Mamici de iulie - august 2006 (16)
Raspunsuri - Pagina 4
dandana spune:
Kehleyr, evident ca fac si triplu! din cate se vede pe lista (dar doar de acolo
) eu sunt ..... cea mai matura dintre noi si riscul la mine e oricum crescut, adica rezultatele mele vor indica oricum risc
sa ne povestesti cum arata rezultatele tale!
dandana
14+
dandana spune:
eu tot bantui pe forum si pe la alte luni
ca sa-mi amintesc sau sa aflu mai devreme ![]()
nu mai stiu unde am citit ca fetele iau materna seara inainte de culcare ca sa nu mai mannce atat de mult
GRESIT de tot! vitaminele se asimileaza dimineata dupa masa asa ca seara e posibil sa nici nu mai conteze
nu dati cu pietre, dar eu cred ca mai bine ne umflam dar avem bebei sanatosi!
dandana
14+
Kehleyr spune:
Dandana, sper sa ma ierte fetele ca deviez un pic discutia... am vazut ca esti pacienta Cezarei Bucur. Am o prietena care are probleme de fertilitate si merge tot la ea, pana acum fara succes, din pacate - desi nu i-au depistat nimic pur si simplu nu ramane gravida. Vroiam sa te intreb, la tine cam cat a durat tot procesul, de cand ai inceput tratamentul si pana ai ramas gravida? Ai incercat si inseminare sau direct FIV? Probabil ca ai postat pe la aspirante dar se fac greu sapaturi
. Poti sa imi raspunzi pe PM daca preferi... Mersi!
adelapop spune:
si eu abia astept sa ma vopsesc.
desi sunt bruneta si nu se vede rau, nu ma mai simt eu bine.
mai stau o saptamana pentru ca vopsitul este recomandat dupa saptamana 14. vedeti ca este un articol despre vopsit chiar pe prima pagina a site-ului desprecopii.com
a.cicel si pe mine ma doare ficatul si nu numai atat dar a iesit marit tgo ...parca
nu stiu de ce, inca nu am ajuns la medicul de familie. si sa stii ca eu nici nu iau pastile. am luat doar acid folic.
doctorul ginecolog mi-a zis sa stau linistita ca numai la valori peste 300 ar trebui sa imi fac probleme. si cum eu am doar 75 am stat linistita
cristina_ioana nu am auzit de nume de sfant luca. poate este, insa nimeni nu o sa iti sune strumful de sf. luca sa ti-l felicite. si ar fi pacat, nu????
asaaa dandana bebei sanatosi si mame
si frumoase ![]()
cred ca nu o sa le placa fetelor cand vor citi.
kehleyr iti trimit un PM.
13+
cinta spune:
buna, burticutele 
multumirir de urari si felicitari pt bebeii
vad ca lucrati din greu la listele de nume acuma ![]()
noi am fost astazi la vizita la o alta doctoritza, care lucreaza in maternitate. am petrecut 1 ora in cabinetul ei doar la discutii si la finala m ascultat inimioara lui bebe
primul "contact" al viitorului tatic cu galushca noastra...
legatd e sex, doctorita mi-a zis ca doar prin sapt 18 se poate spune 100% care e sexul copilului, pana atunci existand marja destul de ridicata de eroare. ashe ca mi-a descurajat elanul de a afla deja peste 1 sapt.
in schimb, i-a facut lui iubi capul calendar cu interdictia mea de a face efort. a zis ca daca ar fi ea doctorul meu mi-ar da home arest si m-ar lega de pat. plus, a zis ca e absolut normal sa ma isterizez si ca el nu are nici un drept de comentariu sau sa ma enerveze in vreun fel. adik sa taca si sa inghita
mey, ce imi mai place doctoritza asta - e tanara insa are si ea 3 copii, e foarte comunicativa, explica totul. mai ales a subliniat cat de important este pt mine sa ma simt bine cu doctorul si sa simt ca am toate infromatiile care imi trebuiesc, avand in vedere ca e prima sarcina.
din pacate, la capitolul preturi am cam inghitit in sec: intrucat nu lucreaza in policlinica, pacientele ei nu pot beneficia de subventiile si gratuitatile asigurate in policlinici.
in consecinta, monitorizarea pe perioada sarcinii [include vizite si testele uzuale, parca] =350 EUR
contractul pt asistare la nastere = 350 EUR
daca vreau nastere in apa, maternitatea de aici are astfel de posibilitate, insa costa de la 500 EUR in sus, in functie de nr de doctori, moase, etc, care te asista.
ashe ca acum stau cumintica sa vedem ce fel de asigurare primesc de la servici. ca bazaitul meu cu nascutul in apa se cam transforma in... apa de ploaie...
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
dandana spune:
uf, scrisesem un mesaj lung de tot si s-a pierdut!
sa reiau ca acum nu ma mai deranjeaza peripetiile
prima oara m-m dus la consultatie in martie 2004 cand am primit lunga lista de analize si explicatii pt fiecare, o prima eco si indicatia sa revin cu analizele in dinti inclusiv a viitorului tatic. rezultat, eram perfect amandoi, eu doar putin cam matura
.
in iunie am cerut eu monitorizare (nu facusem hsg) si doctorita a fost de acord sa facem chiar si stimularea cea mai simpla. mi-a foast frica de pregnyl (nici acum nu stiu de ce) si nu l-am facut si m-am ales cu niste chisturi enorme pe care le-a vazut la hsg din iulie (asta a fost ok).
mi-a recomandat punctionre urgent, eu nu am vrut, mi-a explicat riscurile, m-am incapatanat si atunci mi-a dat progesteron si sa mai vin la control.
am inceput un tratment furibund cu ceaiuri si bai, oricum faceam tratamentul liviei si ... surpriza, am ramas insarcinata in august.
din pacate am pierdut sarcina l 6-7 saptamani. a fost draguta si atenta cu mine pana m-am lamurit singura ca e dusa si apoi mi-a facut chiuretaj
am reinceput monitorizarile in decembrie, aveam reactii cam ciudate de la tratamentul naturist dar tot a trebuit sa fac stimulare. a durat 6 luni, maxim posibil, cu doza la jumate de pastila, am facut si doua inseminari dar minunea s-a intamplaat in prima luna de pauza.
taticul era deja super stresat de csd (aspirantele stiu de ce
) de parca in luna aia nu a fost tot asa
doar ca m-am bazat pe ce invatsem eu sa citesc din reactiile corpului meu si experienta ultimelor luni si nu pe monitorizarea doctoritei.
asta e aventura! doctorita spune ca este un efect cunoscut dar nici nu ma mai intereseaza acum, sa ajung la termen cu bine si sa-mi vad bebelina sanatoasa acasa
se pare insa ca relaxarea e extrem de importanta sau mai exact mutarea atentiei pt ca eu si prima si a doua oara am avut ceva mai stresant (chisturile si mutarea serviciului si a casei)
succes mult prietenei tale! sa aiba incredere si sa incerce sa discute cu doctora serios de tot, poate o pauza nu strica
dandana
14+
sanziana spune:
Dandana inteleg ca tripul test tot la Medlife il faci? Ai mai recomanda clinica avand in vedere ce ai patit? Stii cumva cat costa un triplu test?
cinta spune:
si ca sa raspund la una bucata ingrijorare care m-a ros si pe mine pana astazi: de ce doar unii medici recomanda os erie de teste?
pe langa faptul ca gravidutze diferite fac parte din grupe de [ne]risc diferite, doctoritza mi-a mai zis astazi si faptul ca doar testele obligatorii beneficiaza de subventii/ gratuitate si doar pe alea de regula le recomanda medicii din policlinici. daca vrei mai mult, tre sa "dai din coate", adik sa ceri sa ti se dea recomandare/ trimitere pt teste suplimentare. eu una cred ca am sa cer test pt chestia cu hepatita, pt ca mama a avut hepatita virala inainte de a fi insarcinata cu mine si acum are hepatita cronica.
legat de o alta durere mai veche: durerea de cap. doctorita a zis astazi ca daca si daca nu se mai poate si nu mai trece, sunt 2 variante:
- varianta homeopata - cu plasturi pt migrene - aici se gasesc prin farmacii. si alifia aia chinezeasca ar fi cica ok.
- varianta alopata - un paracetamol sau un panadol in cazuri extreme, cadn te dai cu capul de pereti.
mai fetelro, cu rusine va intreb: de unde stiti voi cand va doare daca e uretra, oravul, vezica, etc? cum reusiti sa localizati voi asha de precis durerile astea? ca eu nu inteleg nik.
si: la ce fol vitamina asta E, dom'le?
gata, plec acasa sa trag o portie de orez, ca sapt asta sunt mare orezareasa
cinta
sanziana spune:
Fetelor voi va confruntati cu repulsii fata de anumite mancaruri? Eu de exemplu nu pot sa vad carnea in ochi. Singura forma de carne pe care pot sa o mananc este muschiuletul file (preparat) in rest nimic.
cinta spune:
Sanziana, si eu am astfel de reactii ![]()
mai mult, la mine e saptamana si "pata". de exemplu, saptamana asta obsesia mea e orezul si salata de varza proaspata cu lamaie, rosii si castraveti. si nu suport nici sa ma uit la cremvusti, salamuri si alte mezeluri.
si, de ceva vreme nu suport castravetii murati
sau poate astia pe aici nus e pricep la muraturi.
cinta