Mamici de iulie - august 2006 (17)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

muuh daca vrei iti spun de doctorita mea veterinara; eu si sotul am cunoscut-o la un cabinet acum vreo 7 ani si, de atunci, am urmat-o pe unde si-a mutat cabinetul ca niste catei credinciosi; noi avem caine, pisica si broasca testoasa si, crede-ma, i-am tot testat talentele. Sunt multe lucruri pe care le apreciez la ea: in primul rand, pune animalul pe primul loc, nu pe ea sau banii. Nu renunta niciodata sa salveze u animal, atat timp cat mai are un dram de viata in el, chiar daca renunta stapanul, ea lupta pana in ultimul moment. In atatia ani am intalnit pe la cabinete pe unde a juns ea - acum e la fac. de Med. Veterinara - animale pe care alti medici vestiti renuntasera sa incerce sa le salveze, cand vorbeam eu cu stapanii ele erau foarte bine, venite la control, sau cel putin bine, inca in tratament, dar cu viata in ele. In plus, la ea mai apreciez faptul ca analizeaza nu numai animalul, ci tot mediul in care traieste acesta, cum interactioneaza cu stapanii, cu oamenii in general. Se pricepe de minune sa evalueze riscurile anumitor boli ale stapanilor asupra animalutului sau invers si ce trebuie facut ca aceste riscuri sa dispara sau sa se minimizeze. Nu e panicoasa, nici isterica, nu ezita sa te certe prieteneste cand gresesti. E la curent cu tot ce este nou in domeniu. Nu stiu, eu am 4 numere de telefon pentru urgente: al sotului, al pediatrei, al ginecologului (acum ca sunt gravi) si al veterinarei. Sunt oameni in are am incredere, care sunt capabili sa evalueze situatia de ansamblu, din punc de vedere al profesiei fiecaruia si sa ofere solutii super. Ca ii laud atat, nu ineamna ca nu sunt pretentioasa, din contra, ii laud pentru ca am incercat destui pana sa ma opresc la ei, de medici vorbind acum, cu sotul e altceva V-am mai scris eu cate ceva, imi plac medicii profesionisti, capabili sa evalueze si sa trateze interdisciplinar, sa fie OAMENI, sa te trateze cum trebuie, cu respectul si atentia necesare sa-ti asigure si confortul psihic, nimeni nu se duce la medic de drag, ci pentru ca are o problema; la acea problema eu nu vreau sa adaug si angoasa cauzata de idiotenia sau indolenta medicului, din contra, el trebuie sa ma linisteasca; de multe ori spaima mea e mai mare si face mai mult rau decat problema in sine!

Valentina

Mergi la inceput

bubutzica acum am citit ce ai scris. Ufff! Imi pare rau ca treci prin asta, probabil si eu as fi facut acelasi milion de analize. Nu probabil, sigur! dar sunt constienta ca sunt statistice doar. cazul concret il reprezinta echo, iar ambii medici - care nu sunt de colo!!! - iti spun ca totul e ok. Asta conteaza, nu statistica! Eu sunt un caz statistic, nu voi intra in amanunte, dar credeti-ma, sansa mea sa traiesc era mult mai mica statistic decat o are bebe al tau sa fie bine! Si sunt bine-mersi, cu toate calculele statistice! ma bucur ca ai mei nu prea au tinut cont de probabilitati!

Valentina

Mergi la inceput

cristina_p76 nu cred ca la prietena mea e o chestiune de noroc, ci de tratament. Pastilute de fenobarbital pentru copii, nu mai stiu cat, parca un sfert; nu este vreun tratament minune, ci unul care se foloseste de zeci de ani la oameni si da rezultate bune. Mai am o prietena intr-o situatie asemanatoare, doar ca bietul anumalut era si batran si bolnavior de inimioara, dar acelasi tratament l-a folosit, nu stiu ce doza si, din cate imi amintesc, a functionat bine. Daca vrei, o intreb mai multe.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna burtici!
Vad ca deja va preocupa carucioare,scaune de masina...
Adevarul e ca si pe noi ne bate gandul sa cumparam deja scaunul de masina,acum este la reducere,jumatate de pret.
Scaunul lui David nu este de la nastere,si chiar daca ar fi inca il foloseste,deci musai mai trebuie unul.
Altceva nu ne trebuie,avem totul de la David insa daca va fi fetitza sigur voi schimba caruciorul fiindca e albastru inchis.
Patuturi deja avem 2,fiind plimbareti am cumparat si unul portabil,Graco,e super,un pic scump dar isi merita banii.
Asa ca bb va dormi in patutul Graco iar David va continua sa doarma in patutul lui.
Despre haine.Si pentru mine hainele de gravida inca sunt imense,adica la burta se potrivesc insa restul arat ca un sac asa ca mi-am cumparat cateva perechi de blugi normali,cu un numar mai mare,talia fiind jos de tot deci nu imi apasa pe burtica.
Bluze la fel.Un numar sau doua mai mari,depinde de model.

Stefania 13+ si David(24 dec 2004)

www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Sa va spun ce-am "patit" aseara!
Eram in baie,ma relaxam in vana (eu nu am renuntat la baia zilnica) cand dintr-o data mi-a tras bebelina un sut de am crezut ca fac infarct.
Probabil s-a simtit atat de tare din cauza ca eram in apa.Atat de tare m-am speriat ca am tipat
Tocmai inainte vorbeam cu sotul si ii spuneam ca am inceput sa o simt dar ca e foarte timida .

Stefania 13+ si David(24 dec 2004)

www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

huacin merci mult de raspuns. Daca se poate sa imi dai numarul ar fi super. Pot sa iti dau un PM cu adresa mea de mail? El se simte bine acum dar vreau sa fiu pregatita in viitor. Ce are el nu e periculos pentru oameni, i-am dat la analize ce am recoltat din bube si nu e nici un pericol dar se chinuie el si imi rupe sufletul.

Mitza 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

buna, burticilor; eu sunt cu vesti bune; am fost la med de familie si mi-a dat concediu de odihna saptamana viitoare(ura!!!); se va inverzi seful meu cand va auzi, dar nu-mi pasa, bb e mai important decat orice; fiindca este homeopat mi-a dat niste granule homeopate pt greata si voma, dar sunt in dubii daca sa le iau sau nu (prefer sa nu);
va pup!

anasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Huacin si Irinuca si celelalte mamici care ne mai spuneti despre cresterea copilului, tare bine faceti, am inceput sa carti si nu gasesc, dar voi aici dati sfaturi mai bune decit ce am frunzarit prin librarii! Chestia aia cu caruturile nu ti-o spune nimeni, in nici o carte.Si cu patuturile si cu hainutele! Va pup mamici!
Haine, daaaa e o problema imensa, eu mi-am luat niste blugi cu talie super joasa, in care bag un maieu lung si deasupra un pulover.Astept sa apara hainele de primavara si imi voi lua ceva numere mai mari.Am gasit pe aici in Timisoara raioane de gravi, nu magazine, dar cu haine de parca erau din resturi iar preturi super mari.bine ca vine caldura!

http://www.snugglepie.com/ezb/336024.png[/img][/link]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubutzica spune:

Buna burticilor!

Multumesc pentru gandurile frumoase Huacin!Adevarul este ca sunt superstresata pana o sa aflu rezultatele la cele 3 triplu teste care le-am facut, ma gandesc ca fiind facute in 3 locuri diferite acum iese la iveala adevarul.Nu stiu ce sa mai cred , care este mai concludenta : triplul test sau ecografia morfologica care a iesit super ok?
Cum vi se pare fetelor numele de Eduard Mihai pentru baietelul meu?

Va pup!

Flori & bebe 16.6 ( Eduard Mihai )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Gata, a plecat bunica la ea acasa, a dus-o sotul asa ca mai respiram si noi.
Sunt fericita ca am fost aseara in Cocor si mi-am mai luat o salopeta, dar nu de blugi ci dintr-un material mult mai usor si foarte vesela + o pereche de blugi, nu de gravida dar cu talia fff mare.
Irinuca si huacin, aprob si eu intru totul ce ati spus despre carucioare, masa de infasat, hainute. Si noi am luat cele mai multe hainute din Europa, practice, din bumbac si relativ ieftine. Desi a primit la botez costumase care mai de care mai pompoase, nu erau practice, greu de imbaract/dezbracat, incomode. Si eu sunt fan SALOPETE pt bebei pt stat in casa, dormit si iesit afara. Sau macar pantaloni cu picior cu tot. La cat se frichinesc in pat sigur raman fara sosete iar bluzele se fac ghem pe spate. La fel despre body-uri. Merita toti banii, nu ramane copilul cu spatele gol, mai ales in somn. Cat despre carucior eu acum pun ca si criteriu de baza sa fie super usor de manevrat si sa aiba cat mai putine kg. Nici nu va dati seama ce greu e cu unul supra sofisticat dar pe care te chinui sa-l bagi in lift si iti rupe spatele. Noi si caruciorul l-am luat din Europa si nu am avut probleme cu el.
Despre PATUT eu una votez pt cel tip tarc, cu laterale transparente. E super usor de manevrat/carat. La cat de agitat era Eduard nu stiu cum ma descurcam cu unul cu gratii de lemn chiar si cu aparatoare. Noi avem unul CAM, primit inainte de nastere, si e si acum in stare ff buna, folosit de atunci zilnic.
Hai ca m-am lungit prea mult si mai avem destul timp sa vorbim despre aspectele astea...
Va pup pe toate.

Cornelia, de Eduard(21 06 2004) si 14+
POZE EDUARD & MAMI & TATI& ECOGRAFII BB2
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput