Deserturile Nataliei (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

waw,Natalia,e fantastic situl in engleza.ce torturi acolo.
ma bucur ca si tortuletul meu seamana cu cel original:-D

ma gandesc de ziua mea sa fac un tort patrat(cred ca foret noire sau cu fructe),dar sa-l imbrac in fondant roz sau vernil si sa fac o margareta si un fluture:-)pe el.am vazut ca te pricepi si la fondant-(vreau din acela simplu,nu cu gelatina ca nu-mi place)dar ultima oara cand am facut nu mi-a iesit si pace.cat am frecat eu siropul de zahar nu s-a albit,a ramas cleios.unde oi fi gresit?sa fie oare zaharul de vina?si cam din ce cantitati ar trebui sa fac fondantul ca sa imbrac un tort cu dimensiuni aprox. de 30/20 cm?

mersi.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Gabrielama

Buna dimineata!

raportez: am facut sambata pandispanul cu suc de portocale.

Acum sa nu radeti de mine, ca sunt la inceput.....

Natalia, cand l-am scos din cuptor, era rumen si frumusel si umflatel; dar dupa 10 minute s-a cam turtit....

A fost foarte gustos si l-am mancat si asa turtit, dar tot nu stiu ce-am gresit!

Oricum, nu ma las; o sa ma uit si pe celelalte pagini de retete si mai fac o praji sambata! Caut ceva fara cacao sau cioco, caci fie'mea e si asa super miscatoare si daca ii dau si cioco ne-am dus......



Gabi




Gabi, si la mine se lasa pandispanul un pic, scade cam 1 cm din inaltimea sa. Dar se lasa destul de uniform si nu ramin cratere sau dealuri pe suprafata lui. Cum a fost la tine?
Ca desert perfect pentru copii iti recomand tortul cu brinza, e delicios.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

waw,Natalia,e fantastic situl in engleza.ce torturi acolo.
ma bucur ca si tortuletul meu seamana cu cel original:-D

ma gandesc de ziua mea sa fac un tort patrat(cred ca foret noire sau cu fructe),dar sa-l imbrac in fondant roz sau vernil si sa fac o margareta si un fluture:-)pe el.am vazut ca te pricepi si la fondant-(vreau din acela simplu,nu cu gelatina ca nu-mi place)dar ultima oara cand am facut nu mi-a iesit si pace.cat am frecat eu siropul de zahar nu s-a albit,a ramas cleios.unde oi fi gresit?sa fie oare zaharul de vina?si cam din ce cantitati ar trebui sa fac fondantul ca sa imbrac un tort cu dimensiuni aprox. de 30/20 cm?

mersi.



Ortansa, eu am incercat 3 feluri de fondant, dar mi-a placut cel mai mult doar unul din ele, pe care il fac cel mai des, cind am nevoie. Unicul dezavantaj e ca iese galbui, nu alb, dar daca ai nevoie de fondant colorat, e ok. Se face foarte rapid si usor, se modeleaza cu usurinta si nu se intareste imediat. Numai ca iti trebuie lapte condensat pentru reteta acestui fondant, s-ar putea sa gasesti acolo de la Nestle (cauta sweetened condensed milk, in cutii de circa 400 g). E ca o crema groasa galbuie, foarte dulce si cu gust puternic de lapte. Reteta fondantului e urmatoarea:
160 g zahar pudra
160 g lapte praf
200 g lapte condensat
1 lingurita suc lamiie
Se amesteca toate componentele retetei si se framinta fondantul. Daca iese prea moale, se adauga lapte praf sau zahar pudra. Se coloreaza si se modeleaza dupa preferinta.
Din aceste cantitati iti ajunge sa imbraci tortul de dimensiunile dorite de tine (si de o inaltime rezonabila) si-ti mai si ramine.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ortansa, un amanunt important: inainte de a imbraca tortul in fondant, unge suprafata cu crema de unt sau glazura de ciocolata. Frisca topeste fondantul!

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Natalia,

a "cazut" uniform, fara cratere. Si a fost gustos tare.

Ok, sambata fac tortul cu branza! Am zis!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

yesss,Natalia.se gaseste lapte condensat aici.o sa fac zilele astea putin ca sa vad cum iese.vreau sa fac aripile fluturelui din ciocolata alba topita pe care o torn in forma pe cat posibil de aripi(2 separate) pe folie de aluminiu(e bine?) ,sa vad ce ma mai chinuie talentul:-Dhihihi.mersi pt. sugestii:-)

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ortansa, nu stiu cum e sa torni ciocolata pe folie de aluminiu, n-am incercat niciodata, dar am turnat pe hirtie de copt si a fost ok, nu s-a lipit deloc de ea (am inteles ca merge bine si hirtia cerata in acest scop). Uite un mod de executare a fluturelui de ciocolata (instructiunile sint in rusa, dar din poze e foarte clar cum se procedeaza): http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=1193&view=findpost&p=127080


------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

auuu ce mi-ai facut, trebuie neaparat sa le fac pe toate mmmmmmmmmmmmmmmmm

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Mie mi-a placut tortul cu vaca printre flori! E haios rau de tot!

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Natalia,m-ai omorat.saptam. viitoare imi suflec manecile:-Dsper sa am si timp,la cat de hotarata sunt.




...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput