Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

FELICIA, pe Vlad cand il apuca innecatu'e de rau in sensul ca de cele mai multe ori daca nu-l ridic sa-l bat pe spate nu mai respira...il gasesc rosu foc la fata ...
Tocmai ca vreau cu ceva zorzoane balansoarul si e super oferta de la nuk. Pai mai mult un pic am dat eu pe un bibe de 125 ml ....dar sunt pt 0-6 luni, nu?

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lavi02 si Monet sa va traiasca puii si sa fie sanatosi!!!

Eu acum am venit de afara si am intrat a va salut si sa va spun ca azi noi am papat suc de mar si ne-a placut!!! Am fugit sa-i dau sa pape!!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

joy habar n-am ptr ce varsta e. Cred ca ptr peste 6 luni, ca atunci mananca 250 ml, nu? Dar nu stiu exact.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lavi si Monet, sa va traiasca frumoasele si sa va bucurati de ele intodeauna ca acum!
Lavi si Tania, cumva se mai ilustreaza si proverbul "cine se aseamana se aduna" zic eu. Si nu cred ca semanam doar pt ca avem bebelei de aceeasi varsta :)
Si Ana se mai inneaca cu propria saliva, prima oara m-am speriat cumplit, acum nu ami stresuri, am citit demult pe forum ca indiferent cu ce se inneaca dc tuseste e semn bun, asa ca o iau ca atare. La mine temerile se refera la innecatul cu carnita sau painica cand mai crestem, de innecat cu ceai, lapte, saliva n-am auzit sa fi ajuns cineva la urgente.
Revin cu raspunsuri pt restul!Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

LAVI02 si MONET sa va traiasca printeselele Nati si Maya. E-he, deja aveti 3 luni, sunt fete mari. Lasa ca si noi ne apropiem vertiginos de 2 luni

Am "descoperit" in gura micutei , pe gingii, ca niste bubite mici, albe. Stiu ca s-a mai discutat despre astea la cap. anterioare, dar pe atunci noi aveam doar limbuta alba. Acu' vad ca e mai rau. Am inceput tratamentul cu glicerina boraxata, la recomandarea pediatrei si asteptam rezultate. Repede, speram.

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

PISCHI, eu i-am luat glicerina cu nistatin -stamicina- si daca nu-i trece o sa-mi dea dr o reteta pt un preparat cu ceva anestezic,vitamina A....ca cica il si doare limbuta.
FELICIA, ma refeream daca tetina este pt 0-6 luni, adica nr 1
Dar oricum si daca-i pt mai mare tot se merita...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Cristina, draguta si utila pagina!
Uite si datele noastre: 1 luna - 3900g si inaltimea n-o stim (Cum am putea-o masura acasa?? Eu n-am reusit sa-l intind pe pitic...)

Pe noi ne chinuie colica in continuare, e tot mai clar acum. De la o mamica experimentata am aflat de un medicament-minune din Germania, Lefax (facut de Bayer). Pe site-ul lor (http://www.lefax.de/meinkind/index.html) am gasit multe informatii utile despre colica, daca mai intereseaza pe cineva o sa ma straduiesc sa traduc/sintetizez.

Se incearca acolo o explicatie a colicii. Spre deosebire de majoritatea site-urilor neutre unde colica e un fenomen inca inexplicabil si netratabil de adaptare digestiva dar si neuronala, aici e site-ul unei firme care vinde picaturi, deci e povestea cu aerul din burtica.
Dar sunt si sfaturi generale ref. la hranirea bebelusului, alimentatia mamei. Si chiar la sfarsit de tot si solutia-minune: picaturile Lefax.

Vestea buna e ca nu trebuie sa ne chinuim sa le comandam de la ei, aceeasi substanta () o contine si Sab Simplex. Eu una m-am hotarat: nu mai vreau bebe curat si hranit dar care incepe sa planga de mama focului la cateva minute dupa papa. Ii cumpar chimicalele astea si gata!

Le-a mai folosit cineva cu succes?

Partea si mai interesanta e

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, multumimi frumos de urari pentru ziua Nataliei!!! . Si pe voi, si pe ea.

La multi ani Maya!!!

Nati a luat doar 150g si saptamana asta. Nu stiu ce sa mai cred pt ca fata pare multumita. Dupa fiecare supt de zi, se joaca vreo ora, e atenta, vorbim, etc, dupa care doarme vreo ora si se trezeste iar pt masa, la distanta de vreo 3 ore una de alta. Iar noaptea, dupa ce mananca se culca fara comentarii. Cand am avut probleme cu laptele aveam probleme mari cu culcatul. Inclin sa cred ca pur si simplu, de la varsta asta e normal sa ia mai putin. Merg miercuri la doctorita si intreb. daca nu e OK, Galactogilul e al meu.

Dar, de bine de rau, cu toate crizele de laptic, a luat de la 2 la 3 luni 800g (numai din laptele meu + 100 ml lapte praf intr-o singura seara). Ceea ce e onorabil.

Cristina for the record: 1 luna 4220g 55 cm, 2 luni 5100g 58 cm, 3 luni 5900g 61 cm.
Foarte buna ideea cu site-ul, puteam completa si pe listuta dar era mai complicat si e mai frumos acolo, sub forma de tabel.
Multumim

Joy dar de ce iti trebuie biberon, nu-i dai numai san?Hai ca tu aveai lapte!

Mirela-ian-feb nu trebuie sa-i dai suc de portocale, bine e sa nu-i diversifici cu nimic pana pe la 4 luni, mai ales daca alaptezi. Daca nu alaptezi poti, intr-adevar, sa incepi mai devreme sucurile de fructe, daca vrei, dar nu inainte de 6 saptamani. Oricum, intreaba pedoatrul copilului mai bine!!!

meems si Silvia asa e, e bine odata cand se poate inlocui cu candva si o data cand s-ar putea inlocui cu de doua ori, de trei ori.. eu cand am dubii fac proba. Si eu am fost pasionata de gramatica la viata mea (si inca mai sunt, de abia astept sa faca fetele mele gramatica la scoala

Ripley
Si eu cred ca un om normal, sanatos, fara tratamente care sa-i afecteze sistemul nervos nu poate sa se inece cu propria saliva, sau cu orice lichide (in afara de cazul in care e cufundat in apa)) cred ca nici chiar cu voma. (nu zic de cei sub anestezie, drogati etc). Sau cel putin e f f rar intalnit. Voi ce ziceti, doctoritelor?

Silvia daca ai intrebat hai sa va povestesc cum de am ajuns cu Silvia in spital cu diaree.

Imediat dupa ce a inceput cresa (in jur de 15 feb 2004 - la 2 ani) Silvia a luat prima raceala de acolo (ceea ce e si normal). Eu eram novice in chestia asta, am mai tinut-o acasa, am mai dus-o... Si asa raceala asta (rinofaringita) dura de 2 saptamani jumate (cu imbunatatiri si agravari, antibiotic luat, etc) pana intr-o vineri cand a inceput sa faca kk moale rau de n ori intr-o dupa masa. Ea de la raceala tusea si uneori tuseaz atat de tare pana varsa. Vineri spre sambata noapte iar a tusit pana a varsat de vreo 2 ori, apoi ziua iar nu a fost prea bine, avea si un pic de temperatura, nu manca mai nimic, asa ca am zis ca daca mai varsa o data mergem la spital. Sambata seara iar a varsat si ne-am dus la spital, la Gr Alexandrescu. Pt ca avea si febra si diaree (de fapt ea a avut diaree o singura zi, vinerea, dupa aia n-a mai facut kk deloc pana dupa ce ne-am externat) ei au suspectat o infectie intestinala grava mai era si deshidratata de la atatea varsaturi asa ca ne-au trimis la V Babes pt ca au zis ca sunt obligati sa trimita acolo febra+diaree.

In spital n-a mai facut deloc kk si nici n-a mai varsat decat o singura data cand i s-a facut sila de la medicament (le dadeau pastilute pisate si amestecate cu apa, pe gura). I-a scazut si febra, i-au facut si raze la plamani din fericire nu erau afectati desi tusea ingrozitor, la fiecare acces de tuse ma speriam ca o sa verse... stateam noaptea sa-i dau din 5 in 5 minute cate o lingurita de apa sau de ceai pt ca nu voia nici macar sa bea iar ei au zis ca prefera sa o hidratez eu pe gura decat sa-i punem perfuzie la varsta asta... S-a dovedit pana la urma ca febra era de la raceala, (si tot din cauza durerii in gat nu voia nici mancare sau lichide) i-au luat pt coprocultura cu sonda din fundic pt ca nu a mai facut deloc si nu i-a iesit nimic nasol la copro. Am stat pana miercuri in spital dar ne-a prins bine, m-am ocupat exclusiv de ea, s-a pus pe picioare (de la zi la zi accepta sa bea si sa manance mai mult) iar eu am invatat sa tratez o diaree. . Am prins 8 martie in spital... nu va spun! Cat am plans si ce depresii crancene am avut.

Dupa aceea am luat o pauza de cresa de vreo luna dupa care de prin aprilie am dus-o iar, a mai racit dar o tineam acasa sa se faca bine de tot, din 15 iunie am intrat in vacanta pana in 15 septembrie, iar din 15 septembrie a fost mult mai bine cu cresa, a racit mai rar si mai putin grav, am inceput si noi tratamente de imunizare si a mers la cresa pana in iunie. Iar din septembrie 2005 merge la gradinita unde alti copii au facut inclusiv pneumonie, ea a mai racit sa-i curga nasul dar n-a facut febra si nici la antibiotic n-am mai ajuns. Cred ca ultimul i l-am dat prin februarie sau martie 2005.

Asa ca la noi s-a adeverit ideea ca primul an de colectivitate e mai greu si una peste alta nu-mi pare rau ca am dus-o la cresa, dar inceputul a fost violent rau!

Nu stiu daca a avut cineva rabdare sa citeasca, sper macar Silvia, ca ea m-a intrebat!

Repet intrebarea: sta cineva in Tineretului sau pe aproape? sa ne intalnim sa ne plimbam in parc?

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

LAVI,MULTUMESC DE raspuns.eu alaptez exclusiv san,dar bebe nu prea face kaka in ultimul timp si credeam ca de asta se da suc de portocale...

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mirela, Dordia a inceput suc de portocale pt ca a trebuit sa-i dea Fenobarbital la bb pt icter aparut acum, si nu voia sa-l ia gol ca e rau la gust.

Pt constipatie fetele de aici au folosit cu succe cateva lingurite de ceai de musetel.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput