Infectie urinara cu E coli

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Roxica, exista pungi speciale pentru fetite. Atentie mare la igiena inainte, spalat cu apa si sapun, apoi cu ser fiziologic si sters cu compres sterile. Proba etse bine sa o duci cat mai repede, in maxim doua ore pentru ca exista riscul suprainfectarii si oricum este destul de riscant datorita modului de recoltare. Eventual incearca sa o trezesti intr-o dimineata mai repede pentru a ii lua probele.

Ralu si strumfita Anastasia(01.01.2006)
Poze si filmulete Anastasia :www.dropshots.com/ralu" target="_blank">(1)www.dropshots.com/anastasia2" target="_blank">(2)www.dropshots.com/anastasia3 " target="_blank">(3)www.dropshots.com/anastasia4 " target="_blank">(4), www.dropshots.com/anastasia5 " target="_blank"> Noutati

Poze cu familionul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

buna,

este vorba despre Renostim, ii gasiti propspectul pe google. eu i-am dat cure lngi de 1 luna si jumatate apoi pauze 2 sapt si iarasi cura vreo 68 luni.
Urinal i-am date de la apropae 3 ani:fiind vorba de capsule dure. i le lasam la inmuiat in apa si apoi ii dadeam continutl:un fel de gem de merisor f bun la gust.

Va doresc multa multa sanatate!
imi putei scrie pe mail ptr alte informatii

Corina ,bb Ilinca 01.03.2003 si bb2 Andrei 21.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirciulix spune:

am fost si noi diagnosticate cu a doua infectie urinara cu E coli si ni s-a recomandat sa facem cistografie si urografie pt a identifica gradul de hidronefroza si un eventual reflux vezico-ureteral. m-ar interesa in ce consta procesul, si nu ma refer in termeni tehnico-medicali, ci mai degraba cat e nevoie sa stai in spital, e nevoie de anestezie, de trimitere de la medicul de familie si alte amanunte de interes. de asemenea, m-ar interesa sa imi recomandati un specialist in radiologie, eventual la spitalul grigore alexandrescu. multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Buna. Bebelusul meu a facut cistografie saptamana trecuta, mai exact marti, la Alexandrescu.

Pentru detalii, ajutor si date de contact, te rog sa-mi dai un PM, Mirciulix.

Pe scurt:
acte necesare: trimitere medicul de familie, copie certificat nastere, adeverinta salariat de la unul din parinti.

-am ajuns la 8.20 la sectia urologie. ne astepta deja medicul, care ne operase de fimoza acum vreo 2 luni; trebuie sa ai niste hainute pentru tine (eu am avut pantaloni si tricou), un halat si papucei; te interneaza la urologie si acolo e important sa ai medic bun, pentru ca numai el iti interpreteaza cistografia; radiologul este cel de serviciu, eu nu l-am vazut la fata;
- pe la 10 ne-a dus la radiologie o asistenta; a venit asistenta sefa, care i-a introdus o sonda pe caile urinare; copilul sta intins cu fata in sus, si il tin relaxat de picioruse, ca sa nu-si scoata sonda; eu l-am tinut de manute (tinut nu inseamna imobilizat, avea voie sa se miste, dar sa nu ajunga la sonda), i-am cantat, iar in timpul asta el s-a uitat ochi in ochii mei; nu a zis nici pas cand i-a introdus sonda; prin sonda aia mai intai au colectat urina, apoi au introdus dintr-o perfuzie o substanta de contrast; apoi a plecat asistenta sefa, noi am ramas cu cealalta, ca sa asteptam sa faca pipi; i-am dat apa la greu din biberon, a facut in cateva minute; atunci s-a smiorcait un pic, dupa care gata, s-a terminat- cand facea pipi radiologul a facut filmul, iar jetul a impins si sonda
- am mers iar la urologie unde i-a luat sange din vena pentru analize
-pe la 10.30 eram inapoi in salon (saloane curate, cu 3 paturi, maxim 2 pacienti, tv, frigider, chiuveta); acolo am stat degeaba pana pe la 15, cand medicul nostru a iesit din operatie si a putut interpreta cistografia. Exista si varianta ca dupa cistografie sa pleci acasa si sa te intorci cand e gata rezultatul- noi nu am avut cine sa ne tot carabaneasca prin oras si am preferat sa stau cu el acolo.

Din fericire, totul a fost ok, David al meu are doar o infectie urinara cu E-Coli care nu vrea sa treaca.Mai dragut e ca, pentru ca nu are nici un simptom, medicul nu i-a mai dat antibiotic. A zis ca "asa e corpul lui, accepta concentratia de E-Coli". Noi incercam acum sa scadem aceasta cocnentratie cu tratament homeopat.



Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martinica spune:

Buna seara tuturor!
Si nepotica mea face infectii urinare dese. Prima oara s-a intamplat dupa ce fusese internata in spital si la putin timp ne-am trezit cu infectie urinara cu E. coli. Din fericire la antibiograma a iesit ca era sensibil la majoritatea antibioticelor - din cate ne-a zis dr. am avut noroc deoarece de multe ori se intampla sa fie rezistent la orice antibiotic. Dupa tratament a fost bine vreo 3 luni insa apoi au urmat vreo 4 reprize, la interval de 2-3 luni intre ele. De fiecare data tratament cu alt antibiotic... La ultimul episod, am ajuns la dr. Stanciu de la Budimex care ne-a recomandat si Uro-Vaxom. Din cate am vazut si pe forum este foarte bun acest vaccin. Sper ca si in cazul nostru sa se intample asa. Nepotica mea are 3 ani si ne-a dat cate o capsula pe zi timp de 3 luni. Cand am aflat pretul ne-am cam speriat putin, insa nimic nu e scump atunci cand e vorba de sanatatea copiilor nostri. Acum asteptam sa vedem rezultatele. In caz ca mai sunt printre voi mamici care au dat Uro-vaxom copiilor va rog sa-mi povestiti si mie mai multe despre el. Multumesc anticipat!
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricel79 spune:

Buna seara si de la noi,
Fetita mea are in prezent 10 luni si infectie cu E. coli; Cam de pe la 5-6 luni am remarcat ca i se umfla ochisorii dimineata la trezire, fara nici un alt simptom, acum daca ma gandesc mai bine cred ii mirosea si atunci pipi dar credeam ca de la diversificarea inceputa la 5 luni jumate cu suc de morcov.
Tratament facut:
- 10 zile Sumetrolim, fara nici un rezultat, E. coli peste 100.000
- 10 zile Cedax, 2.5 ml pe zi, urina sterila,DAR
- la recomandarea urologului care o urmareste, inca o luna de CEDAX, 2ml pe zi dupa care, culmea, iarasi apare infectie e. coli peste 100.000 si ceva enterobacter. Eu eram sigura ca iarasi a aparut infectia deoarece avea iarasi simptomele: urina cu miros mai accentuat si ochisorii umflati la trezire.
- acum trebuie sa facem tratament 10 zile cu Cedax, 5 ml pe zi si in functie de rezultat vom continua investigatiile si ce va mai urma.

Intrebari pt mamici cu experienta:
- a mai dat careva la bebe de 10 luni 5 ml de Cedax pe zi?
- dupa aproape doua luni de antibiotice are multe scaune moi pe zi? i-am dus si scaun la analize, inca nu avem rezultatele, pediatra zice ca de la antibiotic, oare ce sa-i dau in afara de biotics baby?
- unde se gaseste Uro Vaxom? as vrea neaparat sa incerc si eu

Va doresc sanatate multa si urina sterila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

floricel79 am sa incerc sa-ti raspund eu...vad ca sunteti din Cluj

-nu inteleg antibiograma nu s-a facut? de acolo se vede exact tipul de antibiotic care trebuie administrat. La ce medic ati fost?
-urina a fost colectata corespunzator? citeste mai sus cum trebuie colectata corect.
-Norbert, a luat Cedax dar era mai mare (2 ani) si a luat 4.5 ml /2*zi
-scaunele moi si dereglarea scaunului vine de la antibiotic- in genere- medicul nu ti-a spus de ceva mai tare decat biotics? Ecoflorina? sau poti sa-i dai tu pastile de Eridiarom - sunt foarte bune - dar nu stiu exact cum sa le administrezi - intreaba la farmacie naturista.
- pentru a "scapa" mai repede e foarte importanta igiena -daca e posibil spalat cu apa si sapun dupa fiecare scaun sau pipi...si sa bea foarte multe lichide sa faca pipi des...da-i lebenita -dar sa nu o incepi si sa speli lebenita cu sapun...riscati daca nu o enterocolita- sau foarte bun e si siropul de afine -il gasesti tot la farm naturiste-

va doresc sanatate

a! si am uitat corinag Urinal si Renostim le-ati luat fara sfatul medicului? ca al meu nu prea crede in naturiste etc.

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Infectie urinara cu E.coli si proteus
andreeaben
Dragi mamici,ma confrunt cu o problema cam ciudata.Am facut baietelului meu o urocultura saptamana trecuta si a iesit ca are infectie urinara cu E. coli si Proteus.Mi se pare ciudat faptul ca nu are simptome de infectie:febra,usturime la urinat,urina care pateaza pampersul...Din toate semnele posibile are doar mai multe scaune pe zi,dar nu diareice cum se zice ca ar aparea in infectia cu proteus.Maine ma duc sa mai fac o analiza de urina pt ca s-ar putea sa nu fi recoltat eu foarte corect,dat fiind ca are doar noua luni si jumate si nu prea sta cu putza in sticluta.Am incercat si cu Uro-baby si a facut pe langa(nu s-a lipit bine)Alta varianta plauzibila ar fi ca laboratorul nu a lucrat bine proba.Oricum nu am curaj inca sa ii dau niciun tratament pt ca la noi analizele se fac cam aiurea,greu gasesti laboratoare care sa faca corect ceva.Si acum imi pun intrebarea:daca iasa negativa proba?ce sa fac?pe care rezultat sa il iau in considerare,mai fac si a treia urocultura?
Oricum,corect se recolteaza din jetul urinar mijlociu,dar la Andrei e cam greu pt ca e mic si nu pot a ma inteleg cu el,sa faca in olita primul jet...asa ca nu stiu cat de relevanta va fi analiza.Sunt stresata pt ca stiu ca infectia urinara e f periculoasa daca e netratata.

Ce ma sfatuiti sa fac?Voi ati trecut prin asta?Am citit multe despre greseli de laborator,tratamente date aiurea...nici nu stii ce sa mai crezi ce sa mai faci...

va multumesc si astept sa citesc raspunsurile voastre.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Buna dimineata,mamici!Gata,am reusit sa recoltam urina,pt urocultura si cu mandrie zic ca am reusit sa respect toate regulile desi Andrei e mic si e cam greu.Am facut asa cum zicea o mamica ceva mai inaite intr-o postare.L-am spalat bine la putzica cu apa si sapun si o data cu apa curata,L-am sters cu o compresa cu rivanol,decalotandu-l un pic,m-am spalat bine inainte pe maini si mi-am pus si manusi sterile.Apoi am asteptat cuminte sa faca pipi cu sticluta pregatita cu capacul pus dor asa deasupra,neinfiletat ca sa pot sa actionez repede.Primul jet l-am lasat sa iasa inafara,apoi am pus repede sticluta pe putza si am colectat restul.Si gata!

Acum sotul meu s-a dus la laborator cu proba,la alt laborator!Sa vedem,in trei-patru zile vom avea rezultatul.sa imi tineti pumnii sa nu fie nimic,sper sa fi fost eroare de recoltare sau de analizare in laborator!Doamne ajuta!!!

VA dorim sanatate la toate mamicile si piticii

Andreea si bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Am parcurs subiectul insa nu am gasit un amanunt care ma intereseaza si as vrea sa va intreb.

Fetita mea de 9 luni a fost diagnosticata in urma unei uroculturi cu infectie urinara cu enterococcus spp. Antibiograma spune ca e sensibil la ampicilina, vancomicina, teicoplanin, ciprofloxacin, norfloxacin. Medicul ne-a recomandat un antibiotic numit Ceftriaxon, pe care sa il facem intravenos 10 zile, urmand sa ii punem fetitei o branula in manuta.

Stiu ca depinde la ce antibiotic este rezistenta bacteria, dar cum a decurs tratamentul copiilor vostri cu varste asemanatoare - tot intravenos sau s-a putut si pe gura?

Mergi la inceput