Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 4
catutza spune:
Noki , am vazut in pozele tale ca ai pus-o pe Sarah sprijinita de perna in fundulet,eu inca nu am incercat ca am zis ca e prea mica,dar o sa incerc ca ma gandesc ca asa ar sta si ea in pat si nu ar vrea toata ziua in brate.
Eu inca nu am inceput sa-i dau suc de fructe cu toate ca e hranita doar cu lapte praf,doctorita noastra a zis ca de la 3 luni sa incepem.
Alt episod legat de biserica si de preoti...noi am fost la 2 biserici pana sa ne hotaram unde vom face botezul,preotii de la amandoua vroiau sa mearga nasa inainte de botez sa se spovedeasca...iar nasa nu a vrut pentru ca nu are timp si a zis ca merge la alta biserica aproape de casa...iar ei nu ca la ei!!!Asa ca pana la urma am facut la o a treia biserica botezul!
Catutza si
Bianca-Maria (2.11.2005)
ilenutza spune:
felicia vreau si eu linkul cu botezul!
nu stiu cine a facut botez pana acum dar noi am vrea pe 25 feb sau 4 martie!asa ca ma intereseaza!
si lui victor ii forfoteste burta si vad ca face kk rar si mult, sper sa fie ok!
eu ii dau cu flatulin, ii dau debridad si babydrink.deocamdata colicile sunt sub control![]()
ilenutza si bb victor(22.12.2005)
ilenutza spune:
sa va spun ce am descoperit ref. la ragait: si noi aveam pb. cu asta!!pana intr-o zi cand il plimba sotul meu prin casa sa ragaie si il tinea pe piept la verticala si nu stiu ce i-a venit si s-a indreptat de spate si si-a scos pieptul inainte si a ragait baiatul super bine!
asa ca de atunci cand il pun la ragait il apas cu mana pe pieptul meu iar eu ma indrept de cocoasa si ragaim imediat!nu il bat nu il chinui, doar il tin apasat si eu scot un pic pieptul inainte, asa ca la sport!
incercati si voi ca ca noi merge super!
sper ca am fost explicita!![]()
ilenutza si bb victor(22.12.2005)
tania-z spune:
fetelor, multumesc de incurajari si ganduri bune! Am emotii mari ca intr-o ora merg la dr. la control sa-mi spuna cum evolueaza monstruozitatea. ii spun asa pt ca aseara m-am uitat cu oglinda si ce pot sa spun e ca am o taietura luuuunga, tot perineul, ce mai, si care nu arata prea bine: atle sunt tensionate si pielea mult prea intinsa - stau cu emotii sa nu cedeze. ANDA, sfaturile tale nu sunt deloc puerile, dimpotriva, cum zicea si LAVI, chiar trebuie sa ma port si sa ma misc ca cu un ou. Mai ales ca doare la fiecare miscare!
ina
iti spun si eu condoleante cu intarziere, sa se odihneasca in pace!
alexandrina
, of, ce situatie grea...eu zic ca se poate remedia dar cat mai repede, ca daca "adaptarea " voastre la noul membru al familiei va prinde cheag asa, va fi mai greu. Si mie mai ca mi-a trecut glontul pe langa ureche! Stii cum? Pai in primele zile a fost grozanic cu deficitul de somn, iar sotul meu era tot frustrat ca nu se odihneste suficient si mai merge si la serviciu. Asa ca mama mea venise cu o propunere: sa doarma ea cu mine si sotul in sufragerie. Eu nu ma puteamn misca atunci si mama s-ar fi trezit noaptea sa-l ia sa mi-l puna la san, sa faca biberonul de completare - cam ce face sotul meu acum. Eeeee, initial am vrut sa cedez tentatiei - mai ales ca nu mai voiam sa-l aud pufnind de enervare ca iar a dormit putin - dar ins[iratia divina m-a facut sa spun nu. Nu vreau sa ma gandesc ce as fi facut acum daca s-ar fi obisnuit sa doarma in cealalta camera, comod, iar eu, dormind tot atat de putin (max 6 ore pe noapte) sa mai am si laptic si grija de copil. Asa ca eu zic sa faci ceva, nu stiu, o "criza de nervi" daca altfel nu se poate (discutie normala) sau sa te apuce vreo durere pe undeva intr-o seara ca sa fie nevoit sa doarma cu tine sa te ajute cu copilul. Asta pt inceput. O alta idee ar fi, daca aveti prieteni apropiati care au deja copii, i-ar prinde bine o discutie cu un alt tatic, mai experimentat, care sa-i explice ce important este sa se implice si el si sa te menajeze, pe cat posibil si pe tine. El nu te percepe ca lauza ci ca pe persoana dinainte de sarcina si de aceea probabil isi asuma mai putin decat ar trebui. cert este ca, daca apuca sa "evadeze" (pe motivul serviciului etc.) va prinde gustul si greu va mai accepta sarcini in plus, mai ales ca are acoperirea perfecta! Dar poti sa-i explici ca tu ai mai mult decat un servici, uite numai mesele lui bb sunt 7, inmultite cu o ora sunt deja 7 ore. Plus kk, legatat, vorbit, stimulat, schimbat, imbaiat, treburi casnice etc... se aduna cat doua joburi, ca urmare sunteti mai mult decat chit din punctul asta de vedere.
OK, ce am scris mai sus sunt opinii proprii, ia-le ca atare. iti tin pumnnii si te pup!
A, mai voiam sa va spun ca Stefan al meu are stofa de mare vanator! Puteti sa vedeti aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriela_ranga/album?.dir=4cd5&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Tania & BB Stefan
joy04 spune:
FEtelor, cum trebuie sa sune cererea de intrare in CIC aia de o depui la angajator? "Subsemnata...CI, CNP, adresa, angajata, rog a-mi aproba cererea de intrare in CIC?"
Si mai trebuie sa declare si tatal ca nu este in CIC la angajator? Ca stiu ca la dosar trebuie depusa aia din anexa 1, dar mai cere alta?????
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
pisi-si-boscu spune:
quote:
Originally posted by lavi02
Asa ca am stabilit urmatoarea chestie: cat e el la servici si eu acasa, eu ma ocup 100% de bebe, casa, etc, in nici un caz nu ma distrez - munca se cheama. Asa ca timpul in care e si el acasa impartim munca pe din doua. Ca sa impartim si timpul liber pe din doua.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Ma bucur ca imi vine tocmai de la Lavi confirmarea: tati munceste la serviciu iar mami acasa. Mi-am adus amintye de un caz pe care l-am avut acum cativa ani, in care o tipa casnica se judeca cu un fostul sot pentru partaj: initial facusera un soi de partaj voluntar la separare, inainte de divort, iar dupa divort ( au divortat pentru ca el a emigrat in Canada si ea nu a vrut sa plece cu el ), dupa ce a vorbit si ea in dreapta si in stanga, a realizat ca avea dreptul la jumatate din bunurile dobandite in timpul casatoriei. Sotul, vehement, a incercat sa convinga judecatorul sa nu ii acorde mare lucru ( cei drept nu dobandisera marea cu sarea dar imparteau o casa si o masinutza, plus un caine si vreo 50 de farfurii ) pentru ca ea nu muncise !!!! Dar, chiar daca ea nu a muncit niciodata, a contribuit la bunastarea familiei prin munca prestata acasa. Mi-amintesc ca judecatorul l-a intrebat daca a avut vreodata camasa necalcata sau mancarea rece in farfurie. Nu. Dar faptul ca femeia a mentinut un climat sanatos in familie in asa fel incat el sa munceasca si sa castige banii... a facut exact jumatate din bunurile comune...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
canuta-om-sucit spune:
Hehe...dormitul cu sotul in acelasi pat,e un lux, cel putin pentru mine. Noi nu mai dormim impreuna de foarte mult timp, cred ca se implineste un an si asta nu pentru ca nu ne mai iubim sau nu mai exista atractie ci pentru ca sotul meu SFRAIE. Da, sforaie de nu poti sta langa el, e groaznic, asa ca, din cauza sforaitului noi noaptea ne certam ca chiorii,eu ca sforaie si sa inceteze el ca de ce il bazai si nu il las sa doarma. Asta pana intr-o zi cand am spus gata dormim separat si totul a inceput sa mearga foarte bine.E chiar mai bine, daca avem chef de
ne inatlnim noaptea ca amantii:)
Despre ajutorul pe care mi-l da in legatura cu Dimitrie nu prea am ce sa ii reprosez, desi daca vreau gasesc
, insa ma ajuta. De cand a implinit copilul o luna numai el doarme cu el si asta fiindca eu aud fiecare zg
omot pe care il scoate copilul. El nu sta nici cand doarme. Gangureste, rade in somn in hohote, da din maini, picioare, e intr-o continua miscare.In casa daca il rog sa faca curat face, la baita, nu spun, ca la fiecare baita a stat si m-a ajutat, sau lapticul, spalatul biberoanelor, sterlizat, gatit, spalat rufe, intins, strans rufe, plimbat copil impreuna, etc. Sa nu credeti ca nu munceste, ba da munceste de ii sar ochii din cap caci salariul lui e singura sursa de venit, acum are practic 2 joburi munceste de dimineata pana seara, dar cand vine acasa stie sa fie si tata si sot.
Sa nu credeti ca eu stau linistita si am numai grija copilului si casa. Eu sunt in anul IV, ma asteapta o licenta acum sunt in sesiune la Cluj, copilul e la soacra-mea, imi e un doooor nebun de el, plang de dor, dar nu am ce face. Si stiti ce ii spun eu sotului cand mai are o incercare de a imi spune ca e obosit? Dragule nu uita ca pe langa toata munca pe care o depun eu zilnic in casa eu am si nascut. Asta ar trebui sa inteleaga fiecare sot, dar barbatii mai uita sik trebuie sa le reamintim.
Asa ca pentru noi dormitul separat nu e un motiv de intristare.
aura
canuta-om-sucit spune:
Ahh am uitat sa ma laujd cu odrasla
Mi-a spus soacra-mea ca a venit pediatra si ca i-a spus ca nu a mai vazut un copil atgat de bine dezvoltat din punct de vedere psihoneuronal, la nici 2 luni copilul meu gangureste, rade provocat. Intr-o zi avea el chef de vorba si incep sa vorbesc cu el sa ma stramb la el si la un moment dat ii scot limba. Sta se uita intrebator apoi incepe sa rada. Ma gandeam oare rade ca i-am scos limba sau nazareli de-ale lui. Repet figura si incepe iar sa rada. Opaaaa copilul cred ca rade ca eu ii scot limba. Apoi ii fac bauuuuu.. sta se uita un pic la mine si zambind face auuuuuu si incearca s aimi prinda gura, si tot asa de vreo 4-5 ori. Imi venea sa il mananc. Oricum eu il pap zilnic de nu stiu cate ori pe zi dar atunci....
aura
pisi-si-boscu spune:
Am crezut ca ma inec de ras cand am citit mesajul tau, Canuta ! Sa stii ca si eu am problema asta cu sforaitul, sotul meu zici ca e o drujba, sfoaie, ofteaza, etc. ( bine ca nu mai vorbeste in somn - la inceputul casniciei cand lucra la Mc Donald's mormaia in somn "restul dv., doamna" de ma terminam de ras ) dar pe de alta parte nu ma credea ca sforaie. Acum ceva vreme am descoperit ca pot sa inregistrez voce cu telefonul meu mobil si l-am inregistrat intr-o noapte. Nu i-am pus a doua zi pt ca nu ma puteam abtine din ras, ci dupa vreo doua zile. A ascultat, i-am pus din nou, ma intreaba: " ce naiba e asta? " "concertul din fiecare noapte puiule, cum faci tu " ( eram intr-o delegatie la Sibiu, intr-un motel, il luasem si pe el cu mine ) Am cezut ca o sa rupa patul ala firav de ras, plus ca a chemat cineva tipa de la receptie, a crezut ca a patit ceva, cat putea sa rada de tare.
Dar si acum sforaie. Eu m-am obisnuit - 7 ani de casnicie !
Si am o banuiala cumplita ca si eu fac aproape la fel.
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
bb_alinus spune:
Buna mamici,
Hai ca nu mai apuc sa intru, ca ma iau cu altele cand imi doarme missa!
Ina, sincere condoleante pt bunica ta, stiu ce inseamna sa pierzi un suflet drag, si mai ales sa fii departe...
Tania, doamne sper sa termini o data cu calvarul asta! Zici ca tricoteaza astia cu tine, fir-ar sa fie! Oricum eu as fi murit de o mie de ori in locul tau! 
Fee, ce bine ca ai mai intrat si tu sa ne dai vesti! Ca sa iti raspund de scaunul pt masina, eu am de la Peg Perego, si e valabil pana la 9kg, deci cam pana la 6 luni, nu? Si am dat si o gramada de bani pe el
Dar de bun e bun, n-am ce zice.
Fetelor ca se tot vorbea de carucioare? Voi le trembalati de fiecare data in casa? Ca eu una n-as putea, mi se pare asa de greu ( desi are 7-8kg) si nu am decat cateva trepte, dar totusi... Oricum, eu il las in masina dar altfel nu stiu cum as fi facut, cred ca iesem numai in weekend cand al meu sotior e disponibil ![]()
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii