Mamici de ianuaire-februarie 2006 (129)
Raspunsuri - Pagina 5
Simonaci79 spune:
Denisa- scuze ca am intrat cu intarziere dar vreau si eu sa te felicit! Sa iti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si fericita, papacioasa, si mai ales sa nu aiba colici! Iar tu sa fii o mamica fericita si sanatoasa, sa ai mult laptic sa faci bebelina mare! Iti doresc tot binele din lume!
Deasemenea felicit si pe celelalte fete care au nascut! Multa sanatate voua si bebelusilor vostri! Sa fiti fericite alaturi de puii mici! Iar pt cele care se pregatesc pentru marea intalnire, nasteri usoare si bebelusi frumosi si sanatosi!
Pupici tuturor!
Simona si
Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
ralirali spune:
Neata burtici si mamici!
Fetele si Serj, merci mult pentru raspuns. Crema de la Penaten are zinc, dar nu a dat nici un rezultat. Acum vad ca se mai amelioreaza, o spal numai cu ceai de musetel si am dat-o cu pudra baneocin.
Bee, si eu sunt pe acolo si cu durerile de burtica si cu lapticul. Am lapte cat sa se sature fomista doar in timpul zilei, iar seara si noaptea sanii imi sunt moi de tot

si trebuie sa ii dau completare. Zau daca imi mai inteleg corpul asta...de ce in timpul zilei produc laptic si seara se leneveste. Eu port sutien nonstop pentru ca am sanii foarte mari si ma dor si ma jeneaza daca nu.
Fetelor, voi ce faceti cand va adorm bebeii dupa 5 minute la san? La mine se intampla destul de des si nu reusesc sa o trezesc nici cu trambite... se trezeste ea la o ora sau chiar mai putin de foame..si uite cum ii dau stomacelul peste cap.
Nico, zic si eu ca Deea...fugi la eco si asigura-te ca e totul ok.
Janina, jale la tine cu mutatul...of ce belea acum inainte de marele eveniment.
Ralu, cea mai fericita mamica
si
minunea noastra, Anastasia(01.01.2006)
Poze cu familionul
ralirali spune:
Fetele, ce e Gripe Water? Imi puteti da va rog mai multe detalii? Poate e mai bun decat ce am eu acum. Eu de burtica ii dau Sab Simplex, Bonissan si Epumisan(cateodata)... le alternez, dar mi-e teama ca nu cumva sa ii dau prea multe. Stiu de Sab Simplex si Epumisan ca nu fac rau pentru ca nu se absorb, ci raman doar in stomacel, iar Bonissanul e doar din plante. Eu am Debridatul in casa pentru ca mi-a zis pediatrul sa il am pentru situatii de urgenta, dar nu ii dau fara sa imi spuna el.
Ralu, cea mai fericita mamica
si
minunea noastra, Anastasia(01.01.2006)
Poze cu familionul
irinadum spune:
Raluca Gripe Water e tot un sirop anticolici pe baza de ulei de marar deterpenizat cu un efect sedativ si calmant al colicilot abdominali. Este foarte laudat de unii si fara efect pentru altii. Acum depinde ca nu la toata lumea are aceleasi efecte.
Irina
alina.mattei spune:
Buna dimineata mamici si burtici !
Bee - se pare ca mandra ta este o smechera ! Misto tactica ! Daca o face si a mea la fel o filmez sa-i arat lu' tasu dovada ca isi face de cap cand nu e el acasa !
Giova - felicitari pentru silueta ! Sper sa scap si eu la fel de repede de cele 23 de kg puse (spre rusinea mea .....)!
Denisa - Felicitari ! sa va traiasca bebelul !
Fetele cu cezariana - am mai auzit de simptome dintr-astea cum ca si dupa un an se simt anumite intepaturi in zona taieturii - Doamne ajuta sper sa nu fie si cazul vostru. Cica legaturile nervoase nu se mai fac exact cum erau in inainte si de aceea apar aceste intepaturi ... Acum nu stiu ce sa zic ... cat o fi de adevarat.
Alina si bb Carla Maria
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;19/st/20060127/dt/7/k/48cb/preg.png
andreeaC spune:
Nume: GRIPE BABY WATER, fara alcool
Producator: Pharco Pharmaceuticals
Compozitie: Fiecare lingurita de 5 ml contine:
Ulei de marar deterpenizat 2 - 3 mg
Bicarbonat de sodiu 52,5 mg
Proprietati: Sedativ si calmant al colicilor abdominale
Dozaj: Pentru sugari si copii:
Nou-nascuti1/2 lingurita de 3 ori pe zi
1 - 6 luni 1 lingurita de 3 ori pe zi
6 - 24 luni 2 lingurite de 3 ori pe zi
2 ani si mai mult 2 - 3 lingurite de 3 ori pe zi
Conditii de pastrare: A se pastra la loc rece.
monica70 spune:
Buna dimineata! Acum m-am trezit si astept sa se trezeasca si DIA!
A dormit bine de aseara,tot cate 3 ore - 3 ore si jumatate!
Incerc iar sa va raspund un pic pana nu e treaza!
GRIPE WATER se pare ca a avut ceva efect nu mai isi strange burtica decat foarte rar si ragaie mai bine decat cu SAB SIMPLEX.Sab-ul i l-am dat de cand am iesit din spital,nu stiu cum era si fara el.
Sutien eu port unul imens care nu-mi sustine sanii - parca nu l-as avea,doar pentru ca sa tina tampoanele de sani sa nu ma ud. Asta e ideea! Si in plus de larg ce e pot sa-mi descopar cate un san fara sa-l dau jos,cand alaptez.Am incercat sa mai port ziua cel special pentru alaptat,dar e fix si ma cam strange cand se umplu sanii. Si asa stau prin casa doar cu pijamale...cum vine cineva imi iau un capot. Sanii nu mi-au crescut decat f.putin,dar erau suficienti de mari,asa ca... intre cupa C si D sunt!
Cu lohiile si durerile...acum! M-a durut burta la spital cat a supt (in gol) Diana dar luam algocalmin. Toat atunci a curs sange ,prima zi tare,zilele urmatoare mai putin si spre roz. Dupa aia si chiar acum la trei saptamani curge doar cand alaptez putin,uneori e rosu uneori doar roz-galbui ,deci se mai vindeca uterul ca asa am citit ...cu cat alaptezi mai mult se vindeca mai repede.
Suzeta nu i-o prea place,dar o maio fentez inmuind-o in sirop ca sa stea cand o schimb,sau daca e aproape adormita o mai tine putin si apoi o arunca.Asta ca sa nu planga,ca la noi e prapad ce tipete tragem si de foame si de nervi la imbracat/dezbracat!!!
Cand adoarme dupa 5-15 min. la san o ridic sa ragaie si de cele mai multe ori se trezeste iar...daca nu atunci...precis o face cand o pun in patutz si ...iar o luam de la capat...iar pap,ragait...etc. As vrea eu sa adoarma asa tun!!!
GIOVA telefonul de RDS nu merge de doua saptamani am facut de trei ori reclamatie deja! Lasa ca te mai sun eu seara sau in WE cand apuc,am minute Orange!
Cat despre Mario si Marco...negociaza cu IRINA...iar va
acum din cauza Dianei???
Cand sunt atatea printese prin trupa asta!!!!
Hai ca plec!
Va pup pe toate DEEA,RALU,DENISA,GIOVA,MIRA,NICO,IRINA etc.
Oare ce-o fi cu DANIELA? Sper sa apara!
Pa! Incerc sa mai scriu azi,sper sa ma lase DIANA!
MONI si
DIANA (01.01.2006)

utocatalina spune:
Buna fetelor...eu am dormit aseara beton...nu stiu daca a fost efectul Water Gripe si Debridatului sau a celor 4 cani de ceai anticolici pe care-l beau eu zilnic, dar Bia a fost de nota 10...noaptea am dormit cu Dan si m-am trezit numai la 1 si 4 sa-i dau sa pape...ea a dormit tun in rest...de dimineata s-a foit numai nitel, dar a papat si s-a culcat...am remarcat ca perioada ei de veghe este la 18:30-20:30...timp in care vrea sa fie bagata in seama si plinge daca nu ne juncam pe rind cu ea...Luna Noua da-i si tu Debridat si ceai de menta, cite 2 lingurite intre mese sau bea si tu cite o cana de ceai de menta...are efect!
Debridatul se da 2, 5 ml de 3 ori/zi...efectul lui este vizibil cu adevarat dupa 2 sapt. ...se face cum scrie pe prospect...cu apa fiarta si racita pina la dunga...expira la 1 luna de la data reconstiturii
La mine Bia nu prea rigaie decit f. rar...desi o bat cu sirg pe spate...asta este, nu am ce face! M-am pensat, ca daca Bia doarme mai am si eu timp de mine...urmeaza spalatul pe cap si ce este cu adevarat cel mai greu ca-mi ia mult timp este uscatul la par...apropo fetele care spuneau ca ne cade parul mai mult dupa nastere, eu sincer nu vad diferenta, stau bine la capitolul asta, poate o fi si de la faptul ca iau Materna in continuare
...Ralu apropo de lapte, eu am testat pe mine ce a zis mama si am baut un sfert de pahar de bere blonda seara si am avut mai mult lapte decit de obicei...mie nu-mi place berea, dar ce nu fac pentru Bia! Incearca si tu si sper sa ai mai mult laptic!Eu in ultimile 24 de ore m-am muls si i-am dat din bibe sin...si pe mine ma dispera cind adoarme la sin si mi-e frica ca adorm si eu asa ca i-am dat bibe cu sin muls!Stai linistita cu Debridatul...este ok!Eu ii dau acum de 3 ori/zi Debridat inainte de masa si de 3 ori/zi Water Gripe, dupa masa!![]()
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta
Bee spune:
BUna dimineata fetele!
Denisa, ma bucur ca sunteti amandoua bine. E fain ca la voi ai de unde sa primesti sfaturi legate de alaptat si ingrijit copilul. Aici esti cam lasat in plata Domnului. In spital ni s-a spus: doar lapte de mama, dar nu mi-a aratat nimeni cum sa alaptez corect (pozitii, etc). Si acolo a fost nasol si acasa si m-am trezit ca la o saptamana, puiutza avea sub greutatea cu care iesisem din spital (3.200). Dar cand am vazut problema, am luat-o metodic si ne-am redresat. Indopata ca un porcusor a recuperat greutatea de la nastere pana la 10 zile (in 3 zile a pus 200 g
), apoi am facut o combinatie intre ritmul ei de supt si somn si ceea ce stiu eu ca e bine. Asa ca nu prea ma mulg si nu-i prea dau cu biberonul laptele meu (doar cand stiu sigur ca nu trage cum tb. Iar ea oricum refuza biberonul-in general). COmpletare i-am dat de 4 ori in 5 saptamani. Dar nu am ce sa-i fac cu somnul de noapte: 5 ore tb sa le doarma si chiar in conditiile astea suge prost la 5 dimineata (e tot obosita
). Daca ash trezi-o la 2 sau 1 (cum am mai facut) n-ar suge deloc.
Rali, tu iei ceva suplimente nutritive si pt lactatie? CA eu iau Nutrinatal (contine marar si anason) si Galactogil. Despre Galactogil se zice ca daca-l intrerupi scade drastic lactatia, dar e natural asa ca eu il iau, chiar in doze mult mai mici decat pe prospect. Chiar ajuta! Ceai muuult (2 l pe zi), bere fara alcool si mancare consistenta. Ia incearca si cu ce am zis eu, poate e mai bine. cand dai lapte praf stiu ca nu e bine sa inlocuiesti complet vreuna din mese. Tu cum faci?
Fetele va
ca mai am treaba cu puiutza
Bee si Ana Teodora
utocatalina spune:
Bee tu stii ca obligatoriu trebuie sa fie berea fara alcool? Mie mama mi-a zis ca pot bea un sfert de pahar de bere cu alcool..poate de aia a dormit Bia asa de bine!![]()
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta