Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 9
Gogolos spune:
Anda77 (daca tin minte tu erai cu laptele) stai linistita ca se intampla si in alte parti. Eu am patit asa cu ceaiul, ca m-am lenevit si l-am lasat o noapte pe calorifer si i l-am dat a doua zi, si cand sa spal biberonul mirosea a acru de numai! O zi intreaga a trebuit sa tin tetina in apa cu detergent sa i se duca mirosul. Bebe mic in schimb nu a reactionat foarte rau, a regurgitat un pic, dar asta la noi e lucru obisnuit! E rezistent, ce mai! Dar de atunci m-am invatat si fie ca ii dau lapte sau ceai, il gust intotdeuna inainte.
Si acum ca tot vorbim de regurgitat, nu mai tin minte exact cine se intreba de asta. Noi regurgitam inca din maternitate! Bineinteles ca primele 3 zile am plans de zici ca se sfarsea lumea, nu stiam ce are bebe, stiam eu ca e normal, dar tot mi se facea frica cand il vedeam cum da saracul afara laptic. Acum ca ne-am mai obisnuit, a aparut o alta problema: regurgiteaza noaptea, in somn, si dimineata cand il iau in brate tot e plin de laptic uscat pe gurita! Acum sunt iarasi speriata ca ma tem sa nu se innece noaptea! Of, cum scap de o grija cum apare alta!
Eh,vad ca aici e concurs de zambit la bebei! Ei bine, ne inscriem si noi! De 2 zile bebe al meu zambeste cand ii fac vocalize (aaa, eee, ii, etc.) si cand il ia tati in brate! La mine nu prea zambeste, dar eu zic ca e din cauza ca e obisnuit cu mine
In schimb nu gangurim inca, dar avem sperante ca va incepe curand, bebe al meu are doar o luna.
Voi beti ceai de anason? Simplu sau in combinatie cu ceva?
Gogolos si printisorul
felicia74 spune:
Noki si noi am avut "ghinionul" Cristinei: 2 intepaturi. Si cred ca asa va fi la fiecare 2 luni, ca doar sunt 2 vaccinuri, nu?
Ma bucur ca v-a placut site-ul lui Doru cu botezul. Tot al meu sot a cumparat de la biserica o carte despre cresterea copiilor "Parinti si copii" scrisa de arhim. Simeon Kraiopoulos. DEsi am fost foarte sceptica in privinta sfaturilor date de acest cler, cand am rasfoit-o am vazut ca poate fi confundata cu o carte a unui pediatru. Nu stiu unde a capatat omul experienta in cresterea copiilor, ca parca ce-i ca el nu se casatoresc. Sau gresesc? Sa-l intreb pe Doru![]()
De exemplu, iata ce zice despre obligarea bebeului sa mearga in picioare:
"Unele lucruri sunt dovedite corect din punct de vedre psihologic si pedagogic. Daca nu poate inca sa stea in picioare, este de preferat sa asteptam pana cand acesta va reusi sa stea in picioare.Daca ne grabim noi sa-l ajutam sa stea in picioare, in sensul de a-i limita un pic libertatea,, de a-i limita propriul dinamism, mersul lui normal, este foarte probabil sa nu reusim atunci cand dorim noi sa-l facem sa stea. ... ESte de preferat sa mearga copilul douazeci de zile mai tarziu decat sa-l facem noi sa mearga mai devreme pentru a ne bucura si a ne mandri cu el".
Mie mi-a placut sfatul.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
Morgano spune:
Anda draga, ai mare grija, cele mai urate toxinfectii sunt de la lichide fermentate - ceai si cafea, si normal ca si lapte, mai ales ca l-ai tinut la cald. Ai avut mare noroc.
Si noi tot de 2 intepaturi am avut parte. Felicia, la 6 luni se face rapeul la vaccinul de acum, si la 4 luni e alt vaccin, daca stiu eu bine. De bun simt sfatul parintelui, eu stiu ca nu se casatoresc preotii cu functii mari. Cei obisnuiti se casatoresc, altfel nici nu au voie sa practice.
Gogolos :) ai rabdare ca la 1 luna incepe cu zambetele daca e precoce, de gangurit mai stai vreo 10 zile 2 sapt si sa vezi atunci ce frumos te trezesti dimineata in "povestile" micutului. La multi ani pt 1 luna!
Dordia, e super-bine bebele tau, si nu-ti fa griji, au fiecare ritmul lor de crestere. 160gr nu e de bucurie dar nici de sarit in foc. Sapt viitoare va lua mai mult. Si Ana are 65 de cm, dar la 5kg :)
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
dordia2000 spune:
Fetelor am si eu o problema care ma roade!!! Eu acum vreo luna si ceva am cumparat o cutie de Milumil pt ca credeam ca nu am lapte si i-am bagat completare de 2 ori lui bb cate 30 ml. Abia acum cand mi-am luat ratia de bebelac am citit pe cutie ca punga de lapte inceputa tb folosita in cel mult 3 saptamani. Asa e? Adica laptele nu mai e bun? ca asta inseamna ca am aruncat pe geam 250.000 si mi-ar parea rau!!!
Lavi02 stiu ca tu i-ai mai dat formula, ce ai facut? Arunci restul de lapte praf? ca mi se pare aiurea rau. De ce sa nu mai fie bun?
lamuriti-ma si pe mine plsssssssssss!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
Morgano spune:
Diana, exact asa am patit si eu, deschisesem cutia de Nan in primele zile acasa, am dat 1 bibe cand avea 3 zile, apoi unul la 3 sapt si dupa ce i-am dat putin la 1.5 luni am constatat ca scrie a se folosi in max 1 luna. Eu tin prafu' in frigider, da' tot am respectat ce scrie pe cutie, asa ca i l-am pus in portii generoase la caine in mancare adica l-am aruncat. Asa scrie, asa zic ca e bine sa faci, desi Ana n-a avut nimic de la vreo 3 bibe din alea inainte sa citesc de avertizarea cu expiratu'. Dar mai bine da-i naibii bani decat sa risti, ca au ei motivele lor, si cred ca nu doar financiare sa scrie pe cutie ce scriu. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
madau spune:
Salutare fetelor!
CRISTINA , calciu gluconic nu se mai facbrica, deci nu mai gasesti. Eu i-am luat la recomandarea doctoritei Calciu de la Pharco, e sirop si il ia mult mai usor ca e dulce, calciu mi-l scuipa mama, mama. Se dau 5ml de 2 ori pe zi.
DORDIA si pe punga de Milumil scrie ca e valabil 3 sapt dupa dechidere si am intrebat si doc care a zis ca nu mai trebuie folosit ca ii afecteaza rinichii lui bebe, etc nu am retinut foarte bine argumentele de ordin stintific. Doar ca trebuie aruncat.
Fug ca s-a trezit inamicul si urla dupa papa. Revin 

Madau si
Miruna (15 dec 2005)
cristinamh spune:
dordia, n-as sti sa-ti explic stiintific de ce nu se pastreaza, dar o punga o data deschisa sau cutie desigilata, in max o luna trebuie consumat...
mie mi se pare super bine, ca doar de-acum nu mai iau asa mult in greutate... si iar te intreb, daca vezi ca face falcute si e dolofan, la ce-l stresezi cu cantarul!?
noki, nu stiu ce noroc ati avut voi, dar eu am intreabat-o pe asistenta de ce doua intepaturi... si a zis ca de un an eu nu mai au DTP-ul si hep B unite... la 4 luni se face daor polio (oral) si DTP, intepatura... la 6 luni iar se face hepB, banuiesc ca alta intepatura, ca doar nu le-or avea unite prin mai...
sondaj....
cine mai merge la policlinica 10(elias) si de cate intepaturi a avut parte la vaccinul gratuit???
am sunat acum sa vad cu ce inlocuiesc calciu gluconic, si mi-a zis calciu pharco, sirop, ca e special pentru bebelusi, doua lingurite pe zi, dimineata si la pranz, pana terminam sticluta. din experienta cu andrei, ajunge cam 3 saptamani...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
utocatalina spune:
Joy si Cristina mercic de informatii...deci mai imi ramine numai molifta de la 40 de zile...ca de 1, 8 si 3 sapt. am trecut...Tania imi pare rau sa vad ca nu se mai termina sirul cusaturilor tale...nasol, dar pina la urma trebuie sa fie bine...Doamne ajuta!
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta
felicia74 spune:
Dordia da-i incolo de bani! Spune drept, e singurul lucru inutil pe care l-ai luat? Ca eu stiu vreo 4 in cazul meu: mameloane de silicon si de latex, suzi de silicon si... Bephanten (cel putin pana acum nu a fost cazul). Si cred ca mai sunt si altele.
Si pe cutia mea de Nan scrie ca in maxim o luna de la deschidere trebuie folosit laptele. Mai bine arunca-l cu inima usoara!
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
anda77 spune:
mi-a facut copilul diaree!

aseara a vomat si azi are diaree si-l chinuie burta tare

nu ma mai certati ca mi-am facut mea culpa ca eu am gresit, mai bine spuneti-mi ce sa fac acum. V-am auzit vorbind de mucilagiu de orez. ce-i aia? cum se prepara, please help! sa-i dau si ceai de menta? daca da, cat?
fie-va mila de o mama denaturata si un copil in prezent nefericit si spuneti-mi ce sa prepar acum, repede...

puiutul meu, Nichita