Mamici de ianuaire-februarie 2006 (129)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Teolinda Mario are vreo 5.100 cam asa ca eu nu am cantar special pentru el deci il cantaresc pe ala al nostru care e bun da cine stie. Am sa mai il urc si azi sa vad. Faza e ca nu prea mai mananca asa bine adica are 6 mese a 120-130 mai rar baga si un 150-160. Mi se pare bizar pentru ca asa mananca de vreo 3 saptamani si credeam ca tre sa mai urce si el da........ Iar cu lohiile mie mi s_au terminat de mult insa cm a venit cu toata forta de nci nu ma gandesc ce ar fi insemnat sa fii mers la munca sau in alta parte . Bine ca e pe duca si sper sa fii fost doar prima oara asa si sa revina la ganduri mai bune.
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Fetelor am o problema... ma manaca pielea pe burta, dar rau de tot, imi vine sa plang! E adevarat ca m-am si scarpinat ca nu pot sa ma abtin. M-am dat cu tot ce am gasit prin casa si nimic!

J 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

In fine reusesc sa intru...subscriu si eu alaturi de Ursoaica ca sunt chiauna...in ciuda Debridatului si a Water Gripe ieri nu a mai tinut faza...a plins si s-a chricit de cu seara pina acum la 12 cu mici pauze in care a mai si dormit...eu sunt ZOMBIIIIIIII...nasol...de dimineata am luat-o cu mine in pat ca sa dorm si eu nitel si am infofolit-o prea tare...a dormit vroe ora si cind s-a trezit avea parul ud loarca ca-i pusesem si patura pe cap...am sunat-o pe mama care mi-a zis sa nu cumva sa aiba febra sa fi racit si sa-i iau temp. in fundulet,.,..i-am zis ca nu pot ca se zbate, dar dupa ce am inchis mi-a bagat morcovul in fund asa ca am dezbracat-o si am reusit sa-i iau temp. 37.4...mama mi-a zis ca e f. bine...treba nasola acum incepe ca dupa ce am scos termometru a tisnit un jet de caca moale pe mine, pe camaca de alaptat, pe picior, pe pat...si-i pusesem pampersul sub fund crezind ca daca e sa faca caca o va face acolo..eram plina de rahat pina in git...nici nu stiam cum sa-mi scot naibii camasa mai repede, fara sa mi-l pun si in cap...in fine am reusit si am sunt-o pe mama sa-i zic isprava...mi-a zis ca sigur am mincat iar timpenii si am inceput sa-i insir ce..credea ca m-a prins cund i-am zis ca am papat clatite, dar i-am zis ca erau cu briza si am scapat...in schimb mi-a zis ca am papat prea multe minicroissante...ce-i drept nu i-am zis ca am papat vreo 8 sau 9;....dar oricum mi-am luat-o...a inceput sa-mi fie frica si sa mai beau apa, sa nu faca colici...sincer nici nu mai stiu ce sa maninc...basca ca azi noapte un prieten de a lui Dan, iordanian ne-a trimis niste specialitati dulci de la cofetaria unui prieten...am gustat si eu nitel, cit virful de cutit, daca mai afla si de asta ma sugruma mama de tot...acum ma bucur ca am apucat sa pap ca nu stiu cind incepe iar criza...poate ca a adormit ca-i cinta Juniorul la pian si din gura...dar f. bine..sa-i mai cinte frate ca poate asa mai dorm si eu...Azi vine mama la mine cu mincare si sa stea pina maine cu Bia..poate nu mai urla asa..parca vad ca azi o sa fie o zi fara pitigaieli, ca maine sa o luam de la capat...
Teolinda eu Debridatul i-l dau pentru caca moale, dar el este bun si in diaree si in constipatie...e un fel de medicament minune, dar mama zice ca abia dupa 2 sapt. efectele lui se fac cu adevarat remarcate...eu am 1 sapt. de cind ii dau!Bia nu a fost constipata pina acum...de fapt noi suntem in tabara cu caca moale!Stiu ca nu e prea placut sa o cintaresc dupa ce suge la sin, dar vreau sa fiu convinsa ca papa, ca are dati cind sta cite 30 de minute si se face ca trage si cind o urc pe cintar imi arata ca a luat numai 20...e ...iti dai seama ca in cazul asta ma mulg si-i dau...acum vad ca a supt bine...100 in 30 de minute...e o realizare!Apropo ca vad ca faci botezul in martei odata cu Bee..daca va intreseaza teatru de papusi Libelula organizeazapentru botez un moment super cu ursitoare...fete imbracate ca vrajitoarele care vin si fac un spectacolde nota 10...a fost mama si cu tata simbata la un botez unde au facut asa ceva parintii..cica a fost super..si eu vreau sa fac pentru Bia la fel..daca vreti un. nr. de telefon, ceva, va dau ca sa vedeti...costa 100 Euro!
Ana_m ai grija cu mincatul ca sa ai laptic...nici eu nu am cine stie ce pofta de mincare, dar stiu legatura intre papa=lapte, asa ca maninc ca sa am lapte si slava cerului ca momentan stau bine la capitolul asta!
Tanti bravo..hai ca sapt. viitoare devi si tu mamica..pupici!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

pupici la burtici in mod special,pt ca nu prea apuc sa le raspund niciodata...
pup si mamicile si bebeii!
la noi siituatia e cam disperata,in sensul una bucata mama superstresata si una bucata copil tipator.nu stiu sigur daca il doare burtica sau are altceva,il vad ca ceva il deranjeaza ,dar nu stiu ce...azi noapte am urlat cam toata noaptea,am stat cu tzitzi in gura de l 10.30 la 12.30 noaptea..nu stiu daca s-a invatat asa sau nu e laptele meu destul de hranitor,pt ca de vreo 3seri incoace asa face.la 12.30noaptea eram cu el in bucatarie sa fierb o suzeta(ultima solutie,desi ma tineam tare sa nu-i dau,dar ma cam dor sfarcurile de atat supt)si -lam mai calmat nitzel.in plus am mancat si eu si am baut cu gandul sa fac lapte,ca eram cam secatuita...aseara m-a luat plansul,vazand cat e de nemultumit si irascibil.
in plus,iar i-am observat o basica la putzulica,care se retrage daca il las un pic fara pampers.ce sa fie?iar fatza o are de parca i-am frecat-o cu acid.pai sa nu ma apuce disperarea??????????kaka nu a mai facut,dar trage cu mare chin bashinele.azi noapte ca sa pot dormi si eu un pic,pt ca mi-era rau de somn,l-am tinut numai pe burta mea.iulian zice ca s-a invatat in brate...dar nu ma lasa inima sa-l las sa planga,mai ales ca noi mai stam si cu alta familie in apartament.iar ziua ,cum doarme iulian ,nici atat nu-l las sa planga.
suzi nu prea ii place,dar asa il mai pacalesc un pic ca nici la wc nu puteam sa ma duc.
in fine,ma plang ca de obicei,nu mai adaug ca sunt zombi,dar parca m-am obisnuit cu starea asta...dupa masa dam o fuga la pediatru poate ma mai scoate din boala.
a,si de abea pot sa-l pacalesc sa nu mai manance la o ora...
voi de cate ori pe zi dati bonisan,eu ii dau de trei ori cate 5 picaturi,dar azi noapte i-am mai dat vreo 5pic...
TEOLINDA,CE MA BUCUR CA AI MAI INTRAT!lui NICOLAS
ANAM ,te inteleg perfect cu hemoroizii,eu ieri nu mai puteam sa stau nici jos,dor mai rau ca o epiziotomie...s tratament nu prea au...fata
DENISA,se pare ca fetitza ta seamana cu dni al meu in pivinta orarului haotic de supt.
BEE,ESTI O FERICITA ,CA-TI DOARME PUIUTZA ASA MULT NOAPTEA
VA PUPIC
mirelutza si bebe

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Irina nici Nicolas nu prea a mai luat cu aceelasi avant din prima luna, in greutate. Adica in prima luna a luat 300gr pe sapt iar acum cam 250gr pe sapt.Eu nu ii fac proba suptului ca BEE ca nu vreau sa ma apuce disperarea.
Nicolas are cam 5.400gr acum. Iar la controlul de pe data de 12 ian avea 4.900gr.
Am mai auzit ca unii bebelusi intr-o luna cresc in lungime mai mult iar in alta in greutate. Desi Nicolas a crescut in prima luna cu 5cm.

Acum ma pregatesc de vaccinul de 2 luni... sa i-l cumpar pana la 1 febr iar pe 6 sa o chem pe pediatra sa il faca.

Fetelor din Ro, voi faceti vaccinul dat gratis de la policlinica sau il cumparati de cel din farmacii?Am inteles ca la policlinica cel antipoliomielitic se da pe gura si s-ar putea sa nu fie asimilat.
Eu m-am decis sa le cumpar... dau un ban dar sunt sigura ca e totul OK. In plus cica alea gratis dau nu stiu ce reactii adverse .

JANINA stai cumintica ca mai ai putin si scapi. Eu am facut vergeturi pe burta in ultimele 2 sapt de sarcina... si cand am nascut ma usturau alea de muream. Asa ca sa iti iei crema la tine sa te dai pe burtica in caz de usturime. Pe mine nu m-a mancat burta dar m-au mancat mainile de credeam ca m-am umplut de vreo boala ceva. Cand colo... reactie din cauza sarcinii... dupa ce am nascut nici o mancarime nu mai aveam. Nastere usoara !

TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Mirela la mine Bonisanul a avut efect ciuciu...adica ioc...incearca si tu cu Sab Simplex ( si asta la mine ioc)...Debridat (dar nu te astepta sa aiba efect imediat, ci dupa 2 sapt.), Water Gripe( asta ar trebui sa aiba efect sedativ usor)sau Espumisan (asta cred ca i-l dau maine...poate o avea efect) ca nici eu nu stiu ce sa-i mai dau...sunt zile in care e cumintica si atunci zic ca au avut efect, ca a2-a zi aceleasi medicamente sa nu o mai linisteasca deloc..nasol!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Mirela scrie pe hartie tot ce ai de intrebat ca sa nu uiti ceva ( ca se intampla des ). Iar Bonissanul eu ii dau cate 10 sau 15 picaturi inainte de masa da de 3 sau 4 ori pe zi. Noaptea nu ii dau ca nu tipa.
Janine da-te cu o crema. Am lasat o discutie deschisa cu tine dar am avut treaba si nu am mai intrat dar o sa revin. Nu scapi tu de mine asa usor.
Catalina pai inseamna ca azi cu mama ta ai sa stai linsitita si nu ai sa mai bagi la greu la mancare.Iar in ceea ce priveste juniorul vezi sa nu vina cotzofana ca dupa aia o sa iaba Bia cosmaruri.
Teolinda eu acum l_am cantarit si arata 5.200 . Sincer, ma indoiesc eu cred ca e pe la 5 kg dar e in limite deocamdata adica 1.200 cel putin in o luna zic eu ca e bine ca al meu a iesit dupa 5 zile cu 3800 deci cred ca e ok. Sper sa mearga macar asa ca mie imi plac copii grasanei. De abia astept sa faca vreo 4 luni sau 5 sa il musc un pic .Al tau cate mese are pe zi si cat ia la masa?
Irina

Mergi la inceput

Catalina eu as putea spune despre siropurile astea ca e normal sa nu isi faca efectul atata timp cat le incercam o zi sau doua. Plus ca la fiecare copil poate merge un sirop sau altul sau nici unul. Eu le_am incercat pe toate dar tot in stilul asta haotic doua zile Sabul , doua zile Water sau hai cate 3 sau 4 ca la final sa trec si la ultimul adica la Bonissan dupa care am scapat de colici. Acum nu stiu la care o fi fost efectul dc a fost dar cert e ca am continuat cu Bonissan si asta doar ziua de vreo 3 ori.
Si dc tot discutam si mai vine si mama ta pune si tu o intrebare despre fontanela care si cum trebuie sa arate si sa se inchida si unde e ca eu habar nu am si pana ajung la medic mai e mult adica pana pe 15 feb.
Irina

Mergi la inceput

CATA merci de pontul cu sceneta de la botez. Cred ca va fi mai potrivit sa ii chem la motz.. ca nu prea vin cu copilasii parintii si pt adulti poate niste dansuri din buric ceva.
Imi pare rau ca te chinuiesti atat cu BIA. Sunt smecheri copii astia. Cand sunt cu noi fac fitze si cand vin bunicii fac impresie buna. Asa patesc si eu cu Nicolas. Luni a fost jale pe vale si ieri a fost cel mai cuminte. Poate ca au stat bunicii si au vorbit cu el. Mai nou el vrea sa stau sa palavragesc cu el iar eu nu stiu cum sa fac sa il culc sa mai fac din treburi prin casa.
Deci Debridatul abia dupa 2 sapt face miracole? Se pare ca eu nu am avut rabdarea sa astept atat. O sa il reiau... ca oricum desi nu ii dau Debridat ci BOnisan si Sab... tot constipat este.

Mirela eu ii dau cate 10 picaturi de Bonisan la un supt iar la celalalt ii dau 15picaturi de Sab.Nici o masa fara picaturi.
Imi pare rau ca esti epuizata si ca ai fost nevoita sa il inveti pe Dani in brate. Probabil ca Iulian are dreptate, dar daca zici ca nici tu nu ai alta solutie... nu imi ramane decat sa iti doresc sa fi tare.

Copilutul meu accepta orice ii indes cu lingurita. E drept ca siropurile astea sunt bune la gust si d-asta. Iar Vigantolul i-l dau cu un pic de ceai.
Pupici!

Mergi la inceput

IRINA noi avem cam 7 mese in 24 de ore.Mananca de regula cam la 4 ore.Iar intre mese cam la 2 ore bea ceai cam 50-70ml uneori si mai mult. Aseara a mancat cam la 9 dupa baita, apoi la 1 noaptea, la 3 si jumatate s-a trezit a tras o basinica si a baut 20ml de ceai dupa care a adormit pana la 6 dimineta cand a mancat si s-a mai trezit pe la 9.Cam asa ne petrecem timpul.
Nu stiu cat lapte papa ca nu ii fac proba suptului. I-am facu-o odata acum o luna si papase 120gr.
Fug ca da tignale. Sper sa mai pot reveni.

Mergi la inceput