Mamici de iulie - august 2006 (17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

DA!Masutza de infasat e mai mult decat utila!Cel putin pt. noi a fost.In primul rand pt. spatele nostru care ne-ar fi durut cumplit daca am fi stat aplecati.In al doilea rand, copilului inainte sau dupa baitza trebuie sa i se faca un mic masaj, sa-l mangai, sa-l cauti de bubitze sau alte alea si toate aceste momente sunt foarte pretioase si trebuie sa fie toata lumea relaxata, sa va priviti in ochi sa va descoperiti...In nici un caz nu trebuie imbracat copilul pe fuga pe marginea patului.

Noi aveam patutul de la sora mea, ne cumparasem si o comoda pt. Bb mai demult asa ca ne-am "construit" singuri masa de infasat si pot spune ca a iesit atat de bine incat deabia asteptam sa o punem iar pe pozitii.Daca va place si vreti "reteta" spuneti-mi si va explica sotul meu.Daca nu,exista in magazine, patuturi cu comoda si masa de infasat pe deasupra ei.Eu pledez PENTRU!
Pt. cine vrea sa o vada, pozele se afla in albumul de la semnatura la " Radu 0-2 ani".Cautati pe acolo ca sunt vreo 3.
Noi ne-am alintat si iubit si studiat si masat si bibilit muuult pe masa aia.Si ii pusesem(se vede in poza)si o oglinda in apropierea masutei si cand a descoperit-o..nu mai vroia decat cocotat pe masa.

Irinuca 16+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_p76 spune:

huacin , pot spune ca prietena ta e norocoasa. Al meu cutzu a facut deja 3 crize in 18 zile.S-a speriat saracutzu si acum cred ca are creierul surexitat. De fiecare data se sperie in somn. Ii fac tratament injectabil de cand s-a declansat prima criza. Merg maine si mai vorbesc cu dr. veterinar sa vad ce metoda de tratament abordam in continuare. As vrea sa va pun o poza doua cu Dodica al meu dar nu stiu cum se face.

a.cicel, distractie placuta la nunta, ai grija la emotii si la stat in picioare, dantzuit, alea alea. Mi se pare tare dragut ca bebelusul vostru va asista la nunta lui tati si mami. Cand o sa se faca mai maricel si o sa inteleaga o sa-i spuneti ca a luat si el parte la ceremonie. Cred ca o sa fie impresionat.Casa de piatra, multa dragoste si intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Irinuca, mi se pare super treaba cu patutz din lemn + comoda + masa de infasat...am vazut un model intr-o carticica la Mother Care si mi s-a parut super practic si fix la asta ma gandeam, ca e nevoie de un loc'sor pentru giugiuleala, sa nu murim de spate...bineinteles ca nu o sa cumpar de la Mother Care ca sunt exagerat de scumpe, dar avem un prieten care face mobila si ma gandeam sa ii explic lui ce si cum...
Oricum, tu nu te opri cu sfaturile, ca ne prind bine si zicem sarumanusitzele in avans...
Super tare sa ai baietel mai mare si apoi fetita, cum ai tu/...asa ne dorim si noi...sa vedem daca ne aude si Doamne-Doamne

Cristina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Fetelor, sa nu ma bateti! Da' ce sa ma fac daca am gura bogata si pareri puternic inradacinate despre orice subiect?!?
Saru'mana de bataita pentru ca nu am fost cuminte. Gata, am redus turatia, la una dintre firme renunt maine, mai am destule, dar asta imi dadea mult de furca, patronii sunt cam isterici.
Carucioare chicco eu nu mi-as lua nici daca ar fi gratis. Au, din punctul meu de vedere, un mare dezavantaj: au 2 manere, in loc de unul singur dintr-o parte pana in cealalta; ai nevoie de 2 maini sa-l poti manevra cum trebuie, nu poti sa pui o singura mana pe mijloc si cu cealalta sa tii copilul sau sa faci altceva ce trebuie facut in momentul acela. Eu am avut un Babycare luat din Niro (au si acum un stand acolo, e cam cu 25% mai ieftin decat in oras); cu o mana tineam copilul, cu cealalta manevram carutul, il pliam si il urcam in mijloacele de transport in comun si am mers nu gluma; cu el am carat mai bine de 20kg, faceam piata cu copil cu tot. In 2001 a fost undeva in jur de echivalentul a 100 dolari si a meritat si ultimul banut; eu l-am folosit cam un an, la piata, in parc, nici nu va puteti imagina cat am carat cu el, apoi am trecut la unul sport; asta avea dezavantajul a 2 manere, dar era foarte usor. Nu e bine pt coloana puiului sa folosim carut sport inainte de 1 an, desi am vazut mamici care faceau asta, probabil din nestiinta, refuz sa cred ca din comoditate. Ei bine, dupa atate sute de kg de cartofi si alte alea de care nu va spun sa nu va fac pofta, si acum il mai foloseste cineva, undeva pe la tara am inteles... Deci, nici in ruptul capului nu dau 20 de milioane pentru un carut, de banii astia platesc o femeie sa il care pe copil in brate in urma mea Nu merita, am vazut pe la rude, pe la prietene, le-am testat; v-am spus, mama creste copii (chinezi) si a avut si carucioare scumpe, i-am plimbat copii in ele uneori - acum vreu an - dar nu-si merita banii. Landou puteti lua un cos de rachita pe post de, am vazut la o pritena zilele astea, e ieftin si practic. La fel, puteti cumpara separat scaun de masina; nu uitati, difera in functie de greutatea si varsta copilului; la scaunul de masina, daca aveti nevoie (voi conduceti) altfel copilul se poate tine si in brate, de mare importanta e siguranta, nu frumusetea.
La fel hainutele; luati-le practice, body-uri, salopete complete, mai bine luati-le mari, decat sa fie mici; o prietena a nascut puiul de 4,4 kg, desi la echo de cu 3 zile inainte de nastere i-au spus ca are 3,5 sau pe acolo! Evident, hainutele de nou-nascut i-au venit doar 2 saptamani!!! Atentie unde sunt capsele, nasturii, fara snururi, nici nu va dati seama cand incepe sa se frichine in patut... Eu fac 1-2 incursiuni in Europa si Niro, dar nu acum, astept sa treaca sezonul gripei, aveti grija cu aglomeratiile daca nu sunteti fortate sa fiti in ele, evitati-le. Nu zic sa va calugariti, dar nici nu va faceti veacul in magazine ticsite de virusi! Nu ma intelegeti gresit, nu imi place Europa, dar nici nu-mi place sa dau banii munciti tot de mine aiurea. Merita efortul, nu ma intereseaza ce scrie pe eticheta, ma intereseaza ca hainutele sa fie practice si comode si nici sa nu coste o avere, nu uitati, copii cres repede si "cheltuie" foarte multi bani. La Alexandru la inceput schimbam hainutele la 3 saptamani. Ce ar fi insemnat sa dau care un milion pe fiecare salopetica?!? E mai practic sa va luati mai multe, daca au pret rezonabil, viata va este mult mai usoara daca aveti multe schimburi de hainute. Eu l-am imbracat in salopete pe Alex pana pe la 2 ani, cand nu am mai gasit masura lui. Acum am vazut si mai mari, asa ca-l insor/ o marit in salopetele!!! Daca vreuna dintre voi se incumeta sa mearga cu mine la cumparaturi, nu ma supar, ba chiar imi va face placere; eu am ascultat intotdeauna un sfat, desi am facut cum am considerat eu de cuviinta pana la urma.
Nu va ganditi ca e iulie-august, pana pe la o luna nou-nascutii nu-si regleaza singurei foarte usor temperatura, eu una nu imbrac bebeul "dezbracat"; bine, nici nu-l imbrac ca de iarna!!! In plus, nou-nascutii se simt mai in siguranta si sunt mai linistiti daca sunt mai bine imbracati, probabil le da o senzatie de caldura si de echilibru. Am testat teoria pe multi copii; la nici unul nu a dat gres. Stiu ca volanasele si pantalonasii sunt dulci, dar nu dati mici averi pe hainute nepractice. Ei, mi-am luat si eu o pereche de botosei de matase care, evident, nu sunt deloc practici, dar a fost doar un rasfat, nu vor fi toate asa!

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubutzica spune:

Buna fetite cu burtici!

Va mai amintiti de mine , nu cred cu siguranta .Apar si eu pe listuta aceea de inceput dar nu v-am mai scris de multisor cei drept.
Nici o data neschimbata doar ca am o putziza in burtica! ha!ha!
Ma bucur mult sa vad ca suntem atatea si destul de OK!
Deocamdata sunt putin cam suparata dar si ingrijorata, nu stiu daca sa va povestesc sau nu dar e bine sa stiti cu o singura conditie:PROMITETI!? - NU VA PANICATI !? Greseala pe care eu am facut-o si ma marcheaza inca deocamdata.
Am doua TT(triplu test)facute la Genetic Lab si ambele pozitive cu un risc de trisomia 21.
Ceea ce ma mai linisteste putin e ca cele doua ecografii una(16.1 sapt.) la dr.Albu(cel cu Genetic Lab daca nu stiati)e mai mult decat OK- BB-lu si vorba lui "n-are asta Down sigur" si a doua(in aceeasi zi) la DR.Iosup (3D) e la fel de super OK. si vorba lui "urmarim BB-lu nu date statistice".
Dupa rezultatul pozitiv primit ieri la al-doilea test facut ce credeti ca am facut.TINETI-VA BINE!
Aseara un TT LA Medlife, astazi dimineta unul la spital la Giulesti si inca unul la Synevo(fost Medicover).Astep rezultatele la ele abia pe joi - vineri saptamana urmatoare. Din ultimele trei astept doua la fel(cel putin) si ma gandesc ce mai fac.
Astept pareri de la voi !
Va pup si aveti grija de voi.

Flori si BB 16.5 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Noi ne-am uitat si noi la carucioare si patutzuri si am ascultat si de sfatul vecinei mele care avut carucior din asta 3 in 1 si a zis ca este bun dar este f greu si cand a crescut fata ei mai mare acu are 2 ani a trebuit sa cumpere si un stroller care este mai usor. Asa ca dupa ce am prospectat piata am hotarat sa luam un model care este usor ca un stroller dar este si f usor are si manere reglabile si se strange si cu o sg mana: http://www.maclaren.co.uk/ modelul este techno xt si aici in uk este cel mai recomndat de catre mamici. Am vazut ca si in ro este acum moterhcare noi de acolo il luam. Si uite si un site unde mamicile care au folosit produsele respective recomanda cele mai bune si utile si caruciorul asta este pe ptimul loc: http://www.mumsnet.com/rev/push/833.html . M-am si uitat la el in magazin si intradevar este usor si util ca oricum bebele creste repede si de la 6 luni deja poate folosi stroller.
Iar la patuturi am ales modelul asta : http://www.graco.co.uk/product/travelcots/resttime/contourelectra/# .Este si usurel este si cu roti il poti muta usor are si masa de schimbat copilul si muzica care o poti programa si lumina speciala pt noapte cand trebuie sa schimbi scutecul la copil are si jucarii si bazinet pt copil mic cu saltea care vibreaza sa calmeze copilul. Si mai bine este si usor de intretinut se spala si se usuca repede si cand mergi in concediu cu bebeul impachetezi patutul are si roti sa il poti cara usor si il poti lua cu tine peste tot. Ca aici de ex maj hotelurilor ofera travel cots din astea si higchairs pt copii dar in ro nu stiu multe hoteluri care sa iti ofere patutz pt copil daca este mic.
Si si preturile sunt acceptabile de ex un carucior din ala 3 in 1 ajung si pe la 300 de lire si nu iti scoti banii vecina mea acum se chinuie sa il vanda pe ala ca nu la folosit f mult si a dat si o multime de bani pe el. Caruciorul asta care l-am vazut noi e numai 170 de lire maxim si il poti folosi pana la 3 ani daca vrei. E usor de luat si daca mergi in concediu e mic nu ocupa spatiu mult noi am zis ca este perfect. Si patutzul de ex ala este 100 de lire si are de toate. Un patutz din lemn de copil mic care sa fie si frumos si de calitate trece de 200 lire deci facem si un pic de economie. Mai bine de banii astia ii cumpar jucarii si carti ca le va folosi mai mult si ii vor fi mai utile.

------------------------
Born free, now I'm expensive.
http://community.webshots.com/user/mada_mxm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

huacin mancate-ar mama de sfatoasa si isteata.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

bubutzica felicitari pentru baietel. Vad ca se inmultesc baietii...
Cristina vezi ce de ajutoare iti vin?

11+
Mai am 29 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Cristina_Ioana Sf. Alexandru e pe 30.08. Este numele meu preferat de baiat. Am o gramada de Alex si in familie si in grupul de prieteni. Dar sotului meu nu prea ii place. Mai negociem...Eu imi felicit prietenele pe care le cheama Cristina de Craciun.
assa eu nu am gasit nimic sa imi placa aici. Asa ca mi-am luat de pe net doua perechi de pantanloni speciali de gravi si inca cateva lucruri cand am fost plecata sapt. trecuta in Germania. De vara imi va aduce o prietena de-a mea care a fost si gravi si mai are cate ceva sa imi dea.
huacin si eu am catel (scottish terrier) care are o boala de piele/alergie ceva de genul asta. Am colindat atatia veterinari ca am ajuns in final sa il tratez la un dermatolog de oameni pasionat de catei. Ii merge deja mai bine, recidivele s-au rarit dar tare as vrea sa gasesc si eu un vet serios. Oricum el este "fratele" meu deci nu se pune problema sa dispara din casa cand va veni bebe.
pumpkin calatorie placuta la Paris. Enjoy!!!

Mitza 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Buna mamicutelor!

Am intrat si eu pentru prima data aici la mamici acu' ceva vreme,cu un mesaj "robotic"si fara multumiri,asa ca as vrea sa recuperez, multumindu-va atat pentru urarile de bun venit,dar si pentru faptul ca ne-am zarit numele pe listuta!

V-am citit zilnic,(fetelor,voi scrieti nu va jucati),mi-ati facut pofta de inghetata in miez de noapte,am gatit spaghetti ca nu se putea altfel,acuma am pofta de "pomana porcului" si varza murata si pe-astea nu le gasesc aici,asa ca luna viitoare vin in tara.
a.cicel,felicitari ,casa de piatra si tot ce va doriti!

Am vazut ca multe dintre mamici se gandesc la patut,carucior,hainute...Asa m-am gandit si eu la prima sarcina,insa saracul bb2 va folosi ce a ramas de la Shion.Se schimba putin problema daca va fi fetita.Sunt atatea hainute frumoase pentru fetite...!
Pumpkin,am vazut ca majoritatea fetelor au scris si spitalul unde vor naste,te rog frumos trece-ne si pe noi la Tokyo Joshidai Hospital,iar dr nostru este dna Itou.Multumim!

Va pup deocamdata,fug sa dom ca nu mai pot!
Pupici tuturor si la buna reauzire!

Anca&Shion(21.05.2004)
http://community.webshots.com/user/shian124

Mergi la inceput