apa la bebelusi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Bea apa in prostie! de ce?
ioana2004
Fetelor....,fata mea de un an jumate...bea apa din orice pozitie...chiar si inainte de a minca... de ce?
Cred ca ajunge sa bea cam 1 litru de apa plata...sau Teddi sau ceai?
E grav?E vreun inceput de ceva?Ori poate ca beau apa numai cu paiul sau cu canita cu ciup si nu se satura?

CristinaT
Cantitatile mari de apa sunt semn de diabet. Nu vreau sa te sperii, uite citeste aici:
http://www.e-sana.ro/index.php?a=205

Eu despre asta am citit in ultimele luni, asa ca pe mine la asta m-a dus gandul.

anca tanasica
1 l de apa pe zi la varsta asta nu e mult, cel putin asa mi-a spus mie pediatra...e chiar bine sa bea apa...gandeste-te ca bb la nastere bea sute me ml de lapte pe zi...la 6 luni dc e alaptat exclusiv bea peste 1 l de lapte...la un an jumate pitix bea cam tot 1 l pe zi (se intarcase deja si puteam sa-i tin o socoteala mai exacta!)

pediatra mea mi-a zis sa ma bucur ca bea lichide in general...se spala rinichii, organismul functioneaza corect...mai rau era dc nu bea lichide, ca sunt copii (si adulti) care nu simt senzatia de sete...

edit: dc te uiti in link-ul dat de cristinat vei vedea ca la diabet exista si alte semnale de alarma...ori atata vreme cat bb e ok, nu e apatic si ia in greutate e bine...

PS: si eu beau multa apa, uneori, in curele de slabire, depasesc 3 l pe zi...dr.mi-a zis ca pana la 4 l e ok...peste pot face intoxicatie cu apa...

Ana_Alx
la 1 an si 8 luni cand fii-mea a avut un episod de constipatie medicul a zis sa bea 1.5 l lichide pe zi.Si de ce a avut episodul de constipatie? pai eu am pus pe seama faptului ca brusc nu a mai baut apa asa cum bea ea: bea apa cum zici si tu de fetita ta "in prostie"(asa mi se parea mie).Si brusc nu a mai baut,si apoi s-a contipat.Acum e iar bine .Insa am vazut "pe pielea mea' ca e mai bine sa bea decat sa nu.

Babisa
Mai intai asigurate ca nu are nimic.Iar daca totul este ok ,nu ai de ce sa iti mai faci griji ,ba din contra ,sa fi fericita ca bea atat apita...a mea fetita bea destul de putina.Eu una sufar ca nu beau apa,maxim o cana pe zi...i consider fericiti pe cei care pot bea cate 2 l asa cum se recomanda.Deci lasa fetita sa bea in voie daca este totul ok.

mamagiuliei
Si Giulia bea foarte multe lichide de tot felul, mai ales daca ii schimb recipientul, acum e fan flacon de plastic cu chestiune in loc de capac si daca e plin de 10 x / zi, il goleste de dragul actiunii.
Sanatate muuulta va dorim !

roxanaz
este normal! asa si trebuie sa bea. poate ar fi bine doar inainte de masa sa ii mai reduci cantitatea, nu de alta dar ii da o senzatie de satietate si se poate sa nu mai manance.
si eu am baut si beau ditotdeauna cam 2-2,5l apa pe zi....si aici vorbesc de apa, nu si de alte lichide. ai mei ma banuiau de diabet insipid....dar doctorul i-a spus mamei "doamna, fetita e normala....altii nu sunt". daca vrei sa elimini vreo suspiciune ii poti face analiza glicemiei.

Claudelu

Absolut normal! Al meu baiat depaseste cu brio 1 litru de lichide pe zi! Toti medicii recomanda cel putin 1,5 litri de apa pe zi la copii...asa ca stai calma

cornelia_laura
Si Eduard(1 an si 10 luni) bea peste un litru de lichide/zi(lapte, apa, suc) si dr pediatra ne-a spus ca e foarte bine.
Daca nu are si alte semne ingrijoratoare eu zic ca poti sta linistita.
Eduard inca foloseste in majoritatea timpului biberonul dar daca ii dau cu paiul sau canita sta numai cu ele in gura.

mariussimiuc
Mi se pare normala cantitatea de lichide pentru varsta ei.Mai rau de noi,Robert daca bea o cana de apa pe zi zic saru-mana.

claujro
este normal. si baietelul meau bea cam 1,2 l de lichide (ceai, apa, lapte, suc de fructe adunate) pe zi.

mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005

sirimie
Eu am citit ca are nevoie de 120-150ml de apa (lichid in general) pe kg corp. Si oamenii mari au nevoia asta, nu numai copiii.

De acord cu roxanaz, ar trebui sa nu mai bea apa inainte de masa pentru ca nu mai maninca bine.

aissa
Apai cum zic si fetele, bucura-te ca bea. Uite a mea e in extrema cealalta, noi ii schimbam apa din biberon ca se cloceste acolo. Si dupa ce m-am luptat cu constipatia (din anumite motive eliminase si cei cca 150 ml suc de portocale pe care de bine de rau ii bea) de am ajuns sa o iau razna, dr. mi-a zis sa o fortez cu lichide (si fibre, dar asta e alta discutie). Asa ca am renuntat la orice ganduri la E-uri si alte alea si am trecut-o pe nectar de piersici din comert si din asta imi baga 250 ml pe zi si ma declar satisfacuta.
Daca nu are semne de boala ci doar bea apita, e ok, mai ales ca banuiesc ca alearga toata ziua, si obosesc si ei.

asi
Daca bea un litru de apa e bine.dca bea un litru ce Tedi sau ceai nu e prea bine.Eu as prefera apa.

irina74
este posibil sa fie si un deficit de calciu.Daca si transpira mai mult eu zic sa mergi sa consulti medicul pt ca tu si el cunoasteti cel mai bine fetita.Asculta-ti instintul.pupici si sanatate.Si ai grija sa nu-i dai prea mult tedi ca ii faci pielea portocalie

claudiasabou
Si fetita mea bea tare multe lichide.Ii place mult si Tedi,pe care i-l dau prin rotatie cu morcovi ,apoi cu banana si lamaie ,cu fructe de padure,etc.

mira_m
Apa e buna fiindca stimuleaza metabolismul. E ok nu te ingrijora, n-are diabet, nici alte boli oribile!

Flaflo

Bianca depaseste 1 litru/zi, a baut de la inceput multe lichide! Poate ma mosteneste pe mine, eu beau 3 litri/zi!
Bucura-te ca bea atit, sint mamici care nu stiu ce sa faca sa bea puiul o gurita de apa sau ceai!!

ana_miti
Daca bea mai mult de 2 litri pe zi ...ar trebui sa te ingrijorezi....
Iti spun asta din proprie experienta.
Alex la 11 luni, cand s-a imbolnavit de diabet....asta a fost primul semn care m-a pus pe ganduri.....pe langa scaderea in greutate, apatie....etc.... a baut in 4 zile 5 LITRI DE APA PLATA, ceai cate un bibe pe zi si lapte la greu......

Daca fetita este ok...si nu are alte semne care sa iti atraga atentia.....nu iti face griji!

ymellda
Daca bea apa, e super, pana in 1,5 - chiar si 2 litri, depinde de cata energie consuma. A mea bea cam tot asa. Una peste alta, o nepotica a mea la 3 ani a fost operata de pietre la rinichi pentru ca nu bea apa si nu putea sa elimine. Nu era obisnuita sa bea nimic.
Apoi, da, poate fi semn de diabet, dar numai un medic iti poate face o dozare a glucozei sa vada daca asta ar fi o cauza sau nu, desi eu cred ca nu.

ioana2004
NEATA DRAGELOR....
Mersi din suflet ptr raspunsuri.,ceea ce inseamna ca nu sunt singura care umbla cu sticla de apa dupa ea oriunde mergem
Totusi eu nu m-am gindit asa departe la....fereasca- D-ZEu de diabet insa taica sau era cam ingrijorat...insa acum ,datorita incurajarilor ne-am mai linistit...
Ioana fata mea maninca de "sparge avioane"si face panarama cind intirzii cu masa sau e cam fierbinte supa si tre sa astepte sa se mai raceasca....
O sa ma duc totusi la dr sa vedem daca i mai dam totusi calciu.....si ceva de piscaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de RUXMAX

Ce apa plata pt preparat lapte din praf imi recomandati? Ce caracteristici ar trebui sa aiba?
Poate un chimist sau cineva care lucreaza in industria alimentara m-ar putea ajuta.
Multam!

www.photos.yahoo.com/ph//my_photos" target="_blank">pozele mele
Ruxmax cu bebe Tudor- 08.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

ruxmax, noua ne-a recomandat pediatra apa plata cu continut cat mai redus de sodiu. am tot citit etichetele, si intr-adevar sunt diferente mari intre marci. cea cu continut minim de sodiu e izvorul alb. microbiologic pure sunt (sau ar trebui sa fie) toate apele imbuteliate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

izvorul alb-asta ii dau si in laptic,de cand a venit de la maternitate si ii dau si in bibe separat de cand am inceput diversificarea.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Fetita mea fost nascuta vara in toiul unei canicule,iar doctorita mi-a spus sa-i mai dau si apa plata intre mese (de lapte).Dar ea nu a vrut deloc apa, asa ca am incercat sa-i dau ceai de musetel de la milupa(dupa 2 saptamani),si am mers cu el pana pe la 7 luni cand in cele din urma a aceeptat sa guste si apa,dar tot ceaiul este baza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Sigur are nevoie de apa!Bebe e mare!Cel mai indicat,se pare fiarta si racita.Cea plata contine multe saruri pentru care rinichii lui bebe nu sint pregatiti.Apa plata este contraindicata si la prepararea laptelui praf.Eu le-am dat alor mei apa de pe la 4 luni si jumatate.Fiind alimentati artificial noi am inceput diversificarea devreme.Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Cantitatea?Fetelor,daca ati inceput diversificarea dati si apa copiilor.Din biberon,din canuta cu picurator,lingurita si cit vor.Nu aveti grija,sint foarte destepti!Mult mai destepti decit sintem inclinate noi sa credem.Isi iau exact cit le este necesar,va asigur!Va spune o mamica de gemeni care acum au 4 ani.Cind au simtit gustul apei,s-a terminat cu ceaiul si,ce-i drept!,nici acum nu consuma ceai,oricit de aromat si dulce ar fi.Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

Si eu i-am dat bebelusei apa de la cateva saptamani numai stiu exact dar i-am dat foarte devreme ,era cald afara si i-am dat cu toate ca am alaptat-o 3 luni dupa care fiind alimentata artificial era normal sa ii dau apa pt ca laptele matern este un pic mai apos la inceput dar cel praf nefiind am considerat ca este ok,si nu i-a facut nici un rau,iar acum pana la 9 luni i-am dat in afara de apa si ceai hipp care este indulcit,pe celalalt nu il accepta nu era invatata cu el si nu i-am dat apa o zi si s-a obisnuit cu el acum il bea neindulcit pe cel care il prepar eu in casa,ii pun tei,sunatoare care chiar o linistesc si doarme si mai bine,dar am vrut neaparat sa o invat si cu ceai natural pt ca este f bun la o raceala ceva cu miere cand v-a avea voie este super,si acum ii dau alternativ cand apa cand ceai dar neindulcit asa ca eu te sfatuiesc sa ii dai apa mai ales ca ai inceput cu cereale si de acum vei incepe diversificarea este chiar necesar ,parerea mea.

oprescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Cat am alaptat (pana la 9 luni) nu i-am dat apa decat foarte rar,de fapt nu voia decat suc pe langa lapte.Nu bea nici ceai.In schimb a baut la greu suc de grape si lamaie,proaspat facut,depe la 4-5 luni.E mare fana si acum!

MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> SI MAI NOI ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> NOU NOUTZE ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> NOI

"MAI BINE SA TE CONSUMI,DECAT SA RUGINESTI"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Apa e buna la orice varsta, chiar daca bebelusul e alimentat natural si laptele contine apa necesara! Apa plata, bineinteles!

Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput