Deserturile Nataliei (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by DidiAlex

Buna,

io va urmaresc din umbra ca sa spun asa.
Am facut pana acum Brownies Cappuccino si prajitura cu miere dar, nu prea mi-au iesit.
Am impresia ca imi scapa ceva.
De regula o prajitura o o fac intocmai cu reteta.
si cred ca la pahar e puncul slab. Am diverse pahare dar il folosesc pe cel de la masina de paine care, are 200 ml, cam cat are o cana!!!

Cat are mai exact un pahar? ca sa imi dau seama io folosesc paharu gradat.

Miii de multumiri!




Didi, imi pare nespus de rau ca nu ti-au iesit retetele. Hai sa-ti zic cum e cu paharele. Eu folosesc paharul (considerat, cel putin in bucataria americana) standard, de 237 ml. Am cani de lapte din sticla fumurie, de la Arcoroc, este exact ce-mi trebuie, numai pe acestea le folosesc. Nici nu am pahare gradate in casa . In acest tip de pahar/cana incape cam 130-140 g faina si cam 200 g zahar. Asa ca in paharul tau de 200 ml cu siguranta a intrat o cantitate mai mica de zahar/faina si alte ingrediente, aici o fi cauza nereusitei, alta nu vad. Eu incerc sa scriu, unde e posibil, si cantitatea in grame, poate te ajuta, daca ai pahar gradat pentru diverse alimente.

Sucees in continuare!

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

quote:
Originally posted by tumpi

Am facut azi praji cu lamaie,dar nu pot spune ca-s multumita de ea.Mai mult imi place cea de mere.
Am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie de la Bono.De fel il fol pe cel de la Dr, Oetker.Lamaia mea cred ca nu a fost prea galbena ca a iesit cam alba praji.Arata binisor,e buna la gust,dar nu am sa mai fac.Lady's finger e super si am sa mai fac, la fel si brownies.ORicum am sa le cam incerc pe toate si am sa vad ce voi face mai des sau nu.
prajitura cu lamaie

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)





...subscriu : nu voi mai face"prajitura cu lamaie"... in schimb "brownies" e excelenta. Vad ca si "lady's fingers" are deja o multime de fani...o voi incerca, in curand :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Natalia,tortul cu trufe a fost f. bun.toata lumea imi spunea sa nu care cumva sa pierd reteta:-D.chit ca e plin de ciocolata,mi s-a parut usor,mai putin trufa care e mai greoaie,eu daca mananc una din asta nu-mi mai trebuie altceva.n-am stiutca foile trebuie sa iasa mai crocante,am crezut ca e gresit daca ies asa:-Ddar s-ar putea ca hartia mea de copt sa nu fie f. buna(e mai grosuta) pt. ca desi le-am uns din abundenta cu unt,tot s-au lipit.o sa-l mai fac cu siguranta si a 2a oara.

peste cateva zile e si ziua mea,daca mai incerci vreo reteta de tort mai deosebita,sunt amatoare.daca nu,cred ca am sa incerc Tortul fantezie.

mersi mult pt. retete.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

Natalia,tortul cu trufe a fost f. bun.toata lumea imi spunea sa nu care cumva sa pierd reteta:-D.chit ca e plin de ciocolata,mi s-a parut usor,mai putin trufa care e mai greoaie,eu daca mananc una din asta nu-mi mai trebuie altceva.n-am stiutca foile trebuie sa iasa mai crocante,am crezut ca e gresit daca ies asa:-Ddar s-ar putea ca hartia mea de copt sa nu fie f. buna(e mai grosuta) pt. ca desi le-am uns din abundenta cu unt,tot s-au lipit.o sa-l mai fac cu siguranta si a 2a oara.

peste cateva zile e si ziua mea,daca mai incerci vreo reteta de tort mai deosebita,sunt amatoare.daca nu,cred ca am sa incerc Tortul fantezie.

mersi mult pt. retete.




Ortansa, eram sigura ca veti fi impresionati de tort . Uite, daca te intereseaza, si originalul retetei, in limba engleza, poate o vor si alte persoane, care nu cunosc romana: http://www.cooldesserts.com/2005/04/truffle-cake.html (am adaugat-o si in reteta de pe prima pagina).
Tortul Fantezie e cam greoi, dupa parerea mea, mai mult de o bucatica nu poti minca. Eu iti recomand pandispanul cu suc de portocale umplut cu frisca, e un deliciu. Reteta pandispanului e pe pagina 6 din acest subiect.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

In seara asta as mai incerca sa fac biscuitii cu ovaz si sper ca de data asta sa nu se mai intareasca.Oricum am lasat unul sa se inmoaie(asta cred ca a fost greseala de data trecuta ,din cauza ca nu era destul de moale compozitia nu a fost omogena).Am sa va spun dupa ce a iesit.As mai fi facut o praji cu mere,dar nu am gasit mere bune(ce am gasit mi se pareau acrisoare si nu ma risc).In we vreau sa fac iaras brownies,ca am cereri si tare as mai face si niste lady's finger.
........

Revin cu poze.De data asta au iesit buna,dar sa nu va luati de forma lor ca m-am grabit si le-am turnat direct cu lingura fara a le mai modela.Oricum gustul conteaza
prajitura cu ovaz
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Si eu am facut brownies ,tortul cu trufe ,lady fingers usor adaptat de mine (prima oara l-am facut "ca la carte"si abea a doua oara am jonglat cu reteta ta ).Si prajitura cu miere ,care contrar asteptarilor mele ,nu prea a placut celor din casa .Toate mi-au iesit ,brownies am facut de vreo 4 ori de la Craciun si toata lumea care a gustat din ele le-au apreciat .
Eu la masuri folosesc o cana mare de lapte si vad ca nu am avut surprize ,iar la brownies am dublat cantitatea de crema ,adica am pus doua cutiute de Almette ,80 gr unt si un pahar si jumatate de zahar .
Sunt excelente !
Aa, si la lady fingers am pudrat cu cacao pentru copii ,adica dulce ca asa mi-au cerut "clientii".
Natalia esti super adevarata la ornat ,eu sunt corigenta la capitolul asta .
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Tumpi, ma bucur ca ti-au iesit buni biscuitii de data asta, dar am o nelamurire: de ce aluatul tau curgea? Cum poate din urmatoarele ingrediente:

quote:
100 g unt (margarina) moale
o jumatate de pahar de zahar
2 pahare fulgi de ovaz
1 ou
1 lingura faina
2-3 linguri nuca macinata

sa iasa un aluat care curge, chiar nu pot sa inteleg.
Plus ca din pozele tale fulgii de ovaz arata nu stiu cum altfel, parca ar fi niste seminte, sau poate asa se vede in poze. Eu folosesc asa fel de fulgi, sint nemtesti, ii cumpar de la supermarket sau plafar.
Succes cu lady's fingers!

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Stinu

Si eu am facut brownies ,tortul cu trufe ,lady fingers usor adaptat de mine (prima oara l-am facut "ca la carte"si abea a doua oara am jonglat cu reteta ta ).Si prajitura cu miere ,care contrar asteptarilor mele ,nu prea a placut celor din casa .Toate mi-au iesit ,brownies am facut de vreo 4 ori de la Craciun si toata lumea care a gustat din ele le-au apreciat .
Eu la masuri folosesc o cana mare de lapte si vad ca nu am avut surprize ,iar la brownies am dublat cantitatea de crema ,adica am pus doua cutiute de Almette ,80 gr unt si un pahar si jumatate de zahar .
Sunt excelente !
Aa, si la lady fingers am pudrat cu cacao pentru copii ,adica dulce ca asa mi-au cerut "clientii".
Natalia esti super adevarata la ornat ,eu sunt corigenta la capitolul asta .
Iustina



Iustina, vai ce lista impresionanta mi-ai dat, bravo, sa va fie de bine ! Fiecare isi modifica reteta dupa propriul gust, eu la fel fac. O prietena de-a mea face brownies tot cu portie dubla de crema, iar in glazura pune mai multa ciocolata, ca sa fie mai dulce, pe gustul ei, si sa se intareasca mai repede.


------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Natalia, aluatul nu curgea.L-am pus din lingura,adica in loc sa pun in mana sa modelez,il "tranteam" cu ligura si apoi modeleam in tava.Chiar era destul de omogen,numai ca nu am mai avut rabdarea sa le modelez din mana.>am urmat intocmai cantitatile.
Fulgii ,i-am luat de la plafar si sunt mai plati,daia arata asa praji

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

raportez: am facut sambata pandispanul cu suc de portocale.

Acum sa nu radeti de mine, ca sunt la inceput.....

Natalia, cand l-am scos din cuptor, era rumen si frumusel si umflatel; dar dupa 10 minute s-a cam turtit....

A fost foarte gustos si l-am mancat si asa turtit, dar tot nu stiu ce-am gresit!

Oricum, nu ma las; o sa ma uit si pe celelalte pagini de retete si mai fac o praji sambata! Caut ceva fara cacao sau cioco, caci fie'mea e si asa super miscatoare si daca ii dau si cioco ne-am dus......



Gabi

Mergi la inceput