Deserturile Nataliei (4)
Raspunsuri - Pagina 5
Balbina spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
Natalia, maine ma apuc de Brownies ca sa fie gata duminica. Stai linistita ca am citit toate capitolele tale de la prima pana la ultima pagina, asa ca sper sa imi iasa.
As vrea sa fac o portie dubla. Dublez totul? Si la blat si la crema de branza si la glazura? As vrea sa fac intr-o tava de teflon (cea mare din setul clasic de 3 buc). Poate ma ajuti si pe mine in caz ca nu iese ceva. Am retinut ce tip de ciocolata sa folosesc, smantana lichida La Dorna etc
PS. Ce zici, sa cumpar o forma rotunda de tort? Cam cat de mare trebuie sa fie ca sa fac prajitura dubla?
Cris, cantitati duble inseamna sa faci prajitura intr-o tava mai mare, nu sa-ti iasa mai inalta. De forma rotunda nu stiu ce sa zic, dupa mine un tort e mai aspectuos, daca e mai inalt, or, nu e cazul lui brownies. Mai bine faci in tava dreptunghiulara/patrata. Apropo, ce dimensiuni are tava in care vrei sa faci prajitura?
Dublezi toate cantitatile, mai ales cind faci pt. prima data, ca sa fii sigura ca iti iese.
Frisca La Dorna rosie, nu verde, ai grija. Cumpara o cutiuta mica, de 200 ml, iti ajunge chiar si pt. o portie dubla (si-ti mai si ramine).
quote:Imi place optimismul tau!
Am stabilit deja cu sotul ca daca iese f buna, o ascundem si le dam invitatilor un tort cumparat!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by tumpi
vezi natalia, ceva am grsit, nu stiu unde mi-au fost ochii, asta e.
acum o alta intrebare, ce fel de smantana folosesti pt lady finger's?
Ultima data am folosit Milli 20% la galetusa.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:Alexia, ce ma bucur! Data viitoare maresti cantitatile. Eu de obicei fac intr-o forma de 20/30 cm, iar cantitatile le maresc cam cu 1/3.
Originally posted by alexia28
Am facut si eu Brownies Cappuccino.Mi-a placut foarte mult, a iesit foarte buna numai ca am folosit o tava mai mare decat scrie in reteta si a iesit cam subtirel blatul. In rest nota 10.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
crisiacob spune:
Tava mea e de 25/35 cm. Dublez cantitatile?
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
bubu05 spune:
Natalia, am facut brownies, sunt excelente si mi-au iesit super! Am luat pana la urma cioco Kandia amaruie si e super buna.Voi face cat de curand si tortul cu trufe, ca imi face de mult cu ochiul.
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Balbina spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
Tava mea e de 25/35 cm. Dublez cantitatile?
Da.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Oana, brownies ale tale arata perfect si tare apetisant, bravo! Succes la tortul cu trufe!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
tumpi spune:
din graba eu vazusem ca s-a folosit pt lady's fingers , dorna verde, asa ca am luat verde si nu rosi si abia dupa ce am facut cumparaturile m-am intlnit cu crinuta si mi-a zis ca aia verde iese prea moale, asta e, acum ce pot face?sa fac vreo combinatie?desi nu prea mai am chef sa ies la ora asta.M-am uitat si dupa milli ,da nu aveau in carrefour.Natalia,ce sa fac acum ca am luat dorna verde?chiar asa de moale iese ?o pun sa o bat la robot, e vreo sansa sa iasa mai tare?ca voiam sa fac in seara asta ca sa fie pana maine gata.Astept sugestii.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by tumpi
din graba eu vazusem ca s-a folosit pt lady's fingers , dorna verde, asa ca am luat verde si nu rosi si abia dupa ce am facut cumparaturile m-am intlnit cu crinuta si mi-a zis ca aia verde iese prea moale, asta e, acum ce pot face?sa fac vreo combinatie?desi nu prea mai am chef sa ies la ora asta.M-am uitat si dupa milli ,da nu aveau in carrefour.Natalia,ce sa fac acum ca am luat dorna verde?chiar asa de moale iese ?o pun sa o bat la robot, e vreo sansa sa iasa mai tare?ca voiam sa fac in seara asta ca sa fie pana maine gata.Astept sugestii.
tumpi, credeam ca locuiesti in Germania, m-am mirat tare cind am citit ca te-ai intilnit cu Crinuta.
Cit despre frisca mai lichida, iti copiez raspunsul pe care l-am dat altcuiva vreo citeva pagini in urma:
quote:Ma repet, totul e sa nu exagerezi cu frisca si sa lasi prajitura o noapte la frigider. Eu am facut aceasta prajitura de cel putin 3 ori si de fiecare data cu smintina mai lichida. A iesit perfect de fiecare data.
Pentru aceasta reteta nu e nevoie de intaritor, zic eu. Frisca se imbiba in fiecare "degetel" si le prinde pe toate intre ele. Daca e facuta in ajun si pastrata la rece, prajitura isi tine forma perfect, chiar si cu smintina mai lichida. E nevoie doar sa nu exagerezi cu crema si pur si simplu sa inmoi fiecare deget in ea si apoi sa-l asezi in platou.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
tumpi spune:
Merci Natalia.Eu sunt putin pe aici,putin pe acolo,putin pe peste tot.
Ok atunci.
Haide ca pana la urma nu am mai facut azi prajitura.
NAtalia, as vrea sa stiu daca pot amesteca smantana lichida cu smantana normala ca sa iasa mai consistenta crema.
Nu vrea totusi sa stric ceva.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)