Deserturile Nataliei (4)
Raspunsuri - Pagina 4
Balbina spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Aoleu, nici tie nu ti s-au intarit trufele? Ai patit ca mine. Eu am dat vina pe Hulala, dar vad ca tu ai folosit Dorna rosie.
Natalia, help! Nu ma las pana nu imi ies trufele alea.
Crinuta, Aurora a folosit Dorna rosie, dar a pus ciocolata de menaj, de aceea nu a mers.
Daca faci cu Dorna rosie si cu ciocolata buna (fie si cu lapte, nu neaparat amaruie, oricare, Kandia, Africana, Poiana, Primola, etc.), iti iese sigur.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Natasa spune:
Natalia, sa inteleg ca ciocolata de menaj nu e buna de nimic? Sa nu incerc sa stric prajiturile cu ea? :)
tumpi spune:
Natalia, tot am vrut sa te intreb, cantitatile care le dai tu ,si ma refer in special la pahar,ce unitati de gramaj au?Fiinca am facut Brownies Capucino si ceva am gresit cu siguranta ca blatul nu prea mi-a crescut.De gustos, a fost gustos, mai am si cereri,dar ma incurc in cantitatile cu pahar.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Natalia, sa inteleg ca ciocolata de menaj nu e buna de nimic? Sa nu incerc sa stric prajiturile cu ea? :)
Natasa, eu n-am spus asta, nu-mi pune vorbe in gura . Pur si simplu constat din experienta mea si a altora ca nu merge la anumite retete unde se cere ciocolata. Poate ca schimbind proportiile ar merge si ciocolata de menaj, dar cine are chef sa experimenteze?
------------------
Numai bine,
Balbina spune:
quote:
Originally posted by tumpi
Natalia, tot am vrut sa te intreb, cantitatile care le dai tu ,si ma refer in special la pahar,ce unitati de gramaj au?Fiinca am facut Brownies Capucino si ceva am gresit cu siguranta ca blatul nu prea mi-a crescut.De gustos, a fost gustos, mai am si cereri,dar ma incurc in cantitatile cu pahar.
tumpi, paharul folosit de mine e cel considerat standard, cu volumul de 230-250 ml.
Blatul de brownies nici nu creste prea mult la copt, sa stii, asa ca sint convinsa ca ti-a iesit cum trebuie.
------------------
Numai bine,
tumpi spune:
la tine in poze pare mai "gogosica " prajitura, blatul pare mai inalt.Oricumcu siguranta undeva am grsit.Eu de ex la glazura am pus o cutiuta mica de frisca care are 250ml,da mie mi s-a parut caa iest moale .Oricum urmatoarea data sper sa iasa pe placul meu, ca degeaba le place altora daca mie nu-mi place cum arata
Balbina spune:
quote:
Originally posted by tumpi
la tine in poze pare mai "gogosica " prajitura, blatul pare mai inalt.
tumpi, eu de multe ori fac portie dubla, si mai fac si pozele de aproape, poate de aia pare mai mare prajitura .
quote:
Eu de ex la glazura am pus o cutiuta mica de frisca care are 250ml,da mie mi s-a parut caa iest moale .Oricum urmatoarea data sper sa iasa pe placul meu, ca degeaba le place altora daca mie nu-mi place cum arata
250 ml?? Pai in reteta scrie o patrime de cana, adica vreo 50-60 ml, nu 250. Sau tu ai facut portie marita de 5 ori?
------------------
Numai bine,
crisiacob spune:
Natalia, maine ma apuc de Brownies ca sa fie gata duminica. Stai linistita ca am citit toate capitolele tale de la prima pana la ultima pagina, asa ca sper sa imi iasa.
As vrea sa fac o portie dubla. Dublez totul? Si la blat si la crema de branza si la glazura? As vrea sa fac intr-o tava de teflon (cea mare din setul clasic de 3 buc). Poate ma ajuti si pe mine in caz ca nu iese ceva. Am retinut ce tip de ciocolata sa folosesc, smantana lichida La Dorna etc
Am stabilit deja cu sotul ca daca iese f buna, o ascundem si le dam invitatilor un tort cumparat!
PS. Ce zici, sa cumpar o forma rotunda de tort? Cam cat de mare trebuie sa fie ca sa fac prajitura dubla?
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
tumpi spune:
vezi natalia, ceva am grsit, nu stiu unde mi-au fost ochii, asta e.
acum o alta intrebare, ce fel de smantana folosesti pt lady finger's?
alexia28 spune:
Am facut si eu Brownies Cappuccino.Mi-a placut foarte mult, a iesit foarte buna numai ca am folosit o tava mai mare decat scrie in reteta si a iesit cam subtirel blatul. In rest nota 10.