Mamici de ianuaire-februarie 2006 (130)
Raspunsuri - Pagina 5
teolinda spune:
IRINA... ati inceput bine. Pai ce vrei si tu la doar ojumatate de ora de la papica sa mai bea si un bibe de ceai?
Lasa ca uite asa cate un pic... e bine ca se hidrateaza. Si Nicolas cand doarme pe o parte sau cu fata in sus tresare in somn si se sperie de mainile lui
. Doarme mai mult de cand e pe burtica.
Stai linistita ca o noapte lam pazit si eu sa vad ce face daca doarme pe burta si apoi m-am convins ca nu nimic periculos... mai ales noaptea cand se aude cel mai mic zgomot ca e liniste.
Mirela ai grija de tine cu stomacelul. Pupa-l pe Dani sa treaca... lasa ca ne facem noi mari si scapam de colici... si dam de dinti apoi
(vorba unei mamici patzite)
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
teolinda spune:
MIRELA cred ca de teama de a nu ii deranja pe vecinii de apartament si pe Iulian care doarme ziua pt ca lucreaza noaptea, a reusit sa il invete pe micul speculant DANI in brate. In plus mai sunt si colicii.. iar daca el este un copil mai plangacios... e clara treaba.
sa fie cumintel DANI iar tu Mirela incearca ..sa fi mai relaxata si mai optimista, cul zicea si IRINA. Noi le transmitem micutilor toate starile... si e vina noastra de multe ori pt ca ei nu se simt bine.
Noi suntem aici sa plangi pe umarul nostru dar Dani nu are voie sa simta nimic din ceea ce te nelinisteste pe tine.
Bombonicaaaa spune:
Buna mamici si burtici ! Eu ca de obicei stau in umbra dar nu ratez nimik la citit
de scris nu am mai avut timp ca sunt cam ocupata cu organizarea botezului si a petrecerii asa ca bebitza mea e mai mult la shopping cu mine si tare-i place ![]()
Am intrat sa va mai dau vesti despre noi , desi pare incredibil chiar si pt. mine , parca nu am avea bebe in casa ...Nu stim ce sunt alea dureri de burtik si colici , doarme toata noaptea iar de papat nu ne putem plange ! Jasmine e un ingeras de copil si nu spun asta ca sa ma laud
, noaptea avem program , care de altfel si l-a facut singura, la ora 3 si la 7 avem ore de papa si nici macar nu pot spune ca se trezeste , se foieste putin si da din manute si stim ca a venit fomica, papam la sann cam 15 min. dupa care adoarme la loc dusa ca un om mare ! Nu stiu sincer ce inseamna sa pierzi nopti si ii multumesc Domnului pt. asta .Cu greutatea stam bine , ziua avem program de uitat pe geam si tare-i place , iar afara iesim in fiecare zi si cum am iesit pe usa adoarme tun si se trezeste abia la intoarcere cand probabil nu mai simte aerul curat de afara ![]()
Ceai nu i-am dat pana acum , am incercat cu apa si nu prea ii place , iar ieri pt. prima oara am papat la bibe doar ca sa vedem ce cantitate suge si daca ii place laptele praf si a topit cam 125 g si asta foarte rapid cam in 10 min.
Sunt mai mult decat multumita de ea si ii multumesc Domnului in fiecare zi pt. asa o minune de copil !
Fug ca s-a facut de ora mesei si nu las printesa sa astepte , va
si va doresc tot binele din lume si copii sanatosi si cuminti.
Oana
de

INGERASII MEI
mirela10 spune:
IRINA SI TEOLINDA
,AVeti dreptate intru totul,cat despre sfaturi o sa incerc sa le aplic.de abea astept sa se trezeasca iulian sa stea 10min cu el ca sa pot face un dus.poate ma mai energizez...cu toate ca iulian zice ca nu prea are rabdare sa stea cu el cand plange,ca nu stie cum sa-l linisteasca...
acum l-am pus pe burtica si cum ii cade suzeta,cum tipa,asa ca il pazesc.nu stiu cum sa fac sa nu ceara papa mai devreme de 1.50ore,dar nu reusesc de cele mai multe ori.
BOMBONICA,vezi sa nu te auda printesa ca o lauzi si sa-ti faca surprize...
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
teolinda spune:
MIRELA sotul meu abia asteapta sa il tina pe Nicolas in brate cand e nelinistit... la el pe burtica il tine
. Cand este sotul acasa pot sa imi vad linistita de toate cele.. nu trebuie sa fiu prezenta decat la alaptat... in rest se ocupa el de Nicolas ca tare ii place sa se implice.
Eu consider ca toti taticii trebuie sa se implice cand e vorba de bebe... astfel ne sunt si noua de ajutor si asa invata si copilul ca pe langa o tanti care vine cu tzatzica/biberonul cand ii roade burtica... mai exista si un nene care ii alinta cand ii doare burtica sau cand se plictisesc
.
Se descurca el Iulian 10 min cat faci tu dush... il plimba si el inbrate prin casa... imposibil sa nu stea cumintel. In plus daca tati e mai linistit... se linisteste si bebe pana isi incarca mama bateriile. Succes lui Iulian!
teolinda spune:
Bonbon... nu te credem ca e printzesa cumintica pentru ca nu prea esti activa pe-aici. Bine hai... zici ca te ocupi de botez... atunci ai o scuza.
Uite eu ce activa sunt de 2 zile... semn ca Nicolas e tare cumintel... aoleu sa nu il deochi.
Pupici printzeselor tale.Spune-ne si noua cu ce te pregatesti de botez sa ne inspiram si noi.

De cate ori am eu timp de forum... e liniste. Cand nu voi mai putea intra o sa umpleti cate 1 capitol pe zi.
mirela10 spune:
TEOLINDA,ce bine e sa ai asa un ajutor...la noi in afara de baita si de statul 10min cat fac dus,nu-i pot cere mai mult.as vrea eu sa fiu mai egoista,dar nu pot.il vad obosit,si ma gandesc ca munceste de noapte de luni pana sambata,asa ca...ma rog la Dumnezeu sa-mi dea putere si intelepciune,si trag ca magarul.
sper sa vina si ziua cand nu o sa ma plang tot timpul...pna atunci sper sa ma suportati,oricum nu scapati de mine![]()
mirelutza si bebe(21.12.2005)
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
irinadum spune:
Si la mine ela fel cand vine Marian de la munca nici nu se dezbraca si i l_am plasat in grija si el e inebunit ca poate face si el ceva. Si e cam aceeasi situatie adica munca toata ziua , apoi antrenament . Iar noaptea cat il schimb eu tati face biberoanele. Ii e ciuda ca nu ii poate face baie pentru ca are inca mana bandajata dupa operatie dar lasa ca vine si timpul ala. Eu imi dau seama ca Iulian tre sa fie super obosit dc lucreaza doar noaptea insa si tu trebuie sa vb cu el si sa ii explici ca trebuie sa se implice un pic asta pana nu ajungi tu la epuizare. Ai sa vezi ca astfel de crize la bebe trec .Au perioade.
Bombon deci esti cu pandeala......... Sa le pupi pe printzesele tale.
Irina
irinel2005 spune:
Buna seara mamicute si burticute 
Am inviat si noi oarecum. In sfarsit am reusit si eu sa si scriu. De citit v-am citit de cum m-am intors acasa. De scris insa mai greu.
Mi-am revenit destul de greu dupa nastere, nu sunt foarte bine nici acum, insa e suportabil. A urmat si perioada de tristete coplesitoare de dupa, cind plingeam fara nici un motiv, fie si din preaplinul sufletului.
Despre nastere acum am sentimente contradictorii, tot ce pot sa spun e ca a fost tare greu, am stat pina in ultimul moment (nu era loc la sala de operatii), astfel ca era sa nasc si eu natural. Ajunsesem la dilatatie peste 8 la ultimul control inainte de a intra in operatie. Cu exceptia expulziei fatului, am trait si chinurile (contractiile foarte dureroase) nasterii naturale si pe cele ale nasterii prin cezariana (faza postoperatorie ).
Dar o sa scriu povestea nasterii in zilele care urmeaza.
Vreau sa va multumesc din suflet tuturor celor care m-ati felicitat si ne-ati urat toate cele bune.
Vreau si eu sa urez tuturor fetelor care au nascut intre timp - Lidia, Alina, Anasebe, Florinini, Pisoi, Ana M, Ellarad, Denisam, Alina -(imi pare rau ca n-am fost in stare sa o fac la momentele respective, insa m-am gindit la voi, m-am bucurat si am lacrimat pentru voi).
Sa va bucurati de razele de soare care au intrat in viata voastra, sa pretuiti si sa pastrati in suflet fiecare moment de implinire pe care vi-l ofera puiutii si, de ce nu, sa fiti recunoscatoare pentru tot ce va daruieste viata.
Ilinca Ioana este bine, scumpica si cumintica. (fiecare cioara isi lauda puiul). ![]()
Pentru completarea listutei: a avut la nastere 3150 gr., lungime 51 cm si Apgar 9/10, nascuta cu cezariana. 
Irinel si bebe Ilinca Ioana
utocatalina spune:
Gata...am prins si eu o ora de somn de la 16:30 la 17:30...si sper ca la noapte sa fie linistita....maine am auzit ca este cald afara -1 la prinz, asa ca la prinz incep si eu aeroterapia..pentru inceput 5 minute, cred ca mai mult o sa-mi ia imbracatul si dezbracatul Biei!Irinel astept povestea nasterii si poze cu Ilinca Ioana! Bombonica esti o fericita ca nu are colici...si noi noaptea papam la 3 si 7 sau 2 si 6, si incepem tot cu foiala, asta in noptile cind nu avem colici si ne foim ore in sir...atunci e nasol!Aveti grija fetelor cu dormitul pe burtica al bebeilor..e permis numai supravegheati! Eu pe Bia am pus-o nitel pe burtica pe mine, dar nu cred ca ii place sau poate nu-i obisnuita!
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta