Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (38)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna ziua fetelor!
Azi sint capiata de cap si nu am inteles nimic din 4 pagini pe care le-ati scris dar sincer nici nu m-am straduit prea tare.

Au venit mamele mele de la Braila si toata casa urla de facut mincare, ba salata boeuf ba ciorba si nu mai stiu ce! Traisca bunicile gospodine ca ne scot din mizerie. Azi ma uitam in frigi si admiram ce aer curat e. Bona imi spunea ca e un frigider sexy .

Fetelor am primit cerealele de la Milupa care sint pentru 6 luni plus. Nu scrie nicaieri ca au gluten si sint din 7 cereale Bio. O sa incerc azi la ora 5-6 cu 1 lingurita la citi ml or fi ca sa vad cit se incheaga asa un pic sa fie mai gros si sa le pot da prin bibe. O sa cumpar si cereale de la Hero dar as vrea cereale cereale , nu amestecuri cu frute sau alte zapaceli. Cum se manifesta intoleranta asta? Dar noi cind eram mici si mincam biscuiti nu era pericol de intorelanta asta?

Octaviana si noua ne-a zis doctorita la fel ca cerealele maresc tesutul adipos si ca sint periculoase la copii deja grasunei dar sa nu imi fac probleme la scheletzelul meu. La noi abia se cunoaste carnitza la piciorushe asa.

Azi am primit un colet din state, am o prietena de la liga de domino pe yahoo si in fiecare an imi trimite cite ceva. Anul asta mi-a trimis o jucarioara tare draguta pentru bb! Sa vezi ce treaba are bb al meu cu bagatul in gura a broastei testoase. Am facut o poza si trebuie sa ii scriu un email de multumire ca nu ne-a uitat ca noi nu am trimis nici o felicitare anul asta!

Mai revin!
Alea Alea,

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Buna buna

Nici eu nu am apucat ieri sa intru pe net din cauza ca sotul a lucrat acasa si eu a trebuit sa pazesc copilul sa nu faca zgomot ca-l deranja pe maria-sa.

Crista, bine ai venit in clubul celor diagnosticati imediat cu dermatita atopica . Mie dr. mi-a zis ca daca devine nasol sa-i dau cu locoid, care are si el cortizon, dar eu nu am de gand sa-i dau cu asa ceva pe fata. Sper sa nu fie cazul si sper sa nu fie totusi vorba despre d.a.

Mai fetelor, voi toate dati calciu la bebei? Mie nu mi-a zis nici un dr. Ioana, tie ti-a spus si Calapod de calciu?

ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Jadi, sa stii ca cei de la Hero au cereale-cereale porumb cu orez. Eu d'alea am luat si acum bebela pare sa se fi obisnuit, incepem in curand a 2-a cutie.
Miflore, spune-mi si mie te rog de unde ti-a luat socrella razatoarea.

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Ruxandra, Calapod m-a intrebat daca ii dau calciu, i-am zis ca am dat o tura de 10 zile, si mi-a zis ca ar mai trebui sa-i dau. Probabil in legatura directa cu fontanela mare.

Cred ca m-am dilit; a facut fata 5 luni, n-am cintarit-o, n-am masurat-o; a facut fata ieri 22 de saptamini, n-am masurat-o; nici macar n-am programat-o la doctor pentru controlul de 5 luni; in schimb o caram dupa noi prin toate magazinele; cred ca merit sa ma trezesc.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Salutare!
Mie una mi se pare chiar prea mult 10 mg Ca / zi!! Ca una care a dat si Ca si Vigantol din primele zile de la nastere (va amintiti ca Radu avea o fontanela mult prea mare,de ne bagase in sperieti), pot sa zic ca si cu 5 ml / zi e agitat, cu 10 nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost.
Cu Vigantolul mi se pare ca insusi Capraru recomanda 3 pic / zi in lunile de iarna, cand bebelusul nu e deloc expus la lumina si ca atare sinteza naturala de vit D se face mult mai greu.
Noi acum am ajuns la 4 pic / zi Vigantol si 10 zile / luna Ca 5 ml. Si Vit C natural 5 pic/zi, in tot timpul iernii. Primele 3 luni am avut 15 zile de Ca, dar niciodata mai mult de 5 ml, si ne-a precizat sa-i impartim in cat de multe prize posibil, ca e iritant si unii copii greu il accepta, vomita chiar de la el.
Fontanela s-a redus la dimensiuni "masurabile", vorba doctoritei. Tot maricica, dar in limite normale. Sa vedem ce-o zice la controlul de 4 luni, la cel de 3 zicea ca vag sunt si la el coastele evazate dar avand in vedere cat de rahitic era, asta e pepsi!

M-am lamurit si eu cum e cu Lactana 2, e de cand incep diversificarea, ca nu area atatea vitamine ca 1, pt ca isi ia din suculeturi.
M-a contactat directoarea de la Lactana de aici (am scris la nemti ca sa ajung la ei) sa vedem cum facem cu Lactana HA, daca o fi nevoie....

Cu cortizonul.... eu sunt mare inamica a lui, caci el combate efectele , nu cauzele. in plus da dependente si luat mult timp mai are si alte efecte secundare. Am zis ca numai daca chiar l-o deranja ceea ce zicem ca e Dermatita Atopica o sa-l dau cu cortizon. Prea multi dermatologi sar direct la cortizon, ca acum 30 de ani....

Cu apa, am aflat de la o dr. ce profeseaza acum in Finlanda ca acolo se recomanda ferm apa de la robinet - filtrata si fiarta bineinteles - dat fiind ca apa din retea este imbogatita cu iod si ca de acolo este singura sursa de iod pt bebe. Eu m-am uitat pe laptele praf (lactana bio 1) si el contine iod....

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Jadi, m-am benoclat pe site-ul milupa.de si am gasit acolo ca recomanda de la 4 luni sortimentele lor de fulgi de orez, de ovaz si de alac (nu ma-ntreba ce e ala!!). Amestecurile 3- 6 cereale sunt dupa 6 luni, tomnai din cauze de gluten!!

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Raluca o sa caut alte cereale. Sa vedem ce o sa gasesc, eu nu am gasit sortimentul ala de cereale la Milupa... Uf, greu e fara masina si azi asa aveam nevoie de ea!

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Miflorica pentru Ana, sora Alexandrei, parca sunt una si aceeasi fetita. Da, si eu i-am facut analizele de sange is copro la Medicover deci nu esti singura. Nu ne-a iesit nimic, nu e anemica, doar ca asa e ea, papa mai putin.
Sa stii ca eu nu am vazut cereale de la Nestle pe care sa scrie de la 4 luni, am vazut ca la ei etapa 1 incepe de la 6 luni, dar nu bag mana in foc ca nu sunt, pur si simplu in Cora si prin farmacii eu nu am vazut de 4 luni. Am vazut d-astea de la Milupa si Humana si cred ca nu are importanta daca sunt alta firma, atata timp cat nu au lapte inclus. Ah, si inca ceva, noi mergem inca pe Nan HA, ca are risc de alergii mic si ea are un teren alergic. O sa trecem pe Nan2 , dar eu am auzit ca asta incepe la 6 luni, nu la 4. Esti sigura ca de la 4 luni ii schimbi laptele? Ca si pe cutie scrie ca e pentru 6 luni incolo.

Si Nadina (simodina, salutari cuscra ) a schimbat cu Nan 2 recent, dar Serbanica e mare baiatul ...

Si cu inotul, hai sa facem o gasca sa mergem, dar prin primavara, sa faca bebeii 6 luni, cred ca le face tare bine.

Norina, nu cred ca e de la lapte ca nu cresc fetele noastre (a mea si a lui Miflore) accelerat. Cred ca asa sunt ele. Eu de fapt nu ma plang, e f bine cum e, are pulpitze si e in grafic. Eu am facut un research exhaustiv cu laptele (cam ca Ioana, dar iata ca de Lactana nu am stiut la momentul respectiv) am si un pediatru in familie, si am ales Nan tocmai pentru ca sa nu o fac "pastoasa" pe Alexandra. Nu e un lapte care ii face pe copii pufosi cum e Milumil (sorry, nu zic ca asa este Milumil, este doar o opinie personala din ce am observat in imediata apropiere, sunt sigura ca nu toti copiii care beau Milumil sunt peste greutatea normala). Eu am fost un bebe tare gras (dar pe vremea mea era Raraul la mare cinste) si mi-a fost frica inca din timpul sarcinii sa nu o am pe Alexandra un copil gen omul Michelin. Si d-aia m-am documentat si am ales laptele care sa o tina fit . Si uita-te la Serbanica al Nadinei, e ditamai flacaul, nu poti spune ca e gras dar nici slab nu e, are peste 7 kg si tot Nan bea, deci...

hai c-am divagat rau si am consumat hartia, ma rog albul monitoarelor voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

kid, hai ca n-ai divagat deloc, ca doar ai vorbit despre bebe. Eu stiam de Lactana de la Baby Expo, ca au avut stand.

Am cumparat din Cora babetici cu douaj'de mii bucata, cu "mushama" pe dedesupt, foarte bune, au si "minere" sa bage copilul miinile pe acolo, sa nu se murdareasca daca se fitziie.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Ioana am luat si eu babetele de la Cora acelasi tip, atentie ca dispar toate culorile la spalat (nu e musai sa fie colorate nu?) si eu am facut imprudenta sa il las cu babetica pe el si sa il scot afara si sa il gasesc transpirat pe sub plasticul ala, in rest sint excelente, stau mai bine pe corp decit cele care se leaga la git!

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput