Prietenii Omului (18)
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SunSmile/SunSmile.jpg)
SunSmile spune:
Hihi..ne-ai facut fetitza! Noi suntem baietei, sa stii! Nu il alintam foarte tare, numai ca ziua face cam ce vrea el! Caci sta singur. E o scumpete de catzel! e copilul nostru patruped! Multumim pt listutza! Pup
quote:
Originally posted by Sanca
SunSmile,
sa fiti atenti sa nu o alintati prea tare, si sa o dresati de pe acuma. Cu Oreo am avut mari probleme, lui ii plceau sosetele baietilorI-am invatat si pe copii un pic mai ordonati, ca nu puteau sa lase ciorapi peste tot, doar ii manca Oreo. Numa ca Oreo s-a mai linistit un pic, si au prins si baietii faza ca nu mai il atrag sosetele, si iara strang dupa ei . . .
copii ca ai mei nu are nimeni
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Danna spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
[Eu ma mut intr-o casa ***cu*** curte la anul ( stiu, stiu mai este mult dar nu disper...) si astept si un pui promis de ciobanesc mioritic ( mama: Mura, tatal: Haiduk), plus ca am smuls si promisiunea de la sotul meu ca imi aduce un spitz pomeranian ( pentru compania Bella Myei) si un samoyed. Cred ca pe linga ei mai vreau niste catei si niste pisici dar nu stiu exact citi si de care...eu vreau cit mai multi!!!!!
P.S. Puiul de mioritic se naste in martie, voi ce ma sfatuiti sa-l iau inca de pe acum? de stat are unde sa stea, socrii mei au curte, dar ma tem ca pina la anul, n-o sa mai stie cine e stapinul ...stiti voi povestea cu masculul alfa... si atunci o sa ma trezesc ca eu fac parte din "haita". Oare sa-l refuz si sa-l iau la anul pe un altul, cu aceeasi parinti?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Buna Daniela,
Daca vrei sa ai un pui de mioritic, sfatul meu in calitate de detinator al unui exemplar din aceasta rasa (am o fetita absolut superba care implineste in luna mai a acestui an 2 ani) este sa il iei in momentul in care vei putea sa te ocupi de el. Detinera unui exemplar din aceasta rasa inseamna multa implicare, atentie si timp alocat lui pentru educatie. Este un caine cu o personalitate puternica, extrem de incapatanat, cu o inteligenta iesita din comun, insa cu multa atentie si cu un dresaj inceput din timp poate deveni o companie minunata. Mioriticul este cainele unui singur stapan si doar pe acela il va recunoaste de alfa. Daca nu veti stii sa va impuneti in fata lui, el va simti acest lucru si va deveni alfa si voi restul din haita care veti fi la dispozitia lui.
Vad ca in afara de mioritic iti mai doresti si alte rase canine. Pentru a se intelege bine impreuna, ori ii iei pe toti de mici, ori ii iei inainte pe ceilalti si mioriticul ultimul. Altfel nu vad cum se vor intelege. Eu cand am luat-o pe Azara (asta este numele mioriticei) aveam doua femele de brac german – mama si fiica. Azara avea doar 6 saptamani cand a intrat in familia noastra. La inceput cele doua femele nu au vrut sa o accepte, insa cu timpul au acceptat-o si apoi s-au inteles de minune.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Pucku,
bine a-ti venit. Sa ne scrii ce mai face Toto. Incearca sa-l duci la plimbare, macar o ora pe zi, si vezi cum se manifesta dupa. Poate e ceva care-l streseaza in casa: un bb mic, o pisica, sau ceva nou.
Curata-i rana cu apa oxigenata de 2-3 ori pe zi, da-i cu antibiotic unguent, si vezi daca vezi semne de vindecare.
mult noroc, si sanatate lui Toto
SunSmile spune:
Da da...asa sa-i faci! Dar obligatoriu incearca sa-l scoti un pic din casa! Si panseaza-l daca se linge!Curaj tie si la pitic multa sanatate!
quote:
Pucku,
bine a-ti venit. Sa ne scrii ce mai face Toto. Incearca sa-l duci la plimbare, macar o ora pe zi, si vezi cum se manifesta dupa. Poate e ceva care-l streseaza in casa: un bb mic, o pisica, sau ceva nou.
Curata-i rana cu apa oxigenata de 2-3 ori pe zi, da-i cu antibiotic unguent, si vezi daca vezi semne de vindecare.
mult noroc, si sanatate lui Toto
Danna spune:
quote:
Originally posted by Pucku
Eu sunt Toto un Tibetan Terrier imediat fac un an.
Ce fac? pai a inceput cred eu dupa ce m-am pierdut intr-o zi si cred ca m-am lovit la picior, dar nu stiu sigur. Poate ca m-am lovit apoi pe afara, nu stie nimeni sigur numai ca de vreo 2 saptamani am inceput sa ma ling tare tare la picior, am primit niste crema cu antibiotic dar nu prea m-a incantat gustul si am inceput sa ma ling si pe piciorul din fata. E asta e momentul in care s-a intrat in panica. Adica eu am intrat in panica cand am vazut ca magaria facuta la piciorul din spate incepe si la ala din fata, si daca la ala din fata arata ca o piele supta si o acumulare de sange sub piele la ala din spate in schimb a spart, si am cules azi la sange uscat de acolo de mi s-a facut rau. ca sa nu mai zic de Toto ca parca era porcu la taiat, nici fie-mea nu face asa cand o duc la vaccin...tremura de ziceai ca a intrat in priza....
L-am curatat bine cu apa oxigenata, am cules tot sangele uscat, i-am taiat parul scurt in zona cu supurarea, i-am pus praful de la o capsula de antibiotic - amoxicilina si l-am bandajat. Vreo 3 zile a crema cu polisporin si bactroban si badijonare ca altfel se linge.
Ce pot sa mai fac? Stiu ca mai sunt veterinari pe forum va rog sa ma ajutati, daca ma trimiteti la doctor va multumesc dar deocamdata din cauza bugetului nu pot sa-l duc decat in 2 saptamani asa ca pana atunci trebuie sa fac ceva. Sa-i dau si antibiotic oral? adica de al nostru am niste amoxicilina de 500 capsule, se gaseste over the counter in Quebec vreo crema miraculoasa?
Va multumesc anticipat
PS Cum sa-l dezvatz sa nu se mai linga?
Corina ,Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Din ce descrii tu se pare ca Toto ar avea o dermatita acrala prin lins.
Leziunea apare ca un mic punct dureros sau iritant, pe pielea membrelor, pe care cainele il linge continuu, motiv pentru care zona respectiva este permanent umeda. Medicamentele aplicate local, in general nu au nici un efect, iar leziunea se tot intinde si se ingroasa. Din pacate nici un medic nu poate prescrie un medicament care sa vindece sigur acest tip de dermatita. Pielea este atit de afectata la nivelul leziunii incit, chiar si in straturile profunde pot fi vazute la microscop mici "buzunare" pline cu bacterii, foliculi pilosi distrusi, glande sebacee inflamate.
Dermatita acrala prin lins apare atit pe membrele anterioare cit si pe cele posterioare, in zonele in care cainele are posibilitatea de a se linge usor. Astfel, la membrele anterioare, acest granulom apare pe fata anterioara a articulatiei carpiene iar la membrele posterioare apare pe fata si/sau in laterala membrului, chiar deasupra labutei.
Exista numeroase teorii privind cauzele acestei boli; daca una din teorii se poate aplica unui caine, este posibil ca pentru un altul, sa fie valabila cu totul alta. Iata cateva cauze posibile ale granulomului de lins:
1) PLICTISEALA. Multi dermatologi considera ca plictiseala este factorul principal in majoritatea cazurilor in care apare aceasta boala. Practic, prin linsul labutelor, cainele isi omoara timpul.
2) ALERGENII. Aeroalergenii inhalati, determina o dermatita pruriginoasa (cu mancarime puternica) iar cainele isi va linge continuu o zona "convenabila", mai usor accesibila linsului, respectiv labutele.
3) CORPURILE STRAINE Aristele, aschiile, spinii dar si intepaturile de insecte, pot declansa reactii la nivelul pielii, determinand cainele sa-si linga insistent zona in care acestea se localizeaza.
4) DUREREA articulara si osoasa determina lingerea ariei dureroase.
5) STRESUL PSIHOLOGIC . Singuratatea (separarea de stapin), aparitia unui copil sau a unui alt animal de casa etc. constituie factori stresanti, iar cainele, prin lingerea continua a labelor isi calmeaza aceasta stare de nervozitate.
6) HIPERTIROIDISMUL este implicat in unele cazuri de dermatite acrale prin lins labradorii negri fiind predispusi la aceasta afectiune. Aplicarea medicatiei specifice acestei afectiuni, pote rezolva totodata si leziunile cutanate specifice.
Au fost incercate numeroase metode de a impiedica cainele sa se linga pentru a permite vindecarea, insa nici una din aceste metode nu a dat rezultate sigure. Bandajarea piciorului afectat determina cainele sa se linga deasupra bandajului sau la celalalt picior. Nici substantele repelente nu au dat rezultate mai bune. S-a mai incercat aplicarea unui guler inalt in jurul capului; leziunea evolueaza bine atata timp cat cainele este tinut cu guler insa dupa ce aceste este scos incepe din nou sa se linga, reactivand leziunea. O parte din pacienti a reactionat bine la medicatia anxiolitica. Injectiile cu cortizonice in sau sub granulomul produs prin lins, au ameliorat evolutia, insa doar pentru o vreme. S-a incercat si denervarea (omorarea nervilor din zona respectiva) dar fara rezultate satisfacatoare.
Antibioticele administrate in cure indelungate, pana la 3 luni, uneori chiar mai mult, dau cele mai bune rezultate. Local se vor administra creme cu cortizonice aplicate zilnic. De asemenea pot fi folosite combinatii de mai multe antibiotice asociate cu cortizonice, sub forma de creme sau unguente.
La unul din cainii mei care a avut dermatita acrala am folosit Baneocin pudra facut de Biochemie care are in continut bacitracin zinc si sulfat de neomicina. Asocierea celor doua antibiotice permite obtinerea unui spectru antibacterian larg.
Daca gasesti Baneocin incearca-l si in mod normal in doua, trei zile de la folosirea lui (cu 2 – 4 aplicatii zilnice) ar trebui sa apara rezultatele vindecarii. In cazul in care nu se vede nici o ameliorare trebuie sa te prezinti la medicul veterinar.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by Pucku
PS Cum sa-l dezvatz sa nu se mai linga?
daca vrei sa nu se mai linga cat timp are rana, cel mai simplu e sa ii pui un guler in ala de plastic la gat, arata ca o veioza. prima zi o sa il enerveze tare gulerul, o sa se chinuie sa si-l dea jos, dar apoi se va obisnui. stiu ca Maritza mea asa a facut.
cred ca se gasesc de cumparat gulere din alea pe la voi, prin Canada. aici nu prea se gasesc, mie mi l-a dat veterinarul cand a operat-o.
succes
![](pupic.gif)
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Fetelor,
Oreo al meu continua sa se scarpine cu inversunare. Toti banii bagati la veterinar in noiembrie / decembrie au fost ca si aruncati pe fereastra. . .
Nu , numai ca se scarpina, dar parca si miroase a caine nespalat de ani de zile.
Sant disperata, nu stiu ce sa fac, ca nu mai vreau sa bag sute de dollari la veterinar numa ca sa faca experiente noi. As vrea sa-l puna pe antibiotice pentru 10 zile, dar daca merg acolo, si-mi spune altceva?
SunSmile spune:
Pai poate merita sa incerci! Ca nu prea e normal! Spune-i doctorului ca tu crezi ca are nevoie de antibiotic si daca nu e contraindicat, probabil va accepta! Al meu a inghitit un fermoar aseara...chestia aia de metal...si mi-a vomitat toata noaptea pana a scos-o. Acum si-a revenit cu ceai de musetel, paine prajita si morcov fiert. E "ca nou"! Pup si tine-ne la curent!
quote:
Fetelor,
Oreo al meu continua sa se scarpine cu inversunare. Toti banii bagati la veterinar in noiembrie / decembrie au fost ca si aruncati pe fereastra. . .
Nu , numai ca se scarpina, dar parca si miroase a caine nespalat de ani de zile.
Sant disperata, nu stiu ce sa fac, ca nu mai vreau sa bag sute de dollari la veterinar numa ca sa faca experiente noi. As vrea sa-l puna pe antibiotice pentru 10 zile, dar daca merg acolo, si-mi spune altceva?
adrienne12 spune:
Dragelor, scuzati pt. intirziere. revin cu niste poze ale mitzelor mele. Am crezut ca-s fetize dar Balla e de fapt Bellu iar Tiger e Tigress... Iar Sammy e total plictisita si agasata de astia. Scuzati... unele poze sint miscate: astia nu stau o clipa locului!http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/detail?.dir=382c&.dnm=b2bfre2.jpg&.src=ph
SunSmile spune:
Foaaarteee draguti! Sa-ti traiasca si sa faca numai nazbatii! Dar sa fie sanatosi! Pup
quote:
Originally posted by adrienne12
Dragelor, scuzati pt. intirziere. revin cu niste poze ale mitzelor mele. Am crezut ca-s fetize dar Balla e de fapt Bellu iar Tiger e Tigress... Iar Sammy e total plictisita si agasata de astia. Scuzati... unele poze sint miscate: astia nu stau o clipa locului!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/detail?.dir=382c&.dnm=b2bfre2.jpg&.src=ph