Copilasi poznasi de iulie-august 2004 (152)
Raspunsuri - Pagina 8
biluta28 spune:
Lia , se pare ca sunt o fericita ca Edi al meu mananca orice asa ca poate alegi si tu ceva nou din ce mancam noi:
- paste cu brinzica
- paste cu puiut si suc de rosii
- orez cu ciuperci
- orez cu lapte
- orez cu puiut
- mamaliga cu branzica dulce si telemea sau cascaval si smantana
- cartofi fierti cu branzica si smantana (pasate toate)
- piure cu puiut
- ghiveci
- mancarica de fasole verde cu carnita
- mancarica de conopida
- un fel de salata din : cartof fiert, morcov, telina,mazare, porumb fiert, ou, sare, ulei ( de masline sau porumb ca da un gust mai deosebit) si putina lamaie
- crendwusti de pui
- etc...
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 6 ani- Edi 1 an
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546687000
Andries spune:
Lia, sa stii ca printre colegii mei care nu au timp sa gateasca acasa din motive de lipsa de timp, am auzit altele si mai si, de exemplu copil de 2 ani aproape, care nu vrea decat lapte cu cereale de trei ori pe zi si eventual un cremvusti... ca asa s-a obisnuit copilul. Copil care nu vrea sa manance decat dat la blender la aproape 2 ani, ai auzit de asa ceva? Deci... fii fericita ca mananca ce mananca si arata bine.
Eu de exemplu, imi spunea mama ca pana la 6 ani dimineata nu vroiam altceva decat gris cu lapte, timp de 6 ani, iti dai seama?
Eu cred ca daca o singura masa pe zi vrea cerealele respective, lasa-l in pace si ai grija ca macar la restul meselor sa ii dai si altceva, in fond cerealele cu lapte nu sunt asa de rele.. Victor mananca in fiecare zi cereale Chocapic de la Nestle, dar .. fara lapte, le rontaie ca pe bomboane, le si zice bomboane...
Meniul lui este cam asa;
dimineata: unt cu paine, dulceata, miere, branza topita, sunca de curcan, cascaval, ceai (ca lapte nu sufera)
gustare; fructe, cereale Chocapic (nu stiu daca am scris corect), biscuiti, sticksuri, ciocolata.
pranz: pilaf, piure, carne pe gratar, carne in pilaf, ficat, peste, cremvusti, ce am...el mananca mancare de a noastra, eu nu gatesc separat. Nu vrea ciorba.
gustarea de la 6; iaurt, fructe, cereale
seara; ce mancam si noi la masa aia ii dam si lui, de exemplu supa cu fidea, spaghete, branza cu smantana, sandvis...
ceai are la dispozitie toata ziua,
ou nu vrea nici picat cu ceara, oricum l-as gati il scuipa.
la gradi a mancat si pateu din conserva si salam (ii place salamul de sibiu! dar nu ii dau eu decat cate o juma de felie subtire) si croasant cumparat si prajitura cumparata de la cofetarie...si snitele si de craciun i-am dat sarmale si le-a mancat saracul ca era rupt de foame.
Andries
Andries spune:
Vrabiuto... au cumparat la firma cimentul pentru statuie ? ca la mine au zic ca le-ar trebui vreo trei saci si iese ...
Andries
leeloo2004 spune:
Mai, cred ca eu nu prea stiu - copilul ar trebui la virsta asta sa manince si la cina mincare gatita ca la prinz? Mie dr. nu mi-a spus asa ceva asa ca eu nici macar nu am incercat - noi nici in mod obinsuit seara nu am minca mincare gatita daca la prinz am mincat asa ceva.
Stefan maninca asa:
dimineata la sculare: 250ml lapte (Parmalat)
la prinz: supa sau ciorba si carne/peste/ficat/ou in diferite combinatii de mincare (mincare de fasole verde, sufleu de dovlecei, mincare de mazare, pilaj, mincare de cartofi sau, din cauze de lene - piure de variate legume cu unt)
la 18: un iaurt sau Fagaras sau, mai rar e drept gris cu lapte sau orez cu lapte
la 20:30: un borcan de fructe
la culcare: cam 150 ml lapte
Si asta e tot!
In plus, cind mincam noi sau bunicile, mai ciuguleste seara - cascaval, sunca de pui, citeva linguri de supa/ciorba, piinica, dar nu o masa adevarata.
Prin urmare eu nu m-am stresat niciodata cu mincarea lui si nici nu prea m-am dat peste cap sa gatesc cine stie ce, dar mi se pare ca maninca destul de variat si are tot ce-i trebuie (altfel nu lua in medie 300g pe luna de cina a implinit 1 an si pina acum, nu?)
Deci Lia, nu pot decit sa spun take it easy - ce au cerealele la cina? Mie mincarurile pe care mi le descrii tu nu imi par deloc o cina usoara, din contra - dar astea sunt obiceiurile alimenatre ale familiei mele...
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
rain spune:
neata neata si de la noi ...chiar daca a trecut de pranz !
fetele, io m-am linistit, aseara au venit rusii in vizita, dupa ce ca au intarziat atat, au mai venit si cu niste dureri de burta ...
si pana diseara cand intra Adina, va zic io ca si-a facut test azi de dim si a iesit negativ, dar tot nu i-a venit , cine sa ne mai inteleaga!
noi am fost afara, am stat vreo ora si ceva, cred ca erau vreo -4 grade, moatei i-a placut, am iesit la plimbare pentru ca nu ne mai intelegeam, i se pusese pe chelie (pardon, plete) ...ca vrea sa se uite la tv, asa ca am imbracat-o rapid si afara cu ea! avea niste obrajorii imbujorati si casca de zor, cred ca a obosit-o frigul!
Lia, daca tot ne-ai intrebat, sa-ti zic si parerea mea, la cina trebuie ceva mai usor, gen paste, sufleuri, cascaval, crenvusti etc., chiar daca nu mananca azi ce i-ai gatit tu, nu te descuraja, poate maine va manca, tu ai zis ca bea suc intre mese, vezi sa nu fie si asta cauza refuzului, poate e prea "plin" de suc si nu mai intra altceva, eu moatei daca ii dau suc, i-l dau dupa masa de pranz, in rest bea apa, ca e cea mai sanatoasa, iar apa poate sa bea oricat, oricand, sigur nu-i strica pofta de mancare ...despre cereale eu n-am o parere prea buna (dar e numai parerea mea, nu trebuie sa te superi), eu nu-i dau moatei cereale, cred ca doar se umfla de la ele si cam atat, nu stiu cat de hranitoare sint, eu nici in lapte nu-i pun, nici cu fructe, cu nimic, ultima data cand i-am dat cereale a fost cand avea 8 luni ...mai degraba paine cu unt, macar untul e sanatos, iar paine ii dau din aia neagra cu tarate, ca din asta mancam noi!
trebuie sa te si felicit ...pentru reusita de ieri cu somnul, ai vazut ca daca vrei ...se poate, sigur somnul de dinaintea orei 12 noaptea e cel mai bun, cel mai odihnitor, iar copii chiar au nevoie de el, felicitari si sa va tineti de program!
Liliana, stiu ca voi va doriti foarte mult un fratior pentru Adela, asa ca va tin pumnii sa fie testul cu 2 liniute
Roberta, spor la invatat ...dupa ce se termina pauza de administrativ!
Olivia, eu nu vreau nici sa te incurajez, nici sa te descurajez cu plecarea lui Luca, ma gandesc ca voi stiti destul de sigur ce vreti sa faceti, si daca ceea ce v-as spune eu, nu e ceea ce ati planuit ...nu e bine! eu tot ce va doresc e sa fie ok, si voi sa stati linistiti, sa aveti inima impacata ...
saltea asemanatoare cu cea pe care ai vazut-o in pozele lui Roxi, am luat de la Mobexpert si a fost vreo 2 mil, cam asta e pretul!
Cori, bafta si tie la invatat ...auzi, da suedeza aia nu e infiorator de grea ?
Dana, spune-i lui Mario sa se opereze, sa nu stea asa, lui ii convine sa tremuri singurica toata noaptea? cum era melodia aia "mi-e frica, mi-e frica, sa dorm singuricaaaa"
Mihaela, am vazut si eu poze cu puii tai, sa fie sanatosi si sa nu te mai "necajeasca", probabil ca fiind diferenta mai mare intre ei, iti e mai greu acum, dar Edi va avea o surioara care mai tarziu va avea grija de el, si ii va prinde bine!
Andrea, am vazut pozele si cu Stefania cea bucalata, e dulce foc!
Danule, pe unde ne esti?
Monicule, da si tu un semn de viata!
pupiciones ...
Nicole & Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii
vrabiuta spune:
andries - daaa, au luat vreo cativa saci si cred ca in curand se apuca de treaba.
nicole - pupici plimbaretelor! si zici ca a fost frumos afara?
noi nu avem curaj sa stam mai mult de doua minute pe-afara, ca-s racita si puiul mic are super muci. in cipru erau 14 grade si toata lumea era disperata ca-i frig. iar varu' meu din tallin zice ca la ei sunt -20 ziua si -30 noaptea.
dana - lasa ca dupa ce o sa doarma singurel vreo cateva nopti, o sa se duca mario singurel la doctor sa il opereze. putintica rabdare
lia - eu nu ma stresez cu mancarica seara. daca ii e foame mananca ce mancam si noi, daca nu, doar bibele mare de laptic. cereale nu agreem nici noi, din motiv de crestere rapida in greutate in primul an de viata. am tot primit cutii de cereale, se joaca bb cu ele (le imprastie prin bucatarie, o sa ii fac odata poze sa vedeti cum arata "tapetata" cu faina de orez).
gabriela - pupici lui stefanut! si recuperare grabnica sotului tau. chiar ma gandeam ca nu mi-ai spus daca i-au placut pozele de la shooting, daca au fost asa cum si-a imaginat ca vor fi. sper ca da.
fetelor, cam cat laptic ar trebui sa bea puii mici pe zi la varsta asta?
"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie
foto
rain spune:
Andreea ...he he he, deci cu 3 saci se rezolva!!! te inteleg ca te razgandesti si ca nu stii cum e mai bine, si eu incep de la 1 feb sa caut bona si mi-e teama, mai ales ca voi avea programul 9-20, si nu stiu care bona va vrea sa stea toata ziua plecata de acasa, vom vedea!
ceea ce mi se pare aiurea la gradinita unde a fost Victor, e faza cu caldura ...cum adica, acolo sint copii, deci sistemul de incalzire ar fi trebuit sa fie super bun, dar poate nu gandesc toti asa ca noi!
iti tin pumnii sa se rezolve cat mai repede problema cu bona!
Daria, asa frig e la voi in casa?
la noi sint vreo 23-24 grade, in camera la moata sint 26 pentru ca nu are nici un perete afara, ceea ce imi convine, ca ea nu doarme invelita niciodata, si nu stiu cum faceam daca era mai frig, inainte sa dea caldura, am incercat la pranz s-o bag in sac de dormit ...a inceput sa urle imediat, asa ca l-am pus la naftalina
Marcela, moata bea 400-500 ml/zi! eu pana astazi ii dadeam laptele combinat, adica jumate formula, jumate dorna sau milli, in speranta ca va incepe sa bea numai lapte de vaca-vaca, dar nu vroia, iar astazi de dim i-am pus in biberon numai dorna (250 ml) si l-a baut pe tot, si sint tare bucuroasa, dupa ce se va obisnui cu asta o sa incep si operatiunea cana, ca vreau neaparat sa renuntam la biberon ...
Nicole & Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii
Dorsilia spune:
fetelor, sa stiti, noi nu obisnuim sa mancam cald la cina, poate doar un peste la cuptor sau o musaca, un sufleu, niste spaghete, altfel racituri, gen pateu, sunca, branza, cascaval, oua fierte, rosii, castraveti deci nu mancam greu. Eu chiar mai si sar peste toate cu cate 2 mere si o cana de lapte. Dar citind pe DC si prin cartile de retete am constatat ca si masa de seara a multor copii de varsta lui Danut seamana cu un fel de pranz mai mic, adica tot cu legume, carnita.
Cerealele le consider bune, sunt hranitoare, in exces nu ingrasa, ca de altfel asta e regula pt toate produsele alimentare, si au si niste vitamine, cele cu mai multe cereale chiar il ajuta pe pui sa aiba zilnic un scaun normal. Sunt f bune si pt. adulti, ma rog, nu din alea de copii, ci din alea neprelucrate, eu asa consider.
E foarte buna si painea integrala, ii dau la mesele care nu au orez (exceptie facand mesele cu ardei umplut) si cartof, sau in iaurt, sandwich cu cascaval.
Andries, eu imi aloc o buna parte din timp gatitului pt Danut, deci e departe de noi gandul ca saracul s-a obisnuit numai cu un fel de mancare, dimpotriva, ii pregatesc destul de variat, atata doar ca incerc sa ma pliez preferintelor lui, si daca el prefera legume variate la un loc ...asta e, nu-i pot strica eu meniul cu idei fixe cum ar fi sa-l oblig la mazare simpla, cartofi piure simpli cu carne, el prefera mazare cu piure, si carne, sau fasole verde cu piure si carne, brocoli cu cartof, morcov, fasole verde, varza si dovlecel..etc, deci combinatii de 3 luate cate 4 :))
Pasat mananca si Danut inca, la pranz, pt ca nu are rabdare sa roada carnea, n-are cu ce, si nu e ceva favorabil nici s-o inghita intreaga nici sa renunte la masa din cauza plictiselii. Asa, pasata, o haleste si gata, la joaca.
Nicole, Adina imi pare rau ca nu sunteti viitoare burtici inca, lasa ca vin ei daca vi-i doriti tare-tare.
szivarvany spune:
Rain - da, 20 de grade cu termopane si calorifere noi, vecinii sunt de kkt si nu au vrut sa schimbam tevile si ma oftic de mor, macar Giulia in sensul asta e calita: iarna friiig, vara cald toate in exces
Noi mergem afara fetele, in timpul zilei cate 2 ore si seara o ora. Sper sa nu e prea mult Dar o imbrac bine
Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004
Dorsilia spune:
ma, eu am tot intrebat pediatrii cum e cu cresterea in greutate din cauza cerealelor si mi s-a repetat ca un copil nu pune un surplus pe el daca mananca portia recomandata. Se ingrasa aiurea cei care baga mai mult decat portia/zi, in plus zahar in lapte, ceai, dulciuri zilnic....etc, insa nici macar asta nu e o regula, am vazut destui copii care halesc zilnic 2-3 portii de cereale, bomboane, biscuiti, ciocolata, cornuri, paine, si-s tot subtirei la corp.
Sucul de portocale reprezinta cu tot cu apa, in jur la 180-200 ml pe zi, nu bea mai mult. Apa bea daca nu e suc, dar nu e foarte insetat iarna marmotul meu.