Copilasi poznasi de iulie-august 2004 (152)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Vad ca unele din voi mai scoateti puii pe afara - eu tot nu am curaj - mi se pare cumplit de frig asa ca l-am consemnat pina la sfirsitul saptaminii in casa - sper ca in weekend sa ne mai lase cu Siberia asta (desi la stiri am auzit ca vremea o sa se mai incalzeasca usor in urmatoarele zile, dar tot ramine excsiv de friguroasa pentru perioada asta...)...
Eu bintui pe aici ca nu prea am nimic de facut la birou...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

BUNA!

n-am mai scris nimic ieri pt ca la ora 8.45 am pus marmota la somn, la 9 fix deja dormea, ceea ce a continuat sa faca pana la 9.30 astazi. Ideea e alta....de nervi si suparare m-am culcat si eu odata cu el. O sa ziceti ca devin plictisitoare si obsedata de problema asta insa nu cred ca stiti cat este de suparator sa vina ora cinei pt copilu meu si eu sa raman in "pana"...pt ca in ciuda eforturilor mele, a conspectarilor de prin carti, de pe DC (topicul "ce mai mananca piticii nostri" si altele), nu agreeaza nimic din ce-i prepar, altceva decat cerealele cu lapte. mananca un castronel de 180-200 gr si atat. In cazul asta laptele nu-l mai bea.

Nu mai departe decat aseara i-am facut dovlecei pané, am incercat sa-i dau cu tot cu oul de pe ei, fara oul de pe ei, cu paine, fara paine, apoi am incercat tocanita de dovlecei (mentionez ca mananca dovlecel, i-am gatit de multe ori pt masa de pranz, deci nu e ceva nou nici refuzat, cum este, clar, mazarea)....am incercat cu ciorba de perisoare....NIMIC. Pur si simplu nu vrea nimic gatit la cina. Nici peste, nici pasta de ficat, nici paine cu unt sau almette macar...nimic, decat cerealele alea, ce-mi vine sa le arunc pe fereastra.

in cazul asta eu ce, palaria mea, sa-i dau la cina, doar cereale si eventual lapte ca atunci cand era bebe ?

la dejun idem. Doar laptele cu o masura de cereale si dupa o ora un mar, o banana si 2 linguri de branza dulce terciuite sau un iaurt acolo in cana. Eventual musca din sandviciul meu cu cascaval de cateva ori, daca-mi fac. Mi-l fac numai dupa ce-si termina el cana de fructe. La dejun ma mai scot cu cate o omleta sau ou fiert tare cu iaurt. Am inceput sa-i dau cate 3 oua pe saptamana, fie dupa laptele de dimineata fie la cina, din lipsa de alte meniuri care sa le accepte. Si nu e vorba cred ca nu e gustos ce-i gatesc, noua ne place, mai punem piper, sare si e bun.

Asta e....ma simt legata la maini si la picioare cu faza asta....ce sa-i dau sa manance. In disperare de cauza taica-su si bunica-sa opteaza sus si tare sa-i dau copilului sa manance sunca presata, cascavale, pateu din comert. O sa ma lase nervii si chiar asta o sa-i dau daca nu am de ales.

hieeeelp, nu ma lasati sa o iau razna ! astept, ca disperata, sfaturi, din nou

pupi
o zi calduta si fara griji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Liaaa - Giulia la cina de la ora 22,00 este bibele cu lapte + 6 masuri cereal. Si ce, e bai, io zic ca e sanatos asa ! In rest nu papam extra variat, papam ce ne place si gata, nu te stresa atata, ce sa zicem noi de 10 kile ale noastre.

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Daria, nu e vorba de kile, e vorba de sanatate, un meniu sanatos si conform varstei...la cina dela ora 18-19, ce-i dai Giuliei sa mai si manance cu placere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lia si eu zic la fel ca Daria - nu are chef de nimic altceva la cina nu ii dai si pace. acu de ce sa te agiti? linisteste-te cu gandu ca are un obicei sanatos si ca nu mananca greu seara! si mai zic ceva - daca i-ar fi fost foame tare sa vezi ce ar fi mancat ce ii dai! asa ca...relax si da-i ce ii place. eventual schimba-i cerealale, ia-i mai multe feluri, eu stiu, cornflakes, cheerios, de astea. hai pupici si bucura-te ca a mers programul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

la 17 - fructele cu branzica
pe la 20 - paine cu cascaval si rosii, paste cu ce am eu in meniu, cartofi scazuti, cartofi cu ou si smantana la cuptor - ultima pasiune, supa, iarasi, ca papa tata`so si mai baga si ea desi mancase la amiaza, orice papa tata`so
apoi laptele cu cereal si gata.

Io zic ca papica sanatoasa tre` sa aiba fruct, lactat, cereal, legume si oleaca de carnita. Gresesc io oare ???

Asteptam sugestii si de la cecelalte mamici !!!

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Hello! Fac si eu o pauza, azi e zi administrativa , nu invat ca o iau razna , asa ca m-am apucat sa remediez dezastrul adunat in ultimele zile, cand n-am avut timp si sa invat si sa merg dupa Gras sa strang tonele de firmituri, pufuleti, bucati de banane si tot asa. Am noroc ca e amanetata soacra mea cateva zile la ni si macar dorm noaptea.
Lui Matei ii ies cred alti dinti, ii curge din gura la greu, musca tot, e foarte nervos si azi a facut si 3 scaune proaste.

LIA, nici Matei, cat e de mancacios, nu se omoara cu cina, asa ca ii dau sa manance bine pe la 5, apoi, pana la culcare, ii dau banane, iaurt cu fructe, biscuiti, paine cu Almette sau ce are chef (de obicei incerc cate 4-5 feluri pana accepta ceva). Cand adoarme ii bag si eu un biberon cu lapte si cereale si asta-i! Si eu ii dau 3 oua pe sapatmana, daca ar putea, ar manca toata ziua numai oua, dar eu cred ca 3 nu sunt multe, am citit parca undeva ca e chiar indicat. Sa ma contraziceti daca nu-i asa...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/my_photos
Mami+ MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243

Mergi la inceput

e posibil sa nu fi fost infometat, ii tot iau cereale diverse, insa de bebei, brei-uri cu fructe, iaurt, 7-8 cereale...din cele ce zici tu Roxi, n-am incercat sa-i dau.

Daria- tocmai ca ai mare dreptate si asa consider si eu o cina usoara si sanatoasa, o musca la cuptor cu ou, smantana, carnita (reteta de la Roxi), paste cu sos de rosii, cu branza, o supa cu galuste, taitei cu lapte, budinca de orez cu sos de vanilie, o pulpa mica la gratar (ceea ce inca nu roade, asteptam maselele cu mare drag) etc....dar ratonul nu si nu, el e la papa de bebe.

La el e asa:

- fructe si branza la micul dejun, dupa lapte
- legume cu carne la pranz
- iaurt cu fructe si biscuiti, prajitura de casa la ailalta gustare
- cereale cu lapte la cina
- suc de porto printre mese

Mergi la inceput

rectific: musaca nu musca

Mergi la inceput

Roberta- si eu am citit ca e numai bine 3 oua pe saptamana la varsta asta....deci cand nu e branza cu fructe la micul dejun, e ou cu iaurt si branza:)

Mergi la inceput