Mamici de ianuaire-februarie 2006 (129)
Raspunsuri - Pagina 11
Ursoaica spune:
Buna ziua!
Fetelor Raisa mea asta noapte nu a dormit deloc de la 22.30 cand am terminat cica de papat pana la 5.00 cand am reusit sa o pacalesc cu tetina inmuiata in SabSimplex. Sa scremut, si se strangea de burtica de parca mancase cuie.
Asa ca Bee avem tetina dar o scuipa cat colo parca este acra, asa se stramba cand io dau.
Cata 
esti criminala ... buna treaba cu termometrul 

poze
Ursoaica acum
ursulinei Raisa Ioana (5.01.2006)
andreeaC spune:
Buna fetelor
Noi suntem bine, azi facem 37 fix si ne pregatim sa ne ducem dupa rezultatul de la analize, ca maine avem intalnire cu dna dr.
Am si eu o rugaminte la fetele care au nascut la Polizu: care au fost lucrurile de care au avut nevoie in spital si de preturi daca stiu ceva.
Multumesc mult! Am tot citit pe net, am intrebat si prietene, mi-am facut lista, am cumparat aproape tot (cred eu), dar chiar am nevoie de toate la mine, in spital. De exemplu - pompita pt nas, pentru bebe, forfecuta etc
si bb MAria 37 fix
utocatalina spune:
Mama Irina si Teolinda ce bb barosani aveti...acum eu ce sa zic ca Bia a fost mai mica la nastere, doar 3200...am venit cu 3060 din spital si sper sa trecem si noi de 4 kg la 1 luna...incet incet crestem si noi...Irina 

ai dreptate cu cotofana, oricum pe aici prin ziare scrie ca se poate sa fie insarcinata in 2 luni...acum sigur ca dupa tipetele Biei stie exact ce o asteapta
..Apropo..intrebare...dupa cm.(desi am inteles ca a acsris cineva ca putem ramine gravide acum si in lipsa cm???!!!)...ce metoda contraceptiva aveti de gind sa folositi...eu pastile nu mai iau...am luat 6 ani Logest si stiu ca dupa 6 ani de pastile creste riscul de cancer la sin cu 60%...sterilet nu vreau ca la fel, creste riscul de extrauterina, in metoda calendarului am o trelativa incredere ca eu am ramas cu Dan elevi fiind si studenti cu metoda asta, prezervativul iese din discutie, la fel si abstineta
...IMMM???? A...si Dan vrea ca in curind (eu nu cred ca asa curind, dar cine stie?) sa ne apucam de bb 2...un baietel sau tot o fetita...Spuneti-mi ce metoda contraceptiva veti folosi!Uau si stiti ce e culmea ca mo obisnuisem sa stau fara stres ca vine cm in timpul sarcinii....peste ceva timp iar trebuie sa ma invat cu tampoanele, ca, cu cosurile pe fata vad ca m-am invatat deja!
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta
teolinda spune:
Alarma falsa
. Pana am ajuns in dormitor ... l-am gasit adormit. Asa patesc frecvent ziua. Da un tignal si pana ajung la el adoarme la loc.
CATA mi-ai adus aminte de un Kaki al lui Nicolas de sambata trecuta, dimineata. Am vrut sa il schimb si nu avea decat pisu mult, se maraia si sughita. I-am lipit pampersul la loc si l-am luat asa dezbracat sa ii dau putin ceai pt sughit. El s-a agatat puternic de mine cu manutele si cu gingiile de biberon si a facut un kaki mare de s-a umplut pe el pe tot spatele pana la gat, si la mine in poala si pe covor si peste tot. L-am trezit pe sot ca nu stiam cum sa il dezbrac sa nu ii pun kaki in par
.Dupa aceea l-am bagat direct in chiuveta la spalat. A fost tare fericit de isprava lui.
Asa ca mi te imaginez cum erai dupa baia de kaki de la Bia. Dar nu-i nimic ... aduce noroc
. Cumpara si tu un bilet la LOTO ca eu nu am facut-o atunci. Hai
nu fi suparata pe frumusica ca ea s-a simtit bine iar noi trebuie sa fim cele mai fericite cand puii nostri reusesc sa faca kaki.
Fetelor vedeti ca incerc sa recuperez ... cat am absentat. Stiti ca asa sunt eu ... cand apar sunt ca raia si cand dispar... disparuta sunt.
Oricum ... slaba miscare... pe mamici le inteleg dar pe burtici?
Oare din cauza noastra cu kaki, colici, siropuri etc sa nu mai zica ele nimic?![]()
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
utocatalina spune:
Irina am notat intrebarea cu fontanela si o intreb diseara pe mama...fetelor daca mai aveti intrebari pentru mama acum e momentul...ca eu n-am fix si pe mobil e cam naspa...asa ca acum desertati sacul si diseara sau maine va zic ce-mi spune!
Cred ca ai dreptate cu siropurile dar stii si tu, cind vezi ca ununl nu are efect, nu stii ce sa-i mai dai sa taca...si incercam alte metode..eu cu Bonisanul si Sab Simplex am incercat mai mult de 1 sapt...si nu a mers...dar vad ca la tine si la alte fete tine figura...ce misto!Teolinda eu stiam ca Vigantolul se da cu lapte...dar fiecare cum poate acum...cit priveste siropurile..Debridatul este super bun...a gustat si Dan aseara si i-a placut..ce sa mai zic de ceaiurile de colici ca eu beau vreo 3 pe zi...sunt bestial de bune...i-am dat si lui Dan...dar vad ca tot nu au efect asupra ei!Ursoiaca si eu cu suzeta am stat aseara si azi noapte basca pina la 12 ziua acum!
O mai inmuiam in ceai de colici bay Calm amestecat cu menta ca face caca moale...la fel, molfaia si apoi o scuipa si iar tipete si iar o luam de la capat..Andreea C felicitari pentru 37+ si ai grija ca eu am nascut la 37 si 2 zile!![]()
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta
J G spune:
Cata sa stii ca (incredibil dar adevarat) mie imi lipseste ciclul. Mi se pare ca trece timpul mult mai greu.
Si eu m-am gandit la ce metode contraceptive voi folosi dupa nastere. Cu prezervativul sunt destul de obisnuita (am facut pauza de AC inainte sa ramanem) dar parca totusi as incerca iar AC. Doar ca trebuie sa gasesc unele care sa mi se potriveasca.
M-am gandit si la ceva pentru el (in Franta se gasesc, asa am auzit) niste injectii care se fac la 4 luni si ametesc
de tot, dar nu stiu foarte multe despre asta, trebuie sa ma mai documentez!
Oricum abia astept sa revin la normal cu
.
J 38+
teolinda spune:
URSULINA vad ca nici pe tine nu te scuteste printesa de nopti albe. Lasa ca o dai tu pe brazda. Zici ca nici pe Suzy nu o vrea? E mofturoasa... sau nu vrea sa fie vicioasa
.
Nici eu nu i-am dat suzeta lui Nicolas desi am 2 frumusele de la Chicco special alese pt el... Dar nu i-o dau decat daca invata sa mi-o ceara singur![]()
Cata.. si eu eram prietena cu Dianele inainte...ce e drept doar 1 an si asta pt ca eram ca la pubertate pe fata. Acum am un ten de bebelus... nu-mi vine a crede. Nici eu nu mai vreau Diane dar daca imi revine pubertatea cred ca iarasi bag.
Inainte de Diane ... calendarul si preze ne ajutau... si nu am ramas niciodata. Chiar mi-era un pic de teama cand m-am decis sa raman insarcinata ca imi va fi greu insa s-a prins din prima
.
Noi nu stim cand ii vom face o surioara/fratior lui Nicolas... proabil peste 2 ani daca ne-om descurca cu cresterea lui.
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
andiaroro spune:
b]Janina[/b] zic si eu ca Teolinda-cel putzin asa ne-a spus la cursurile de viitoare mamici. In ultima luna pot aparea mancarimi ale diferitelor partzi ale corpului ca si alte reactii care de care mai ciudate(inroseli, umflaturi ale membrelor. Partea proasta e ca pentru moment mare lucru nu se poate face, dar exista si o parte buna
dispar dupa nastere.....asa ca ...putintica rabdare ca trece. Eu am scris in we un mesaj mare in care povesteam pt fete care inca nu au nascut ce am mai auzit pe la cursuri, dar cum azburat in neant o sa mai scriu pe bucatzele cand mai am timp......parca Nicoleta zicea ceva de membrane la un moment dat.......cica ne dam seama ca sunt membranele fisurate daca curge la fiecare schimbarea pozitziei: te asezi curge putzin, te ridici idem, te pui in pat iar putzin si tot asa- asta ar fi un semnul de fisura si atunci tr mers la dr -aici ziceau ca iti introduc nu stiu ce substantza de contrast sa fie siguri ca nu e o alarama falsa.Daca avetzi ceva dileme fetelor "nenascute" inca putetzi sa-mi spunetzi ca poate ne-a povestit despre asta la curs-sa stitzi ca mi-amluat chisr si notitze in ideea asta.
Eu sunt f obosita ca dupa ce ca aveam programul ala minuscul de somn, acum il mai si fracturez cu mersul la baie-noroc ca seara pic lata si prind macar 2 ore intregi......apoi incepe circul........astazi sunt insa mai cheauna ca niciodata ca nu am mai dormit cat de cat de vineri ca mi-a fost rau in fiecare noapte, asa ca am contramandat tot ce aveam pt dimineatza si ma tarai prin casa, dar diseara tot tr sa ies la niste conferintze la care nu pot lipsi ca de:oi lipsi si eu cand oi fi la spital
, iar pt chestia aia a tr sa vb intai cu vicepresedintele univ ca teoretic nu aveam voie nici o absentza-nu stiu cum va fi....asa m-as fi lasat pagubasa, dar e dr ca sunt destul de imp....
Am cam disparut despre forum in ultimul timp ca am tot umblat dupa lucruri pt bebe si cum carucior si alte chestii marunte ne-au dat niste prieteni i-am luat pana la urma o pe langa patutz(care e de fapt evolutiv si poate dormi in el pana la 6 ani) si un dulap si o comoda ca tot le-am prins la 50% reducere...asta spre linistea mea ca asa s-a convins si sotul meu ca e mai ieftin decat ar fi dat el pe materiale sa le faca......dar acum tot planuieste pe ce sa-si consume elanul creator pt bebe....parca nu ar fi atatea de facut in casa! Acum sunt cat de cat montate, dar cred ca mai e treaba de vreo 2 ore pt pus etajere si seratrase.....
Gata ........am pierdut sirul si am uitat ce mai vroiam sa spun......Oricum le pup pe proaspetele mamici, iar bebelusii sunt unulmai frumusel decat altul-asa imi place sa ma uit la poze si sa vad cum cresc de la zi la zi
ana 34+
irinadum spune:
Catalina pai fii atenta dc juniorul baga cantece gen: nani; nani; ai pus_o de o masina nemteasca pentru Bia ca gata stirea pentru ziar. Merci oricum pentru ca ai sa ointrebi pe mama ta. Ca eu la al meu vad ca nu mai e moale in crestetul capului in schimb in fata deasupra fruntii a ramas cu o portiune cat o nuca unde e moale. Si habar nu am daca e normal. Plus ca mai e putin tuguiat acolo unde au tras aia cu ventuza. Iar in ceea ce priveste contraceptia asta esubiect greu pentru ca si eu as vrea pastile insa in Romania mi_au dat prima oara la sfatul doctorului niste jeguri ieftine de la care am luat in prima luna 15 kg dupa acre inca vreo 10 in cateva luni asa ca.... sunt patita. Pentru ca mi_au dereglat glanda la greu acum tre sa reiau pe aici tratamente si toate alea ca sa vina si ea la normal. Asa ca deocamdata ramane... balonul...apoi sa vedem.
Janine ia ca am sa ma interesez si eu ca mia_r conveni sa ia Marian vreo pilula in locul meu
doar sa nu ii faca astia vreun control sa ii zica apoi ca e dopat
.Eu stiu sigur ca aexista o injectie care s eface pentru un an sa nu mai ramai insa e tot pe baza de hormoni si mai sunt patchuri care se lipesc pe spate parca si care rezista si la spalat si alea se pun ori saptamanal ori lunar nu mai stiu.
Teolinda ce fel de ceai ii dai sa bea lui Nicolas?
Andreea imi pare rau ca nu te pot ajuta dar dc ai putina rabdare sigur o sa iti raspunda cineva.
Irina