Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Ziua buna si calda la toata lumea, ca la noi sunt inca -20 de grade, dupa ce asta noapte am ajuns aproape de -25.

Vineri si sambata am avut zile grele cu colicutzele...Sambata cand speram sa ma ajute sotul, a trebuit sa plece la servici si a ajuns iar la 8 seara. Iar noi am tinut-o dintr-un plans intr-altul. Macar i-a revenit pofta de mancare, adica crizele de colici nu coincideau cu orele de masa, ca sa o deranjeze.
Voi tineti bebeii in brate cand au colici? Ca la mine nu tace decat cocotata pe umar si are deja 6 kg...face mama muschi, nu-i mai trebuie sala de fitness. Si nu pot sa stau intr-un loc, trebuie sa fac ture prin casa...
De ieri am inceput sai dau Bonnisan, cinci picaturi la trei ore si parca ne-am mai revenit. Sau mi se pare, ca am pasat piticul sotului, simteam ca nu ma mai tin puterile.
Acu altu-i baiu', face kk o data sau maxim de doua ori pe zi apa...adica ramane in pampers numai culoarea...Ati patit asa ceva? Nu cred ca e diaree, de vreme ce face asa de rar...

Lordra si eu stau cu vaccinul in frigider, acu' nu-mi vine sa bag termometrul sa vad care e temperatura, dupa constatarea ta...Am sa dau telefon la farmacie sa intreb ce si cum...

Apropos de sot, eu, una pot sa ma laud ca am un ingerash langa mine. Adica e implicat total in ingrijirea Mariei, cand are timp. Doar e fata lui...cea mai frumoasa si ochioasa! Ar tine-o in brate non-stop!
La inceput el o manevra cu mai multa siguranta si la baie si la imbracat. Eu mi-s mai panicoasa, mai ales cand sunt obosita tare.

Si eu simt ca ne-am indepartat putin, cu toate ca dormim toti trei in aceeasi camera. Mi-e ciuda pe mine ca nu am putere sa-l dragalesc, sa il alint, ca merita, la cat munceste si are grija de noi...Seara cad si eu de pe baricade si adorm...Plus ca sunt dracoasa si dupa o zi grea de colici sunt imbufnata cand vine el acasa, parca ar avea vreo vina...
Nu ma inteleg bine nici cu mama, nici cu soacra, nu ca ne-am lua de par, dar ma incarca cu multa energie negativa amandoua si prefer sa ma chinui de una singura acasa, cu copil, cu mancare, cu spalat, cu curatenie...

Parerea mea este ca sotul ar trebui sa se implice si el in cresterea celui mic, de vreme ce s-a implicat in conceperea lui...Si cred ca majoritatea l-au si dorit. Stiu ca e usor numai sa il dragaleasca, dar ar trebui convinsi sa puna mana si la spalat kk, la dat papica, la tinut in brate cand plange...EU, una, nu as suporta sa stau langa unul care nu face nimic.

pupici

Ioana si Maria (29.11.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Maria-Alexia- superb Crisyian. Ti-am zis mai demult ca io sunt fana. Totusi, Sarah e promisa lui Vladut a Xandrei. Vezi ce patesti daca fii-tu s-a lalait pina sa iasa? Sau de fapt mami s-a lalait pina sa-l conceapa? Eee, pe acolo, oricum..

Taniuta- oooof-oooof oooooof si-un cartof! Numai probleme. Te pupicesc dulce sit-i doresc sa-ti treaca repede-repede si sa poti sa-l pupicesti cit mai mult pe Stefanel stind pe fundic!

Alexandrina- multe incurajari!La noi e asa: evident ca este o diferenta intre cum eram noi inainte de micutza si acuma. Inainte aveam mult mai mult timp pentru noi, ne prosteam mai mult, ne giugiuleam mai mult. Acuma, timpul asta e alocat fetitzei. Dar nu ma pot plinge. Adi o iubeste tare mult si se poarta super cu ea. El participa la baita, o pregateste inainte si debaraseaza totul dupa, cit timp ii dau eu papa. Participa si la schimbatul ei, diminetile cind e acasa. Chiar daca are treaba la PC, de multe ori, in acelasi timp o tine pe Sarah la rigiit, vertical, cit timp io gatesc sau am alta treaba. Cit despre relatia noastra strict - a fost o perioada mai stresanta in ultima vreme, ne-am cam ciondanit, dar acuma vad ca suntem pe drumul cel bun. Am discutat pe tema si am ajuns la concluzia ca daca ne iubim , nu are rost sa ne certam. Noi dormit cu totii in dormitor. Noi in patul mare si Sarah in patutul ei.
Certurile era datorata faptului ca micuta nu a luat bine in greutate in ultimele 3 sapt, eu ma stresam, el suferea ca ma vedea stresata, eu imi varsam nervii pe el si tot asa. Pina mi-am data seama ca el saracu nu e vinovat si mi-am schimbat putin si io atitudinea. Acuma e ok. Sper si pe viitor.

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Ilenutza Felicitari si la mai multe luni!!
Catutza si noi avem certificate de casatorie ortodoxa (cred ca asa se spune), dar au ramas la biserica. Nici ei nu ni le-au dat, nici noi nu le-am cerut.

Dordia Stefanel mereu a fost un mancacios, dar nu stiu ce sa zic chiar de 250 gr la o masa. Inclin sa cred ca nu a fost cantarit bine.
Si Ilinca a inceput sa foloseasca titi drept suzi si a reusit astfel sa-mi faca din nou rani. Si eu care voiam sa vand tubul 2 de garmastan!!!

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna fetelor !

Abia acum am reusit sa citesc toate postarile voastre din weekend ( eu locuiesc in gaura neagra - mai bine zis scumpa - a netului din Bucuresti), deci INCA nu am reusit sa instalez si acasa - si deci, mi-a luat ceva vreme sa spicuiesc printre picaturi, interviuri si treaba ceea ce ati scris.
Pentru fetele cu probleme si usoara depresie le recomand calduros sa citeasca asta : http://www.eva.ro/dragoste/articol458.html - E interesant, si sper si util.
Apropo de probleme, sfatul meu este sa incercati in primul rand sa nu mai dormiti cu bbi in pat. E placut, il face sa se simta in siguranta, te face sa te simti mai linistita si poate ca dormi si mai adanc cu puiul langa tine, dar nu e bine pentru ca creaza dependenta si il face pe tatic sa se simta dat la o parte.
Vad ca mai sunt mamici care au probleme cu taticii si imi pare rau: motivatiile, am citit, sunt diferite de la cuplu la cuplu: unii tatici sunt atat d disperati dupa puii lor, incat simt frustrare vis a vis de faptul ca mama sta si face TOT pentru copil, astfel incat face si el ceea ce e DEJA facut lasand senzatia ca mama nu a facut bine; e pe undeva si influenza negativa a soacrelor care aproape fara exceptie isi subestimeaza nora; alti tatici se tin departe din cauza anturajului care, fara nici un temei, ii impinge la acest lucru. Ma refer chiar la cazul meu, cand prieteni de-ai sotului meu care de altfel facusera si ei pe "menajera" cat sotia fusese lauza, il ironizau pentru ca ma ajuta si spala scutece, facea mancare, etc.
Dar cel mai grav caz este acela in care sotul e fara sa-si dea seama gelos pe copil, si mama, tinand copilul in centru atentiei ( e si firesc ) si mai ales aducandu-l in patul conjugal, mentine senzatia.

In alta ordine de idei,Ina, imi pare foarte rau prin ce treci acum; sunt alaturi de tine pentru ca si eu am patit cam acelasi lucru, in sensul ca atunci cand puiul meu avea trei saptamani, bunicul meu de care am fost extrem de apropiata ( el m-a crescut pana pe la 3 ani ) a murit, si desi ai mei au vrut sa ma protejeze si nu m-au chemat cand tragea sa moara, mama a fost nevoita sa ma cheme la final pentru ca acesta ma tot striga; a murit la cateva secunde dupa ce l-am luat de mana si i-am spus cine sunt, atunci mi s-a dereglat lactatia si cu greu am reusit sa mai alaptez copilul cu adaos de formula inca vreo luna. S-a dus, nu a apucat sa vada nepotelul pe care il astepta cu nerabdare, insa el a ramas mereu in sufletul meu.

LuiNoki si nu numai, le recomand sa nu se mai streseze cu proba cantarului. Copii nu cresc tot timpul constant, ei pot fi perfect sanatosi si sa cresca fara sa ia neaparat in greutate; daca acum va agitati pentru ca la un supt nu a luat nu stiu cate grame ( atentie, in functie de presiune dar si din alte cauze cantarul nu se calibreaza la fel ) riscati sa pierdeti laptele sau sa agitati si copilul; nu mai vorbesc despre tatic care cu siguranta ca este destul de agitat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lavi, da, poza era de la o intalnire. cu caruciorul poti sa cauti, sigur exista si variante mai usoare. eu acum 2 ani gassisem pe amazon.com un model foarte misto de la graco, semana cu ce mi-am luat eu de la babycare ca mod de inchidere... era suoerb... da' cine sa mi-l aduca din state!? asta e, ne multumim cu ce gasim pe la noi...

alexandrina, io is cam tzacanita de felul meu, i-am zis de la inceput ca nu ma ocup singura de copil, apoi de copii... nu sunt doar ai mei si nici spiritul meu de sacrificiu nu merge pana la cazut din picioare de oboseala cand altul isi petrece timpul liber dupa pofta inimii. eu nu mai am timp liber, asa ca, o fi n-o fi corect, nu vad de ce-ar avea el (stiu stiu, is tare egoista). asa ca am impartit treburile din casa si avem amandoi putin timp liber, si pt placerile individuale, si pt alea "comune".
adevarul e ca, neavand pe nimeni in bucuresti, daca nici el nu ma ajuta, ma impuscam pana acum. acum ca alaptez, ma descurc singura noaptea, dar la andrei biberonul de la 3 am i-l dadea el.
baita facem impreuna, ne ajuta si andrei, piata si cumparaturile le face el, dupa acte/dosare si ce mai e cu drum in oras el se duce...
nu face mancare, nu face curat...
de dormit, dormim impreuna ca nu are de ales. cum stam in garsoniera, si deocamdata e un singur pat... nu prea vad unde ar fugi. dar marea lui placere e sa dormim toti 4. si mie imi place, sa-i tin pe copii de manute. dar apreciem si cand copiii sunt la ei in patuturi..
io de obicei comentez cand nu-mi convine ceva... cel mai bine ar fi sa-i spui ce te deranjeaza. nu de alta, dar maruntisuri de-astea accentueaza depresia...

lavi, daca te hotarasti cu scoala de soferi..., hai, ca intram la categoria "masina de familie si 2 copii".

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

mai dar ce are forumul asta????

NOKI, nici pomeneala, Doamne Fereste!!!! Dar Adi are talent sa la spalat de scutecele, ca erau asa albe si frumoase cand le intindea...

A nu se intelege ca al meu e dus chiar asa rau cu pluta. NU. Il iubeste f mult pe gogosarul mic, il schimba, ii da ceiut, sta cu el, cum vine de la servici gramada pe el, dimineata nu l-am pputut convinge sa nu-l pupice ca doarme si se trezeste...Noaptea se trezeste daca maraie un pic mai mult, pana il schimb eu, apoi ma duc sa ma spal pe maini...
S-a schiimbat cate ceva intre noi 2. Adica toata atentia noastra este spre pitic si numai avem timp unul pt celalalt. cand vine de la servici calare pe pitic, apoi daca dupa ce papa doarme, hop si el la calculator de unde nu-l mai iau decat daca am treaba cu el legata de pitic. Sa stea cu el, sa -i facem baita, da-l adoarma sau sa-i incalzeasca carpite sa i le pun pe burtica cand il doare...
stiu ca or sa treaca...dar zau ca mi-e dor sa ma ia in brate, sa vedem amandoi un film, sa jucam table...chestii de astea.

Cu biserica, CATUTZA au dreptate mai era si molifta de1 zi si aia de la 3 saptamani este ca sa-i poti spune pe nume lui bb.
fetelor, nu am stiut. nasa lui Vladut a fost si si-a facut molifta la biserica de la eroilor si nu a intrebat-o nimeni de apa si restul moliftelor si nici nu a chemat-o cu ala micu. Dar barem sa-l bage in biserica sau in altar.
Si eu am asistat la finalul slujbei si apoi la miruit ca tot in biserica am stat (cica cu copilul ai voie sa intri!) .
Fata de atitudinea doamnei, exact asta vroiam sa-i zic Felicia: ca nu asa se face apropierea...Plus ca eu consider ca Biserica Ortodoxa este f rigida si exclusivista. Si as fi avut multe de spus pe asa o tema, dar nu mi-a dat ocazia sa ma descarc.
Si mi-a facut si apa, dar cica nu este decat pt lauza....pe cand alt preot mi-a spus ca este si pt copil...

ha ha asa face si Vladut cu titzi a mea...o scuipa o ia iara, trage de ea de parca ar fi de cauciuc, iar o lasa...si eu ma crizam ca nu are lapte si de aia face asa, dar nu.
Acum nu situ cum sa-l fac sa pape mai mult ca numai 15-20minute suge si la un singur san. E adevarat ca doarme chiar si 3 ore dupa masa, cateodata cere la 2 ore papa ( asa am facut ieri) dar cand va aud pe voi ca dureaza asa mult mesele...

Nu mi-a raspuns si mie nimeni....la bb-i vosri le FIERBE burticutza???

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Continui sa va mai raspund...

In principiu la bb alaptati eu sunt de parere ca dupa 4 luni ar trebui inceputa diversificarea. Dar face fiecare cum crede si cum ii spune pediatrul propriu, ca mai depinde si de copil.

Dordia eu zic ca totusi nu-i prea devreme pt 2 lingurite de suc de portocala daca bb le accepta, nu face figuri ca-l doare burtica si in plus asa ia si femobarbitalul. A trecut de 2 luni - e marisor.

Canuta-om-sucit fiind bb pe biberon ar merge sa-i dai suc de fructe.

Felicia as vrea si eu link-ul cu diversificarea, mi-l poti trimite pe mail te rog?
Am citit link-ul tau despre botez, copii mici, mamici, etc si mi-a placut. Multumesc!
Nu te oftica Felicia, e mai "curat" botezul asa. Si eu am vrut fara asa ceva la Silvia, dar s-a apucat socra-mea sa puna tot felul in baita de a doua zi si n-am vrut sa-i stric placerea. Dupa parerea mea astea sunt mai mult inutile decat daunatoare... Dar au dreptate cu multe in link-ul tau: daca ar fi asa simplu - pui o minge si devine fotbalist.. dar totul pe lumea asta se dobandeste cu multa munca din partea tuturor: si a copilului cand creste dar si prin educatia buna data de parinti. Deci au dreptate in esenta. Mi-a placut link-ul tau.

Tania deci macar taietura n-ai sitit-o? e mi se parea sinistru sa simti taietura. Bine, la nastere nu e sinistru pt ca n-o simti in celelalte dureri si in anestezia naturala a corpului. Plus ca taie repede, iar la tine acvum ma gandesc ca a taiat "dichisit". Of, saracuta de tine!

Maria si Ilenuta la foarte multe luni!!!

Ilenuta da da da! de abia astept povestea nasterii!

Clar Cristina ne-ar prinde bine sa conducem si masina familiei, ma aile ca avem 2 dupa noi. Ca la noi cel putin nu se profileaza prea curand masina MEA. Va trebui sa ne luam de manuta sa facem scoala... Deal?

Despre soti va raspund imediat.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alexandrina iti dau un pupic ca ai deschis subiectul si ca ti-ai deschis sufletul mai ales ca tu esti mai retinuta si nu ne povestesti atata despre tine.

Va zic intai cazul meu si apoi imi dau cu parerea la voi.

La Silvia, situatia a fost in felul urmator: am ramas accidental gravida la sf anului 4 (din 5), eu fata desteapta (la vremea aia ca intre timp m-am prostit) care ma asteptam sa fac draci si laci in cariera. Asa ca eu ma cam gandeam la avort si sotul era 100% impotriva. Atunci ne-am dus in Gradina Botanica (e locul unde mergem noi cand avem situatii de criza) si i-am explicat ca acest copil inseamna lucruri diferite pt noi, ca in f mare parte se va sparge in capul meu. Eu nu voi putea sa fac ce mi-am dorit profesional (cel putin pt cativa ani buni), eu sarcina, nastere, alaptat, leganat, etc. El isi dorea atat de mult sa nu fac avort incat a promis ca ma va ajuta cat poate de mult si ca vom "imparti" copilul cat mai echitabil. Dar nu de-asta m-am hotarat sa pastrez sarcina ci pt ca m-am indragostit definitiv de ea la eco de la 12 saptamani cand i-am vazut inimioara si coloana vertebrala.

-----------------------

Oricum, sotul meu a trait tot timpul cu ideea ca bb e al ambilor si ca trebuie sa ma ajute cat poate.

Asa ca am stabilit urmatoarea chestie: cat e el la servici si eu acasa, eu ma ocup 100% de bebe, casa, etc, in nici un caz nu ma distrez - munca se cheama. Asa ca timpul in care e si el acasa impartim munca pe din doua. Ca sa impartim si timpul liber pe din doua.

La Silvia a fost greu, avea colici, plangea noptile, dormeam cu schimbul - v-am povestit. Asa ca Virgil s-a ocupat mult de ea pt ca era mare nevoie.

La Nati, v-am zis eu atunci, in primele saptamani m-a apucat depresia pt ca mi se parea ca n-o baga in seama pt ca Nati saraca era f cuminte, dormea si manca, iar mancat = alaptat. Am plans, etc, pana la urma a inceput si el sa se implice la ragait fata si acum se implica mai mult, o adoarme, o tine ca sa fac eu dus, etc. Nu mai vorbesc, de Silvia se ocupa mult: el ii face lapticul, o asista la spalat pe dinti, dimineata el o pregateste de gradi si o duce, eu nici nu ma trezesc.

Noi nu concepem altfel sa dormim decat impreuna, tinem f f mult la tandrete si imbratisari, chiar daca nu avem intotdeauna energie pentru . Asa ca am dormit impreuna cu bb in camera la inceput si acum cand avem musafiri, si impreuna ne-am mutat in dormitor. Mai apucam sa vorbim si de-ale noastre, il mai intreb ce se mai intampla la servici, mai comentam evenimente publice, vorba ta, Joy, sa nu vorbim numai de bani si cumparaturi.

--------------------------------
Ideea e ca venirea unui bb e un soc care ii afecteaza pe ambii.

Mama se simte neglijata, inchisa in casa cu bb (mai ales acum, iarna, am nimerit-o si noi ), au disparut toate: cochetaria, munca, preocuparile din afara casei, plus ca bebe e f solicitant ca sa nu mai vorbim de corpul nostru care ba ne doare, ba se umfla, se dezumfla, precum spuneam.

Pt tata, daca nu se simte f f implicat, bebe e o chestie care a venit si a acaparat-o pe mama si a si schimbat-o in rau: e mai cu toane, mai obosita, nervoasa, neingrijita, putin disponibila, etc. Si in plus, bb asta e o chestie la care nu se pricepe.

Solutii pe care le vad eu:
-mamica sa-l implice si pe tatic in treaba cu bb, bb sa nu fie numai apanajul ei; daca lui tata i se da voie sa "umble" la bb va incepe sa se priceapa si sa-i placa, sa se ataseze mai mult de bb si sa o mai descarce si pe mama de toate problemele si pe de alta parte sa o inteleaga
-mama sa-i spuna sotului ce simte, prin ce trece, ce si-ar dori sa faca, ei nu inteleg cum e sa stai toata ziua in casa; barbatii n-au aceeasi capacitate de empatie ca si noi, asa ca ei nu-si dau seama ce e in sufletul nostru daca nu le spunem; sa cautam impreuna solutii - cum sa facem sa ies si eu un pic singura in oras?
-mama sa-l intrebe pe sot de problemele lui, cine ce mai face la servici, ce-l enerveaza, ce-i place, etc; sa discute si altceva decat bb si casa
-sa nu neglijeze contactul fizic in toate formele lui (nu numai sexual)
-sotul trebuie sa aunga singur la concluzia ca nu-si poate petrece timpul liber numai dupa bunul plac, munca nu e o scuza si noi muncim la fel de mult acasa: copiii sunt ai ambilor si sacrificiile ca si bucuriile se impart la 2.

Cam atat am avut de spus, poate foloseste cuiva si parerea mea.
Ma duc sa mai trebaluiesc nitel.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

LInkul nu se refera la diversificare exclusiv, ci la evolutia copilului pe luni. Acolo era un paragraf care o interesa pe Dordia.

Lavi il trimit acum. Pe Doru il va bucura nespus ca ti-a placut linkul cu botezul, ca el mi l-a varat sub nas

Azi Ilincutza a fost tare voioasa, asa ca i-am mai facut pozici. Se pot vedea la semnatura.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Neata pe la pranz,dragele mele!
Sa mai raspund si eu,ca de cand sunt singuraaaaaaaaaaa!!!
gata,nu mai e mami cu mine non-stop,sunt fata mare,ce naiba!!
ei,glumeam,dar tare bine era cu mama,mai gatea,mai un calcat,mai aveam si eu timp de DC...
intreba cineva de vaccin la 14 grade...daca e numai atat diferenta,nu se-ntampla absolut nimic,ca doar frigiderele noastre nu sunt statii stelare,comandate de NASA,sa fie atomic de perfecte...so,vaccinul e in buna stare!
Sa nu depaseasca 15 grade,ca dup'aia se degradeaza,ca majoritatea sunt facute pe "cultura"de ou de gaina.

Acum,cu condusul:bai,am murit de ras...la fel si eu,barem la noi sunt 2 masini,a sotului de la sv,si-a noastra,nou-noutza,asteapta cuminte in garaj s-o conduc...v-ati gasit!!
mor de frica,si doar carnet am din 2000!!
Nu stiu daca am condus 50 de km la viata mea,si astia cu frate'mi'u-n masina,care murea de ras,cu mana pe frana de mana!!!

Asha ca...nu sunteti singurele...frate,asta e,mi-e frica si pace!!

Cu sotul:heeee,saracu',da'doarme in alta camera,si cand plange bebe noaptea,aude si sare sa m-ajute,el il ragaie noaptea pe Stefanel!!
Dupa ce il pune in patutz si incepe micul terorist sa se-agite iar,iar il kem,iar il pune la verticala,bineinteles ca ala mic nu mai ragaie nimic,si uite-asha vorba lui Joy,trece o ora juma'la o sedinta de papa,noaptea!!!

Si el are un super-serviciu stresant,cu delegatii prin teleorman,2 zile,vizite la medici,etc...off,asha vrea sa nu mai depind de el,dar noaptea sunt zombica rau,mi-e rau de-atata ne-dormit,ca sa nu va-nkipuiti ca dorm vreun pic de somn profund cu bebe la 20 de cm langa mine...parc'ash fi beata,asha ma simt noaptea
In leg.cu partea sentimentala a lucrurilor:da,sta si la pc,mai pierde si vremea,dar mai vine si mai imi da si mie un pupic,doi...si mai vrea si alte alea!!

Pupici,daca ati mai avut intrebari medicale,o sa va raspund mai incolo putintel,ca n=am apucat sa citesc tot!

aaa,mie mi-a facut nenea parintele molifta acasa,e un preot adus de mama de la tara,si a fost super repede,super ok,nu m-a-ntrebat nimic.

Mergi la inceput