr-un cu totul alt mod....pozele arata in primul rand nasterea din punct de vedere medical, cum o vede un doctor (care oricum e obisnuit cu asa ceva)...nici eu nu ma stressez foarte tare de dureri, sange sau alte chestiuni care mi se vor intampla mie, ce conteaza si ce ma ingrijoreaza e ca bebelina sa fie ok, pentru ca eu stiu ca ma voi reface, cu chiu cu vai, dar nu va fi imposibil
...pozele sunt foarte bune pentru cine vrea sa se uite si pentru cine stie ca nu are probleme sa vada chestii mai necenzurate
cat despre taty sa participe la nastere- am intalnit si eu reactii de genul asta, oamenii au foarte multe idei preconcepute, ce sa-i faci....acuma eu ma gandesc ca el sa reziste, sa nu i se faca rau...ca el ar vrea sa participe
iar eu nu am nimic impotriva, daca promite solemn inainte ca o sa se tina tare
Poze cu burtica
aida_o spune:
Dea, jos palaria pentru sotiorul tau 
Nici eu nu vreau sa fiu singura la nastere, el e singurul pe care-l am aici. Chiar si daca as vrea sa asiste altcineva, n-am pe cine sa aduc
Plus ca stiu ca ma ajuta enorm, pt ca el face glume, imi distrage atentia... Se pricepe :)
Diana1968 spune:
Aileana, cred ca bebele tau va fi "the biest" dintre toti de aici. Imi dau seama cum te simti si cred ca iti numeri zilele pana la nastere ca soldatii in armata. Eu, cel putin, in fiecare zi sunt cu ochii pe calendar.
Andreea G. , demult nu am mai ras cu voce tare sinura. De-abia astept sa trimit si coleelor la servici. Tu vei naste tot cu prof. Marinescu? Eu, atata cel apreciez si simt ca-i datorez lui acest copil, ca m-am hotarat dinainte de a-l concepe, adica imediat dupa operatia laparo, sa-l cheme pe copil, daca va fi baiat, Bodan. Chiar ma ruam sa fie baiat doar din dorinta de a-i purta numele.
Pe unde stiti voi maazine Chico sau Graco in Bucuresti? Eu parca am vazut pe Mihai Eminescu, lana Calea Mosilor.
Eu personal prefer cezariana , avand in vedere ca experienta operatiilor pe burta(apendicita, hernie si laparascopie tubara). Sunt obissnuita cu anesteziile, cu refacerea de dupa, etc. Atata nu stiu, la cezariana iti face mai intai clisma? Asta e o chestie cu care nu m-am obisnuit.
alinaalex spune:
De aia prefer si eu cezariana, pt. ca am trecut prin experiente asemanatoare (apendicita - clasic si laparoscopie tubara) si dupa amandoua operatiile m-am refacut rapid, iar anesteziile le-am suportat f. usor (generala de fiecare data).
Nu cred ca se face clisma inainte de cezariana, depinde de dr. sau spital. 
ALINA & BB
31 fix! ![]()
Catrinel_17 spune:
Diana, eu la laparo aici nu am facut clisma….pur si simplu mi-au zis sa nu mai maninc de seara de la 8 cu o zi inainte, si operatia a fost la ora 14 a doua zi. Nu stiu daca se mai face clisma in general pe aici. Habar n-am.
Ciuf, apropo de reactia fata de prezenta sotului la nastere, nu-i baga in seama (ma gindesc ca nici nu o faci), am mai scris io motivele mele pt care mi se pare normal sa stea cu mine cind nasc (oricum, nici el nu concepe altfel), si m-a vazut in tot felul de posturi total unappealing pina acuma (e imposibil sa fie altfel cind ai o viata in doi…ce naiba), si mi se pare asa de important sa fim impreuna in momentul ala UNIC!!! Cred ca fericire mai mare NU EXISTA pe lumea asta.
Aida, cind am vizitat clinica la care voi naste, ne-au zis ca ei nu fac epiziotomie. Numai in caz de necesitate si atunci nu cred ca ne vor spune dac-o fac pe stinga, dreapta, sau crucis…. Astia nu prea gasesc de cuviinta sa comunice pe aici, pacat, nu prea is obisnuita. Io am vazut documentare la TV cu nasteri, si pe bune, cea mai importanta info mi s-a parut aia cum ca bebe arata efectiv ca naiba cind iese, plin de grasimea aia, rosu, si nu arata defel ca in pozele/filmele cu bebelusi de catalog…. Odata ce m-am obisnuit cu ideea asta… ce–mi mai pasa de alte chestii!!! Mie mi s-au parut filmuletzele si documentarele destul de folositoare, asa ca info generala.
Al meu sotz a asistat la citeva nasteri, asa ca banuiesc (sper!!) ca se va tine bine.
Voiam sa spun ca dorm ceva mai bine de vreo saptamana!!! Habar n-am de ce, poate constructia aia de perini de care ziceam, ma ajuta…ma scol noaptea numai odata pt pipi, sunt unele nopti cind nu merg deloc…. Sa bat in lemn!! ![]()
Catrinel 31+
Catrinel & titza mică